HWSW Informatikai Kerekasztal: VHS>DVD - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

VHS>DVD Másolásvédett kazettáról

#141 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 08. 19:41

Na újabb fejlemények vannak, a srác válaszolt az aggódó levelemre (a linkeket most fogom ellenőrizni):

With driver 1.5 you can use miro Instant  and also Freefx.

>DC10 driver and AMCap
> cannot capture with 7100, only about 6500 KB/s.
With the wrong driver you damage your Dc30!!!
The right WDM-driver support full datarate of Dc30 also in AMCAP and other
applications.

> If your driver full working (capture, timeline output, no GB limit) with
> Premiere 6.5, then good for me.
Yes, you can trust me:

http://www.repaire.net/forums/showthread.p...&threadid=28835

http://www.repaire.net/forums/showthread.p...&threadid=43038

http://wboard.pinnaclesys.com/read_message...Thread=24&lng=1

http://webboard.pinnaclesys.com/read_messa...hread=174&lng=1

http://webboard.pinnaclesys.com/read_messa...Thread=98&lng=1

http://www.repaire.net/forums/showthread.p...&threadid=79160

Bye
Maik
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#142 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 08. 21:48

Amíg a megoldásokon meditálok, azért kérdeznék ON-t is. :)

Tehát ha Premierebe betetted, effektezted, szűrted, miegyéb, akkor ezt a végén mibe és hogyan mented ki, ha később DVD-re akarod tenni? A Premiere-es szerkesztést gondolom szintén WinME alatt csinálod, de ugye a 4 GB-os limit miatt hogyan lesz alapanyag? Mivel authorizálsz?

Ugyanis (bár tudom furcsa ember vagyok) a Premiere-n gondoltam a Timeline kijátszást, és Studio 9-cel az authort, de a projectek nem vihetők át.

Különben lehet, hogy megtaláltam az egérutat:
felteszek egy Win2k-t, és az 1.5-ös driverrel, limit nélkül leszedem az MJPEG cuccot, és XP alatt bedobom a Studio-ba, ami DC10-alapú kijátszást csinál render után. Jelenleg csak egy bajom van, hogy a szűrőktől és bármilyen effektustól elszáll a nyavajás, ha nem vele lopom le a videót. :( Az meg csak max 6000-es lehet. :(
Azt nem tudom, hogy a kimenetet mivel, hogyan tehetem lejátszásra aktívvá a Premiere pluginen és a Studio dc10-es patchen kívül...   :confused:

Szerkesztette: Mykee 2004. 12. 08. 21:49 -kor

#143 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 08. 22:56

Idézet: Mykee - Dátum: 2004. dec. 8., szerda - 21:48

Amíg a megoldásokon meditálok, azért kérdeznék ON-t is. :)

Tehát ha Premierebe betetted, effektezted, szűrted, miegyéb, akkor ezt a végén mibe és hogyan mented ki, ha később DVD-re akarod tenni? A Premiere-es szerkesztést gondolom szintén WinME alatt csinálod, de ugye a 4 GB-os limit miatt hogyan lesz alapanyag? Mivel authorizálsz?

Ugyanis (bár tudom furcsa ember vagyok) a Premiere-n gondoltam a Timeline kijátszást, és Studio 9-cel az authort, de a projectek nem vihetők át.

Különben lehet, hogy megtaláltam az egérutat:
felteszek egy Win2k-t, és az 1.5-ös driverrel, limit nélkül leszedem az MJPEG cuccot, és XP alatt bedobom a Studio-ba, ami DC10-alapú kijátszást csinál render után. Jelenleg csak egy bajom van, hogy a szűrőktől és bármilyen effektustól elszáll a nyavajás, ha nem vele lopom le a videót. :( Az meg csak max 6000-es lehet. :(
Azt nem tudom, hogy a kimenetet mivel, hogyan tehetem lejátszásra aktívvá a Premiere pluginen és a Studio dc10-es patchen kívül... :confused:

Mint már említettem a Premiere egy NLE rendszerű szerkesztő program. Ez azt jelenti, hogy nem nyúl fizikailag a forrás file-hoz hanem egy leíró file-t képez. Ez a leíró file pedig nem más mint a project file. Ez tartalmaz mindent azaz minden szükséges adatot (vágások helyeit, felhasznált effektet és filtereket meg ezek beállításait, a hangsávok adatait, stb.).
Tehát a menet a következő:
Capture-ölt anyag be a Premiere-be majd vágás, effektezés, ha szükséges akkor filterek beiktatása, feliratok elkészítése a Pinnacle Title Deko ill. a Title Express programokkal melyek ugyan külső programok de plugin szinten be vannak telepítve a premiere-be. Ha mindennel kész vagyok csak simán mentem a project-et és kész. Ha azonnal készítem az MPEG2 file-t akkor simán export (a Cinema Craft Encoder-t  használom mely plugin szinten szintén beépül a Premiere-be). Ha később kell elkészíteni az MPEG2 file-t akkor sem kell semmit se menteni (exportálni) mert mindent a project file tartalmaz. Aztán ha kell az MPEG2 akkor project nyitás a Premiere-ben majd export MPEG2-be.
Igen WinMe alatt szerkesztek de a 4GB-os limit nem izgat mert:
1.  a project file mérete pld. egy 3 órás project esetén (mely tele van tűzdelve effektekkel,
  feliratokkal) sem nagyobb pár MB-nál.
2.  az MPEG2 exportnál általában 2 órányi anyaggal dolgozom (általában max. ennyit teszek egy DVD-re)
  ez pedig nem lépi át a 4GB-ot (2 órányi anyagnál az MPEG2 bitráta értékei a következők:
  min.: 2000Kbps, átlag: 4500Kbps, max.: 9000Kbps  természetesen VBR kódolást használok)
  Ha viszont egy lemezre több kell mint 2 óra vagy emelnem kell a bitrátát akkor részekben készítem el
  az MPEG2 file-t azaz export-nál egyszerre nem az egész project kerül ki hanem részenként azaz csak
  egy egy kijelölt rész ami még nem lépi át a 4GB-ot. A Premiere-ben a szakaszok kijelölése is
  kockapontosan történik (az audio sáv (sávok) esetén nem kell darabolni azaz a hang egyben megy ki
  exportra mégpedig 48KHz PCM WAV formátumban)
  A DVD authoring már XP alatt történik és erre a Scenarist author programot használom. Ebben a
  programban kerülnek összefűzésre a darabolt MPEG2 file-ok is (normál összefűzés tehát folyamatos
  lesz a lejátszás azaz nincs akadás az összeillesztésnél) és itt készül a Dolby Digital 2.0 (AC3)
  kódolása is a kimentett PCM-ből.

Az MPEG2 készítését viszont ma már nem a fentiek szerint végzem mert szeptemberben vettem egy Pioneer DVR-520 asztali DVD felvevőt. :D  Ma már nem használok software-es MPEG2 készítést hanem simán kijátszom a kész anyagot a timeline-ról és az asztali felvevő készíti az MPEG2 videót és a Dolby Digital 2.0 kísérőhangot.  :D
Viszont az authoring továbbra is PC-n készül (a kijátszás DVD-RW -re történik majd ez rippelve van a gépbe /demultiplexelve/).

Szerkesztette: wpepi 2004. 12. 08. 22:57 -kor

#144 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 09. 07:50

Ez a külső DVD felvevő nem rossz ötlet, bár nekem még várni kell vele. Tehát a Premiere timeline-on látod, hogy mekkora lesz a kijelölt rész? Mármint GB-ra. Mert ha VBR-rel kódolsz, akkor honnan tudod megsaccolni, hogy a 4 GB az annyi lesz-e? :think:
Különben valószínűleg megveszem az 1.5-ös drivert, mert akkor a Premiere 6.5-tel tudok úgy dolgozni, mint WinME alatt, és nincs merevlemez limit, és nem kell két rendszert használnom, ráadásul (mivel csak a Premiere látja) nem kavar be a DirectShow cuccokba. A WDM 2.0-ás driver nem vált be, mert hiába állítottam maximum bitrátára a csúszkát, max csak 6,20 MB/s értékig ment fel a tömörítési átlag. Bár annyi előnye lenne, hogy Studioval kijátsszam VHS-re, de a sok MJPEG plugin annyira bekavar, hogy elszáll a program. (Bár a Premiere sem bírja ha a Pinnacle kodekje az alapértelmezett...)
Szóval véget vetek a sok kavarásnak, és csak a Premiere-t használom majd bevitelre és kijátszásra is. Tudom, hogy jobb videószerkesztésre az Adobe, de a Studiót már úgy megszoktam. :(

Másik kérdés: a zizis képet milyen szűrőkkel tisztítod le Premiere-ben? Studioban van pár ilyen, de Premiere-ben csak a blur, soften szűrőket láttam.

#145 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 09. 09:01

Idézet: Mykee - Dátum: 2004. dec. 9., csütörtök - 7:50

Ez a külső DVD felvevő nem rossz ötlet, bár nekem még várni kell vele. Tehát a Premiere timeline-on látod, hogy mekkora lesz a kijelölt rész? Mármint GB-ra. Mert ha VBR-rel kódolsz, akkor honnan tudod megsaccolni, hogy a 4 GB az annyi lesz-e?   :think:
Különben valószínűleg megveszem az 1.5-ös drivert, mert akkor a Premiere 6.5-tel tudok úgy dolgozni, mint WinME alatt, és nincs merevlemez limit, és nem kell két rendszert használnom, ráadásul (mivel csak a Premiere látja) nem kavar be a DirectShow cuccokba. A WDM 2.0-ás driver nem vált be, mert hiába állítottam maximum bitrátára a csúszkát, max csak 6,20 MB/s értékig ment fel a tömörítési átlag. Bár annyi előnye lenne, hogy Studioval kijátsszam VHS-re, de a sok MJPEG plugin annyira bekavar, hogy elszáll a program. (Bár a Premiere sem bírja ha a Pinnacle kodekje az alapértelmezett...)
Szóval véget vetek a sok kavarásnak, és csak a Premiere-t használom majd bevitelre és kijátszásra is. Tudom, hogy jobb videószerkesztésre az Adobe, de a Studiót már úgy megszoktam. :(

Másik kérdés: a zizis képet milyen szűrőkkel tisztítod le Premiere-ben? Studioban van pár ilyen, de Premiere-ben csak a blur, soften szűrőket láttam.

Nem látom GB-ra a méretet. Ez pusztán tapasztalat (4 éve készítek MPEG2-t) azaz ha valaki sokat foglalkozik MPEG2 tömörítéssel az meg tudja saccolni. Másrészt ha az általam megadott bitráta értékeket használod akkor garantáltan ráfér 120 perc 1 DVD-re mely 192Kbps Dolby Digtal 2.0 (AC3) kísérőhangot tartalmaz (az MPEG2 4GB-ot nem lépi át).

Azokat használom amit a Premiere ad. De az általam használt CCE MPEG enkóderben lévő zajszűrőt is szoktam használni.
Ma már nálam ezt a DVD felvevőbe épített profi zajszűrő áramkörök végzik.  :D

Szerkesztette: wpepi 2004. 12. 09. 09:41 -kor

#146 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 09. 10:16

Amíg nekem nem lesz egy ilyen felvevőm (ami nem most lesz sajnos), addig milyen beállításokat érdemes használni a szűréshez? Vagy milyen szűrőkkel dolgoztál a CCE-ben? :)

#147 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 09. 10:35

Idézet: Mykee - Dátum: 2004. dec. 9., csütörtök - 10:16

Amíg nekem nem lesz egy ilyen felvevőm (ami nem most lesz sajnos), addig milyen beállításokat érdemes használni a szűréshez? Vagy milyen szűrőkkel dolgoztál a CCE-ben? :)

A beállítás mindig az adott anyagtól függ. A CCE-ben a zajszűréshez az alapérték (ha jól emlékszem 6) megfelelő szokott lenni (esetleg kevesebb is jó de ez függ a forrás minőségétől)
Az "Image Quality Priority" értékét célszerű 92 körülire tenni.
Ja és többmenetes VBR a jó (a menetek számát tedd 1-re mert ez valójában 2 menetet jelent /nagyobb menetszámnál nem igazán láttam lényeges különbséget/ )

Megnéztem az általad berakott linkeket. Szerintem ezt eddig is tudtuk. Konkrétumot itt se lehet kapni. Engem speciel nem győzött meg mert mindenütt csak Premiere 6x a hivatkozási alap és hát a kérdésedre sem igazán válaszolt

If your driver full working (capture, timeline output, no GB limit) with
> Premiere 6.5, then good for me.
Yes, you can trust me:

Szerintem ez nem konkrét válasz. A konkrét válasz az lenne, hogy igen megteszteltem(tük) és minden funkció működik 6.5 ben is.
Javaslom, hogy kérdezz rá direktbe, hogy tesztelte e 6.5–ös verzióval és ha igen akkor adjon konkrét eredményeket és ne fórum hivatkozásokat mert ez inkább marketing mint műszaki info. Írd meg neki, hogy Te kifejezetten a 6.5-ös Premiere-t szeretnéd használni és konkrét válaszokat vársz azaz, pontosan mi használható ebben a változatban (referenciának add meg, hogy ugyanarra a teljes funkcióra gondolsz amit az eredeti Pinnacle 1.42 driver és a MiroInstant ad WinMe alatt Premiere 6.0-ba).

#148 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 09. 11:09

Tudom, nem igazán jó vagyok angolból, de ezt írtam neki, amire ő válaszolt fentebb:

I have got Windows XP and Premiere 6.5. I have got a DC30+ card.

I need capture with full resolution (7100 KB/s), and send to output from
timeline to VHS.
I think 1.5 driver will be good, but miro Instant plugin 2.0 beta and freeFX
not working correctly with Premiere 6.5 under WinXP. DC10 driver and AMCap
cannot capture with 7100, only about 6500 KB/s. I think problem in driver
limit.
1.42 + beta update problem is
- cannot capture with any programs (WDM or VfW too)
- Premiere plugin not working
- but driver install correctly.

Premiere 6.5, then good for me.

Ebből gondolom egyértelműen utaltam hogyan és mire akarom használni. De lehet, hogy tanulópénz lesz.
Másrészt az is lehet, hogy a srác anno fejlesztő volt a Pinnacle-nél, csak maszekolni kezdett. Kihasználta, hogy a Pinnacle nem támogatja a cuccokat. De ha még csak mezei programozó is, hogy készíthetne úgy drivert, hogy nincs kártyája hozzá?  :confused:  Mert nem csak egyfélét készít.

#149 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 09. 11:15

Idézet: Mykee - Dátum: 2004. dec. 9., csütörtök - 11:09

Tudom, nem igazán jó vagyok angolból, de ezt írtam neki, amire ő válaszolt fentebb:

I have got Windows XP and Premiere 6.5. I have got a DC30+ card.

I need capture with full resolution (7100 KB/s), and send to output from
timeline to VHS.
I think 1.5 driver will be good, but miro Instant plugin 2.0 beta and freeFX
not working correctly with Premiere 6.5 under WinXP. DC10 driver and AMCap
cannot capture with 7100, only about 6500 KB/s. I think problem in driver
limit.
1.42 + beta update problem is
- cannot capture with any programs (WDM or VfW too)
- Premiere plugin not working
- but driver install correctly.

Premiere 6.5, then good for me.

Ebből gondolom egyértelműen utaltam hogyan és mire akarom használni. De lehet, hogy tanulópénz lesz.
Másrészt az is lehet, hogy a srác anno fejlesztő volt a Pinnacle-nél, csak maszekolni kezdett. Kihasználta, hogy a Pinnacle nem támogatja a cuccokat. De ha még csak mezei programozó is, hogy készíthetne úgy drivert, hogy nincs kártyája hozzá?  :confused:  Mert nem csak egyfélét készít.

A kérdésed szerintem tökéletes. De a válasz?

Szóval úgy látom, hogy nagyon zavaros ez a driver história. Nem igazán értem, hogy miért nem hajlandó konkrét válaszokat adni azaz olyan jellegű műszaki infot mely alapján az ember el tudja dönteni, hogy ez így ilyen formában megfelelő e. Az általad feltett kérdésre egyáltalán nem válaszolt csak marketing céllal olyan fórum hozzászólásokat adott ahol dicsérik a driverét de konkrétumok sehol nem vannak.
Szerintem ez az egész nagyon sántít.

Szerkesztette: wpepi 2004. 12. 09. 11:15 -kor

#150 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 09. 12:34

Úgy döntöttem, lerántom a leplet, és befizettem a tanulópénzt. Meglátjuk mi sül ki belőle. Ha lett volna a neten az 1.5-ös driverból, az nem lett volna rossz, akkor tudtam volna véleményt mondani. A WDM 2.0-ás driver elég érdekesen van összerakva, és hát furcsa dolgokat csinál. Külön patch a Studiohoz, aztán külön a kimenethez... nekem ez volt furcsa, de betudom annak, hogy egy DC10-es driverből ácsolta össze, a Pinnacle soha nem csinált WDM-es drivert. Viszont az 1.5-nek 1.42-es alapokra kell épülnie, így stabilabban kell mennie. Tehát ott nem lehet mellédumálás. Vagy zaklatni fogom a gyereket. :D Másrészt a rendszeremet ma reggel állítottam vissza korábbi állapotra, mert a sok drivercserélgetés és próbálkozás miatt már se a Studio, se a Premiere nem ment már rendesen. :D Most tiszta lappal kezdek megint. ;) Jó ez a rendszer visszaállítás az XP-ben.  :up:
Szóval ha megjön a cucc, akkor szólok. Addig is nyúzlak a videótisztítás kérdésekkel, mert van nyersanyagom, amit tisztítani kellene. Ismered a VirtualDub fxVHS szűrőjét?

#151 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 09. 12:45

Idézet: Mykee - Dátum: 2004. dec. 9., csütörtök - 12:34

Szóval ha megjön a cucc, akkor szólok. Addig is nyúzlak a videótisztítás kérdésekkel, mert van nyersanyagom, amit tisztítani kellene. Ismered a VirtualDub fxVHS szűrőjét?

Nem használom a VirtualDub-ot  :D  Az ok amiért nem az roppant egyszerű. Nem kezeli rendesen az interlace-t. Pontosabban a DC30+ MJPEG drivere (és a hardware is) 50 field/sec rendszerben működik. Ezt viszont nem képes tökéletesen kezelni a VD ezért a kimentett MJPEG AVI elveszti eredeti interlace tulajdonságait. Pontosabban benne marad mind a két félkép de mivel a Directshow nem képes ezt lekezelni csíkos lesz és ez nem a hagyományos interlace csík ami akkor keletkezik amikor a progressive monitoron nézed. Ez bekerül az AVI-ba és megjelenik a TV-n is. Persze csak akkor lehet észrevenni megállítod és úgy nézed.

Szóval a fentiek miatt a VD-t kilőttem.

#152 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 09. 13:17

Ez azt jelenti, hogy a DirectShow csíkossá teszi a videót? Esetleg ezért nem jó a directshow alapú driver szerkesztésre?  :confused:

#153 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 09. 13:23

Idézet: Mykee - Dátum: 2004. dec. 9., csütörtök - 13:17

Ez azt jelenti, hogy a DirectShow csíkossá teszi a videót? Esetleg ezért nem jó a directshow alapú driver szerkesztésre?  :confused:

A DC30+ esetében igen. De szerintem minden olyan eszköznél ahol valódi félképes rögzítés van.

#154 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 03. 14:47

Az MTV1-ről felvettem a Bangkok Hiltont. Ezt még MPEG2-be, mert a DC30 még kísérletezés tárgya, míg ez a film ugye nem vár rám: leadták.
Tehát van egy MPEG2-be rögzített, zajos filmem.
Érdekelne, hogy ki milyen szűrőket vet be a tisztább kép érdekében.
Mivel gondolom itt mindenki más programot használ e célra, ezért is érdekelne a dolog, esetleg átültetem a saját programomra. :)
Most a Studio 9-ben szerkesztem (nem kell sokat), és a Video Cleansinget használom, ahol háromféle zajszűrést állíthatok: a Light 20-on, a Regular és a Heavy 1-en van. Bár ez tudom nem sokat mond, de hátha.
Ezután van a listában a Blur szűrő, Vertical 1 értéket kapott, a többi mind nullán van (Horizontális elmosás, valamint a mosási régiók: bal, jobb, fenti, lenti).

Van még olyanom, hogy Deflick 2-Pass, azt hiszem ezt VDub alól hozták át.

Tehát várom az ötleteket, sajna a kép 20K-ban nem fér be. :(

Szerkesztette: Mykee 2005. 01. 03. 14:50 -kor

#155 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 03. 14:55

Idézet: Mykee - Dátum: 2005. jan. 3., hétfő - 14:47

Az MTV1-ről felvettem a Bangkok Hiltont. Ezt még MPEG2-be, mert a DC30 még kísérletezés tárgya, míg ez a film ugye nem vár rám: leadták.
Tehát van egy MPEG2-be rögzített, zajos filmem.
Érdekelne, hogy ki milyen szűrőket vet be a tisztább kép érdekében.
Mivel gondolom itt mindenki más programot használ e célra, ezért is érdekelne a dolog, esetleg átültetem a saját programomra. :)
Most a Studio 9-ben szerkesztem (nem kell sokat), és a Video Cleansinget használom, ahol háromféle zajszűrést állíthatok: a Light 20-on, a Regular és a Heavy 1-en van. Bár ez tudom nem sokat mond, de hátha.
Ezután van a listában a Blur szűrő, Vertical 1 értéket kapott, a többi mind nullán van (Horizontális elmosás, valamint a mosási régiók: bal, jobb, fenti, lenti).

Van még olyanom, hogy Deflick 2-Pass, azt hiszem ezt VDub alól hozták át.

Tehát várom az ötleteket, sajna a kép 20K-ban nem fér be. :(

Nem MPEG2 előtt kellett volna szűrni?  :D  MPEG tömörítés előtt bevetett zajszűrés jó minőségű és hatékony tömörítést eredményez.  :D

#156 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 03. 14:59

Ez nagyon helyén való lenne, ha
- lenne zajszűrőm
- ha tudom előre milyen zajos a kép
Szóval az anyag megvan, csak tisztogatni kéne. Előre nem gondolkozhatok ilyen esetben, mivel a csatornák nálam pengén jönnek. Tehát az MTV1 miért nem javította fel digitálisan minden egyes képkockáját? :D
Szóval még találtam olyat is, hogy fxVHS, de semmi manuál, hogy melyik paraméter micsoda. :(

#157 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 03. 15:12

Idézet: Mykee - Dátum: 2005. jan. 3., hétfő - 14:59

Ez nagyon helyén való lenne, ha
- lenne zajszűrőm
- ha tudom előre milyen zajos a kép
Szóval az anyag megvan, csak tisztogatni kéne. Előre nem gondolkozhatok ilyen esetben, mivel a csatornák nálam pengén jönnek. Tehát az MTV1 miért nem javította fel digitálisan minden egyes képkockáját? :D
Szóval még találtam olyat is, hogy fxVHS, de semmi manuál, hogy melyik paraméter micsoda. :(

De ha már MPEG2-ben van ami ugye zajos akkor minek kellene még rontani a helyzeten azzal, hogy kikódolás, szűrés majd ismét tömörítés MPEG2-be. Ez minőségromlást eredményez. Nem tudom mi neked a zajos. De ha már MPEG2-be van szerintem hagyd úgy ahogy van. Ha manipulálsz a képen akkor ezt csak minőségvesztés árán tudod (persze ha van pld. Canopus Edius 2.5 vagy Pro 3 hardware MPEG2 támogatással akkor érdemes  :D  ) elvégezni. Minőségvesztés alatt értem a digitális zaj megjelenését (kockásodás, hártyásodás). Ha az MPEG2 anyagot újratömöríted akkor mindig generációs veszteség árán tudod ezt megtenni még akkor is ha ugyanazokkal a paraméterekkel tömöríted újra.

#158 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 03. 15:40

Namármost.
Az MPEG2 8 Mbittel lett felvéve, és két részt akarok feltenni egy DVD-re. Tehát reklám kivág, összefűz, átkódol. Viszont van még egy szűrő (MSU Denoising: http://www.compressi...g/index_en.html ), ami jól is nézne ki. Tehát mission: impossible - meg kell oldanom a dolgot. :)

#159 Felhasználó inaktív   vati70 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 03. 15:55

Sziasztok, BUÉK!

Teljesen új vagyok a hwsw-n, örülök hogy végre találtam ilyen fórumot.
Néhány kérdésem lenne. Előre is bocs a hosszért, nem fog sűrűn előfordulni.

Egy Snazzi III PCI kártyát használok a topikcím-beli célra, másfél éve.

- Használ valaki ilyen kártyát?
Tapasztalatok, összehasonlítás? Úgy látom, nem igazán elterjedt nálunk.
Eddig azt olvastam róla -amit tapasztaltam is-, hogy a chipje nem rossz konstrukció, de a hozzá adott szoftverek rettenetesen rosszak.

A bugos driverrel való szenvedés és kísérletezés után többé-kevésbé elégedett vagyok az eredménnyel. Vagyis voltam, mert 3 napja egy XP újratelepítés után lehetetlennek tűnik életre kelteni a kártyát, "Failed to initialize capture device" üzenet kíséretében. Három napja ugyanezen a vason ugyanezzel az XP verzióval jó volt.
Device Managerben látható hiba, erőforrásütközés nincs, az XP szerint minden OK. Minden ilyenkor kézenfekvő hibakeresési eljárást (PCI slot dugdosás, IRQ-k átsakkozása, driver fel/le stb...) végigjátszottam, semmi. Az utolsó tipp-szalmaszál amit kaptam, hogy próbáljam meg ledobni a DirecX9-et és rakjam vissza a 8.1-et, a capture alkalmazások érzékenyek lehetnek a Dx verzióra. Ez nem jutott eszembe.

- Ha tfh. a DirecX downgrade sem jön be, mit lehetne még kipróbálni hogy újra életre keljen?

Hosszas kísérletezés után nálam a következő digizési módszer adott elfogadható eredményt:
1. Filterek (VCD input, horizontal/vertical/chroma) bekapcsolása, hogy még a MPEG2 tömörítés előtt szűrjön amit lehet.
2. kontraszt-fényerő belövése próba alapján úgy, hogy utólag ne kelljen hozzányúlni
3. Hossztól függően úgy belőtt bitráta, hogy biztosan tudjam: a megvágott végeredmény pontosan egy DVDt fog kitölteni, sem többet sem kevesebbet.
4. Digizés, vágás, authoring. (CSAK vágás, semmi újrakódolás)
Úgy tapasztaltam, hogy a szoftveres videó újrakódolás (akár a kép szélén levő szemét levágása miatt is) minden esetben látható és elfogadhatatlan minőségromlással jár. Ezért MPEG2+WAV-ba digizek a pontosan kiszámított bitrátával és legfeljebb az audiót kódolom át, monóra.

- Hogyan tudjátok használni a VirtualDubot, ha úgyis DVD végeredmény kell? Mivel tud MPEG2 kimenetet produkálni? Kicsit ismerem VDt, a szűrői is tetszenek.

- Az összes felvételemben van egy elég enyhe, max. 2-3 pixeles vertikális remegés. Nem feltűnő csak ha direkt azt figyeljük, de ha kiszúrom, baromi zavaró. Milyen célszerszámmal lehetne ezt megszüntetni?

- Ha mégis érdemes lenne nagy bitrátával (10-15 mbps) fölvenni aztán szoftveresen újrakódolni, ajánljatok egy normális sw-t rá. Eddig a Canopus Procoder jött be legjobban, de csak ha nagyon muszáj. Azt tapasztaltam, ami "egymenetes" módszerrel nem digizhető jól, azon a nagy bitráta+újrakódolás sem segít.

Vagy másfél éve elrontok valamit, amiről nem is tudok...

Szerkesztette: vati70 2005. 01. 03. 16:06 -kor

#160 Felhasználó inaktív   lehella 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 03. 19:54

Sziasztok a másik témában feltettem pár kérdést. >> ITT<<
Az lenne a kérdésem hogy milyen digitalizáló kártyát ajánlotok videokazetták rögzítéséhez. Leginkább tapasztalatokra vagyok kiváncsi, elég fontos lenne a dolog.

Téma megosztása:

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.