HWSW Informatikai Kerekasztal: VHS>DVD - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (26 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

VHS>DVD Másolásvédett kazettáról

#41 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 19. 09:21

Idézet: Mykee - Dátum: 2004. nov. 19., péntek - 10:00

A csík azért lett érdekes, mert előfordulhat, hogy ugyanazt az anyagot DVD-re és VHS-re is el kell készíteni, és míg VHS-nél tényleg nem látszik, addig a DVD-nél meg ki kell takarni.

nem kell :) ott se látszik a széle
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#42 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 19. 10:53

Nem aza bajom, hogy látszik, inkább az MPEG kódoló hatékonyságát akarom növelni, ha nincs ott. Legalábbis úgy hallottam, hogy erősen romlik a minőség emiatt a csík miatt.  :think:

Apropó Macrovision: a bemeneten is leveszi a kazettáról? Tehát gyári kazettát tudok vele digizni?  :think:
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#43 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 19. 11:09

Idézet: Mykee - Dátum: 2004. nov. 19., péntek - 9:00

Igazából a kártya még nincs meg, így azt sem tudom, hogy meg lesz-e hozzá az audio kábel.

Eredetileg járt a kártyához (a lengő audió kábeleken kívül) egy úgynevezett Blue Box (nekem benne volt a dobozban  :D ) mely egy pár méteres kábellel ellátott külső fejegység amin minden csatlakozó megtalálható (audio bal, jobb be/ki, Composite, S-video be/ki). Szerintem ez még mindig beszerezhető a Pinnacle-nél.
De a kártya rendelkezik belső audio és videó be és kimenettel is. Ha a belső audio be és kimenetre készítesz egy sima kihúzót a hátlapra akkor simán tudod használni. A külső és a belső bemenetek (videó és audio) között a kártya programjában lehet kapcsolgatni azaz kiválasztható, hogy honnan akarsz rögzíteni (külön kiválasztható a videó bemenet és külön az audio bemenet). Lehet akár úgy is, hogy a videó a külső bemenetre kapcsolódik de a hang a belsőre jön (ha nincs meg az eredeti speciális mini din csatlakozó).

#44 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 19. 11:14

Idézet: Mykee - Dátum: 2004. nov. 19., péntek - 10:53

Nem aza bajom, hogy látszik, inkább az MPEG kódoló hatékonyságát akarom növelni, ha nincs ott. Legalábbis úgy hallottam, hogy erősen romlik a minőség emiatt a csík miatt.  :think:

Apropó Macrovision: a bemeneten is leveszi a kazettáról? Tehát gyári kazettát tudok vele digizni?  :think:

Én még nem vettem észre, hogy rontana a minőségen.

Igen. Ráadásul az így rögzített anyagot ha visszajátszod szalagra akkor már simán másolható hagyományos megoldással is mert a digitalizáláskor a szinkronstabilizálás mellékterméke, hogy eltűnik a macrovision  :D

#45 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 19. 11:28

Akkor mostmár csak a kártyát kell megvennem, hála neked és a többieknek. :D
Állítólag a WDM 2.0-ával lehet újabb progikkal is digizni, de ez majd élesben kiderül. :)
Lengőkábelt meg csak szerzek, ha nem kapok hozzá, bár XP alatt nem is biztos, hogy hasznát venném.  :think:

Itt vannak a srác maszek drivereinek leírásai:

http://www.blumen-maedler.de/miro/video/dc...xp_1_5_eng.html (az 1.5-ös driver Premierehez, sajna ezt nem tudtam megszerezni)

http://www.blumen-maedler.de/miro/video/dc...driver_eng.html (ez a 2.0-ás, ami viszont sok programhoz jó)

Szerkesztette: Mykee 2004. 11. 19. 11:40 -kor

#46 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 19. 11:41

dc30 hangkivezetés

#47 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 19. 11:47

@qnadam: köszönöm a leírást, ha nem kapok kábelt, majd valahogy tákolok egyet. :)

#48 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 19. 11:56

Idézet: Mykee - Dátum: 2004. nov. 19., péntek - 11:28

Itt vannak a srác maszek drivereinek leírásai:

http://www.blumen-maedler.de/miro/video/dc...xp_1_5_eng.html (az 1.5-ös driver Premierehez, sajna ezt nem tudtam megszerezni)

http://www.blumen-maedler.de/miro/video/dc...driver_eng.html (ez a 2.0-ás, ami viszont sok programhoz jó)

Ezzel nincs is semmi gond de anno írtam neki és hát pénzt kér érte. Ugyan írta, hogy a driver ingyen van de hozzá kellene járulni a tanulmányaihoz. Nem sok ha jól emlékszem tán 10 euró kell neki. A gondom az, hogy Ö úgy akarja, hogy előbb utaljam át neki egy bankszámlára majd ha megjött neki a pénz akkor elküldi a drivert.
Én meg nem igazán rajongok az ilyen zsákba macska dologért. Honnan tudjam, hogy beválik e? Nem tudom előtte kipróbálni, hogy megfelel e. Nem az összeggel van a gondom, hanem azzal, hogy ha nem úgy működik ahogy nekem kell akkor kidobtam 10 eurót.

Ezért maradtam a Pinnacle eredeti és ingyenes driver-nál és berendezkedtem Windows Me rendszerre. És nem bántam meg. A mai napig is kifogástalanul működik. Éppen ezért nem állok át a rögzítéssel meg a szerkesztéssel XP-re.

#49 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 19. 12:08

Melyik drivert használod? Az 1.42-est vagy a Beta 2.0-át?
Én megértettem, hogy ő dolgozott a driver elkészítésén, és ezért kér pénzt, de én nem adok neki, mert nekem sincs sok. :D

#50 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 19. 12:16

Idézet: qnadam - Dátum: 2004. nov. 19., péntek - 9:21

nem kell :) ott se látszik a széle

Azért nem árt letakarni DVD-nél sem az analóg videórol készített anyag szélét, mert egyrészt akkor az MPEG tömörítőnek nem kell azzal a résszel érdemben foglalkozni, másrészt, ha valaki esetleg PC-n nézi meg a DVD-t, akkor ott a teljes képet látja. Az utóbbi esetben pedig elég csúnyán tud festeni az a néhány zavaros csík a széleken. Nem elegáns. :-)

#51 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 19. 12:16

Idézet: Mykee - Dátum: 2004. nov. 19., péntek - 12:08

Melyik drivert használod? Az 1.42-est vagy a Beta 2.0-át?
Én megértettem, hogy ő dolgozott a driver elkészítésén, és ezért kér pénzt, de én nem adok neki, mert nekem sincs sok. :D

Amíg 850MHz PIII procim volt addig az 1.42-est de mikor áttértem P4-re összeakadt a ATA RAID kártyámmal. Akkor visszatértem az 1.41a változatra és azóta is ezt használom (2003 október óta).

#52 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 19. 12:47

Ez jó tipp, mert nemrégen tettem be én is a Raidre egy vinyót.  :up:

#53 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 19. 14:02

Idézet: wpepi - Dátum: 2004. nov. 19., péntek - 12:56

Ezzel nincs is semmi gond de anno írtam neki és hát pénzt kér érte. Ugyan írta, hogy a driver ingyen van de hozzá kellene járulni a tanulmányaihoz. Nem sok ha jól emlékszem tán 10 euró kell neki. A gondom az, hogy Ö úgy akarja, hogy előbb utaljam át neki egy bankszámlára majd ha megjött neki a pénz akkor elküldi a drivert.
Én meg nem igazán rajongok az ilyen zsákba macska dologért. Honnan tudjam, hogy beválik e? Nem tudom előtte kipróbálni, hogy megfelel e. Nem az összeggel van a gondom, hanem azzal, hogy ha nem úgy működik ahogy nekem kell akkor kidobtam 10 eurót.

Ezért maradtam a Pinnacle eredeti és ingyenes driver-nál és berendezkedtem Windows Me rendszerre. És nem bántam meg. A mai napig is kifogástalanul működik. Éppen ezért nem állok át a rögzítéssel meg a szerkesztéssel XP-re.

hja. nekem egy dc20am van, szerencsére az ahhoz való béta drivert ingyen küldte, két baj volt csak vele. az egyik, hogy a driver miatt nem lehetett használni a készenlétet meg a hibernálást, másik, hogy nem működött. néha valami preview kép megjelent, sőt egyszer fel is tudtam vele venni 2 másodpercet - megjegyzem nagyon jó minőségben - de ez kevés így a boldogsághoz :(
régi wint pedig nem szeretnék feltenni, mert csak egy vinyóm van, de azon is a nagyobbik partíció ntfs

#54 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 19. 14:11

Valaki meg azt írta, hogy DC10-es driverrel is megy a 30-as. Az meg van a Studio 9-hez. Másrészt létezik egy módosított DC10-es driver is DC30-ra... Szóval a kínálat nagy.
Én sem szívesen teszek fel két rendszert, mert az több helyet foglal ugye...

#55 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 21. 20:18

Idézet: Jajca - Dátum: 2004. nov. 16., kedd - 19:45

Hali Mindenkinek!
Az én tapasztalatom, ami csak egy próbán alapul:
- Leadtek Winfast VC100XP capture kártyám van
- Virtual VCR-t használok a digitalizáláshoz
- Egy másolásvédett kazettánál kipróbáltam alapbeállítást - a hang elcsúszott. Megoldás - a VirtualVCR beállításainál az AVsync-ben Adjust stream offset-offset audio by 250ms beállítás
- Eredmény - TÖKÉLETES! kép és hang szinkronban - ennyi :-))

www.digtv.ws a link

HAli!

Ezt meg tudom erősíteni!
Winfast kártya OK és kb 10e FT.
Kérdés:
Én IUVCR-t használok és az a bizonyos beállítás OPTIONS>Audio stream offset nekem 150ms.
Hang siet 2óra alatt néhány másodpercet. Át kellene állítanom?  :think:

#56 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 21. 20:24

szvsz bármekkora csúszás sok. fél másodperc is, akkor is, ha órák után következik be

#57 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 21. 20:47

Idézet: qnadam - Dátum: 2004. nov. 21., vasárnap - 19:24

szvsz bármekkora csúszás sok. fél másodperc is, akkor is, ha órák után következik be

Ezzel egyet értek !

A kérdésem az lett volna az itt felhalmozott szürke állománytól, hogyan lehet kivédeni ezt a jelenséget? Dropp nincs.
Előre is köszi! :up:

#58 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 21. 22:28

jaaa :)
fentebb említett időalap-korrektorral (a. k. a. TBC), vagy ilyennel rendelkező videóval lejátszva, esetleg olyan capture-eszközzel, amiben van szinkronstabilizátor :)
sőt. elvileg a virtualdubban van valami hasonló funkció, ingyen van, egy próbát megér :cool:

#59 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 07:17

Idézet: qnadam - Dátum: 2004. nov. 21., vasárnap - 21:28

jaaa :)
fentebb említett időalap-korrektorral (a. k. a. TBC), vagy ilyennel rendelkező videóval lejátszva, esetleg olyan capture-eszközzel, amiben van szinkronstabilizátor :)
sőt. elvileg a virtualdubban van valami hasonló funkció, ingyen van, egy próbát megér :cool:

Ezt most a hangelcsúszásra írtad, mert én arra kérdeztem!
A kép minőségem az teljesen jó.

Hali!

#60 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 07:36

Idézet: pik20 - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 7:17

Ezt most a hangelcsúszásra írtad, mert én arra kérdeztem!
A kép minőségem az teljesen jó.

Hali!

A TBC (időalap korrektor) ill. a szinkronstabilizátor pont erre való azaz az ingadozó szinkronjel stabilizálására és így nem fog elcsúszni a kép-hang szinkron. A TBC annyival tud többet a sima szinkronstabilizátornál, hogy nem csak a videó szinkronjelét képes pontosan tartani, hanem a VHS/SVHS sorcsúszkálását is meg tudja szüntetni (ezáltal tökéletesen stabil képet lehet kapni).

Minden olyan capture eszközbe mely VHS/SVHS digitalizálására lett kifejlesztve építenek szinkronstabilizátort. A profi eszközökben pedig TBC áramkört helyeznek el.

A TV kártyák és VIVO-s kártyák nem tartalmaznak semmilyen szinkronstabilizátor áramkört éppen ezért nem képesek megbirkózni az ingadozó szinkronjellel aminek az eredmény, hogy elcsúszik a kép-hang szinkron.

És mielőtt megkérdeznéd. Software-esen nem lehet szinkronjelet stabilizálni. Ahhoz, hogy ne csússzon el a kép-hang szinkron a digitalizálás előtt kell a szinkronjelet stabilizálni. Ez történhet a digitalizáló eszközben de lehet külső egység is.

Téma megosztása:

• (26 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.