HWSW Informatikai Kerekasztal: VHS>DVD - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

VHS>DVD Másolásvédett kazettáról

#381 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 09. 12. 14:53

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 15:38

mintavételezése (hangkártyák esetén előfordul), codec hiba, PC teljesítménye és még számos egyéb.
Az ilyen jellegű kép-hang szinkron elcsúszás orvosolható ha korrekt capture eszközt használsz ami eleve erre készült.

Akkor kezdjük elölről. A PC az PIV/3.2 1G RAM-mal, nem hinném hogy gyenge. Külön kodekek alapban nincsenek feltéve, ezt félig munkagép, nem basszuk össze, arra ott van benne a vmware, bemenetnek pedig PinnacleSys Studio AV/DV Delux, aztán pofánverem a kereskedőt is, ha ez miatt csúszik. Jel meg közvetlen a videon betunerezett kompozitból jön. De felőlem valaki idejön occsóért, és mutat mellé még pár dolgot, akkor azt is túlélem, csak működjön már ez a szar  :(
Make love not Wor.

#382 Felhasználó inaktív   Obi-Wan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 12. 14:53

Én a PC kissávszélességére gondolok : Memó-CPU-winyó, oda-vissza.

Szerkesztve:
Látom írtál közben:
Tehát az erős proci nem minden.
Attól még lehet keskeny keresztmetszet valahol a memória környékén, vagy a winyóra való íráskor.
Utóbbi a leggyakoribb problema.

ATA? SATA?
Rendszerwinyó?
Integrált cumesz, vagy brand kártya?

Sok minden lehet.
Pinnacle.... Hát igen. Nem jót sejtet, sajnos.

Szerkesztette: Obi-Wan 2005. 09. 12. 14:56 -kor

DIGITALIZÁLÁS * Régi, VHS, VHS-C, Video8, illetve Hi8 kamera kazettáról, és hanglemezről, magnókazettáról digitalizálás CD-re, DVD-re! MPEG2/DivX/MPEG4 * FOTODIGITALIZÁLÁS, dia, A3 szkenn nyomdai minőségben 06/70-335-2110 Ypsarion Team információs honlapja * Super8-as kerestetik!

#383 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 15:01

Idézet: Obi-Wan - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 15:53

Én a PC kissávszélességére gondolok : Memó-CPU-winyó, oda-vissza.

Tehát az erős proci nem minden.
Attól még lehet keskeny keresztmetszet valahol a memória környékén, vagy a winyóra való íráskor.
Utóbbi a leggyakoribb problema.

ATA? SATA?
Rendszerwinyó?
Integrált cumesz, vagy brand kártya?

Sok minden lehet.

Ramok dualban mennek, VGA kártya nemtom miért szólna bele, de Asus Geforce az. Külön diszkről fut a rendszer, rakhatom külön a swapot, digizhetek IDE és SATA HDDre is. Amúgy 100-250 giga közti lemezek, mindenféle, de 8 mega cache az meg van.

Ha a lemez kevés, akkor nem frameket kellene dobálnia, meg kihagyni, meg ilyenek? Ráadásul valahol 4 megabyte/sec környékén néztem, hogy bírni kellene a folyamatos írást, az pedig bőven meg van.
Make love not Wor.

#384 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 15:04

Idézet: Obi-Wan - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 15:53

Faszom. Akkor mi a fenétt vegyek? 100ezer pénz volt, pont azért döntöttem mellette, mert Matrox supportjával beszoptam, a jobb cuccai meg 250ezer felett kezdődtek. Vagy egyszer láttam valami célhardvert, hogy analógról DVre alakít, DV meg van az alaplapon, érdemes ilyet nézegetni?

Sajna elég hobbicélú lenne a dolog, userek ugyanezt elvárják egy 10ezer pénzes tunerkártyától, de nemár ez a Studio Delux ne tudjon ilyet, mert baltával vágom szét de rögtön!
Make love not Wor.

#385 Felhasználó inaktív   Obi-Wan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 15:04

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 14:01

Ramok dualban mennek, VGA kártya nemtom miért szólna bele, de Asus Geforce az. Külön diszkről fut a rendszer, rakhatom külön a swapot, digizhetek IDE és SATA HDDre is. Amúgy 100-250 giga közti lemezek, mindenféle, de 8 mega cache az meg van.

Ha a lemez kevés, akkor nem frameket kellene dobálnia, meg kihagyni, meg ilyenek? Ráadásul valahol 4 megabyte/sec környékén néztem, hogy bírni kellene a folyamatos írást, az pedig bőven meg van.

Hát, barátom, fel van adva a lecke.
Jön az építőkockázás: Ezt kivesz, betesz másikat, kipróbál.

stb.....
DIGITALIZÁLÁS * Régi, VHS, VHS-C, Video8, illetve Hi8 kamera kazettáról, és hanglemezről, magnókazettáról digitalizálás CD-re, DVD-re! MPEG2/DivX/MPEG4 * FOTODIGITALIZÁLÁS, dia, A3 szkenn nyomdai minőségben 06/70-335-2110 Ypsarion Team információs honlapja * Super8-as kerestetik!

#386 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 15:06

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 15:53

Akkor kezdjük elölről. A PC az PIV/3.2 1G RAM-mal, nem hinném hogy gyenge. Külön kodekek alapban nincsenek feltéve, ezt félig munkagép, nem basszuk össze, arra ott van benne a vmware, bemenetnek pedig PinnacleSys Studio AV/DV Delux, aztán pofánverem a kereskedőt is, ha ez miatt csúszik. Jel meg közvetlen a videon betunerezett kompozitból jön. De felőlem valaki idejön occsóért, és mutat mellé még pár dolgot, akkor azt is túlélem, csak működjön már ez a szar  :(

Bizony ahogy Obi-Wan is írja. Önmagában a P4 még nem jelent semmit.

#387 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 15:08

Idézet: Obi-Wan - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 16:04

Hát, barátom, fel van adva a lecke.
Jön az építőkockázás: Ezt kivesz, betesz másikat, kipróbál.

Lófaszt. Hagyjak bent egy szem HDD-t és próbáljam úgy? Nemááááár. Ráadásul úgy raktam össze a gépet, hogy betoltam asztal alá, aztán nekem 4 évig kussoljon, lemezeket majd cserélek benne, 1 év múlva kap +RAMot, aztán 3 évig nekem megint ki kellene húznia. Semmi kedvem szopni vele a szarokkal, max. Pinnaclét inkább kipróbálom másik vasban, aztán meglátom. Ezek szerint érdekes lesz.
Make love not Wor.

#388 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 15:11

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 16:08

Lófaszt. Hagyjak bent egy szem HDD-t és próbáljam úgy? Nemááááár. Ráadásul úgy raktam össze a gépet, hogy betoltam asztal alá, aztán nekem 4 évig kussoljon, lemezeket majd cserélek benne, 1 év múlva kap +RAMot, aztán 3 évig nekem megint ki kellene húznia. Semmi kedvem szopni vele a szarokkal, max. Pinnaclét inkább kipróbálom másik vasban, aztán meglátom. Ezek szerint érdekes lesz.

A Pinnacle eszközzel közvetlenül DV-be rögzíted az analóg anyagot?

#389 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 15:15

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 14:53

Janho, csak egy kerdes. a capture kartya digiza a hangot es a kepet egyarant? Mert ha nem, akkor bizony megesik a hangcsuszas. mint irtuk a dolog nem a procc gyengesegerol szol, hanem arrol van szo, hogy a kep capture-nek szinkronban kell lennie a hang digizesevel. ez PC-n, ha hangzsugaval digizel akkor csak AS faktor szerint sikerul.

mit vegyel? parszor el lett mondva: canopus ADVC50/55. Egyszerre digizi a kepet es a hangot, hw-bol szinkronizaltan. csak 50 penz.

Szerkesztette: SFIJ 2005. 09. 12. 15:17 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#390 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 15:18

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 16:11

A Pinnacle eszközzel közvetlenül DV-be rögzíted az analóg anyagot?

Studio9-el lemezre AVIban, full minőségben.
Make love not Wor.

#391 Felhasználó inaktív   Obi-Wan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 15:19

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 14:08

Hé-hé-hé!
Kicsi stílust!!!

Nem kötelező itt nekünk segítenünk...

Kicsit lehetnél udvariasabb!
Nem mi tehetünk a hibáról!

Ne ránk zúdítsd tehetetlen dühödet.

Tehát: Visszatérve a Pinnacle-re.
Én a PCTV után végeztem a céggel...
Bocsánat, de f*stalicska.

Tipp, ha a végén csere vagy eladás lenne:
Én Plextor M402U-t használok.
Hardveres MPEG2/MPEG4/DivX külső digitalizáló, szinkronjavító áramkörrel, szoftverrel, USB2.0 csatival, ventimentes és dizájnos.
42ezerért.

Ha kell a tuner is, akkor van egy TV402U változata, amelyben van TVtuner is.
Árát nem tudom, de láttam itt a Fórumon a napokban egy ilyen topikot (a típus a címe).
Ott talán meg tudod érdeklődni, meg a tapasztalatokat is.
De ez arra az esetre, ha ez a Pinnacle cucc nem jön be és eladásra kerülne. Vagy cserére.

Sok szerencsét kívánok:

Obi-Wan

#392 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 15:23

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 16:15

Janho, csak egy kerdes. a capture kartya digiza a hangot es a kepet egyarant?

mit vegyel? parszor el lett mondva: canopus ADVC50/55. Egyszerre digizi a kepet es a hangot, hw-bol szinkronizaltan. csak 50 penz.

Igen, Pinnacle digizi a hangot is.

Ahamm. Oszt amikor a Pinnaclét vettem, akkor még csak kezdtek hírbejönni ezek a Canoizék, de meglessük. Canopust meglesem minnyá. Valamelyikőtök nem forgalmaz? Lassan egyszerűbb lesz asszem vágóprogramok ügyében is befizetni itt a topikon egy live műsorra, mert gyűlnek a családi felvételek, amit meg kellene hegesztenem. Szerencsére az már DV, ott tényleg érdekes lenne ha csúszna.
Make love not Wor.

#393 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 15:27

Idézet: Obi-Wan - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 16:19

Hé-hé-hé!
Kicsi stílust!!!

Nem kötelező itt nekünk segítenünk...

Dehogy Titeket bántottalak, csak nem vol téppen occsó a zsuga, oszt szopat itt engem feleslegesen. De hümmöghetünk rajt együtt, sör van, kpban fizetek is, ha így jobb. Saját cuccaimmal nem sok időm baszakodni, 1 napos meló volt megtelepíteni a gépet is, decemberben láttam neki, most vagyok ott, hogy nahh, akkor használjuk, aztán anyázom hogy nem sokkal lettem előbbre. De ez az én bajom, asztem belefutottam a híres TBCszinkrin hibába, és mondtok rá okosat. Ezek szerint nem.

Most digizek 1-2 dolgot, és mondom mi lett az eredméyn, de gyanítom nem lesz jobb :-(
Make love not Wor.

#394 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 15:27

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 16:23

Igen, Pinnacle digizi a hangot is.

Ahamm. Oszt amikor a Pinnaclét vettem, akkor még csak kezdtek hírbejönni ezek a Canoizék, de meglessük. Canopust meglesem minnyá. Valamelyikőtök nem forgalmaz? Lassan egyszerűbb lesz asszem vágóprogramok ügyében is befizetni itt a topikon egy live műsorra, mert gyűlnek a családi felvételek, amit meg kellene hegesztenem. Szerencsére az már DV, ott tényleg érdekes lenne ha csúszna.

Próbáltad már más programból használni az eszközt? Mert szerintem a Studio program cseszi neked el. Azzal a programmal igen sok probléma van. Folyamatosan töltögeted lefelé a programhoz a hibajavításokat?

#395 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 15:30

Idézet: Obi-Wan - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 16:19

Ha kell a tuner is, akkor van egy TV402U változata, amelyben van TVtuner is.
Árát nem tudom, de láttam itt a Fórumon a napokban egy

Viccelsz? Küldő, HW tömörget? Már veszem is megfelé, főleg ha tuneres, aztán nem kell a videóval hülyéskedni, hogy ha nem akarom az egész hóbelebancot odébbcipelni, akkor vagy 5 méteres kábelen menjen a jel, ezzel is rontva az esélyeimet?

Úgyis éjjeles műszakom lesz, legalább valami értelmes dologért szopok a melóban  :D
Make love not Wor.

#396 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 15:30

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 16:27

Dehogy Titeket bántottalak, csak nem vol téppen occsó a zsuga, oszt szopat itt engem feleslegesen. De hümmöghetünk rajt együtt, sör van, kpban fizetek is, ha így jobb. Saját cuccaimmal nem sok időm baszakodni, 1 napos meló volt megtelepíteni a gépet is, decemberben láttam neki, most vagyok ott, hogy nahh, akkor használjuk, aztán anyázom hogy nem sokkal lettem előbbre. De ez az én bajom, asztem belefutottam a híres TBCszinkrin hibába, és mondtok rá okosat. Ezek szerint nem.

Most digizek 1-2 dolgot, és mondom mi lett az eredméyn, de gyanítom nem lesz jobb :-(

Ahogy nézem a leírást kell neki hangkártya. Ez viszont lehet a csúszás oka. Milyen hangkártyát használsz?

#397 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 15:32

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 16:27

Azzal a programmal igen sok probléma van. Folyamatosan töltögeted lefelé a programhoz a hibajavításokat?

A 9.4 updatén most hümmögök, napokban szólt érte, előzőek fent vannak. Csak updatéval egy másik gépen már szívtam vele, előtte pedig ha backupolom a full rendszert, az most nem kevés idő lenne, gépeim meg foglaltak. Néha félek az updatéktől, bár vindózban én szoktam erőltetni, az még el nem rontott semmit, tehát hajítsam fel, oszt ha elrontom, akkor legalább lehet kezdeni a kályhától?
Make love not Wor.

#398 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 15:39

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 16:30

Ahogy nézem a leírást kell neki hangkártya. Ez viszont lehet a csúszás oka. Milyen hangkártyát használsz?

Hümm, akkor anno félretájékozódhattam, mert pont azért nincs igényes hangkártya a gépben, mert mp3-at hallgatni bőven jó az alaplapi is. Soundmax ICH5-ös.

Ha ezen túl leszünk, meghívom a fél topikot sörözni az biztos.
Make love not Wor.

#399 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 15:57

Ahamm: http://aruhaz.guga.h...am=10792&page=1

Hümmögök, nem occsó itthonra hobbicélra, de ha azt mondjátok, hogy kurva jó lesz nekem, akkor ja.
Make love not Wor.

#400 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 09. 12. 16:08

Na akkor ha már Pinnacle, én használom vagy négy terméküket is egy gépben:
- PCTV Pro (két paneles, penge képű)
- PCTV 310i (digit adások tesztelésére)
- DC30+ (hála wpepinek, azóta sem bántam meg, ebben van szinkron stabilizátor, csak ugye nem DV, hanem MJPEG)
- Studio 9 (ezzel szedem be a cuccot a DC30+-ról)

Ritkán volt bajom ezzel a vassal, na és persze a hang külön megy be, az Audigy 2 ZS-be. Anno a SW filmek VHS-ről való digizésnél volt bajom, mert a kazetta vagy tizenixéves volt, és a videó TBC-jétől csak még több volt a framedrop, mint anélkül.
Szóval DV-be még nem digiztem, csak max digitkameráról. De a Deluxe-nak elvileg hardveresen kéne nyomni a DV-t és rosszakat nem hallottam róla. Inkább azokról hallottam, hogy a memória nem volt minőségi és emiatt bizony már sikoltozhat a Studio és csúszhat a hang.
És egy jó hír, ha még kitartasz a Pinnacle mellett: az október elején megjelenő Studio 10 már Liquid kódra íródott, tehát a stabilitás és megbízhatóság már remélem ott lesz, ahol kell.

Szóval valahol a hardver körül keresgélj a hangcsúszás miatt, a Deluxe-nak jónak kell lennie. Ja, és még egy kérdés: ugye szoktad takarítani a gépedet? ;)

Szerkesztette: Mykee 2005. 09. 12. 16:08 -kor

Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

Téma megosztása:

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »