HWSW Informatikai Kerekasztal: VHS>DVD - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

VHS>DVD Másolásvédett kazettáról

#401 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 09. 12. 16:33

Idézet: Mykee - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 17:08

Szóval valahol a hardver körül keresgélj a hangcsúszás miatt, a Deluxe-nak jónak kell lennie. Ja, és még egy kérdés: ugye szoktad takarítani a gépedet? ;)

Kiporszívózva ki van, az kontaktos nem lehet, RAMok is Kingstonok, mert csak.

Hangcsúszásilag akkor belehajítok egy Audigy-t, vagy valami rendeset, ennyit akkor még rászánok jól.
Make love not Wor.

#402 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 09. 12. 17:24

Hát hallod, az alaplapi hangkártya nálam csak max két hétig szólt, amíg meg nem hozták az Audigy-t.  :D
Ég és föld a kettő hangilag is, másrészt vezérelni nem lehetett az alaplapit. Sógornál is inkább betettem egy SB Live 4.1-est, mint az alaplapi hiperszurrond kártyát használjam. Azt felvételre nem ajánlom. Úgy túlvezérelte a jelet, hogy recsegett ropogott.
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#403 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 17:34

Azért is utánajárok. Van itthon egy Creative SBLive, jó régi, CT4830. Ezzel is jobban járok? Dózert nincs kedvem összekúrni, de érdemes beleraknom?

Alaplapival sok bajom nincs, elvégre lehet az alaplap is számít, 30ezres Intelen nekem ne a legszarabb legyen már  :confused:
Make love not Wor.

#404 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 09. 12. 18:01

Hát hiába vetted annyiért az alaplapot, ha a rajta lévő chip csak titkárnőknek jó recsegőnek. :D
A Live-ot inkább tedd fel rendes driverrel, csilivili nélkül, és próbáld meg azzal. Az alaplapit meg tiltsd le driverileg is!
Nekem szted miért van két hangkártya a gépemben, és az alaplapi letiltva? Mert az egyikkel digizek VHS-ről, a másikkal meg bakelitről. Mindkettőt aktívan használom és szerencsémre semmi bajuk egymással és videócsúszásom is csak az SW trilógiánál volt, mint írtam, ott hiába volt TBC és a DC30-ban lévő szinkronizáló. Azon már nem segített az atyaúristen sem. A lényeg amúgy is a megmentés volt, nem a minőség. :D

Szerkesztette: Mykee 2005. 09. 12. 18:03 -kor

Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#405 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 20:35

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 15:57

Ahamm: http://aruhaz.guga.h...am=10792&page=1

Hümmögök, nem occsó itthonra hobbicélra, de ha azt mondjátok, hogy kurva jó lesz nekem, akkor ja.

Jahno ne vedd :( a canopus ADVC55-öt ajánlom továbbra is. az tuti.

Szerkesztette: SFIJ 2005. 09. 12. 20:37 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#406 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 20:47

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 21:35

Obi meg esküszik rá, kereskedőt megkérdeztem, nézzem ki melyik kell, oszt szállítják. Fasza, ilyen opcióval nem lehet senkinek a fejéhez vágni, ha nem válik be.
Make love not Wor.

#407 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 21:44

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 21:35

Hümmm. 40ezer kontra 63ezer forint (első az akciós ár nekem, második az első sarki kiserkben bárkinek), a 40ezres ráadásul tunerezik is, meg vasból csinál DivX-et.
Make love not Wor.

#408 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 21:46

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 21:44

Hümmm. 40ezer kontra 63ezer forint (első az akciós ár nekem, második az első sarki kiserkben bárkinek), a 40ezres ráadásul tunerezik is, meg vasból csinál DivX-et.

persze. a 40ezres csillog, tele van ficsorral, a 63 ezressel ellenben lehet digitalizálni, rendesen, problémák, hangcsúszás nélkül.

#409 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 21:54

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 22:46

persze. a 40ezres csillog, tele van ficsorral, a 63 ezressel ellenben lehet digitalizálni, rendesen, problémák, hangcsúszás nélkül.

Melléírva azt, hogy egy darab ilyen 63ezrest meg már vettem, akkor nézegettem egy ilyen analóg DV átalakítót is, de ott erősen dupla árak számítottak. Nomost ha ezt sejtem előre, akkor persze jobban meggondolom, de könyörgöm, ismét had legyen idén már másodszor én a nyűgös user.

Úgyis rádumáltok, mert ezt a DVre alakítót már régebben néztem, de kurva drága lesz. És akkor még finoman fogalmaztam :-(
Make love not Wor.

#410 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 21:57

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 21:54

Melléírva azt, hogy egy darab ilyen 63ezrest meg már vettem, akkor nézegettem egy ilyen analóg DV átalakítót is, de ott erősen dupla árak számítottak. Nomost ha ezt sejtem előre, akkor persze jobban meggondolom, de könyörgöm, ismét had legyen idén már másodszor én a nyűgös user.

Úgyis rádumáltok, mert ezt a DVre alakítót már régebben néztem, de kurva drága lesz. És akkor még finoman fogalmaztam :-(

vedd meg a 40-est, úgyis a végén 103-ezerbe fog fájni a project. amúgy mennyit akarsz grebbelni? merha nemsokat akkor lehet hogy ki tudlak segíten egy rövdebb időre...

#411 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 22:09

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 22:57

vedd meg a 40-est, úgyis a végén 103-ezerbe fog fájni a project. amúgy mennyit akarsz grebbelni? merha nemsokat akkor lehet hogy ki tudlak segíten egy rövdebb időre...

Eddig 10 hónap alatt kb. 5 órányi digizésnlé tartok... De jó lenne később TVről felvenni a cumókat, és ez bassza a csőrömet, hogy arról igazán működhetne a Pinnacle.

Viszont 60ezresért meg kibírom még fél évig, és veszek DVD felvevőt, vagy matekoztam azon is, hogy DV magnóra veszem, arról meg PCre b elehet rántani, ez viszont majdnem felesleges eszköz, és sok kavarás.

Megrugdalom még ezt a Pinnaclét, nem lehet ilyen kuka!
Make love not Wor.

#412 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 22:48

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 23:09

Eddig 10 hónap alatt kb. 5 órányi digizésnlé tartok... De jó lenne később TVről felvenni a cumókat, és ez bassza a csőrömet, hogy arról igazán működhetne a Pinnacle.

Viszont 60ezresért meg kibírom még fél évig, és veszek DVD felvevőt, vagy matekoztam azon is, hogy DV magnóra veszem, arról meg PCre b elehet rántani, ez viszont majdnem felesleges eszköz, és sok kavarás.

Megrugdalom még ezt a Pinnaclét, nem lehet ilyen kuka!

Miért nem veszel egy DV kamerát, ami tud AV-IN-t beküldeni firewire-n keresztül pcbe?
Bár pont most tartok én is ott, hogy nincs AV-IN a DV kamerán, de ha lenne sem bizti, hogy meg lehet úszni hangcsúszás nélkül.

ITT bővebben errő

#413 Felhasználó inaktív   IRON STORM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 09:45

Idézet: calibra - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 21:48

Miért nem veszel egy DV kamerát, ami tud AV-IN-t beküldeni firewire-n keresztül pcbe?
Bár pont most tartok én is ott, hogy nincs AV-IN a DV kamerán, de ha lenne sem bizti, hogy meg lehet úszni hangcsúszás nélkül.

ITT bővebben errő

Én elég régóta digizek régi gyűrött vhs kazettákról a JVC kamerámon keresztül. Soha nem volt hangelcsúszás!  szerintem jó megoldás a mini DV kamera, mert egyúttal egy digitalizálót is kapsz. Már amelyiken van AV IN. 

#414 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 14:52

Idézet: calibra - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 23:48

Talán azért, mert szintén évi 1-2 órát lenne használva kamerázásra az a DVkamera, egy eszkötz meg már vettem, nem éppen occsóért, aminek pont ez lenne a dolga.

De DVkamera benne van a 2 éves tervemben, ajánljatok valamit... Most rokon kis JVCje volt nálam, egész tetszik, 1 napot kiúzott egy töltéssel, övtáskába behajítottam a fényképező mellé is, oszt csókolom, műxött frankón. Ezen ha lenne kompozit bemenet, akkor vennék is, de van ilyen egyáltalán?
Make love not Wor.

#415 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 16:10

Bedigiztem hirtelen felindulásból 3 órát, ugyanúgy a TVről, oszt 1 bitet nem csúszott a hang. Lehet az adóval volt baj, nyomok még egy 3 órásat, aztán meglátjuk :-)
Make love not Wor.

#416 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 21:20

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 15:52

Talán azért, mert szintén évi 1-2 órát lenne használva kamerázásra az a DVkamera, egy eszkötz meg már vettem, nem éppen occsóért, aminek pont ez lenne a dolga.

De DVkamera benne van a 2 éves tervemben, ajánljatok valamit... Most rokon kis JVCje volt nálam, egész tetszik, 1 napot kiúzott egy töltéssel, övtáskába behajítottam a fényképező mellé is, oszt csókolom, műxött frankón. Ezen ha lenne kompozit bemenet, akkor vennék is, de van ilyen egyáltalán?

RCA bemenete van! 1 video, stereo audio! Kell ennél több? :)

Persze a kamerában nem a bazi nagy rca csatik vannak, hanem egy 4 érintkezős jack a minimális méret miatt. Ezen küldöd rá a tvre, videora a kamera képét, ha pl. vhsre akarod átvenni, vagy ha csak szimplán tvn akarod nézni, és ha tudja a kamera a fent említett AV-IN cuccost, akkor ugyan ezen küldöd be a kamerába az analód A/V jelet is! Ezt vagy fölveszed miniDV kazettára (aminek rohadtul semmi értelme :) ) vagy beküldöd gépbe mint DV anyagot firewire-n keresztül :D

Szal jó móka :D

#417 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 23:08

Idézet: calibra - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 22:20

hanem egy 4 érintkezős jack a minimális méret miatt. Ezen küldöd rá a tvre, videora a kamera képét, ha pl. vhsre akarod átvenni, vagy ha csak szimplán tvn akarod nézni, és ha tudja a kamera a fent említett AV-IN cuccost, akkor ugyan ezen küldöd be a kamerába az analód A/V jelet is! Ezt vagy

Most nagyon kiröhögsz, ha nekem alapban eszembe nem jutott, hogy ezen kamerába befelé is lehet vinni jelet? TBCizébigyó van benne, ezeket hogy bírja?

amúg ymásodik 3 órás tesztemen sem csúszott 1 bitet sem a hang, érdekes.
Make love not Wor.

#418 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 14. 07:53

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. szept. 14., szerda - 0:08

Most nagyon kiröhögsz, ha nekem alapban eszembe nem jutott, hogy ezen kamerába befelé is lehet vinni jelet? TBCizébigyó van benne, ezeket hogy bírja?

Nem tudom minek ezen ennyit görcsölni akkor amikor az asztali DVD felvevő pont erre van kitalálva. Mivel ezek a készülékek a videomagnót hivatottak leváltani ezért az áruk is rohamosan csökken. Lehet venni HDD-vel szerelt változatokat is (60GB-400GB-ig) de lehet HDD nélküli változatokat kapni azaz igény szerint bármit. Pioneer, Panasonic, JVC, és még sorolhatnám azokat a márkákat melyik kiváló minőségű felvételeket készítenek. Ezekben a készülékekben kiváló TV tuner van valamint igen jó minőségben lehet VHS, S-VHS, Hi8 felvételeket digitalizálni (minden olyan áramkör megtalálható bennük mely a jó MPEG2 előállításához szükséges /pld. TBC, zajszűrés, stb./). A DV bemenettel is rendelkező készülékek esetében lehetővé válik közvetlenül a DV kamerából a DVD írás kiváló minőségben.
Ma már az asztali DVD felvevő ugyanolyan mindennapos készülék kezd lenni mint a VHS videomagnó.

#419 Felhasználó inaktív   ambroa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 14. 08:32

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. szept. 14., szerda - 8:53

Ma már az asztali DVD felvevő ugyanolyan mindennapos készülék kezd lenni mint a VHS videomagnó.

Ez így igaz. Szerintem otthonra mindenkinek kell egy ilyen a player helyett. Pláne, ha nem akar videó utómunkálatokat végezni a felvételein. Egy ügyfelem aki mesélte: kikapcsolja az automatikus csapterezést és utólag oda teszi őket, ahol valamit mutogatni akar. Így vágnia sem kell és a kívánt cél is ügyesen megvalósul.

#420 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 14. 09:30

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. szept. 14., szerda - 0:08

Nem én :D Mármint nem röhögök :D

Én inkább magamon röhögök, mikor kiderült, hogy ami nálam van az meg nem tudja ezt az AV-IN cuccost, ez csak kifelé nyomja a cumót :) Szóval én meg régóta mióta ez a kamera a közelemben van (nem enyim, ismerősé) tervezgetem, hogy húdejó lesz, majd egyszer kölcsönkérem pár napra, és minden jó kis régi vhs-t(nyaralás, ...) szépen bedigizek magamnak tök jó csúszásmentes meg minden lesz:D

Aztán én meg ott koppantam, hogy ez nem tudja :D

Most én is tv-ből vettem fel Sopranos-t (pctv pro-val), és nekem annyi a bajom, hogy mikor beindul a capture eldob 1 frame-t, aztán ez ugye végig hangcsúszást eredményez. De mivel többet szerencsére 1 órán keresztül sem dob el: fogom VDubbal, és korrigálom azt a 250ms csúszást, és láss csodát a végeredmény tökéletes :D

szerk:
asztai DVD-writer: majd ha saját bőrömön tapasztalom, hogy tényleg milyen rohadt macerás vhs-t dvd-re nyomatni, akkor talán beruházok egyre. De ha vannak most is eszközeim (pctv-pro, dv cam) arra, hogy több-kevesebb sikerrel ezt megtegyem még elvagyok egy darabig ilyen fapados módszerrel is. Bár dv anyagból már  csináltam dvd-re cuccot, és nem egy időspórolós megoldás pc-vel az biztos! CCE-vel ugye marha sok idő rámegy! 1 óra anyag mpeg2 kódolása eltart a CCE-nek 2-3-4 óráig! Az tényleg egy nagyon jó megoldás, hogy asztali writerrel dv-ből bemegy a cucc, kijön belőle mpeg2, aztán azt be pc-be, és azt szerkesztgetni, menüt rakni meg ilyenek. Bár egy komolytalanabb "röpp" tömörítővel a pc-n is lecsökkenthető az idő nagyon is rövidre! Az asztali is nyilván vmi gyors és gagyibb tömörítést használ. És nyilván több pass-róll szó sem lehet!!!

Szerkesztette: calibra 2005. 09. 14. 09:54 -kor

Téma megosztása:

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.