HWSW Informatikai Kerekasztal: VHS>DVD - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

VHS>DVD Másolásvédett kazettáról

#461 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 06. 16:39

Idézet: szelvesz - Dátum: 2005. nov. 6., vasárnap - 14:16

Vagyis visszajutottunk az eredeti kérés/kérdéshez. Csak kéne nekem egy alábbi hsz-ben szereplő másoláésvédelmet kiiktató kütyü. Egy tisztességes író (az megoldja a szűrést, képjavítást)+elé a kütyü a másolásvédelemhez. Jól gondolom?

B.B. 2005. szept. 14., szerda - 22:13
Látom, sokan vagytok akiknek gondot okoznak a másolásvédett VHS kazik. Nekem van olyan szerkentyűm, amit pl. 2 VHS videjómagnó közé lehet kötni, és másolni ezerrel.

sokféleképp célba lehet érni. én az advc55+PCs processing utat követem. aszali íróra nem vagyok és voltam hajlandó 80-120 körül áldozni, mert 1 év alatt erkölcsileg avul el, második év végén meg a mechanikája is gallyra megy.

Szerkesztette: SFIJ 2005. 11. 06. 16:41 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#462 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 11. 07. 00:41

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. nov. 6., vasárnap - 16:39

sokféleképp célba lehet érni. én az advc55+PCs processing utat követem. aszali íróra nem vagyok és voltam hajlandó 80-120 körül áldozni, mert 1 év alatt erkölcsileg avul el, második év végén meg a mechanikája is gallyra megy.

Naja, csak nekem a PC jóval messzebb van a TVtől, meg folyton foglalt, és nem mindig van rajt több 10 gigányi hely.

Aztán most elhasalt a régebbi jó kis Pana videóm, így helyette erősen szemezek egy asztali íróval, azt berakom a TV/Video állványba, oszt kész.

ezekről lehet aztán DV-n beküldeni a cumót a PCbe, vagy tartalmaznak rendes TBC-t, ha VHSről digizek vele? Avulása nem érdekel, csak valami HDD-s cucc jó lenne, TVvel összekötve, videótól fél méter kábel, oszt fasza.
Make love not Wor.

#463 Felhasználó inaktív   szelvesz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 07. 05:43

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 1:41

Naja, csak nekem a PC jóval messzebb van a TVtől, meg folyton foglalt, és nem mindig van rajt több 10 gigányi hely.

Aztán most elhasalt a régebbi jó kis Pana videóm, így helyette erősen szemezek egy asztali íróval, azt berakom a TV/Video állványba, oszt kész.

ezekről lehet aztán DV-n beküldeni a cumót a PCbe, vagy tartalmaznak rendes TBC-t, ha VHSről digizek vele? Avulása nem érdekel, csak valami HDD-s cucc jó lenne, TVvel összekötve, videótól fél méter kábel, oszt fasza.

DV-n beküldeni PC-be. Igen ez jó lenne, de a jelenleg kapható írók csak DV in-nel rendelkeznek. Akkor hogyan gondolod? (nálam eddig a Pio DVR-530 a nyerő - a Pana 704-es felbontása 720 helyett aggaszt egy kicsit a PC-n való szerkeszthetőség miatt)

#464 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 07:36

Idézet: szelvesz - Dátum: 2005. nov. 6., vasárnap - 14:16

Vagyis visszajutottunk az eredeti kérés/kérdéshez. Csak kéne nekem egy alábbi hsz-ben szereplő másoláésvédelmet kiiktató kütyü. Egy tisztességes író (az megoldja a szűrést, képjavítást)+elé a kütyü a másolásvédelemhez. Jól gondolom?

B.B. 2005. szept. 14., szerda - 22:13
Látom, sokan vagytok akiknek gondot okoznak a másolásvédett VHS kazik. Nekem van olyan szerkentyűm, amit pl. 2 VHS videjómagnó közé lehet kötni, és másolni ezerrel.

Én speciel nem javaslom a noname írókat mert elég sokat lehet szívni velük.
Ráadásul a rögzítési minőségük sincs ott amit az ember elvárna. Mindenképpen valamilyen brand típust javaslok melyben zajszűrő és képjavító áramkörök vannak. Ilyenek pld. a Pioneer felvevői melyben minden megvan ami a kiváló eredményhez szükséges (paraméterezhető képjavító áramkörök).
A másolásvédelem kiiktatására meg már ezer éve van megoldás. Az alábbi oldal alapján házilag is lehet macrovision dekódert készíteni.
http://members.tripo...yozo/ep/vhs.htm

De lehet készen is kapni pld. a Conrad-nál.

#465 Felhasználó inaktív   szelvesz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 19:51

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 8:36

Ráadásul a rögzítési minőségük sincs ott amit az ember elvárna. Mindenképpen valamilyen brand típust javaslok melyben zajszűrő és képjavító áramkörök vannak. Ilyenek pld. a Pioneer felvevői melyben minden megvan ami a kiváló eredményhez szükséges (paraméterezhető képjavító áramkörök).
A másolásvédelem kiiktatására meg már ezer éve van megoldás. Az alábbi oldal alapján házilag is lehet macrovision dekódert készíteni.

Mint fentebb írtam eddigi kutakodásaim alapján a Pio DVR-530 a nyerő, de a Conrad féle másolásvédelmet kiiktató kütyü egy korábbi hsz szerint nem hatásos a DVD írók esetén. Van valakinek tapasztalata ezzel? (a házi készítés meghaladja barkácsolási szintem)

#466 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 11. 07. 19:54

Idézet: szelvesz - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 5:43

DV-n beküldeni PC-be. Igen ez jó lenne, de a jelenleg kapható írók csak DV in-nel rendelkeznek. Akkor hogyan gondolod?

Baszki, akkor véshetem DVDre, aztán onnan grabbeljem vissza PCre, vagy mi?
Make love not Wor.

#467 Felhasználó inaktív   szelvesz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 20:42

Ezt találtam a Conrad-nál
http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Produ...WtKT1lXdEZPUT09
Vajon ez jó lenne a Pio 530-hoz

#468 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 07:53

Idézet: szelvesz - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 20:42

Ezt találtam a Conrad-nál
http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Produ...WtKT1lXdEZPUT09
Vajon ez jó lenne a Pio 530-hoz

Olyan nincs, hogy egy macrovision dekóder a DVD felvevőhöz nem jó a videomagnóhoz meg jó. Ha a dekóder működik akkor a kimeneten normál videojel jön ki mely már nem tartalmazza a macrovision kódolást és ez független attól, hogy mit kötsz rá. Ha meg nem hajlandó a DVD felvevő rögzíteni mert még mindig detektálja a macrovision-t akkor meg a dekóder hibás. A kódolás kiiktatása annyit jelent, hogy a jelből kikapják az oda nem illő "zavart" ergo ha a dekóder valóban működik akkor a kimeneten már megtisztított jel jön ki. Ha meg a kimenetre kötött eszköz (ami lehet pld. asztali DVD felvevő is) még ekkor sem akar rögzíteni akkor a dekóder nem veszi ki a jelet ami azt jelenti, hogy nem működik megfelelően.

Szóval ha a Conrad féle dekóder bekötése után az asztali felvevő nem rögzít akkor az vagy hibás vagy pedig nem dekóder csak azt mondják rá.

#469 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 08:07

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 19:54

Baszki, akkor véshetem DVDre, aztán onnan grabbeljem vissza PCre, vagy mi?

DV out felülettel csak a Pioneer tavalyi felvevői rendelkeztek (HDD-s változatban a DVR-520 és a DVR-720). Viszont a Pioneer marketingesei úgy gondolták, hogy nem kell minden jó extra funkciót biztosítani és most már egyik felvevőjében sincs DV out (cserébe írnak -DL lemezeket és bevezetésre került az XP+ mód azaz a 15Mbps rögzítési lehetőség ami persze csak HDD-n működik mivel DVD-VIDEO szabványban nem lehet nagyobb a videó bitráta mint 9.8Mbps). Tudomásom szerint más gyártó nem rakott DV out felületet a felvevőibe.

Szerkesztette: wpepi 2005. 11. 08. 08:18 -kor

#470 Felhasználó inaktív   szelvesz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 08:23

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 9:07

DV out felülettel csak a Pioneer tavalyi felvevői rendelkeztek (HDD-s változatban a DVR-520 és a DVR-720). Viszont a Pioneer marketingesei úgy gondolták, hogy nem kell minden jó extra funkciót biztosítani és most már egyik felvevőjében sincs DV out (cserébe írnak -DL lemezeket és bevezetésre került az XP+ mód azaz a 15Mbps rögzítési lehetőség ami persze csak HDD-n működik mivel DVD-VIDEO szabványban nem lehet nagyobb a videó bitráta mint 9.8Mbps). Tudomásom szerint más gyártó nem rakott DV out felületet a felvevőibe.

Vajon akkor HD kameráról DV in bemeneten is lehet HD-t rögzíteni? (elvileg egy FireWire port tudja ezt az átviteli sebességet)

#471 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 08:50

Idézet: szelvesz - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 8:23

Vajon akkor HD kameráról DV in bemeneten is lehet HD-t rögzíteni? (elvileg egy FireWire port tudja ezt az átviteli sebességet)

Csak HD rögzítő eszközzel. Ugyanis a hagyományos SD eszközök DV bemenetén csak 25Mbps 5:1 tömörítésű 720x576 mezei DV közlekedik. Ha a rögzítő egy DVCPRO50 rendszerű DV recorder akkor 50Mbps DV-t tud fogadni.
Az asztali DVD felvevők a DV bemeneten sima SD DV-t tudnak fogadni. HD majd akkor lesz ha megjelennek a blu-ray ill. a HD-DVD felvevők mert ezek a HDTV-re lesznek elsősorban (de ettől mezei SD is rögzíthető lesz).

#472 Felhasználó inaktív   szelvesz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 10:45

Köszönöm az okosítást elejétől végig olvasva a fórumot nagyon sokat tanultam. Még 1 tanácsot szeretnék kérni: asztali írók közül a Pio 530 és a Pana EH50/60 maradt versenyben netes kutakodásaim alapján. A TV adásból, műsoros kazettákból, régi VHS/SVHS felvételekból nem csak direktbe(v. egyszerű szerkesztés után) szeretnék lemezt írni, hanem fontos szempont  a PC való szerkeszthetőség is. Az író HDD-ről hogyan tudom átvinni a PC-re az anyagot a lehető legjobb minőségben, ha DV out nincs (lehet h nagyon bután kérdeztem) DVD-RW-re kiírom HQ minőségben és az kerül a PC-be? Ekkor DVD-RAM komoly előny lehet (Pana)? (akár csak 1 db DL ugyan nem olcsó, de nagyon sokáig használható és a PC DVD meghajtó olvassa, és tuti  a használata) De ellene szól a 704 soros rögzítés, vajon ez mennyire ront a szerkesztés közben/után újratömörítés minőségén? A Pio nem kezel DVD-Ramot, de 720 sort rögzít. Alighanem mindkettő elég jó minőség. (4. Pana kamerámat használom teljes megelégedéssel). Melyiket válasszam?

#473 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 11:14

Idézet: szelvesz - Dátum: 2005. nov. 9., szerda - 10:45

Köszönöm az okosítást elejétől végig olvasva a fórumot nagyon sokat tanultam. Még 1 tanácsot szeretnék kérni: asztali írók közül a Pio 530 és a Pana EH50/60 maradt versenyben netes kutakodásaim alapján. A TV adásból, műsoros kazettákból, régi VHS/SVHS felvételekból nem csak direktbe(v. egyszerű szerkesztés után) szeretnék lemezt írni, hanem fontos szempont  a PC való szerkeszthetőség is. Az író HDD-ről hogyan tudom átvinni a PC-re az anyagot a lehető legjobb minőségben, ha DV out nincs (lehet h nagyon bután kérdeztem) DVD-RW-re kiírom HQ minőségben és az kerül a PC-be? Ekkor DVD-RAM komoly előny lehet (Pana)? (akár csak 1 db DL ugyan nem olcsó, de nagyon sokáig használható és a PC DVD meghajtó olvassa, és tuti  a használata) De ellene szól a 704 soros rögzítés, vajon ez mennyire ront a szerkesztés közben/után újratömörítés minőségén? A Pio nem kezel DVD-Ramot, de 720 sort rögzít. Alighanem mindkettő elég jó minőség. (4. Pana kamerámat használom teljes megelégedéssel). Melyiket válasszam?

Abban az esetben ha nincs DV out akkor csak DVD-n MPEG2-be tudod kivenni az anyagot. Ezt a legjobb minőségben a legnagyobb felvételi módban is megteheted ami 9.8Mbps videó bitrátát jelent azaz a HQ, XP,  FINE más néven a legjobb felvételi módok. Ebben 1 órát tudsz kiírni egy 4.7-es lemezre. DVD-RW vagy DVD-RAM tök mindegy mert mindkettőre ugyanaz az MPEG2 megy ki. Különbség a két újraírható lemez között az, hogy a DVD-RW 1000x írható felül a DVD-RAM meg 100.000x.
Az így kiírt lemezt ugyanúgy DVD rippeléssel tudod PC-re vinni mint a hagyományos gyári DVD filmeket. Viszont azt tudnod kell, hogy az MPEG2 a GOP struktúra miatt eléggé nehezen szerkeszthető ami azt jelenti, hogy alapesetben csak GOP határon tudsz vágni (minden 12. vagy 15. kockánál) és ahhoz, hogy kockapontosan vágj kell egy olyan szerkesztő program mely kezeli az MPEG2-t is.
A 704 és a 720 nem sort jelöl hanem a horizontális felbontást.  Mind a Pana mind pedig a Pioneer felvevők 500 soros felbontásban rögzítenek (ez a szabvány az asztali DVD felvevők SP és ennél jobb felvételi módjaiban).
A Panasonic felvevőiben csak az a hátrány hogy minimális a képjavító áramkörök jelenléte és sajnos bedrótozott azaz nem változtatható paraméterekkel rendelkeznek. A Pioneer felvevőiben viszont a képjavító áramkörök tárháza megtalálható melyek nem csak állíthatóak hanem minden bemenethez külön beállítás alkalmazható.

Szerkesztette: wpepi 2005. 11. 09. 11:17 -kor

#474 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 12. 02. 17:28

Kaptam kölcsönbe tesztelésre egy Canopus ADVC 300-ast. Szép eszkz, és előnye, hogy DV kamerának látja a rendszer, tehát szinte mindegyik alkalmazásból meg tudom hívni.
Nem is ez a bajom, hanem, hogy van hozzá egy kis szoftver, amellyel tudom állítani az értékeket. Eredeti beállításokon hagyva még egy kicsit zizis a kép, viszont ha feljebb veszem a 2D szűrő értékeit, máris elmosódottabb lesz a kép. Kérdésem tehát: hogyan tudok úgy zajt szűrni, hogy ne homályos legyen? Mert azt szoftveresen is tudom...
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#475 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 12. 02. 22:58

Különben most csináltam 4 eszközről videt, ugyanarról a filmről. Az ADVC300-on kicsit hangoltam az alapbeállításokat, kár, hogy nem lehet számadatilag is hangolni, csak OFF, és még három lehetőség (alig, közepes, erős). De szép a képe, így mosottan is. A másik három eszköz egy PCTV 310i tuner S-Videoja, a DC30-as Composite-ja, és a PCI 500-as S-Videoja.
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#476 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 03. 18:46

Idézet: Mykee - Dátum: 2005. dec. 2., péntek - 17:28

ha feljebb veszem a 2D szűrő értékeit, máris elmosódottabb lesz a kép. Kérdésem tehát: hogyan tudok úgy zajt szűrni, hogy ne homályos legyen? Mert azt szoftveresen is tudom...

A 2D -s zajszűrés el fogja mosni a képet. Ha a lehető legtöbbet akarsz megőrizni az élességből, akkor 3D-s (az időt is figyelembe vevő) zajszűrést kell alkalmaznod.

#477 Felhasználó inaktív   diab303 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 03. 22:39

sikerult begrabelnem mpeg2-ben egy csomo vhs kazettat, de sajnos az audio a virtualdub szerint "48khz stereo, 384kbps layer II" lett.
barmivel irom ki oket dvd-video formatumban, nincs hang. ha szamitogeppel lejatszom a .vob -ot akkor van hang, de ez nyilvan nem jo igy.
virtualdubbal at tudnam alakitani a hangjat, de nem szeretnek belole PCM-et csinalni, mert tul nagy lesz (masfel-ket oras videok VHS-rol, 3.5-4gb -sek hanggal egyutt).
hogy tudnam ezt a hang problemat megoldani? letezik olyan szoftver ami kepes ac3-ma atalakitani a hangot?
a virtualdub (mpeg2) tokeletes lenne, ha lenne ac3 enkoderem hozza, mert azt hiszem az 1:1-ben mehetne dvd-re.

#478 Felhasználó inaktív   diab303 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 03. 23:05

http://fcchandler.ho...ast.net/AC3ACM/
itt az ac3 encoder. mar-mar feladtam :) remelem mukodni is fog..

#479 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 03. 23:17

Idézet: diab303 - Dátum: 2005. dec. 3., szombat - 23:05

http://fcchandler.ho...ast.net/AC3ACM/
itt az ac3 encoder. mar-mar feladtam :) remelem mukodni is fog..

sajnos ez működik, de nem túl jó minőségeben dolgozik. ugyanaz az engine áll mögötte, mint ami a besweetben is fellelhető. avallot a sonic foundry soft encode vagy a tsunami csomaghoz adodtt AC+ 2.0 encoder használata.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#480 Felhasználó inaktív   diab303 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 08:53

ac3: sajnos vegul nem sikerult hasznalnom, mert a virtualdub nem tudta visszairni az mpeg2 filet, viszont a nerovision7 -tel bekattintottam hogy AC3 hang, es igy (jo lassan ugyan) de atkonvertalja iras elott ac3 -ra a sajat szutykaval gondolom.
persze tok felesleges az egesz (mivel a vhs sistergo szar kameras hangjanak a stereo is tulzas kb..:), de ezt a 384kbit adpcm-et vagy nemtommit ami lejott a tunrkartyarol nem lehet kiirni 1:1-ben, ugyhogy marad az ácséhárom .
az altalad ird programok attol tartok csak wavot kepesek atkonvertanli, nekem meg az lett volna a lenyeg, hogy mpeg2 video stream marad, csak audio csere.
barhogy is legyen, koszonom, hogy valaszoltal :respect:

Szerkesztette: diab303 2005. 12. 05. 08:53 -kor

Téma megosztása:

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Nem indíthatsz témát.