HWSW Informatikai Kerekasztal: Half-Life 2 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Half-Life 2

#2241 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 03. 22:27

Idézet: Foley - Dátum: 2004. dec. 3., péntek - 22:26

A jó sztori szerintem nem azt jelenti hogy egy játék interaktív. Szerintem.

OK. Szerinted mi a sztori? Szerinted? :)
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#2242 Felhasználó inaktív   Bird_of_Prey 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 03. 22:46

Ghost in the shell Roxxs :cool:  :respect2:

#2243 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 03. 22:54

Idézet: BoGab - Dátum: 2004. dec. 2., csütörtök - 19:39

De. Azt írták fenntartják a megrendelést és ha lesz 'maradék' kapok. Aztán 2 nap múlva visszakerült az előrendelés a főoldalra, mert aznap, amikor a mailt kaptam eltűnt. Ha nem tesznek nekem félre egyet, akkor :help:

Lesz min 1db plussz az tuti, én meguntam ezt a szarkavarást ami a CE körül folyik, visszamondtam, és vettem egy nomrál dvdtokos 5cds változatot. Nem lesz pólóm és HL1:Sourceom, de leglább végre tolom a HL2t  :respect:
ui: Hülye Vivendi, ezt megint ők szúrták el...  :mad:
In Flames We Trust

#2244 Felhasználó inaktív   Foley 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 03. 23:01

Idézet: JonesC - Dátum: 2004. dec. 3., péntek - 22:27

OK. Szerinted mi a sztori? Szerinted? :)

Szerintem a sztori az a történet (nagyot, mindtam öblítek). A történet az amit a játék elmesél, és aminek mi a szereplői leszünk egy időre. Minden játéknak van valami története és én amikor egy játékról azt mondom hogy jó a sztorija, akkor azt értem hogy a játék a környezettel és hangulattal mennyire hiteti el, hogy akár meg is történhetne. Az hogy maga a történet (és nem a megrajzolása akár karakterek jellemével, akár grafikával) jó-e vagy rossz az ízlés dolga (van aki mutánsos-hentelős-professzorosat szeret pl. Far Cry, van aki üzletkötőnős-üldözős-egészszibérián-átvonatozósat pl. Syberia). Ezek közül egyik sem interaktív de mégis, az elsőre azt mondom hogy pfuj, a második pedig  :respect:  :respect:  :respect: . Én a játékokkal azért játszom hogy átéljek valami jó kalandot. Nincs kedvem azzal foglalkozni hogy én is találjam ki az egészet (ami pedig az interaktív játékok sajátja).

#2245 Felhasználó inaktív   Foley 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 03. 23:03

Ja, és csak hogy nagyjából lásd az értékrendem játékok terén: 1-5-ig osztályzással
Far Cry 3
Doom3 1
HL2 3
Syberia 5
The Longest Journey 6  :)
Warcraft sorozat 4
Beyond Good and Evil 5
Vice City 4

Szerkesztette: Foley 2004. 12. 03. 23:03 -kor

#2246 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 03. 23:09

Idézet: Foley - Dátum: 2004. dec. 3., péntek - 23:03

Ja, és csak hogy nagyjából lásd az értékrendem játékok terén: 1-5-ig osztályzással
Far Cry 3
Doom3 1
HL2 3
Syberia 5
The Longest Journey 6  :)
Warcraft sorozat 4
Beyond Good and Evil 5
Vice City 4

Még hozzátennék valamit.

Wizardry 7: 10.  ;)

Szerkesztette: BigBear 2004. 12. 03. 23:10 -kor

42

#2247 Felhasználó inaktív   Foley 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 03. 23:11

Idézet: BigBear - Dátum: 2004. dec. 3., péntek - 23:09

Még hozzátennék valamit.

Wizardry 7: 10.  ;)

5-ös listán? :)
Az durva. Nem játszottam még vele, nade ON mostmár.

#2248 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 03. 23:31

Idézet: Foley - Dátum: 2004. dec. 3., péntek - 23:11

5-ös listán? :)
Az durva. Nem játszottam még vele, nade ON mostmár.

OFF
Simán.  ;)
2 db floppy-n olyan összetett, tartalmas, hosszú program sztem se előtte se utána nem készült.

ON

Én nem vagyok amúgy túl kritizálós. Nekem tetszett a Doom3, a Far Cry és a HL2 is. Sokan szerintem egész egyszerűen azért húzzák le egyiket vagy a másikat mert nem jön be nekik az adott stílus. Mert mindhárom program egész más, még ha sokan bekategorizálják mindegyiket simán FPS-nek. Ami végülis igaz, de jellemzésnek kevés. Mert mindhárom játéknak megvan a maga erőssége, a maga hangulata, attól függetlenül, hogy adott ember ízlésének megfelel-e vagy sem. Egyébként ez az, amin ki tudok néha akadni, mikor jön az emberke aki utálja az x típusú játékokat, s ez alapján eldönti, hogy az adott játék szar. Pedig messze nem az, még ha neki nem is jön be.

A HL ugyan erősen szkriptvezérelt volt, ez tény, de mégis, valahogy - számomra legalábbis - hangulatos, jó játéknak bizonyult. Mondjuk nálam eleve előnnyel indul minden apokaliptikus környezetben játszódó történet, márpedig a HL2-ben az a nagy külső nyílt tér a lepusztult környezettel nagyon jól beleillett ebbe.
(Ugyanakkor szeretem a horrort és a sci-fi történeteket is.)

Ha jól belegondolok, nálam nagyon etalon a történet miatt a Max Payne sorozat is, pedig az aztán főleg szkriptvezérelt volt, az ember csak sodródott a történettel azaz a történetben, de annak (is) éppen ez adta meg a varázsát.
Őszintén szólva egy cselekvény/cselekvényfolyam nélküli programot nem is nagyon élveznék. Bár ha jól visszatekintünk, ilyen program nem készült soha, minden programban - stílustól, kategóriától függetlenül - volt egy szál, ami mentén haladt az ember a végkifejlet felé, de ez így is van rendjén. Valami KELL, valami cél, történet, bármi, ami felé tudok haladni, hiszen enélkül egy céltalan unalmas bolyongás lenne az egész.
42

#2249 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 03. 23:35

Idézet: Foley - Dátum: 2004. dec. 3., péntek - 23:01

Szerintem a sztori az a történet (nagyot, mindtam öblítek). A történet az amit a játék elmesél, és aminek mi a szereplői leszünk egy időre. Minden játéknak van valami története és én amikor egy játékról azt mondom hogy jó a sztorija, akkor azt értem hogy a játék a környezettel és hangulattal mennyire hiteti el, hogy akár meg is történhetne. Az hogy maga a történet (és nem a megrajzolása akár karakterek jellemével, akár grafikával) jó-e vagy rossz az ízlés dolga (van aki mutánsos-hentelős-professzorosat szeret pl. Far Cry, van aki üzletkötőnős-üldözős-egészszibérián-átvonatozósat pl. Syberia). Ezek közül egyik sem interaktív de mégis, az elsőre azt mondom hogy pfuj, a második pedig  :respect:  :respect:  :respect: . Én a játékokkal azért játszom hogy átéljek valami jó kalandot. Nincs kedvem azzal foglalkozni hogy én is találjam ki az egészet (ami pedig az interaktív játékok sajátja).

Gratulálok ez egy korrekt  :( hozzászólás volt. Te is tudtad, hogy nem ezt mondom. Foglald már össze dióhéjban, a HL2 sztoriját, azután próbáld meg dicsérni. Mi lenne, ha nem úgy gondolkodnál, hogy csakazértis.

Sztori (teljesség igénye nélkül): Néhány Might and Magic, Wizardry-knak, Maniac Mansion, Zac McKracken, Day of the Tentacle, Full throttle, Monkey Island-ek, Indiana Jones-ok, System shock 2, Anachronox 1, Deus Ex 1, Lands of Lore, Leisure suit Larry i-vii, space questek, Ultima Underworldok, Final Fantasy VII-VIII.

Szerkesztette: JonesC 2004. 12. 03. 23:47 -kor

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#2250 Felhasználó inaktív   Foley 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 03. 23:38

Idézet: BigBear - Dátum: 2004. dec. 3., péntek - 23:31

OFF
Simán.  ;)
2 db floppy-n olyan összetett, tartalmas, hosszú program sztem se előtte se utána nem készült.

ON

Én nem vagyok amúgy túl kritizálós. Nekem tetszett a Doom3, a Far Cry és a HL2 is. Sokan szerintem egész egyszerűen azért húzzák le egyiket vagy a másikat mert nem jön be nekik az adott stílus. Mert mindhárom program egész más, még ha sokan bekategorizálják mindegyiket simán FPS-nek. Ami végülis igaz, de jellemzésnek kevés. Mert mindhárom játéknak megvan a maga erőssége, a maga hangulata, attól függetlenül, hogy adott ember ízlésének megfelel-e vagy sem. Egyébként ez az, amin ki tudok néha akadni, mikor jön az emberke aki utálja az x típusú játékokat, s ez alapján eldönti, hogy az adott játék szar. Pedig messze nem az, még ha neki nem is jön be.

A HL ugyan erősen szkriptvezérelt volt, ez tény, de mégis, valahogy - számomra legalábbis - hangulatos, jó játéknak bizonyult. Mondjuk nálam eleve előnnyel indul minden apokaliptikus környezetben játszódó történet, márpedig a HL2-ben az a nagy külső nyílt tér a lepusztult környezettel nagyon jól beleillett ebbe.
(Ugyanakkor szeretem a horrort és a sci-fi történeteket is.)

Ha jól belegondolok, nálam nagyon etalon a történet miatt a Max Payne sorozat is, pedig az aztán főleg szkriptvezérelt volt, az ember csak sodródott a történettel azaz a történetben, de annak (is) éppen ez adta meg a varázsát.
Őszintén szólva egy cselekvény/cselekvényfolyam nélküli programot nem is nagyon élveznék. Bár ha jól visszatekintünk, ilyen program nem készült soha, minden programban - stílustól, kategóriától függetlenül - volt egy szál, ami mentén haladt az ember a végkifejlet felé, de ez így is van rendjén. Valami KELL, valami cél, történet, bármi, ami felé tudok haladni, hiszen enélkül egy céltalan unalmas bolyongás lenne az egész.

Többnyire egyetértek. Az aláírásom is azért az ami mert lusta vagyok minden mondat mögé odaírni. Célnélküli játékok egyébként vannak, és elég népszerüek is. WoW, Lineage stb.

#2251 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 03. 23:45

Idézet: pascal - Dátum: 2004. dec. 3., péntek - 22:54

Lesz min 1db plussz az tuti, én meguntam ezt a szarkavarást ami a CE körül folyik, visszamondtam, és vettem egy nomrál dvdtokos 5cds változatot. Nem lesz pólóm és HL1:Sourceom, de leglább végre tolom a HL2t  :respect:
ui: Hülye Vivendi, ezt megint ők szúrták el...  :mad:

Akkor már csak én szebvedek :(

UI: Sztem nem a vivendi hibája, hanem ugyanannak a csodállatos magyar forgalmazónak, aki a játékot, ahogy megkapta belehányta egy dvdtokba papírtokostól és még annyi fáradtságot sem vett, hogy a kézikönyvet lefordítsa...
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#2252 Felhasználó inaktív   Foley 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 03. 23:54

Idézet: JonesC - Dátum: 2004. dec. 3., péntek - 23:35

Gratulálok ez egy korrekt  :( hozzászólás volt. Te is tudtad, hogy nem ezt mondom. Foglald már össze dióhéjban, a HL2 sztoriját, azután próbáld meg dicsérni. Mi lenne, ha nem úgy gondolkodnál, hogy csakazértis.

Sztori (teljesség igénye nélkül): Néhány Might and Magic, Wizardry-knak, Maniac Mansion, Zac McKracken, Day of the Tentacle, Full throttle, Monkey Island-ek, Indiana Jones-ok, System shock 2, Anachronox 1, Deus Ex 1, Lands of Lore, Leisure suit Larry i-vii, space questek, Ultima Underworldok, Final Fantasy VII-VIII.

1. Honnan tudod hogy én hogy gondolom? Nem is ismersz.
2. Nem foglalom össze. Játszd végig és látni fogod hogy van eleje meg közepe és vége. Vannak cselekmények amik kapcsolódnak egymáshoz. Nem olyan mint ha kapcsolgatnád a TV-t összevissza.
(az más kérdés hogy mennyire mély ez a cselekménysor)
3. Nem úgy gondolkodom hogy csakazért is. Egyszerüen van véleményem amt te úgy látszik nehezen viselsz (én normális hangot ütöttem meg).

Egy hasonlattal élve: Minden regénynek van története, csak van amelyik olyan nekem mintha nem is lenne. Pl. G. G. M. Száz év magány-a (bár valaki azt mondta hogy olvassam el 5.6 év múlva harmincévesen és lehet, tetszeni fog).

#2253 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 03. 23:54

Idézet: Foley - Dátum: 2004. dec. 3., péntek - 23:38

Többnyire egyetértek. Az aláírásom is azért az ami mert lusta vagyok minden mondat mögé odaírni. Célnélküli játékok egyébként vannak, és elég népszerüek is. WoW, Lineage stb.

Bocsánat, így valóban nem teljes amit írtam: a "hagyományos" játékokra kell gondolni, amikor azt írtam, hogy valamiféle cél van. Az MMORPG-k, kimondottan netre készült barangolós játékok egy egész más kategória...
42

#2254 Felhasználó inaktív   Foley 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 04. 00:01

Idézet: BigBear - Dátum: 2004. dec. 3., péntek - 23:54

Bocsánat, így valóban nem teljes amit írtam: a "hagyományos" játékokra kell gondolni, amikor azt írtam, hogy valamiféle cél van. Az MMORPG-k, kimondottan netre készült barangolós játékok egy egész más kategória...

Ja, akkor bocs. MMORPG az tényleg egy külön állat.  :)
:respect:

#2255 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 04. 00:13

Sztori nélküli játék pl a Quake3 :Đ

Mellesleg a sztorizásokhoz csak annyit, hogy mindenkinek más a jó. Neked egy játék csak unalmas biblibabli, de másnak pedig tetszik. Ezt illene tiszteletben tartani. Nem kéne kereszteshadjáratot folytatni, hogy mindenkit lemagyarázva próbálva a világgal elhitetni, hogy neked van igazad. Valaki leírja, hogy neki tetszett a játék története, fogadd el, hogy tetszett neki, nem kell leugatni.
(Ez nem konkrétan JonesC-nak szól, csak egyszer leugattak, hogy a Chasernek milyen f*s sztorija van, nekem pedig tetszett és azóta kicsit allergiás vagyok erre.)

A scripteléshez pedig röviden annyit, hogy a mai játékok 99%-a scriptelt, igazi AI-nak nevezhető AI egy játékban sincs. Csak van játék, ami annyira tetszik, hogy képes vagy túllépni ezen és van, amikor egy játéktól többet vársz és a hibák jobban feltűnnek.

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

#2256 Felhasználó inaktív   SupaCow 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 04. 00:14

Idézet: lordrolee - Dátum: 2004. dec. 3., péntek - 19:22

Végre meg tudtam nézni a videot!

Hát mit is mondhatnék, sztem fenomenális volt a zeneválasztás. Gondolom a kolléga nem veti meg az animet és tudja, hogy jó is az a Ghost in the Shell  :D  :D

Nekem nagyon tetszett, zenéstül mindenestül.

A kedvencem az, amikor a homokfutót (kicsikocsi :p ) emelik, miközben benne ül, és a háttéren alkalmaz egy blur effetket. Az nagyon zsir!

Egyébként melyik progival csináltad? Ulead Studio, Pinnacle Studio? meg van még jópár, csak azokat nemismerem névszerint! :confused:

Egyébként, le akalappal!
:respect2:

Igen igen Animet szeretjük erre felé is. :)

A Program amivel készült az a Sony Vegas Videó. 5.0b

Örülök hogy tetszett. És hogy ennyire.
Köszönöm, hogy megnézted és értékelted.
És persze szól ez mindenkinek aki ugyanígy cselekedett. :)

:up: ;)

#2257 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 04. 00:15

Idézet: SupaCow - Dátum: 2004. dec. 4., szombat - 0:14

Igen igen Animet szeretjük erre felé is. :)

A Program amivel készült az a Sony Vegas Videó. 5.0b

Örülök hogy tetszett. És hogy ennyire.
Köszönöm, hogy megnézted és értékelted.
És persze szól ez mindenkinek aki ugyanígy cselekedett. :)

:up: ;)

Mi pedig köszönjük, hogy elkészítetted ;) :respect:

#2258 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 04. 00:22

Idézet: BoGab - Dátum: 2004. dec. 4., szombat - 0:13

Sztori nélküli játék pl a Quake3 :Đ

Mellesleg a sztorizásokhoz csak annyit, hogy mindenkinek más a jó. Neked egy játék csak unalmas biblibabli, de másnak pedig tetszik. Ezt illene tiszteletben tartani. Nem kéne kereszteshadjáratot folytatni, hogy mindenkit lemagyarázva próbálva a világgal elhitetni, hogy neked van igazad. Valaki leírja, hogy neki tetszett a játék története, fogadd el, hogy tetszett neki, nem kell leugatni.
(Ez nem konkrétan JonesC-nak szól, csak egyszer leugattak, hogy a Chasernek milyen f*s sztorija van, nekem pedig tetszett és azóta kicsit allergiás vagyok erre.)

A scripteléshez pedig röviden annyit, hogy a mai játékok 99%-a scriptelt, igazi AI-nak nevezhető AI egy játékban sincs. Csak van játék, ami annyira tetszik, hogy képes vagy túllépni ezen és van, amikor egy játéktól többet vársz és a hibák jobban feltűnnek.

Ott is van cél (vagyis valamiféle sztori is, főleg mikor meséled, milyen jót irtottál): pusztítani az ellent.  :Đ
(Amúgy már írtam: a kimondottan netes (multis) játék, meg MMORPG más állat, a legújabb korok agyszüleménye, "hagyományos"  gammáknál van rendes cél/sztori.)

Szerkesztette: BigBear 2004. 12. 04. 00:23 -kor

42

#2259 Felhasználó inaktív   iljicSke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 04. 00:57

HL 2 theme SE T630 telcsire

:cool:
I cry, when Angels deserve to die

Az Everesttől Zanzibárig

6121m

#2260 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 04. 01:02

Na akkor egy utolsó hozzászólás aztán megyek CS-ezni (ez az amiért megvettem a HL2-t :) )

Én nem minősítem, mások véleményét, de még a játékokat sem, felőlem mindenk azzal játszik amivel akar, de SZERINTEM (azt hiszem pont ugyanannyit ér a véleményem mint bárki másé) a HL2 sztori smmivel sem több pl a Doom3-énál. Sőt, ott legalább elolvashatjuk mások emailjeit, kutattások eredményeit stb. szóval SZERINTEM az még jobb is. Csakhogy a Doom3-tól én ennyit sem vártam, ellenberger a HL2-től sokkal többet. Na részemről ennyi, igazából azt hiszem a HL2 témához nem is igen fogok többebt hozzászólni.

De, ha valaki jó játéksztorikat szeretne végigélvezni, azért nézze meg a listát, amit már beírtam, majd meglátja milyen szórakoztató tud lenni, egy JÓ játéktörténet.

Idézet

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.