HWSW Informatikai Kerekasztal: Diakhitel - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (4 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Diakhitel felvetted? ma is felvenned?! Értékeld a témát: -----

Szavazás: Ma is felvenned? (74 felhasználó adott le szavazatot)

Ma is felvenned?

Vendégek nem láthatják a szavazást.
Voks

#51 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 18. 19:45

Idézet: special - Dátum: 2004. nov. 18., csütörtök - 19:36

Nem szeretnék személyeskedni, ezért csak azt mondanám: atyaúristen, számolni tud valaki?

Bravó, így lehülyézted az összes hozzászólót.

Nem kell ködösíteni, egy kiigazítás még senkinek nem vált kárára.

#52 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 18. 23:19

Idézet: special - Dátum: 2004. nov. 18., csütörtök - 19:36

Nem szeretnék személyeskedni, ezért csak azt mondanám: atyaúristen, számolni tud valaki?

Idézet

Csoport: Házigazda

Ez is mehetne a "Hova tűnt a fórum színvonala?" topicba.

Egyébként nem, nem tudunk. Homályosíts fel minket!

#53 Felhasználó inaktív   Mulder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 19. 17:51

Idézet: Carmaged - Dátum: 2004. nov. 18., csütörtök - 15:03

Hát, szerintem ez messze nem ugyanaz.

Vhol ugyanaz, de legalabbis ez all legkozelebb hozza. De figyelj, rogton belemagyarazom :) Hiszen nem vetted fel mert nem szeretsz tartozni. Tartozni nem jo hiszen vissza kell fizetni. Ebben a konstrukcioban meg gyakran valtozik a torlesztes mikentje, valtozik a kamatozas is es nem szeretned hogy a bankok beloled eljenek. Eppen ezert nem vetted fel :D

#54 Felhasználó inaktív   Mulder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 19. 17:52

Idézet: special - Dátum: 2004. nov. 18., csütörtök - 18:36

Spec, te miota vagy hazigazdi ?!

mind1, de mit ertettel a szamlas alatt. Konkretan!

#55 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 21. 19:24

Idézet: Mulder - Dátum: 2004. nov. 19., péntek - 17:51

Vhol ugyanaz, de legalabbis ez all legkozelebb hozza. De figyelj, rogton belemagyarazom :) Hiszen nem vetted fel mert nem szeretsz tartozni. Tartozni nem jo hiszen vissza kell fizetni. Ebben a konstrukcioban meg gyakran valtozik a torlesztes mikentje, valtozik a kamatozas is es nem szeretned hogy a bankok beloled eljenek. Eppen ezert nem vetted fel :D

:omg:

#56 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 21. 20:20

• nem vettem fel, mert nincs rá szükségem
  • felvettem, és nem bántam meg

ezek mintha kimaradtak volna...
a meglevő pontok közül egyik sem szól arról, hogy urambocsá' valaki elégedett ezzel a konstrukcióval, és jó ötletnek tartja...

egyébként pedig.
1. a bank nem jótékonysági intézmény 2. van egy szerződés, amiben benne van többek közt az is, hogy mik a visszafizetés feltételei, hogyan változhatnak a kamatok. vagy ezt nem szokás netán elolvasni? esetleg arra gondolt valaki hogy "hát persze, emelhetik, de biztos nemfogják"? ha szerződésszegés történt volna a bankok részéről, akkor azt hiszem arról hallottam volna (a pontos feltételeket viszont nem ismerem)

ja, igen, demagóg vagyok  :p
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#57 Felhasználó inaktív   Mulder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 21. 20:41

Idézet: qnadam - Dátum: 2004. nov. 21., vasárnap - 19:20

• nem vettem fel, mert nincs rá szükségem
  • felvettem, és nem bántam meg
ezek mintha kimaradtak volna...
a meglevő pontok közül egyik sem szól arról, hogy urambocsá' valaki elégedett ezzel a konstrukcióval, és jó ötletnek tartja...

egyébként pedig.
1. a bank nem jótékonysági intézmény 2. van egy szerződés, amiben benne van többek közt az is, hogy mik a visszafizetés feltételei, hogyan változhatnak a kamatok. vagy ezt nem szokás netán elolvasni? esetleg arra gondolt valaki hogy "hát persze, emelhetik, de biztos nemfogják"? ha szerződésszegés történt volna a bankok részéről, akkor azt hiszem arról hallottam volna (a pontos feltételeket viszont nem ismerem)

ja, igen, demagóg vagyok  :p

Az elso pont kimaradt ja, de a masodik benne van az utolso pontban.

A szerzodest inkabb 1 keretszerzodesnek neveznem. Amikor indult akkor pl szo nem volt arrol hogy ha nincs melod akkor is torlesztened kell. Ez egyoldaluan lett modositva ami nem torvenytelen hiszen benne van a szerzodesben hogy a musorvaltozas jogat fenntartjuk. Ez kb ojan volt mint mikor a UPC hirtelen kitalalta hogy neki jobban megeri ha csak 15 gigat toltesz le havonta, es az ASZF-re hivatkoztak amiben nincs benne hogy nem valtozhat egyoldaluan a szolgaltatas feltetelein. Mind2 huzast eleg szemetnek tartom.

Demagog nem vagy csak kicsit bankar gondolkodasu legfejebb (vagy csak errol van szo amit te is irtal hogy a pontos felteteleket nem ismered)

#58 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 21. 20:59

Idézet: Mulder - Dátum: 2004. nov. 21., vasárnap - 20:41

Az elso pont kimaradt ja, de a masodik benne van az utolso pontban.

szerintem nincs benne, mert az utolsó pontod arról szól, hogy "felvettem, örülök neki, sz@rok a törlesztésre, de majd lesz valahogy", az én verzióm pedig arról, hogy "utánaszámoltam, megfelelnek a feltételek, felvettem"

Idézet

A szerzodest inkabb 1 keretszerzodesnek neveznem. Amikor indult akkor pl szo nem volt arrol hogy ha nincs melod akkor is torlesztened kell. Ez egyoldaluan lett modositva ami nem torvenytelen hiszen benne van a szerzodesben hogy a musorvaltozas jogat fenntartjuk. Ez kb ojan volt mint mikor a UPC hirtelen kitalalta hogy neki jobban megeri ha csak 15 gigat toltesz le havonta, es az ASZF-re hivatkoztak amiben nincs benne hogy nem valtozhat egyoldaluan a szolgaltatas feltetelein. Mind2 huzast eleg szemetnek tartom.

továbbra is fenntartom, hogy sem a bank, sem a upc nem jótékonysági intézmény. valóban nem "rendes dolog" tőlük, de aki elolvasta a feltételeket, az ne nézzen már nagy bociszemekkel, amikor úgy módosítottak, hogy nekik jobban megérje

Idézet

Demagog nem vagy csak kicsit bankar gondolkodasu legfejebb (vagy csak errol van szo amit te is irtal hogy a pontos felteteleket nem ismered)

amennyiben a bankár gondolkodás azt jelenti, hogy meg tudom érteni a másik felet is, és legalább néha megpróblok két lábbal állni a földön, akkor olyan a gondolkodásom :cool:

aki meg azt hiszi, hogy a bank (isp, teszkó, stb) érdekei ellen cselekszik, azért, hogy jót tegyen az ügyféllel, az egy álomvilágban él... valami hasonló emberek szoktak lakás adásvételit aláírni elolvasás nélkül, mert elhiszik, hogy az a hitelszerződés, vagy az csak egy formaság :omg:

#59 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 21. 23:46

Idézet: qnadam - Dátum: 2004. nov. 21., vasárnap - 20:59

...valami hasonló emberek szoktak lakás adásvételit aláírni elolvasás nélkül, mert elhiszik, hogy az a hitelszerződés, vagy az csak egy formaság :omg:

:offtopic:
Na ezt ne keverd ide. Meg nem kéne ez a duma. Tudod, ha lenne eladó lakásod, ügyvéd haverral tutira össze tudnánk dobni olyan adásvételit, hogy ingyen adnád a lakást meg még fizetnél is, csak ügyesen kell megírni, szóval nem kellene itt azokat leszólni, akiket sajnálatos módon x patkány átvert ilyesmivel. De ez tényleg off.
:offtopic:

A többivel egyetértek. A bank nem jótékonysági intézmény, felesleges sírni. Aki beleugrott a diákhitelbe és most szopik, őszintén szólva nem tudom sajnálni. Előre is lehet gondolkodni. Egy egész kicsit...
42

#60 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 10:40

Idézet: BigBear - Dátum: 2004. nov. 21., vasárnap - 23:46

Na ezt ne keverd ide. Meg nem kéne ez a duma. Tudod, ha lenne eladó lakásod, ügyvéd haverral tutira össze tudnánk dobni olyan adásvételit, hogy ingyen adnád a lakást meg még fizetnél is, csak ügyesen kell megírni, szóval nem kellene itt azokat leszólni, akiket sajnálatos módon x patkány átvert ilyesmivel. De ez tényleg off.

jogos, ezt lehet, hogy tényleg nem kellett volna... sry :rolleyes:
egyébként amikor lakásról van szó, érdemes sjaát ügyvédet is hozni, hogy ő is nézze át a szerződést. de ez már tényleg off

Szerkesztette: qnadam 2004. 11. 22. 10:43 -kor

#61 Felhasználó inaktív   sztivi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 14:14

Én most tervezem, hogy felveszem, mert enélkül nem tudom megoldani a tanulásomat.
Ki tudja, hogy mennyi az aktuális kamat?
Ugy hallom, hogy most lefelé mennek a kamatok, szóval szerintem nem kell nagyon félni tőle, bár persze mindenben van rizikó...
Szerintetek van különbség, hogy melyik bank jobb?
Coolink AP400-X, ASUS A7N8X-X, XP 2500+, 512/400 MHz Samsung, Asus Gef 4 Ti 4200, 40Gb Quantum, 120 Gb Samsung, 4*DVD-író

#62 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 14:26

Idézet: sztivi - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 14:14

Én most tervezem, hogy felveszem, mert enélkül nem tudom megoldani a tanulásomat.

Mennyit lehet most havonta felvenni?

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#63 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 15:38

Idézet: sztivi - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 14:14

Ki tudja, hogy mennyi az aktuális kamat?

Itt volt leírva egy oldallal és néhány nappal ezelőtt.

#64 Felhasználó inaktív   TomAce 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 13:00

Es olyan miert nincs, hogy nem vetem fel, es semmi penzert nem vettem volna fel?:)

#65 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 13:47

Idézet: TomAce - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 13:00

Es olyan miert nincs, hogy nem vetem fel, es semmi penzert nem vettem volna fel?:)

Nincs, mert ez egy nagyon hasznos kezedemenyezes volt es fel sem merulhet hogy nincs ra szukseg... ;)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#66 Felhasználó inaktív   TomAce 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 14:32

Idézet: Samott - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 13:47

Nincs, mert ez egy nagyon hasznos kezedemenyezes volt es fel sem merulhet hogy nincs ra szukseg... ;)

Samott

Aha nalunk volt aki felvette, es azt szamolgatta, hogy ugyis minimalberre lesz bejelntve elete vegeig az apja cegenel, tehat soha nem fogja visszafizetni a kolcsont :(  :reklamacio:

#67 Felhasználó inaktív   sztivi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 19:10

szerintetek fog mostanában lentebb menni a kamat? Az utobbi hetekben 2* is csökkentettek kamatot...
Coolink AP400-X, ASUS A7N8X-X, XP 2500+, 512/400 MHz Samsung, Asus Gef 4 Ti 4200, 40Gb Quantum, 120 Gb Samsung, 4*DVD-író

#68 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 20:07

Nem vettem fel, mert nem ment el az eszem (;

#69 Felhasználó inaktív   sztivi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 10:04

Most néztem, hogy 11,95% a kamata, de honnan lehet megtudni, hogy a következő félévben mennyi lesz?

#70 Felhasználó inaktív   Mulder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 28. 16:25

Idézet: sztivi - Dátum: 2004. nov. 26., péntek - 9:04

Most néztem, hogy 11,95% a kamata, de honnan lehet megtudni, hogy a következő félévben mennyi lesz?

Sehonnan. Nem fix hanem valtozo kamatozasu, tehat elvileg a piaci realitasokat koveti (kb mint a benzin ara), a baj csak az hogy ha a piacot kamatemelessel kell kovetni akkor az 1bol megtortenik de ha csokkento tendenciat mutat a jegybanki alapkamat akkor a DH kamat azert nem koveti hajvesztve :(

Téma megosztása:

• (4 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó