HWSW Informatikai Kerekasztal: Diakhitel - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Diakhitel felvetted? ma is felvenned?! Értékeld a témát: -----

Szavazás: Ma is felvenned? (74 felhasználó adott le szavazatot)

Ma is felvenned?

Vendégek nem láthatják a szavazást.
Voks

#41 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 18. 07:49

...sityak pol-hozzászólását, és az azt beidéző Mulder-féle hozzászólást töröltem.
Sokadszorra, ebben a topic-ban is kérjük, hogy tartózkodjatok a politikai töltetű megnyilvánulásoktól!

#42 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 18. 08:33

Nem vettem fel (bár csak 1 évre vehettem volna mert korábban nem volt) de akkor is hülyeségnek tartottam és most is. Egyszerűen nem tudom megérteni azokat akik beleugranak. Pillanatnyi jó (jobb) lét, de elzálogosítja magát az ember jó hosszú időre. Melózzon valamit inkább.
Ráadásul - ahogy sokat fejtegették - ha nem annyira fizető állása lesz az embernek (nem annyira fizető szakirányban tanul) szinte az életben nem fizeti vissza.
42

#43 Felhasználó inaktív   Mulder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 18. 09:02

Idézet: Netmaster - Dátum: 2004. nov. 18., csütörtök - 3:10

Láttál te már piaci kamatokat (forint alapút)? Egy "hangyányival" magasabbak. És az alapkamat csökkenésével csökkenni fog a diákhitel kamata is. Az pedig, hogy magasabb az alapkamatnál, kifejezetten jó, így legalább kétszer is meggondolja, akit buliból érdekelt volna.

Elvből is? Akkor az alábbiakat egy másik Mulder írta három hozzászólással később?

Sebaj, én jól szórakozom. :)

De en nem buliztam el. Albira rezsire meg adsl-re ment :D
Jol jott az de ha nagyon akarom megoldhattam volna maskepp is. Mondjuk miutan inteztem jobb szoc meg lakhatasi tamot az alsohazi kepviselonel (elos felevben csak ugy beattam a papirt, 5letem nem volt hogy hogy megy a dolog), es megkaptam a bursa hungaricat is lemondtam a DH-t.

#44 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 18. 09:56

Nem vettem fel, mert nem is akartam, megoldottuk másképp (szülők ill. mostmár saját kereset).

#45 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 18. 12:46

Nem vettem fel, mert nem akartam magamat rögtön adósságba sodorni. Viszont ezzel a véleményemmel nem tudok szavazni...

#46 Felhasználó inaktív   Mulder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 18. 15:35

Idézet: Carmaged - Dátum: 2004. nov. 18., csütörtök - 11:46

Nem vettem fel, mert nem akartam magamat rögtön adósságba sodorni. Viszont ezzel a véleményemmel nem tudok szavazni...

1es pont van neked szanva akkor.

#47 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 18. 15:54

Idézet: Mulder - Dátum: 2004. nov. 18., csütörtök - 15:35

1es pont van neked szanva akkor.

Azert az a pont nem ugyan azt jelenti... ;)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#48 Felhasználó inaktív   Delawer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 18. 15:57

Nem tudok szavazni. :(
A sulira saját keresetből volt pénz, de nagy valószínűséggel nem vettem volna fel.
Nem vagyok híve a hiteleknek. Pedig sose voltam gazdag, sőt!
Bár a saját lakásra/házra mindenképp kell majd :(
-- Legyen egy jó napod! --

#49 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 18. 16:03

Idézet: Carmaged - Dátum: 2004. nov. 18., csütörtök - 12:46

Idézet

1.) Nem vettem fel mert varhato volt a torlesztes nehezitese

Hát, szerintem ez messze nem ugyanaz.

#50 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 11. 18. 19:36

Nem szeretnék személyeskedni, ezért csak azt mondanám: atyaúristen, számolni tud valaki?

#51 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 18. 19:45

Idézet: special - Dátum: 2004. nov. 18., csütörtök - 19:36

Nem szeretnék személyeskedni, ezért csak azt mondanám: atyaúristen, számolni tud valaki?

Bravó, így lehülyézted az összes hozzászólót.

Nem kell ködösíteni, egy kiigazítás még senkinek nem vált kárára.

#52 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 18. 23:19

Idézet: special - Dátum: 2004. nov. 18., csütörtök - 19:36

Idézet

Csoport: Házigazda

Ez is mehetne a "Hova tűnt a fórum színvonala?" topicba.

Egyébként nem, nem tudunk. Homályosíts fel minket!

#53 Felhasználó inaktív   Mulder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 19. 17:51

Idézet: Carmaged - Dátum: 2004. nov. 18., csütörtök - 15:03

Hát, szerintem ez messze nem ugyanaz.

Vhol ugyanaz, de legalabbis ez all legkozelebb hozza. De figyelj, rogton belemagyarazom :) Hiszen nem vetted fel mert nem szeretsz tartozni. Tartozni nem jo hiszen vissza kell fizetni. Ebben a konstrukcioban meg gyakran valtozik a torlesztes mikentje, valtozik a kamatozas is es nem szeretned hogy a bankok beloled eljenek. Eppen ezert nem vetted fel :D

#54 Felhasználó inaktív   Mulder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 19. 17:52

Idézet: special - Dátum: 2004. nov. 18., csütörtök - 18:36

Spec, te miota vagy hazigazdi ?!

mind1, de mit ertettel a szamlas alatt. Konkretan!

#55 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 21. 19:24

Idézet: Mulder - Dátum: 2004. nov. 19., péntek - 17:51

Vhol ugyanaz, de legalabbis ez all legkozelebb hozza. De figyelj, rogton belemagyarazom :) Hiszen nem vetted fel mert nem szeretsz tartozni. Tartozni nem jo hiszen vissza kell fizetni. Ebben a konstrukcioban meg gyakran valtozik a torlesztes mikentje, valtozik a kamatozas is es nem szeretned hogy a bankok beloled eljenek. Eppen ezert nem vetted fel :D

:omg:

#56 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 21. 20:20

• nem vettem fel, mert nincs rá szükségem
  • felvettem, és nem bántam meg

ezek mintha kimaradtak volna...
a meglevő pontok közül egyik sem szól arról, hogy urambocsá' valaki elégedett ezzel a konstrukcióval, és jó ötletnek tartja...

egyébként pedig.
1. a bank nem jótékonysági intézmény 2. van egy szerződés, amiben benne van többek közt az is, hogy mik a visszafizetés feltételei, hogyan változhatnak a kamatok. vagy ezt nem szokás netán elolvasni? esetleg arra gondolt valaki hogy "hát persze, emelhetik, de biztos nemfogják"? ha szerződésszegés történt volna a bankok részéről, akkor azt hiszem arról hallottam volna (a pontos feltételeket viszont nem ismerem)

ja, igen, demagóg vagyok  :p
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#57 Felhasználó inaktív   Mulder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 21. 20:41

Idézet: qnadam - Dátum: 2004. nov. 21., vasárnap - 19:20

• nem vettem fel, mert nincs rá szükségem
  • felvettem, és nem bántam meg
ezek mintha kimaradtak volna...
a meglevő pontok közül egyik sem szól arról, hogy urambocsá' valaki elégedett ezzel a konstrukcióval, és jó ötletnek tartja...

egyébként pedig.
1. a bank nem jótékonysági intézmény 2. van egy szerződés, amiben benne van többek közt az is, hogy mik a visszafizetés feltételei, hogyan változhatnak a kamatok. vagy ezt nem szokás netán elolvasni? esetleg arra gondolt valaki hogy "hát persze, emelhetik, de biztos nemfogják"? ha szerződésszegés történt volna a bankok részéről, akkor azt hiszem arról hallottam volna (a pontos feltételeket viszont nem ismerem)

ja, igen, demagóg vagyok  :p

Az elso pont kimaradt ja, de a masodik benne van az utolso pontban.

A szerzodest inkabb 1 keretszerzodesnek neveznem. Amikor indult akkor pl szo nem volt arrol hogy ha nincs melod akkor is torlesztened kell. Ez egyoldaluan lett modositva ami nem torvenytelen hiszen benne van a szerzodesben hogy a musorvaltozas jogat fenntartjuk. Ez kb ojan volt mint mikor a UPC hirtelen kitalalta hogy neki jobban megeri ha csak 15 gigat toltesz le havonta, es az ASZF-re hivatkoztak amiben nincs benne hogy nem valtozhat egyoldaluan a szolgaltatas feltetelein. Mind2 huzast eleg szemetnek tartom.

Demagog nem vagy csak kicsit bankar gondolkodasu legfejebb (vagy csak errol van szo amit te is irtal hogy a pontos felteteleket nem ismered)

#58 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 21. 20:59

Idézet: Mulder - Dátum: 2004. nov. 21., vasárnap - 20:41

Az elso pont kimaradt ja, de a masodik benne van az utolso pontban.

szerintem nincs benne, mert az utolsó pontod arról szól, hogy "felvettem, örülök neki, sz@rok a törlesztésre, de majd lesz valahogy", az én verzióm pedig arról, hogy "utánaszámoltam, megfelelnek a feltételek, felvettem"

Idézet

A szerzodest inkabb 1 keretszerzodesnek neveznem. Amikor indult akkor pl szo nem volt arrol hogy ha nincs melod akkor is torlesztened kell. Ez egyoldaluan lett modositva ami nem torvenytelen hiszen benne van a szerzodesben hogy a musorvaltozas jogat fenntartjuk. Ez kb ojan volt mint mikor a UPC hirtelen kitalalta hogy neki jobban megeri ha csak 15 gigat toltesz le havonta, es az ASZF-re hivatkoztak amiben nincs benne hogy nem valtozhat egyoldaluan a szolgaltatas feltetelein. Mind2 huzast eleg szemetnek tartom.

továbbra is fenntartom, hogy sem a bank, sem a upc nem jótékonysági intézmény. valóban nem "rendes dolog" tőlük, de aki elolvasta a feltételeket, az ne nézzen már nagy bociszemekkel, amikor úgy módosítottak, hogy nekik jobban megérje

Idézet

Demagog nem vagy csak kicsit bankar gondolkodasu legfejebb (vagy csak errol van szo amit te is irtal hogy a pontos felteteleket nem ismered)

amennyiben a bankár gondolkodás azt jelenti, hogy meg tudom érteni a másik felet is, és legalább néha megpróblok két lábbal állni a földön, akkor olyan a gondolkodásom :cool:

aki meg azt hiszi, hogy a bank (isp, teszkó, stb) érdekei ellen cselekszik, azért, hogy jót tegyen az ügyféllel, az egy álomvilágban él... valami hasonló emberek szoktak lakás adásvételit aláírni elolvasás nélkül, mert elhiszik, hogy az a hitelszerződés, vagy az csak egy formaság :omg:

#59 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 21. 23:46

Idézet: qnadam - Dátum: 2004. nov. 21., vasárnap - 20:59

...valami hasonló emberek szoktak lakás adásvételit aláírni elolvasás nélkül, mert elhiszik, hogy az a hitelszerződés, vagy az csak egy formaság :omg:

:offtopic:
Na ezt ne keverd ide. Meg nem kéne ez a duma. Tudod, ha lenne eladó lakásod, ügyvéd haverral tutira össze tudnánk dobni olyan adásvételit, hogy ingyen adnád a lakást meg még fizetnél is, csak ügyesen kell megírni, szóval nem kellene itt azokat leszólni, akiket sajnálatos módon x patkány átvert ilyesmivel. De ez tényleg off.
:offtopic:

A többivel egyetértek. A bank nem jótékonysági intézmény, felesleges sírni. Aki beleugrott a diákhitelbe és most szopik, őszintén szólva nem tudom sajnálni. Előre is lehet gondolkodni. Egy egész kicsit...
42

#60 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 10:40

Idézet: BigBear - Dátum: 2004. nov. 21., vasárnap - 23:46

Na ezt ne keverd ide. Meg nem kéne ez a duma. Tudod, ha lenne eladó lakásod, ügyvéd haverral tutira össze tudnánk dobni olyan adásvételit, hogy ingyen adnád a lakást meg még fizetnél is, csak ügyesen kell megírni, szóval nem kellene itt azokat leszólni, akiket sajnálatos módon x patkány átvert ilyesmivel. De ez tényleg off.

jogos, ezt lehet, hogy tényleg nem kellett volna... sry :rolleyes:
egyébként amikor lakásról van szó, érdemes sjaát ügyvédet is hozni, hogy ő is nézze át a szerződést. de ez már tényleg off

Szerkesztette: qnadam 2004. 11. 22. 10:43 -kor

Téma megosztása:

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.