HWSW Informatikai Kerekasztal: kenyérsütö - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (40 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

kenyérsütö süssek otthon? Értékeld a témát: -----

#301 Felhasználó inaktív   Yep 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 15. 10:55

Idézet: perzecutor - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 19:09

..
azt írod itt már áttértél a doktorra, de beleöntötted az egészet? szerintem az baromi sok, de hogy a héja mér lett vastag azt  :confused: nem állitottad el a programot a kenyérhéjnál?

Ha jól emlékszem a gépi kenyereknél a cukor az ami  a héját  "szabályozza" !

#302 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 11:14

Idézet: Yep - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 10:55

Ha jól emlékszem a gépi kenyereknél a cukor az ami  a héját  "szabályozza" !

Is.
Valamint a "dark" üzemmód.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#303 Felhasználó inaktív   Yep 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 11:27

Idézet: csozsi - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 11:14

Is.
Valamint a "dark" üzemmód.

Na ja,csak írta , hogy a gyümölcskenyérnél lett páncélos, így gondolom ott egy kicsit több a cukor is! ;)

#304 Felhasználó inaktív   c0rn 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 14:08

Nah szóval a Doki féle porra az volt ráírva, hogy 500g liszthez 7g kell,
mivel en 750g lisztet raktam, ezért raktam másfél csomag Doki féle port!  (1 csomag 7g)

Nekem azért jön be jobban ez a cucc, mert abszolute nincs az a brutál szaga!
És persze a kenyér állaga is vhogy jobb lett.

A szerencsés gép áldozat pedig az Alaska féle 2 karos cucc, 1,25Kg -os, nem volt 10E a METR* -ban!
A M*DIA -ban meg 15-ért akciózták!! az 1 karos, 800g-s gépet....

#305 Felhasználó inaktív   perzecutor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 20. 20:05

Idézet: c0rn - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 15:08

Nah szóval a Doki féle porra az volt ráírva, hogy 500g liszthez 7g kell,
mivel en 750g lisztet raktam, ezért raktam másfél csomag Doki féle port!  (1 csomag 7g)

Nekem azért jön be jobban ez a cucc, mert abszolute nincs az a brutál szaga!
És persze a kenyér állaga is vhogy jobb lett.

A szerencsés gép áldozat pedig az Alaska féle 2 karos cucc, 1,25Kg -os, nem volt 10E a METR* -ban!
A M*DIA -ban meg 15-ért akciózták!! az 1 karos, 800g-s gépet....

én is a metrósat vettem, a kétkarost. Viszont én imádom azt a karcos-durva illatot, amit a budafoki ad. Ha kenyér, legyen kenyér!! :D  Ha valaki talál kenyeret, ti. cukor-hozzáadás-mentes receptet kenyérsütőhöz, ossza már meg velem, plz! Fontos lenne! Cukorbetegnek.! (kaptam már, de sajna az összetevők 60%-a nem kapható Auch/Tesc/Spa/Interspa/  részlegekben) Hajrá! :)
Business as usual. We fucked up everything.

#306 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 26. 16:19

Idézet

Diabetikus kenyér

Búza-, szója- és maglisztből készült, kenyérízű, gömbölyű vagy oxálalakú készítmény.
1,30 kg búzaliszt
1,30 kg szójaliszt
0,30 magliszt
0,07 kg élesztő
0,05 kg só
kb. 1,30 l víz
    A lisztfajtákat külön-külön szitáljuk le. Az élesztőt 8 dl 38 C°-ú langyos vízben morzsoljuk, keverés közben feloldjuk és búzaliszt hozzáadásával kovászt készítünk, amelyet azután 40 C°-on megkelesztünk.
    Ezt követőleg a receptben foglalt minden anyag hozzáadásával kemény tésztává dolgozzuk ki. A tésztát 40 C°-on 25 percig kelesztjük, majd ha megkelt, 18 dkg-os darabokra osztjuk szét és tetszőleges alakra formázzuk (gömbölyű vagy ovál). A kiformázott darabokat tiszta sütőlemezre teve 40 C°-on 10-15 percig tovább kelesztjük. Sütés előtt vízzel lekenjük, "Diabetikus kenyér" felírású címkét helyezünk rá és 220 C°-on kb. 15-16 percig sütjük aranysárga színűvé. A sütőből kivéve nyomban leecseteljük vízzel.
    A diabetikus kenyér készítése közben nagy gondot kell fordítani a begyúrásra és a kelesztésre. A szója- és a maglisztféleségeket az élesztő nem lazítja, csak a búzalisztet. Ezért a formázás utáni kelesztéskor a kenyeret nem hagyjuk egészen megkelni, mert a túlkelt kenyér sülés közben nem fejlődik, hanem széjjelterül, lapos lesz. Tehát elsőrendű fontosságú a kelesztés és begyúrás technológiájának pontos betartása.

¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#307 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 26. 16:28

Sugarfree and Diabetic Recipe Sections
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#308 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 03. 07. 20:02

Megjöttem. Beújítottam egy ilyen gépbigyót, majd reportolok, ismerős selejtezte ki, így márkája/típusa ismeretlen, és van mellé lengyel valamint orosz leírás. Egyelőre próbálkozunk nem lefordítani, hátha kiderül, hogy mégis csak egy részecskegyorsító :-)

Legfeljebb kutyáé lesz a maszlag, aztán szellőztetni kell, igaz?
Make love not Wor.

#309 Felhasználó inaktív   perzecutor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 11:41

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. márc. 7., hétfő - 21:02

Megjöttem. Beújítottam egy ilyen gépbigyót, majd reportolok, ismerős selejtezte ki, így márkája/típusa ismeretlen, és van mellé lengyel valamint orosz leírás. Egyelőre próbálkozunk nem lefordítani, hátha kiderül, hogy mégis csak egy részecskegyorsító :-)

Legfeljebb kutyáé lesz a maszlag, aztán szellőztetni kell, igaz?

Szellöztetni semmiképp! az illat  :up:  :) ha meg részecskegyorsító, az kizárt dolog, mert nem tudom. :)

#310 Felhasználó inaktív   Bazijoe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 09. 18:52

Mire végigolvastam a topicot, kedvet is kaptam a dologhoz, úgyhogy gyorsan vettem is egy kenyérsütőt  :D
Mivel gyorsan ki akartam próbálni, vettem ilyen keveréket amihez csak víz kell. Kiváncsi vagyok. Még 3 óra....  :smoker:

#311 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 09. 21:49

Idézet: Bazijoe - Dátum: 2005. márc. 9., szerda - 18:52

amihez csak víz kell. Kiváncsi vagyok. Még 3 óra....  :smoker:

Nahh, lassan el kell készülni, mijenmár?
Make love not Wor.

#312 Felhasználó inaktív   Bazijoe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 10. 09:56

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. márc. 9., szerda - 22:49

Nahh, lassan el kell készülni, mijenmár?

ÖÖÖ este úgy befaltam, hogy be is aludtam utánna...  :D
Ízre szerintem szuper volt, állagra mintha kicsit sok port raktam volna, jó sűrű lett.... érdekesen barnás szinű volt a bele, bár azt írták fehér kenyér.
Ja meg kicsit fura volt, hogy benne maradt a keverőlapát :D
Amúgy az ilyen sütésű kenyérnek meddig kellene frissnek maradnia?

#313 Felhasználó inaktív   Yep 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 10. 11:31

Idézet: Bazijoe - Dátum: 2005. márc. 10., csütörtök - 9:56

ÖÖÖ este úgy befaltam, hogy be is aludtam utánna...  :D
Ízre szerintem szuper volt, állagra mintha kicsit sok port raktam volna, jó sűrű lett.... érdekesen barnás szinű volt a bele, bár azt írták fehér kenyér.
Ja meg kicsit fura volt, hogy benne maradt a keverőlapát :D
Amúgy az ilyen sütésű kenyérnek meddig kellene frissnek maradnia?

Sokkal tovább bírják mint a bolti cuccok,igaz 1.5 napál soha nem tart tovább egy kenyér!Így ideje sincs megszáradni. stb. :up:

#314 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 10. 11:37

Izééé. Nahh, ki kellene már próbálni ezt a bigyót, amit olvasgattam itt topikon, még tán a programok mennek, van rajt basic gomb, meg timer, meg cake, azont alán kiigazodom, de milyen masszát vegyek? Tecsóban első polról lekapom, és annyira szar nem lehet? Vagy Oktogon/Csepel felé sokat járok, ha valaki tudna adni akár házi masszát is bele, akkor  írjon egy SMS-t, felhívom, meghívom sörözni, kifizetem a masszát, vagy ha olyan ambíciója van, akkor egy szivart is elszívhatunk itt az Erzsébet presszóban.
Make love not Wor.

#315 Felhasználó inaktív   Yep 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 10. 11:54

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. márc. 10., csütörtök - 11:37

Izééé. Nahh, ki kellene már próbálni ezt a bigyót, amit olvasgattam itt topikon, még tán a programok mennek, van rajt basic gomb, meg timer, meg cake, azont alán kiigazodom, de milyen masszát vegyek? Tecsóban első polról lekapom, és annyira szar nem lehet? Vagy Oktogon/Csepel felé sokat járok, ha valaki tudna adni akár házi masszát is bele, akkor  írjon egy SMS-t, felhívom, meghívom sörözni, kifizetem a masszát, vagy ha olyan ambíciója van, akkor egy szivart is elszívhatunk itt az Erzsébet presszóban.

Pár oldallal visszább pontos recepteket is találsz! ;)

Készre kevertek között meg lehet választani bőven,kalács,pizza,magos stb.....

#316 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 10. 14:28

Idézet: Yep - Dátum: 2005. márc. 10., csütörtök - 11:54

Pár oldallal visszább pontos recepteket is találsz! ;)

Végigollóztam az egész topikot simán :-) Asszem belesek valami bótba, nézek készrekevertet, aztán nekilátok a recepteknek. Asszem ja.
Make love not Wor.

#317 Felhasználó inaktív   Yep 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 10. 14:48

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. márc. 10., csütörtök - 14:28

Végigollóztam az egész topikot simán :-) Asszem belesek valami bótba, nézek készrekevertet, aztán nekilátok a recepteknek. Asszem ja.

Azon filóztam,hogy ezek a készre kevert cuccok kilósak? Mert ugye ha magadnak csináld a keveréket akkor kb. fél kg meg 15dkg ! Akkor milyen leosztásban kell beletenni a készrekevertet?! Még nem próbáltam azon termékeket  és "hangosan" gondolkodom! Biztos rá van firkálva a zacsira,hogy hogyan tovább! ;)

#318 Felhasználó inaktív   Bazijoe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 10. 15:51

Idézet: Yep - Dátum: 2005. márc. 10., csütörtök - 15:48

Azon filóztam,hogy ezek a készre kevert cuccok kilósak? Mert ugye ha magadnak csináld a keveréket akkor kb. fél kg meg 15dkg ! Akkor milyen leosztásban kell beletenni a készrekevertet?! Még nem próbáltam azon termékeket  és "hangosan" gondolkodom! Biztos rá van firkálva a zacsira,hogy hogyan tovább! ;)

Rá vagyon írva, Tesco, Auchan-ba ugyanaz van, valami német cucc 325 ft körül 1 kg. 3 deci viz kell hozzá és kész. Ugyan nem értek hozzá, de biztos jóféle anyagok vannak benne, mer úgy megkelt, hogy majdnem kifolyt az edényből...  :D
Ikbább csak az volt furi, hogy egy fél órát még rá kellett húzni bake üzemmódban, hogy megpiruljon a külseje is. De aztán csak jó lett...  ;)

#319 Felhasználó inaktív   perzecutor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 10. 16:37

előrekevert? és mi ebbn a kihívás? hol van a gépet legyőző ember? meg ilyesmi. :D

#320 Felhasználó inaktív   Yep 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 10. 17:09

Idézet: Bazijoe - Dátum: 2005. márc. 10., csütörtök - 15:51

Rá vagyon írva, Tesco, Auchan-ba ugyanaz van, valami német cucc 325 ft körül 1 kg. 3 deci viz kell hozzá és kész. Ugyan nem értek hozzá, de biztos jóféle anyagok vannak benne, mer úgy megkelt, hogy majdnem kifolyt az edényből...  :D
Ikbább csak az volt furi, hogy egy fél órát még rá kellett húzni bake üzemmódban, hogy megpiruljon a külseje is. De aztán csak jó lett...  ;)

Éppen ez a bajom,hogy egy kilós és 3 dl víz kell hozzá! A gépek többsége nem boldogul annyi cuccal,enyém se tudna pedig 1.3kg-ig tud sütni! Szerintem túl nagy lesz a kenyér,de majd ha kipróbálja valaki remélem beszámol! :cool:

Téma megosztása:

• (40 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.