HWSW Informatikai Kerekasztal: kenyérsütö - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

  • (40 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

kenyérsütö süssek otthon? Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   Tiara 

  • Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 12.278
  • Csatlakozott: --

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 18. 16:23

Mindenkire rájött a kenyérsütési láz? :)

Én le nem mondanék az itteni kenyérről :) Itt van a pékség néhányszáz méterre tőlünk, még meleg mikor vesszük, friss ropogós a teteje és másnapra nem lesz olyan vacak mint a többi :up:
Olyat biztos hogy nem sütsz géppel  :cool:
We are deeply shocked, disgusted and apalled by the decision to include the infamous "sh*tbear" emoticon in Skype!

#42 Felhasználó inaktív   Jaca 

  • Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 2.627
  • Csatlakozott: --

Elküldve: 2004. 11. 18. 16:24

Idézet: authenticDViD - Dátum: 2004. nov. 18., csütörtök - 17:23

tesztakeszites...  :think:

Nem sok idő mert csak időt kell beállítani!!! :p
Közmondás: Hülyékkel ne állj le veszekedni, mert ha lealacsonyodsz az Ö szintjükre akkor ott megvernek a rutinjukkal!

Csajozasi Tanacsok!


Dolgozz Magadnak, Ne Másnak! Építsd a Saját Üzletedet! Kezdd el itt:
http://www.onlinevallalkozas.hu/70347

#43 Felhasználó inaktív   DViD 

  • Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 14.225
  • Csatlakozott: --

Elküldve: 2004. 11. 18. 16:52

Idézet: Jaca_killer - Dátum: 2004. nov. 18., csütörtök - 17:24

Nem sok idő mert csak időt kell beállítani!!! :p

:confused:

#44 Felhasználó inaktív   Tiara 

  • Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 12.278
  • Csatlakozott: --

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 18. 16:54

Idézet: authenticDViD - Dátum: 2004. nov. 18., csütörtök - 16:52

:confused:

Belepakolod az alapanyagokat oszt' jóvan :omg:

:sandor:
We are deeply shocked, disgusted and apalled by the decision to include the infamous "sh*tbear" emoticon in Skype!

#45 Felhasználó inaktív   Melinda 

  • Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 790
  • Csatlakozott: --

Elküldve: 2004. 11. 18. 19:08

Idézet: authenticDViD - Dátum: 2004. nov. 18., csütörtök - 16:23

tesztakeszites...  :think:

Van olyan program, hogy csak dagasztás. (dough)
Pl. pizzához, pogácsához, és bármilyen kelesztett süteményhez jó.

#46 Felhasználó inaktív   perzecutor 

  • Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 2.291
  • Csatlakozott: --

Elküldve: 2004. 11. 18. 19:14

szóval odajutottunk, hogy legyen kétlapátos, idözítös, élesztöpor kell hozzá (V.ker) :) barkácsolós házastárs bélelje ki alufóliával, (szegény Pné!).
tényleg: milyen liszt kell bele?
Business as usual. We fucked up everything.

#47 Felhasználó inaktív   Melinda 

  • Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 790
  • Csatlakozott: --

Elküldve: 2004. 11. 18. 19:16

BL-80-as kenyérliszt, de a BL-55-ös normál liszt is jó.

#48 Felhasználó inaktív   perzecutor 

  • Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 2.291
  • Csatlakozott: --

Elküldve: 2004. 11. 18. 19:28

Idézet: Melinda - Dátum: 2004. nov. 18., csütörtök - 20:16

BL-80-as kenyérliszt, de a BL-55-ös normál liszt is jó.

hmmm. bl-55, mgnéztem, az a finomliszt. de mi a magyar neve a bl-80-nak? még-finomabb liszt?
Business as usual. We fucked up everything.

#49 Felhasználó inaktív   Melinda 

  • Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 790
  • Csatlakozott: --

Elküldve: 2004. 11. 18. 19:32

Idézet: perzecutor - Dátum: 2004. nov. 18., csütörtök - 19:28

hmmm. bl-55, mgnéztem, az a finomliszt. de mi a magyar neve a bl-80-nak? még-finomabb liszt?

Nem fogod elhinni: kenyérliszt.

#50 Felhasználó inaktív   perzecutor 

  • Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 2.291
  • Csatlakozott: --

Elküldve: 2004. 11. 18. 19:41

Idézet: Melinda - Dátum: 2004. nov. 18., csütörtök - 20:32

Nem fogod elhinni: kenyérliszt.

beszerzési forrás? auchan-tescoban ilyet még nem láttam, igaz nem is kerestem, de nem olyan nagy az a lisztes részleg...vagy mégis elnéztem volna?
Business as usual. We fucked up everything.

#51 Felhasználó inaktív   Studi 

  • Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott
  • Hozzászólások: 14.826
  • Csatlakozott: --

Elküldve: 2004. 11. 18. 19:52

Idézet: Tiara - Dátum: 2004. nov. 18., csütörtök - 16:23

Mindenkire rájött a kenyérsütési láz? :)

Én le nem mondanék az itteni kenyérről :) Itt van a pékség néhányszáz méterre tőlünk, még meleg mikor vesszük, friss ropogós a teteje és másnapra nem lesz olyan vacak mint a többi :up:
Olyat biztos hogy nem sütsz géppel  :cool:

Erre azért ne vegyél mérget. :ccol:
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#52 Felhasználó inaktív   Melinda 

  • Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 790
  • Csatlakozott: --

Elküldve: 2004. 11. 18. 19:54

Idézet: perzecutor - Dátum: 2004. nov. 18., csütörtök - 19:41

beszerzési forrás? auchan-tescoban ilyet még nem láttam, igaz nem is kerestem, de nem olyan nagy az a lisztes részleg...vagy mégis elnéztem volna?

Pedig Tesco. Valami Pannon kenyérliszt a neve.
Vagy Malomipari Szaküzlet
Budapest 1091 Soroksári út- Tóth K. u. sarok 215-5280
http://www.kenyersutes.hu http://www.hazikenyer.hu

#53 Felhasználó inaktív   perzecutor 

  • Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 2.291
  • Csatlakozott: --

Elküldve: 2004. 11. 18. 20:29

Idézet: Melinda - Dátum: 2004. nov. 18., csütörtök - 20:54

Pedig Tesco. Valami Pannon kenyérliszt a neve.
Vagy Malomipari Szaküzlet
Budapest 1091 Soroksári út- Tóth K. u. sarok 215-5280
http://www.kenyersutes.hu http://www.hazikenyer.hu

köszi, sokat segítettél. egyébként érzékelhetöen finomabb a bl80? (gondolom kipróbáltad).
Business as usual. We fucked up everything.

#54 Felhasználó inaktív   bigsee 

  • Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 14.844
  • Csatlakozott: --

Elküldve: 2004. 11. 19. 09:22

Ha megveszitek, egy fontos dolog, amit a manual is ír: a polírozás (asszem így hívják). Ki kell venni a sütőformát, a dagasztófejet, olajjal bekenni és forró sütőbe betenni. 5-10 perc után (manual kitér rá) kivenni, kihűteni, sőt kihülés előtt papírtörlővel ki/áttörölni. Így "megszívja" magát a teflon és nem ragad a kenyér. Bizonyos időközönként meg kell ismételni, rá is fér. Először amikor sütöttünk, még a dagasztófej sem maradt benne a kész kenyérben, később a kenyér sem akart kijönni a formából.
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#55 Felhasználó inaktív   bigsee 

  • Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 14.844
  • Csatlakozott: --

Elküldve: 2004. 11. 19. 09:24

Fontos - főleg, ha időzített sütés van -, hogy alulra a folyadék menjem, arra a liszt, a többi hozzávaló és végül felülre - elszigetelve a folyadéktól - az élesztő. Gondolom nem kell elmondani miért.
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#56 Felhasználó inaktív   perzecutor 

  • Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 2.291
  • Csatlakozott: --

Elküldve: 2004. 11. 19. 13:14

kezdhetem járni a boltokat, hol a legolcsóbb.....
Business as usual. We fucked up everything.

#57 Felhasználó inaktív   Jaca 

  • Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 2.627
  • Csatlakozott: --

Elküldve: 2004. 11. 22. 19:46

Idézet: perzecutor - Dátum: 2004. nov. 18., csütörtök - 21:29

köszi, sokat segítettél. egyébként érzékelhetöen finomabb a bl80? (gondolom kipróbáltad).

Nem finomabb a bl-80!
A bl-80-as liszt abba a 80 azt jelenti hogy 0.8 % -os hamu tartalma és így 80-as liszt bl:búzaliszt! :sandor:
Közmondás: Hülyékkel ne állj le veszekedni, mert ha lealacsonyodsz az Ö szintjükre akkor ott megvernek a rutinjukkal!

Csajozasi Tanacsok!


Dolgozz Magadnak, Ne Másnak! Építsd a Saját Üzletedet! Kezdd el itt:
http://www.onlinevallalkozas.hu/70347

#58 Felhasználó inaktív   Studi 

  • Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott
  • Hozzászólások: 14.826
  • Csatlakozott: --

Elküldve: 2004. 11. 22. 21:00

Idézet: Jaca_killer - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 19:46

Nem finomabb a bl-80!
A bl-80-as liszt abba a 80 azt jelenti hogy 0.8 % -os hamu tartalma és így 80-as liszt bl:búzaliszt! :sandor:

Megmondom neked az őszinetséget: nem! A mondatod egy kicsit értelmetlenre sikeredett, próbáld meg összeszedni a gondolataid, és szép értelmes mondatba önteni. Mert a dolog engem is érdekel. :sandor:
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#59 Felhasználó inaktív   csozsi 

  • Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 12.659
  • Csatlakozott: --

Elküldve: 2004. 11. 22. 21:11

Idézet: bigsee - Dátum: 2004. nov. 19., péntek - 9:22

Ha megveszitek, egy fontos dolog, amit a manual is ír: a polírozás (asszem így hívják). Ki kell venni a sütőformát, a dagasztófejet, olajjal bekenni és forró sütőbe betenni. 5-10 perc után (manual kitér rá) kivenni, kihűteni, sőt kihülés előtt papírtörlővel ki/áttörölni. Így "megszívja" magát a teflon és nem ragad a kenyér. Bizonyos időközönként meg kell ismételni, rá is fér. Először amikor sütöttünk, még a dagasztófej sem maradt benne a kész kenyérben, később a kenyér sem akart kijönni a formából.

Jól hangzik, bár a mi leírásunkban ez nem volt ecsetelve.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#60 Felhasználó inaktív   csozsi 

  • Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 12.659
  • Csatlakozott: --

Elküldve: 2004. 11. 22. 21:12

Idézet: perzecutor - Dátum: 2004. nov. 18., csütörtök - 20:29

köszi, sokat segítettél. egyébként érzékelhetöen finomabb a bl80? (gondolom kipróbáltad).

Nevezhetjük finomabbnak, de érezhetően közelebb van a kenyérhez, mint a sima lisztes.
Tulajdonképpen a kiőrlés finomságát jelzik a számok.

Idézet

Búzaőrlemények Azonosító szám: MÉ 2-61/1
1. A termékcsoport meghatározása Búzából malmi úton előállított őrlemények. A termékcsoportba a következők tartoznak:
1.1. Finomliszt BL 55 Azonosító szám: MÉ 2-61/1/1 Finom szemcsés őrlemény, a búzamagbelsőre (endospermiumra) jellemző színű, héjrészt gyakorlatilag nem tartalmaz.
1.2. Fehér kenyérliszt BL 80 Azonosító szám: MÉ 2-61/1/2 Finom szemcsés őrlemény, színe a búzamagbelső és a héj árnyalatától függ, a típusnak megfelelő mértékű finom szemcsés héjrészt tartalmaz.
1.3. Félfehér kenyérliszt BL 112 Azonosító szám: MÉ 2-61/1/3 Finom szemcsés őrlemény, színe, világossága a búzamagbelső árnyalatától, a jelen lévő héjrész mennyiségétől, továbbá a búza alapszínétől függ.
1.4. Étkezési búzadara AD Azonosító szám: MÉ 2-61/1/4 A búza magbelsőjének nagy szemcsés őrleménye, fehéres krémszínű, kis mértékben a daraszemcsére tapadó héjat is tartalmazhat.
1.5. Rétesliszt BFF 55 Azonosító szám: MÉ 2-61/1/5 A búza magbelsőjére jellemző árnyalatú, meghatározott szemcseméret-összetételű, ún. „fogós” őrlemény, a típusra jellemző, megengedett mennyiségű finom szemcsés frakció és héjrész előfordulása mellett.
1.6. Graham liszt GL 200 Azonosító szám: MÉ 2-61/1/6 A búzára jellemző színű, megközelítően teljes kiőrlésű, széles szemcseméret-tartományban tartalmaz lisztet, továbbá nagyobb szemcseméretű héjrészeket.
1.7. Tésztaipari liszt TL 50 Azonosító szám: MÉ 2-61/1/7 A búza magbelsőjére jellemző árnyalatú, meghatározott szemcseméret-összetételű, a réteslisztnél kissé „fogósabb” őrlemény, a típusra jellemző, megengedett mennyiségű finom szemcsés frakció és héjrész előfordulása mellett.
1.8. Étkezési búzakorpa Azonosító szám: MÉ 2-61/1/8 Az étkezési búza terméshéját, aleuronrétegét és a csíra egy részét tartalmazza, a lisztnél nagyobb, meghatározott szemcseméret-eloszlás mellett.

Szerkesztette: csozsi 2004. 11. 22. 21:20 -kor

"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

Téma megosztása:


  • (40 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó