Hali!
Most keveredtem ide és nagyon tetszik mindaz, amit itt látok.  
 
 
Nekem január 13-tól van egy Hausemaster 1300-asom, ami kétkeverős és max. 1.3 Kg-os kenyeret tud sütni.
Eddig 3 kenyeret csináltam, mindhárom sikerült és finom.
Első : alaprecept, amit mellé adtak.
Kissé kalácsos jellegű lett a kenyér, de ehető.
A második és a harmadik már szuper lett.
A másodikról kép is készült, amit itt láthattok :
 
A harmadik kenyerem a francia üzemmódban készült és ez szerintem eddig a legtutibb.
A recept :
600 g fehér liszt (BL 55)
370 ml víz
1 kismérő ecet (!)
1 nagymérő cukor
1 nagymérő só
1/3-ad méret élesztő (5 dkg-os harmada)
1 evőkanál olaj
Alulra teszem a vizet, bele az ecetet, ráöntöm a lisztet.
A sütőrész egyik sarkába rakom a cukrot, a másik sarkába a sót, a harmadik sarkába egy kis gödörbe (hogy a vízzel ne érintkezzen!) belemorzsolom az élesztőt és a negyedik sarkába öntöm az olajat.
Tető lecsuk, francia (3-as) program indul és 3 óra 50 perc után a képen látható eredmény születik.
Sütés után azonnal(!) kiveszem a kenyeret, mert csak így lesz jó kemény és ropogós a külseje.
Nem nehéz és az eredmény valamint az illat mindenért kárpótol.
Sok sikert mindenkinek!
Agglegény
						
						
						
								Szerkesztette: Agglegény 2006. 01. 16. 07:12 -kor