Idézet: havri1 - Dátum: 2005. jan. 21., péntek - 16:37
ez azért érdekes, mert én úgy tudtam, hogy a sempron is thoroughbred magos, mint az elődje , csak annyi különbséggel, hogy az előd ha jól emlx 2500+ felett volt 333fsb-s, alatta csak 266mhzes.
ugyanúgy 256kbyte másodlagos cache van benne, ugyanaz a gyártástechnológia alapvetően.
akkor nem értem, miért lassabb a sempron
nekem 2500+os van, és most per pillanat 2200mhzen húzom, ami netudom mennyi +nak fele meg, de ezért az árért, maximálisan meg vagyok vele elégedve.
Minden az AMD Üzletpolitikája miatt van.
Baron Sempron thoroughbred
2400+ - 1666 Mhz 2000 Mhz
2600+ 1915 Mhz 1833 Mhz 2136 Mhz
2800+ 2083 Mhz 2000 Mhz -
Tehát hiába ugyan az a mag ha sokkal alacsonyabb frekin megy.
Pl: a 2800+ os Sepmpron az ugyan olyan gyors mint a 2400+ os Tb.
Söt a 2600 as Barton lassabb mint a 2400 as TB.
Persze ha eltekintünk a nagyobb FSB okozta max 5-8% teljesitmény növekedéstöl.
A Barton esetén még erre rájön a nagyobb Cache. Ez viszont az én gépemben nem okoz semmi gyorsulást. Olvastam valamelyik topikban hogy az XP alaphelyzetben nem is kezeli az 512 Kb Cache-t.
A registry-ben kell engedélyezni. Az én általam eddig összerakott XP-s gépek esetén nem volt észrevehető sebesség különbség a Barton és a Tb proci között. Igaz, ezeken nem mennek játékok. Pusztán irodai alkalmazások és Program Fejlesztés. Játékokkal biztos észrevehető gyorsulást jelenthet a nagyobb Cache. Én a sebességet elsösorban Különböző kodolásokon figyelem. Gamer-ek biztos más véleményen vannak.
Azt hogy menyire lehet tulhajtani gondolom leginkább csak a gyártástechnologián mulik. Neked is megy 2200 Mhz-en a Sempron, Nekem is megy a TB. Szerintem a két proci tök egyforma csak más szorzot álitottak be a gyárban. Az alacsony szorzonak viszont megvan az az elöny hogy extrém nagy FSB-t is beállithatsz ha a gép más komponensei elviselik.
Szerkesztette: olzoli 2005. 01. 21. 19:19 -kor