HWSW Informatikai Kerekasztal: Asus A8N-SLI Deluxe - vélemény? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (86 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asus A8N-SLI Deluxe - vélemény? uj alaplap asuseknal Értékeld a témát: -----

#961 Felhasználó inaktív   Fireblade 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 31. 07:51

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 17:27

Nem írja ki sehol hogy sata2... Szal túlképp azt sem tom hogy működik-e az NCQ.

Igen nem írja hogy  SATAII, mert tulajdonképpen nem is az, SATA1-et ír ki neki.
Mert ez a HDD tulajdonképpen egy SATA1-es vinyó SATAII ficsörökkel pl:  NCQ, hot plug

#962 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 11:33

azon lepodtem meg, hogy az a7n8xdlx csodamra daimondmax 10 sata-t teve uj dolog jelentkezett: TCQ, pontosabbam microsoft magyarul: cimkezett sorbanallas :D

Szerkesztette: SFIJ 2005. 03. 31. 11:33 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#963 Felhasználó inaktív   Fireblade 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 12:39

Használ valaki ZM-NB47J NB hűtést?

Ha nem akarok tuningolni, sztetek elegendő lenne a chipset-re ez a borda?

Szerkesztette: Fireblade 2005. 03. 31. 12:40 -kor

#964 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 13:52

Idézet: Fireblade - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 12:39

Használ valaki ZM-NB47J NB hűtést?

Ha nem akarok tuningolni, sztetek elegendő lenne a chipset-re ez a borda?

Hát nem :(  sajnos ezzel simán túlmelegszik még tekerés nélkül is. Én ennek a kisebb sárga változatát raktam rá, egy 4x4x2.5-es leszabályzott ventivel, és így halk és hűvös is.

Nagyon vigyázz a felszerelésnél, mert a zalman lefogatói nem ilyen magas hídra vannak tervezve, így nagy erővel, és .... óvatosan kell felrakni meg megtörheted a hidat.
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#965 Felhasználó inaktív   olaj 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 02. 14:34

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. márc. 26., szombat - 12:42

Van valaki, akinek rendeltetésszerűen működik ez az nvfirewall? Most újratelepítettem az egész winyót, felraktam a legújjabb, nemrég kiadott driver-t. Elsőre úgy nézett ki, hogy minden frankó lesz, nem írt ki hibaüzenetet a telepítésnél, amikor elindítottam az operát, szépen kiírta, hogy engedélyezem-e, szal úgy nézett ki, hogy végre működik. Igenám, de mikor a Kaspersky-t szerettem volna frissíteni, akkor azt már nem engedte, mégha kikapcsoltam a tűzfalat, akkorsem. Ugyanígy nem engedte, hogy az Eudora-t ellenőrizze az emileket. Hosszas szenvedés után úgy döntöttem, hogy marad a ZoneAlarm...

Ma én is kipróbáltam ezt a legújabb verzsönt, de úgy sz@r ahogy van...
Először ugye jött a böngésző, antivírus, msn, levelezés...
Mind rendben volt.Szépen rákérdezgetett a dolgokra és működött is.
Mondom akkor jöhet egy kis p2p, BitComet.Fél óra alatt 2× is lehalt.Gyanús volt, de mivel még nem próbáltam a legújabb verziót, ezért tovább léptem.
Jöjjön egy kis DC++.Időre is kb ugyanannyit bírta...
:mad:  :reklamacio:
Uninstall... :)

#966 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 02. 18:23

Egyáltalán minek a tűzfal? Nekem sosincs fenn se tűzfal, se vírusirtó, se hasonló, mégsem kapok el soha semmit.
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#967 Felhasználó inaktív   olaj 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 02. 21:21

Idézet: freeone - Dátum: 2005. ápr. 2., szombat - 19:23

Egyáltalán minek a tűzfal? Nekem sosincs fenn se tűzfal, se vírusirtó, se hasonló, mégsem kapok el soha semmit.

Nem is mertem elképzelni az ellenkezőjét... :p  :respect:

#968 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 02. 22:36

Router mögött vagy? :) :p Úgy nekem sem nehéz.. :p
Ms antispyware, meg firefox, datanetes kaspersky mailszures, szal no para... :cool2:

Sry az OFFert.. :)

#969 Felhasználó inaktív   Bookshie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 03. 17:29

Nos akkor vagy nincs neted  ;)  vagy béres cseppet szed a gép  :D
Abit AB9, Core 2 Duo E6300,  2x1 GB DDR2 Samsung, EVGA Geforce 8800 GTS 320 MB PCIE, SB Audigy Player, Chieftech 450W, HP Laserjet 1000, Logitech Internet Explorer bill., Logitech MX 518, Steelpad S&S egérpad,Thermaltake Tsunami ház, Viewsonic VP 930,  Pioneer DVR-108, egyenáramú lóvakaró és színes ágytakaró skandináv mintákkal skót beütéssel

#970 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 03. 21:17

Idézet: Bookshie - Dátum: 2005. ápr. 3., vasárnap - 18:29

Nos akkor vagy nincs neted  ;)  vagy béres cseppet szed a gép  :D

van neki, router viszont nincs. Nekem is kb. annyi vedelem van, es megsincs gond. Egyszeruen csak mindig frissiteni kell (windowsupdate.com) meg esszel hasznalni a gepet, es nem lehet baj.

#971 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 03. 21:40

Idézet: UnConnecteD - Dátum: 2005. ápr. 3., vasárnap - 22:17

van neki, router viszont nincs. Nekem is kb. annyi vedelem van, es megsincs gond. Egyszeruen csak mindig frissiteni kell (windowsupdate.com) meg esszel hasznalni a gepet, es nem lehet baj.

És nem értjük, hogy miért lesz zombi a gépünkből, miért és honnan jön az a sok spam. :rolleyes: Vazze, egyetlenegyszer mentem ki tűzfal nélkül a netre, kb 20 percre. Ezalatt beszoptam 4 vírust és 14 kémprogramot. Pedig használtam a WindowsUpdate-ot. :reklamacio:
... a trip back in time is all I need ...

#972 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 08:29

Idézet: UnConnecteD - Dátum: 2005. ápr. 3., vasárnap - 21:17

Na, hogy ez mekkora hülyeség. Ajánlom, hogy ilyen használat mellett egyszer látogass el pl. a www.pav.hu -ra, és futtasd le a gépeden az ActiveScan-t. Lehet, meg fogsz lepődni. Vagy csak tedd fel pl. a Kerio tűzfalat, és figyeld meg, hogy hányszor villan fel pirosan a kis ikonja. Na, ennyiszer próbálkoznak...
"Aki a munkahelyén nem nyal, az szopni fog!!!"

#973 Felhasználó inaktív   ChRiS_RS 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 08:50

Emberek én most raktam össze egy gépet ilyen klassz deszkával, de valamiért nincs kép, és hosszú szaggatott sípszót hallok.
A procin egy Glacialtech Igloo 7200 Light van.
Mit ronthattam el?
A 852-es kídlap telepötúsa sike#esen befejezádött.
---
AMD everywhere
---

#974 Felhasználó inaktív   Fireblade 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 09:00

Idézet: ChRiS_RS - Dátum: 2005. ápr. 4., hétfő - 7:50

Emberek én most raktam össze egy gépet ilyen klassz deszkával, de valamiért nincs kép, és hosszú szaggatott sípszót hallok.
A procin egy Glacialtech Igloo 7200 Light van.
Mit ronthattam el?

más RAMokkal próbáltad?

#975 Felhasználó inaktív   ChRiS_RS 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 09:02

Szerk.: eredetileg SAMSUNG volt benne... beraktam egy 512/400-as Infineont, a helyzet változatlan. Én a fordulatszám érzékelőre gyanaxom.

Szerkesztette: ChRiS_RS 2005. 04. 04. 09:14 -kor

---
AMD everywhere
---

#976 Felhasználó inaktív   ChRiS_RS 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 09:15

és UP!
---
AMD everywhere
---

#977 Felhasználó inaktív   Fireblade 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 09:16

Idézet: ChRiS_RS - Dátum: 2005. ápr. 4., hétfő - 8:15

és UP!

a ram táblázatot nézted? támogatja a RAMjaid a deszka?

#978 Felhasználó inaktív   ChRiS_RS 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 11:23

nem azzal volt a gond... (egyébként nincs a táblázatban benne ez a típus)
Mivel csak egy lapka van benne, ezért a B1-es bankba kellett rakni. Ennyi volt a titok nyitja.

Nem hiába van a (l)user manual... ;)

Azért kösszépen!

Szerkesztette: ChRiS_RS 2005. 04. 04. 11:24 -kor

---
AMD everywhere
---

#979 Felhasználó inaktív   Bookshie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 19:52

Én pontosan ugyanígy jártam, de nehogymár először a kis könyvecskét olvasgassam, mikor szerelhetek is :p
Abit AB9, Core 2 Duo E6300,  2x1 GB DDR2 Samsung, EVGA Geforce 8800 GTS 320 MB PCIE, SB Audigy Player, Chieftech 450W, HP Laserjet 1000, Logitech Internet Explorer bill., Logitech MX 518, Steelpad S&S egérpad,Thermaltake Tsunami ház, Viewsonic VP 930,  Pioneer DVR-108, egyenáramú lóvakaró és színes ágytakaró skandináv mintákkal skót beütéssel

#980 Felhasználó inaktív   Assaiki 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 06. 12:47

Idézet: Assaiki - Dátum: 2005. márc. 28., hétfő - 21:56

Hali

Holnap veszek egy ilyen Asus-t,de nekem se igazan jon be a rajta levo chipsetventi... meg ugy altalaban egyik alaplapon levo se. Kizarolag passziv hutest akarok ra,elegnek kell lennie egy olyan konfignal,ami nem lesz huzva. Szoval az a kerdesem,hogy szerintetek melyik lenne idealis chipsethuto ra? Emlitett valaki egy Thermalright NB-1 hutot,akar ez is szoba johet,ha eleg jol huti a chipet venti nelkul is. Ha viszont a Zalmant ajanljatok,akkor felmerul bennem a kerdes,hogy melyik volt a ket chipsethutoje kozul az,amelyikre mindig panaszkodtak hogy magatol leesik egy ido utan...  Szoval ezzel kapcsolatosan leirhatnatok a tapasztalatotokat

Masik dolog: az alabbi sor megragadta a figyelmemet egy ph-s tesztben:

"Az alaplapon található Silicon Image sebességét egy merevlemezzel nem tudtuk letesztelni, mert a chip nem támogatja egymagában a merevlemezeket; ez persze nem probléma, mert az alaplapon további négy SATA-csatlakozást találunk az nForce4-nek köszönhetően."

a dolgot nem ertem teljesen,egyszer mar irtam ezzel kapcsolatban,hogy pedig ezt meg az en mostani s754-es nf3-as Epox lapom is tudja (akkoris,ha csak egy sata merevlemezt kotok ra),szoval kicsit meg voltam lepodve.  Ugy emlexek fless erre azt mondta,hogy ez a dolog biosfuggo...  Szoval en ra akarnam kotni majd mind a 8 vinyomat,de raid nelkul,a kerdes az,hogy akkor lehetseges ez?

elore is koszi a valaszokat  :)

Nos,latom nem nagyon jott a hozzaszolasomra ertekelheto valasz,ezert ugy dontottem,hogy valaszolok sajat magamnak,mivel azota kicsit utanajartam a dolgoknak.... hatha mas is okul belole

Szoval rajottem hogy a passziv chipsethutokbol nincs tul nagy valasztek,ezert eloszor egy Thermalright NB-1 hutot neztem ki magamnak,de aztan persze rajottem,hogy ez nem is passziv,hanem adnak hozza ventit,anelkul meg nem tudom hogy hutene,ugyhogy inkabb maradtam a Zalman NB47J hutonel. Azt is kideritettem,hogy elvileg a NB32J az ami hajlamos a leesesre,az is csak azert,mert elenged a hozzaadott ragaszto,viszont az NB47J-t hagyomanyos pockokkel kell felrakni.

A felvetett masodik kerdesemre pedig kicsit osszetettebb a valasz,mint az kiderult a Silicon Image manualbol...
Tehat az nvidia chipset altal biztositott 4 sata tokeletesen mukodik nem-RAIDes vinyokkal,mig a SIL3114-nel kicsit masabb a helyzet.
A manual szerint csak akkor fog menni nem-RAIDes merevlemez a silicon imagen,ha regi bios-om van regi driverrel parositva... nos igen,meglepodtem,mikor leirtak feketen-feheren,hogy kivettek ezt a funkciot az ujabb silicon image biosok irasakor  :reklamacio: ekkor kuldtem el magamban az anyucikajukba oket :)
gondoltam na akkor a megoldas JBOD lesz,ehhez nincs mas dolgom,minthogy folrakni az alaplaphoz az uj biost (amibe ugye bele van epitve az uj sil image bios is),es folrakni az uj drivert winfos ala
azonban kicsit tovabb olvasgatva a kovetkezo mondat megragadta a figyelmem: "For home edition,JBOD function only supports one disk"
na itt mar kenytelen voltam kicsit megdolgoztatni a szokincsemet,mert a sima anyazas mar nem bizonyult elegendonek :mad: mondjuk azt nem irja,hogy meg milyen edition van ebbol a SATARAID5 array managerbol...

szoval vegulis flessnek abban igaza volt tokeletesen,hogy biosfuggo a dolog,am tevedett,amikor azt irta,hogy egymagaban nem hasznalhatoak diszkek a silicon image sata-ra kotve :)
a konkluziokat leszurtem az esetbol,a megoldast most pillanatnyilag ket dologban latom:

1.:veszek egy kartyat ami tamogatja a non-RAID winyokat
2.:neadjisten letezik a laphoz olyan bios is,amihez regebbi SI BIOSt raktak (az elozo lapomnal SI 5.0.34-es BIOS volt,es ott tokeletesen mukodott minden vinyo RAID nelkul)

na hat ezek lennenek az eszreveteleim...

Téma megosztása:

• (86 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.