HWSW Informatikai Kerekasztal: Benzin Vs. Diesel - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (230 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Benzin Vs. Diesel TDi, Pdtdi, Vti, Gti, Td, GSi, Vvti? Értékeld a témát: -----

Szavazás: Melyik a jobb? (269 felhasználó adott le szavazatot)

Melyik a jobb?

Vendégek nem láthatják a szavazást.
Voks

#221 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 23. 18:15

Idézet: Henci Papa - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 17:49

Tyű! Jó kis vita! Én a benzines mellett szavaztam. Kis távokra használom a kütyüt és ilyenkor ősszel meg télen nem utolsó az sem, hogy egy benzines hamarabb befűt, mint egy dízel. Ha nagy távra vennék autót, akkor viszont csakis dízelt vennék.  ;)   :up:   :cool:   :respect:

szerk.: szókihagyás, javítás

Ez csak a termosztáton múlik. Uno1.7D négy kivezetéses háza van, a hengerfejből már a langyos víz megy a radiátorba, amikor a hűtő felé még nem is nyitott ki.  :cool: Jeahhhh :cool:
Évtizedekkel ezelőtt megoldották.
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#222 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 18:25

Idézet: Yep - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 17:37

A BMWnek volt pár éve egy ide vágó reklámja, miszerint a lényeg , hogy egy autó legyen orrmotoros és hátsó hajtású. De ezt is embere válogatja. Én maradok orr/hátsó ;)

Persze, csak hó ne legyen. Bár a mostani tömeg elektronikával megpakoltak lényegesen javultak.
Egyébként az Alfa nagyon jól megoldotta az orrmoci-hátsókerékhajtást annak idején: a váltót hátratették közvetlenül a difihez, és így nagyon jó lett a súlyelosztás, meg a stabilitás.
így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

#223 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 18:26

Idézet: Studi - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 12:34

Van 535D, és az a 0.2 sec 0-ról százra nem is igazán számottevő azonos lökettérfogat mellett. Nézd meg pl a 120i és 120d adatait, ott kicsit nagyobb a differencia. :) Vagy az 530i-530d gyorsulását 80-120 viszonylatban. :) Mindehhez még hozzátenném, hogy jelenleg az 530-asok közül a dízel az olcsóbb, bár nem jelentősen. :up:

UI: forrás: www.bmw.hu

A 80-120-ra gyorsulást azt 5. sebeségfokozatban szokták megadni, ha jól tuodom. Az ilyen összehasonlításnak szerintem semmi értelme nincs benzines és diesel autó között, ezt csak azonos motorfelépítésű autóknál érdekes, hisz benzines kocsival garantáltan visszakapcsolnék 3.-ba ilyen esetben, ahol már bizony a benzines lesz a gyorsabb.
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#224 Felhasználó inaktív   Lord 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 18:36

Idézet: jrpryv - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 18:26

A 80-120-ra gyorsulást azt 5. sebeségfokozatban szokták megadni, ha jól tuodom. Az ilyen összehasonlításnak szerintem semmi értelme nincs benzines és diesel autó között, ezt csak azonos motorfelépítésű autóknál érdekes, hisz benzines kocsival garantáltan visszakapcsolnék 3.-ba ilyen esetben, ahol már bizony a benzines lesz a gyorsabb.

a dízelt is vissza lehet rakni ám 3.-ba
( enyém 160-at megy 3.-ban )

#225 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 18:38

Idézet: tolvaly - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 18:15

Ez csak a termosztáton múlik. Uno1.7D négy kivezetéses háza van, a hengerfejből már a langyos víz megy a radiátorba, amikor a hűtő felé még nem is nyitott ki.  :cool: Jeahhhh :cool:
Évtizedekkel ezelőtt megoldották.

Extrém példa: a traktorunk 4.8-as közvetlen befecskendezéses szívódízel, és -10C-nál is alig kell ízzítani, pöccre indul. Lehet azért, mert 2 db 88 Ah-ás akksi van benne. :D
így hamarabb megtalálsz:

#226 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 18:40

Idézet: Henci Papa - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 17:47

Örülj neki. Még ha lenne pénzem garázsra, még akkor se tudnék venni 2-300 m-nél közelebb.  :(   :down:

Nem garázs, hanem ház! :D Momentán olyan 6-8m-re van a verda tőlem. Nagyon sokat számít. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#227 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 18:43

Idézet: Mikeee - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 14:42

...már csak azok vitáznak akik ... nem képesek elismerni, hogy itt is fenáll a valamit valamiért elve!

:rolleyes:

Magára vessen mindenki! :)

Szerkesztette: Carmaged 2004. 11. 23. 18:46 -kor

#228 Felhasználó inaktív   Lord 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 18:48

Idézet: Syner - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 18:38

Extrém példa: a traktorunk 4.8-as közvetlen befecskendezéses szívódízel, és -10C-nál is alig kell ízzítani, pöccre indul. Lehet azért, mert 2 db 88 Ah-ás akksi van benne. :D

mennyit megy másodikban? ;) :nevet2:

#229 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 18:57

Idézet: Lord - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 18:48

mennyit megy másodikban? ;) :nevet2:

40 a vége, és 6-ostól felfelé lehet ennyivel száguldozni. Ja, 18 előre és 8 hátra. Teher nélkül nem lehetséges lefullasztani. Amikor beteszem sebességbe, kuplungot kezdem engedni, és félúton fellöki a kuplungot, aztán beránt. Na ekkor szerintem több g-t kapok, mint Schumacher. :D Ja, ha nem lenne benne gázrugós ülés, akkor a fogászok mind Ferrárival mászkálnának.

Szerkesztette: Syner 2004. 11. 23. 18:59 -kor

így hamarabb megtalálsz:

#230 Felhasználó inaktív   Lord 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 19:10

Idézet: Syner - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 18:57

40 a vége, és 6-ostól felfelé lehet ennyivel száguldozni. Ja, 18 előre és 8 hátra. Teher nélkül nem lehetséges lefullasztani. Amikor beteszem sebességbe, kuplungot kezdem engedni, és félúton fellöki a kuplungot, aztán beránt. Na ekkor szerintem több g-t kapok, mint Schumacher. :D Ja, ha nem lenne benne gázrugós ülés, akkor a fogászok mind Ferrárival mászkálnának.

:respect:  :up:  :D

#231 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 19:38

A dízel koszos működése megint előkerült, és halkan jegyzem meg, hogy teljesen alaptalanul! Aki szerint egy Trabant sokkal kevésbé szennyezi a környezetet mint egy sima szívódízel, az legyen olyan kedves, és nézzen utána a két motor károsanyag-kibocsátásának! A sima szívódízel még a katalizátor nélküli benzinmotorokat is megveri, károsanyagkibocsátásban. Az új turbódízelek részecskeszűrővel, pedig a Világ legtisztább motorjai, természetesen az elektromos, és a hidrogén hajtás után! :)

Chip-tuning: Ma már a legjobb megoldás, egy külön doboz beépítése a motortérbe, ami kemény 15 perces munka, profin rögzítve. Ez annyira kiforrott dolog, hogy a Seat elsőként hazánkban, gyári garancia mellett árulja, eme kis dobozkákat!
Seat dízel tuning gyári garanciával (A5)

Aki pedig két autót akar venni, azért, hogy élvezetes autózásokra a benzinest használja, az próbáljon ki egy 170-180 Le-as dízelt, 400 Nm nyomatékkal, és hozzá 1,2 t tömeggel. Szerintem ennyi erő mindenre elég, bár Magyarországra még sok is! ;)

#232 Felhasználó inaktív   RiddleR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 19:52

Idézet: Tibisz - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 20:38

A dízel koszos működése megint előkerült, és halkan jegyzem meg, hogy teljesen alaptalanul! Aki szerint egy Trabant sokkal kevésbé szennyezi a környezetet mint egy sima szívódízel, az legyen olyan kedves, és nézzen utána a két motor károsanyag-kibocsátásának! A sima szívódízel még a katalizátor nélküli benzinmotorokat is megveri, károsanyagkibocsátásban. Az új turbódízelek részecskeszűrővel, pedig a Világ legtisztább motorjai, természetesen az elektromos, és a hidrogén hajtás után! :)

Chip-tuning: Ma már a legjobb megoldás, egy külön doboz beépítése a motortérbe, ami kemény 15 perces munka, profin rögzítve. Ez annyira kiforrott dolog, hogy a Seat elsőként hazánkban, gyári garancia mellett árulja, eme kis dobozkákat!

Aki pedig két autót akar venni, azért, hogy élvezetes autózásokra a benzinest használja, az próbáljon ki egy 170-180 Le-as dízelt, 400 Nm nyomatékkal, és hozzá 1,2 t tömeggel. Szerintem ennyi erő mindenre elég, bár Magyarországra még sok is! ;)  

Ebben nagyjából benne volt minden, bár ott bele lehet kötni, hogy a diesel kormoz, amit nem vesznek sztem figyelembe az euro ennyi meg annyinál.
Nem kell 180LE-s dieselbe ülni, elég egy rendes 130-150LE-s dieselbe (de nem mindegy, hogy milyen, a mazda pl nagyon gáz, a honda az okés, bmw természetesen még überebb).
Ha nekem egy ilyennel történő utazgatás és mondjuk egy 2.0 Passat vagy Avensis vagy mittomén vmi más 2.0l környéki benzinessel történő autókázás után vki azt mondja, hogy márpedig a benzin jobb, akkor legyen neki.  :(

ps.: de lehetőleg olyan mellett, aki vezetni is tud, mert az azért kiábrándító, ha egy td-vel vki úgy agresszívoskodik, hogy nem tud úgy váltani, hogy megmaradjon a turbóyomás.

ps2.: jah igen és akkor a chipről még szó sem volt. :)

#233 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 19:56

Idézet: Syner - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 19:57

Csak nyolc van hátra? Ebbe nem számoltad bele a feleket, ugye? :D

#234 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 20:02

Kép

Száguldoztok részeg parasztok? :evil2:

#235 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 20:17

A Dizlere szavaztam, sokkal dinamikusabban és élvezetesebben lehet vele vezetni, nemutolsó sorban mindezt alacsony fordulaton, kis zajjal, nagy nyomatékkal, gazdaságosan!
..és a nyolcadik napon isten megteremté a TV-t!
egyszerű internet tesztelő
Panorámák

#236 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 11. 23. 20:21

Idézet: leslie - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 17:30

Ez megintcsak izé, mert mással aligha tudnék kiállni a pincéből télen. Szal nekem meg bejön az, hogy elöl a motor, hajtott, irányított kerék. :)

Nincs semmi bajom azzal, hogy elöl a motor, és a hajtás, csak az nem igazán sportautós. Ettől még jó dolog, főleg télen. :)
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#237 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 11. 23. 20:28

Idézet: Satriani - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 16:03

:confused:

Szerintem a Boxster nem utánzat, igazi Porsche, még akkor is, ha nem farmotoros. Ilyen alapon a Carrera GT sem Porsche, pedig annál jobb sportautót még nem készítettek (nem csak Porschéék, más sem nagyon).  A Cayenne pedig sosem jött volna létre, ha nincs a vízfejű SUV-buzulás az amcsiknál; szerintem hasonlóan Porsche, mint a 924 volt (ja-ja, az a 4 hengeres, Audi motoros kis izéke). Jó autó a Cayenne, de a szememben nem Porsche. :)

Nekem akkor sem tetszik  igazán a Boxster, de ez tényleg csak szubjektív magánvélemény. Ellenben a 924-es ügyében azt hiszem, tévedsz. Amire te gondolsz, az a 914-es volt, a 924-944 szériák combosabb  motorokkal voltak. Mindezek ellenére számomra a 911 lesz az örök szerelem. Láttátok már az új arculatot a 996-os kissé félresikerült eleje után újra igazi békaszemekkel? Gyönyörű!
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#238 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 20:38

Idézet: Tibisz - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 20:38

Hát Magyarárországon bőségesen elég 180 lóerő szerintem  :) Egy 1.2 tonnás autóhoz egy 110 lovas motor elég mindenre, függetlenül attól, hogy az benzines, vagy diesel. Annál többet, már képtelenség kihasználni a magyar viszonyok között (nyugis 150-es utazó tempó, de ha kell száguldhatsz vele akár 190 is, nem jelent gondot még 100 km/h-nál sem egy gyors előzés országúton stb....).
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#239 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 20:45

Idézet: RiddleR - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 20:52

Ebben nagyjából benne volt minden, bár ott bele lehet kötni, hogy a diesel kormoz, amit nem vesznek sztem figyelembe az euro ennyi meg annyinál.
Nem kell 180LE-s dieselbe ülni, elég egy rendes 130-150LE-s dieselbe (de nem mindegy, hogy milyen, a mazda pl nagyon gáz, a honda az okés, bmw természetesen még überebb).
Ha nekem egy ilyennel történő utazgatás és mondjuk egy 2.0 Passat vagy Avensis vagy mittomén vmi más 2.0l környéki benzinessel történő autókázás után vki azt mondja, hogy márpedig a benzin jobb, akkor legyen neki.  :(

ps.: de lehetőleg olyan mellett, aki vezetni is tud, mert az azért kiábrándító, ha egy td-vel vki úgy agresszívoskodik, hogy nem tud úgy váltani, hogy megmaradjon a turbóyomás.

ps2.: jah igen és akkor a chipről még szó sem volt. :)

Mondjuk azért úgy illene, hogy hasonló kaliberü motorokat hasonlíts össze. Tehát, ha veszed a Honda dieseljét, amely az egyik legjobbnak számít, akkor illik ahoz a Honda 2literes benzinesét venni, ami ugyebár 155 lóerő. Ha jól tuodom a Passathoz, még mindíg gyártják azt a foss 115 lóerős benzinest :eek: Szal a lényeg, hogy azért illik a modern dieselekhez a hasonlóan modern benzineseket hasonlítgatni szerintem....

#240 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 20:50

Hasonlítsuk össze az új kétliteres dízel Focust (130 LE) és a kétliteres benzinest (145 LE), ha ennyire hasonlítani akarunk! Szvsz a benzines esélytelen a mindennapi közlekedésben.

Téma megosztása:

• (230 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.