HWSW Informatikai Kerekasztal: Benzin Vs. Diesel - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (230 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Benzin Vs. Diesel TDi, Pdtdi, Vti, Gti, Td, GSi, Vvti? Értékeld a témát: -----

Szavazás: Melyik a jobb? (269 felhasználó adott le szavazatot)

Melyik a jobb?

Vendégek nem láthatják a szavazást.
Voks

#361 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 24. 10:21

Idézet: keton - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 8:48

Most akkor melyik? :) Az első megállja a helyét, a második már erősen kérdőjeles.

Mind a kettő megállja helyét. Vegyük alapul a Te motorodat. Ha nézel egy ugyanekkora cm3 dízelt, biztos, hogy nagyobb lesz a nyomatéka motornak, mint a Tiédnek. Ha pedig Le-ben egyforma a két motor akkor is a dízelnek lesz nagyobb a nyomatéka. Hol itt a kérdőjeles dolog?

#362 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 10:34

...

Szerkesztette: Mikeee 2004. 11. 24. 10:36 -kor

#363 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 10:35

Na jó tudjátok mit emberek, nekem vam egy 1.4-es 98 lovas clióm, bármilyen hasonló hengerűrtartalmú (1.3-1.5 de nem valami biturbó)) dízellel hajlandó vagyok kiállni és ha lenyom én kirakom a kocsimra nagy betűkkel, hogy a dízel a legjobb, de ha nem akkor az összes dízeles kiírja a kocsijára, hogy olajkályha! Na?

#364 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 10:39

Idézet: Mikeee - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 11:34

Na jó tudjátok mit emberek, nekem vam egy 1.4-es 98 lovas clióm, bármilyen hasonló hengerűrtartalmú (1.3-1.5 esetleg 1.6, de nem valami biturbó)) dízellel hajlandó vagyok kiállni és ha lenyom én kirakom a kocsimra nagy betűkkel, hogy a dízel a legjobb, de ha nem akkor az összes dízeles kiírja a kocsijára, hogy olajkályha! Na?

Ugyanakkora diesel motor nem ver meg ugyanakkora benzinest. Turbosok  sem a turbos benzineseket.
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#365 Felhasználó inaktív   Jhonsi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 24. 10:42

Sziasztok!

Én nem szavaztam,mert  soha nem volt más csak benzines autónk. Mikor vezetni tanultam "hajtottam" egy diesel Golfot, de azt nem nevezném tapasztalatnak kevés volt hozzá az a pár óra.
Döntsenek a hozzáértők, bár szerintem ez is egy eldönthetetlen kérdés  lesz.  :)
"Cigire és nőre mindig van pénz"

#366 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 10:42

Idézet: Mikeee - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 11:35

Na jó tudjátok mit emberek, nekem vam egy 1.4-es 98 lovas clióm, bármilyen hasonló hengerűrtartalmú (1.3-1.5 de nem valami biturbó)) dízellel hajlandó vagyok kiállni és ha lenyom én kirakom a kocsimra nagy betűkkel, hogy a dízel a legjobb, de ha nem akkor az összes dízeles kiírja a kocsijára, hogy olajkályha! Na?

Öhm természetesen csak a legyőzött rakja ki, mer ugye 1 az 1 ellen!

#367 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 10:47

Idézet: Mikeee - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 10:35

Miben lenne a verseny?
Gyorsulás, végsebesség, netán emelkedőn való indulás 3-as vagy 4-esben?  :D  ;)

Szerkesztette: BigBear 2004. 11. 24. 10:47 -kor

42

#368 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 10:49

Gondolom 0-100-ig akarsz gyorsulni, hisz csak ott van esélyed! ;) A Tiédre 10,5-öt írnak, egy C3 1,4 16V HDi-re pedig 12,9-et, így 0-100-ig biztos, hogy Te fogsz nyerni. Az összes többi tesztben pedig a C3, mint: rugalmasság, fogyasztás, vezetési élmény.
Ha már itt tartunk, akkor most a károsanyag-kibocsátása a Tiédnek: 160 g/km, míg a HDi-nek: 112 g/km. Ennyit a koszos dízelekről! :)

#369 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 10:52

Idézet: BigBear - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 11:47

Miben lenne a verseny?
Gyorsulás, végsebesség, netán emelkedőn való indulás 3-as vagy 4-esben?  :D  ;)

Nem tudom, de én emelkedőn indulás 4-esben bajnokságot még nem láttam! Amúgy lehet gyorsulás, A-B-be érés ki tud rövidebb idő alatt, meg ilyenek!

#370 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 10:54

Idézet: Kory - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 10:03

Az a hosszabb egyértelműen, aminél adott motorfordulathoz nagyobb sebesség tartozik, ugyanabban a fokozatban.  Tehát, ha van egy autó, ami 5-ben 2400-at forog és 130-al megy, az hosszabb váltójú, mint egy olyan, ami 5-ben 3800-at pörög és szintén 130-al megy.

Tehát hibás az, hogy "rövidebb váltójú dízel", ilyen nincs, minden dízel hosszabb váltójú a benzinesnél.

Szerintem az a hoszabb valtoju, ami hosszabb fordulatszam-tartomanyban hasznalja a motort egy sebesseg fokozatban.
Amit irsz felig igaz, mert mint irtam a dizelek arra "kenyszeritenek" hogy 1-2(esetleg 3)-bol gyorsan felpakolj ergo "rovid", majd "hosszu" lesz. :)
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#371 Felhasználó inaktív   RiddleR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 10:54

Idézet: Mikeee - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 11:35

Jól emléxem, hogy van clioból vmi diesel ami 100LE-s? Talán 1.6 lehet.
Na azzal kéne próbálkozni. De igazából nem a 0-ról 100-at kéne nézni, mert ez ne kimondottan életszerű, bár biztos van akinek az a lételeme, hogy lámpától lámpáig gyorsuljon.
Én mondjuk hasznosabbnak éreznék egy 100-ról 180-ig  (vagy 160-ig) mérést, akármilyen fokozatban.
Pl nekem (családi) egy 2.0diesel Golf van és 120-tól 180-ig nem kimondottan volt még versenyre érdemes benzines ellenfél. (Hacsak nem vmi nagy dög).
Múltkor egy 206RC ment előttem és amikor végre lekotródtak előle is, akkor tolta neki mint az állat, de pont az említett tartományban 1cm-re se tudott elhúzni, csak utána, amikor a LE többlet már csak győzött.

#372 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 10:57

Idézet: Tibisz - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 10:49

Ha már itt tartunk, akkor most a károsanyag-kibocsátása a Tiédnek: 160 g/km, míg a HDi-nek: 112 g/km. Ennyit a koszos dízelekről! :)

Ezt mar leirtuk egyparszor, hogy a Dizel _CSAK_ ebben jobb, a tobbit mintegy szemellenzovel kell nezni. Korom is _csak_ akkor jobb ha van fenn a legujabb szurobol, aminek meglete most meg 5% alatt van a kocsiknal.

#373 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 10:57

Idézet: Tibisz - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 11:49

Gondolom 0-100-ig akarsz gyorsulni, hisz csak ott van esélyed! ;) A Tiédre 10,5-öt írnak, egy C3 1,4 16V HDi-re pedig 12,9-et, így 0-100-ig biztos, hogy Te fogsz nyerni. Az összes többi tesztben pedig a C3, mint: rugalmasság, fogyasztás, vezetési élmény.

Vezetési élmény? Haha, gyere nyugodtan a C3-addal, ültessünk magunk mellé két puncit, ők ugye laikusok menjünk randalírozni egyet és kérdezzük meg a végén őket melyik érezte magát jobban!

Amúgy meg nem kell minden marketingdumának bedőlni! Olyan, hogy károsanyag olyan anyag nincs! Tehát részletezve lehet az enyém nagyobb mennyiség, csak a dízel kojtja meg sokkal mérgezőbb!

#374 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 10:58

Miért csesződik mindig el a postom grrrrr

Szerkesztette: Mikeee 2004. 11. 24. 11:04 -kor

#375 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 10:59

Idézet: BigBear - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 10:06

Még egy dolog: amit írtál, olyan szintű mint ez:
úgy látom, alsóban megbuktál magyarból. :(

(De ezzel befejeztem...)
:offtopic:

:respect:
Igazad van, nemeppen madzsaros amit irtam :D

#376 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 11:02

Idézet: RiddleR - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 11:54

Jól emléxem, hogy van clioból vmi diesel ami 100LE-s? Talán 1.6 lehet.
Na azzal kéne próbálkozni. De igazából nem a 0-ról 100-at kéne nézni, mert ez ne kimondottan életszerű, bár biztos van akinek az a lételeme, hogy lámpától lámpáig gyorsuljon.
Én mondjuk hasznosabbnak éreznék egy 100-ról 180-ig  (vagy 160-ig) mérést, akármilyen fokozatban.
Pl nekem (családi) egy 2.0diesel Golf van és 120-tól 180-ig nem kimondottan volt még versenyre érdemes benzines ellenfél. (Hacsak nem vmi nagy dög).
Múltkor egy 206RC ment előttem és amikor végre lekotródtak előle is, akkor tolta neki mint az állat, de pont az említett tartományban 1cm-re se tudott elhúzni, csak utána, amikor a LE többlet már csak győzött.

Nahát arra befizetek, hogy tényleg annyira tolta-e az Rc. Szerintem, ha kicsit odalép pillanatok alatt elhúzott volna, de ezt is kipróbálhatjuk, amennyiben valaki kölcsönöz nekem egy RC-t!  :D

Az 1.6 dízellel, meg 1.6-os Clióval állnék ki! Ez olyan dolog.

Ui.: Áhh kiállok én az 1.6 ellen is, múltkor toltam egy 2.0 206 HDI-nek, nem ment az szart se!

Szerkesztette: Mikeee 2004. 11. 24. 11:06 -kor

#377 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 11:05

Idézet: BigBear - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 9:47

:confused:
Ha erre gondolsz: "Mi a f... köze van a nyomatéknak - de maradjunk a paraszti fogalmazásnál, azaz annak a valaminek, ami arra kényszeríti a kocsit, hogy mozogjon, azaz egyfajta erőnek - az autó végsebességéhez?"
Azért írtam látszólag ekkora hülyeséget, mert máshogy már nem tudom magyarázni neki a dolgot. De éppen ezért írtam így: "paraszti fogalmazás".  :rolleyes:  Nagyon jól tudom, hogy erő nem egyenlő forgatónyomaték. Tudod, az ilyenektől tudok kiakadni mint te. Kurvára nem tudod mi a fenét mondok, mire akartam célozni, mit akartam azzal mondani, de belep...zol. Gratulálok.  :rolleyes:  :reklamacio:
NEM FIZIKAI TÉTELT ÍRTAM LE!!!!!  :rolleyes:
De ha neked az kell, kifejtem 100000000 oldalban...  :rolleyes: 

:offtopic:

Nos ha mar kiakadtal (nem allt szandekomban) akkor megkernelek ra, hogy fejtsd ki ezt (ne 1000000 oldalban eleg az a par sor is ;) ).

Idézet

Mi köze van a nyomatéknak az autó végsebességéhez?"
es irtal egy lejto elotti elindulasrol, meg nyomatekrol ami a ket motor tipus kozott ebred. Nem teljesen ugyanaz, de mindkettoben a teljesitmenyen-energia atadasi kepessegen van a fo hangsuly. 

#378 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 11:07

Idézet: mocsi - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 10:59

:respect:
Igazad van, nemeppen madzsaros amit irtam :D

Na, béke veled akkor.
Szóval Peace!  :respect:  :respect:  :respect:
42

#379 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 11:07

Idézet: Tibisz - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 10:21

Mind a kettő megállja helyét. Vegyük alapul a Te motorodat. Ha nézel egy ugyanekkora cm3 dízelt, biztos, hogy nagyobb lesz a nyomatéka motornak, mint a Tiédnek. Ha pedig Le-ben egyforma a két motor akkor is a dízelnek lesz nagyobb a nyomatéka. Hol itt a kérdőjeles dolog?

A fotengelyen ebredo nyomatek messze nem lesz azonos a kereken ebredovel. Szaknyelven a sebessegvaltot nyomatekvaltonak inkabb nevezik.

#380 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 11:09

Idézet: Mikeee - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 11:02

Nahát arra befizetek, hogy tényleg annyira tolta-e az Rc. Szerintem, ha kicsit odalép pillanatok alatt elhúzott volna, de ezt is kipróbálhatjuk, amennyiben valaki kölcsönöz nekem egy RC-t!  :D

Az 1.6 dízellel, meg 1.6-os Clióval állnék ki! Ez olyan dolog.

Ui.: Áhh kiállok én az 1.6 ellen is, múltkor toltam egy 2.0 206 HDI-nek, nem ment az szart se!

1.6-os dízel Clió nincs,

1.5 DCI 100 LE viszont van! Jövő tavasszal pedig jön az 1.5 dci 110LE! (ezek 1497 cm3-esek pontosan).

Nagyon nagyon durván meglepődnél, ha egy 1.4-es Clioval kiállnál ellene.

Téma megosztása:

• (230 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.