HWSW Informatikai Kerekasztal: Benzin Vs. Diesel - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (230 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 228
  • 229
  • 230
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Benzin Vs. Diesel TDi, Pdtdi, Vti, Gti, Td, GSi, Vvti? Értékeld a témát: -----

Szavazás: Melyik a jobb? (269 felhasználó adott le szavazatot)

Melyik a jobb?

Vendégek nem láthatják a szavazást.
Voks

#4581 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 09. 17:50

Attól nem tartok, hogy ezekkel gyakran összefutok autópályán. :D Mindenesetre a nagy audis vagányokat már meg lehet vele etetni... Jó kis vas, talán egy 5-8 év múlva már meg is tudom majd fizetni. :D

#4582 Felhasználó inaktív   LML 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 09. 18:51

Idézet: RiCS - Dátum: 2005. márc. 9., szerda - 18:50

Attól nem tartok, hogy ezekkel gyakran összefutok autópályán. :D Mindenesetre a nagy audis vagányokat már meg lehet vele etetni... Jó kis vas, talán egy 5-8 év múlva már meg is tudom majd fizetni. :D

Mivel 230 nál tilt az 530/535d, szóval akár egy régi Impreza, akár Integra, vagy egy 1.8 VTi Civic, de akár egy kicsit pöckölt Opel Gsi is simán letolhat :)

Az én autóm is ment 230 at amíg a hosszú váltó volt rajta (Kadett Gsi 16V +chip+1-2 dolog), pedig egy kb 15 éves "szar" :D

Szerkesztette: LML 2005. 03. 09. 18:52 -kor

100%

#4583 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 09. 19:22

Tedd hozzá, óra szerint. Amúgy 250-nél tilt a hármas, szerintem nem kevesebb az ötös végsebessége sem...

#4584 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 09. 21:11

Idézet: LML - Dátum: 2005. márc. 9., szerda - 18:51

Mivel 230 nál tilt az 530/535d, szóval akár egy régi Impreza, akár Integra, vagy egy 1.8 VTi Civic, de akár egy kicsit pöckölt Opel Gsi is simán letolhat :)

Az én autóm is ment 230 at amíg a hosszú váltó volt rajta (Kadett Gsi 16V +chip+1-2 dolog), pedig egy kb 15 éves "szar" :D

Ahhoz, hogy egy pockolt auto tobbet is menjen az 5. fokozatot, vagy a valto vegattelet is modositani kell, mert attol, hogy vmivel erosebb a motor egy sportlegszurotol meg egy sportkidorrentotol max csak konnyebben fogja kiforogni magat, azt' kesz.

hobizoli
Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com

"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"

#4585 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 09. 21:39

Ismerosom par eve cirka 240-nel tolta le egy Kadett. Azt hitte, h agyverzest kap.

Opeles forumokon meg olvasgatok itt turbositott 2.0-as F Astrakrol ilyen szereny 250-280LE, 6 sebesseges valtoval, stb. Az azert mar nem egyszeru. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#4586 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 09. 21:54

Mint mondtam van egy kollégám aki korábban motorfelújító műhelyben dolgozott alkamazottként, ő maszekolt össze a haverjával egy 928-as porsche motort, némiképpen módosított főtengellyel, lendkerékkel, hat liter környékére növelt térfogattal. Autópályán S8-as audival előzgették egymást egy darabig, aztán az S8 240-nél leszabályozott...

#4587 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 10. 00:29

Idézet

Egyszer szeretnék venni egy Mercedest, ha megérem.

Megéljük.. Csak addigra legyen benzin.

Amúgy volt régebgben a hidrogénes kocsikról egy gondolatom. És láttam is egy tanulmányt, amiben beigazoldódott.

Mi kell egy liter benzin előállításához a mai gazdaságban?
1/20 Liter benzin.
Mi kell egy liter hidrogén előállításához?
1.3 Liter hidrogén.

Remélem mindenkinek vili mire gondolok.
Sőt, ha hidrogén, akkor platina. Állítólag a földön nincsen annyi platina, hogy az összes kocsinak a felét felszereljék.

Hasonló dolgok voltak benne.. Pl, hogy talán egy Manhattan méretű napelem nem ad annyi energiát ideális időben egy nap, mint egy manhattani benzinkút egy nap. :)
Ja és állítólag már urán sincsen sok.

Szóval nekünk Kory majd jön a Mad Max, meg az utolsó V8. :D

Idézet

Vagy egy S600 biturbó

Ez egy jó vétel lenne. :)

Idézet

VW CULT-os GOLF

Én szeretnék egy olyan autót.
Kimennék vele a pályára és a sok csillás b*zigyereket aláznám... Jönne mondjuk 180-al az ötösbömmössel, mellette a plázacicus.. aztán szépen ledudálnám, hogy menjen már, mert feltart. :D
Gondolom idegességében elkezdené nyomni én meg egy laza kormánymozdulattal külső sávban egy pillanat alatt megkerülném. :)

Idézet

Mint mondtam van egy kollégám aki korábban motorfelújító műhelyben dolgozott alkamazottként, ő maszekolt össze a haverjával egy 928-as porsche motort, némiképpen módosított főtengellyel, lendkerékkel, hat liter környékére növelt térfogattal. Autópályán S8-as audival előzgették egymást egy darabig, aztán az S8 240-nél leszabályozott...

6 literböl turbófeltöltéssel lazán lehet tartós és brutális teljesítményt előcsalni. De csúcsra járatni szerintem már a 4 digiten ábrázolható 1000Le-s határt is átlehet egy ilyen cuccal lépni.
De ilyen nitrós találmányokkal, mint amit az amcsi gyorsulásikon használnak, ott az 1MW-os motorblokk is l*fasz ekkora hengerürtartalomból. :)

Tényleg egyébként kinek mi a véleménye a motorok tartósságáról?
Mert nekem többféle véleményem is van.
Az első, hogy egy széria motor sem tartós.
A másik, hogy egy kihegyezett blokk (pl F1-es) hasonlóan lenne járatva (mondjuk max 8000rpm... arányaiban..), mint egy utcai blokk... elképzelhető, hogy örökéletű lenne.
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

#4588 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 10. 07:50

Idézet: GI - Dátum: 2005. márc. 10., csütörtök - 0:29

A másik, hogy egy kihegyezett blokk (pl F1-es) hasonlóan lenne járatva (mondjuk max 8000rpm... arányaiban..), mint egy utcai blokk... elképzelhető, hogy örökéletű lenne.

Nem hiszem, tul hideg lenne neki es a nagy homerseklet valtozas miatt joval korabban szetmenne.

Bar otvozve a technologia/anyagok a szeria autok atlaghasznalatra valo hegyezesevel akkor vaolszinuleg nagyon hosszu lenne az elettartam, csak a javitas nem lenne lehetseges, vagy kib. draga lenne

Szerkesztette: mocsi 2005. 03. 10. 07:51 -kor

Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#4589 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 10. 07:56

Idézet: RiCS - Dátum: 2005. márc. 9., szerda - 21:54

Nekem egy volt kollégám anno a győri audiban dolgozott. Azt mondja sokszor volt olyan, hogy autókat vittek Ingolstadt és Győr között. Új A3, A4 stb. Mind bejáratósak.
Az volt a feladat, hogy egész úton nem kapcsolhattak 2-esnél feljebb... qualitätssicherung a javából :) Autópályán órákon át a redlineon járatva...

#4590 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 10. 07:58

És a hangsúly a pöcköltön van, mert a Hondák is ugyanúgy szabályoznak gyárilag. Az enyém pl 185-nél már asszem, egy VTI valamivel magasabban.

#4591 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 10. 07:59

5 forinttal drágult mától a benzin, és ismét 6-al a gázolaj.

----

Más: tudtátok, hogy Rudolf Dieselt 1912-ben ÁLLÍTÓLAG ledobták egy hajóról a tengerbe? Legalábbis senki nem látta leszállni, felszállni viszont biztosan.

A briteknek akarta eladni a dízelmotor terveit, elvét, és a német titkosszolgálat meggyilkoltatta (elvben már el is ismerték, vagyis nem tagadják).

A dízelmotoros hajók, az akkor elterjedt benzinüzeműekhez képest akár 50-60%-al nagyobb területet is be tudtak járni az olcsóbb üzemanyagból.

Ezzel a lépéssel az angolok túl nagy előnyt szereztek volna....

Aztán jött az I. világháború.....

#4592 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 10. 08:41

Idézet: mocsi - Dátum: 2005. márc. 10., csütörtök - 7:50

Nem hiszem, tul hideg lenne neki es a nagy homerseklet valtozas miatt joval korabban szetmenne.

Bar otvozve a technologia/anyagok a szeria autok atlaghasznalatra valo hegyezesevel akkor vaolszinuleg nagyon hosszu lenne az elettartam, csak a javitas nem lenne lehetseges, vagy kib. draga lenne

Én inkább azt mondanám az előállítása nem lenne gazdaságos, de a hűtést azt szerintem könnyen át lehetne alakítani, + az elektronikába egy kis módosítás. Valszeg elég hosszú élettartama lenne, sokkal durvább igénybevételekre van az egész méretezve.

#4593 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 10. 08:44

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. márc. 10., csütörtök - 7:58

És a hangsúly a pöcköltön van, mert a Hondák is ugyanúgy szabályoznak gyárilag. Az enyém pl 185-nél már asszem, egy VTI valamivel magasabban.

Aztán harminc percen keresztül tolom őt 200-al a belső sávban mígnem előjön az olajos gőzfelleg a motorházteteje alól... :D Mondjuk aztán marhára nem száguldoznék, nem az én stílusom. Amúgy 250-nél szabályoz: http://www.bmw.hu/index.php?/Magyar/www/Te...d=312&showtyp=0, ennyi a gyári végsebessége.

Szerkesztette: RiCS 2005. 03. 10. 08:47 -kor

#4594 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 10. 09:16

Idézet: RiCS - Dátum: 2005. márc. 10., csütörtök - 7:44

Aztán harminc percen keresztül tolom őt 200-al a belső sávban mígnem előjön az olajos gőzfelleg a motorházteteje alól... :D Mondjuk aztán marhára nem száguldoznék, nem az én stílusom. Amúgy 250-nél szabályoz: http://www.bmw.hu/index.php?/Magyar/www/Te...d=312&showtyp=0, ennyi a gyári végsebessége.

de csak míg benne van a limit :)
BMW POWAAAAA de akkor miért van az avataromon Skodaaaa? :D

#4595 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 10. 09:17

Idézet: RiCS - Dátum: 2005. márc. 9., szerda - 20:54

250nél van a speed limit :)
BMW POWAAAAA de akkor miért van az avataromon Skodaaaa? :D

#4596 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 10. 09:27

Idézet: GI - Dátum: 2005. márc. 10., csütörtök - 0:29

Nem hiszem. Gondolom van 1 gyűrű a dugattyún, ami 18000-nél elég, de kisebb fordulaton már nem.
Az egész arra van kihegyezve hogy a versenytávot végig bírja, aztán kidobják/felújítják.
A fogyasztás sem volt túl nagy szempont a tervezésnél, minden a kisebb súly-nagyobb teljesítmény alá van rendelve.
WoT nick: Atti77

#4597 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 10. 09:51

Mindjárt ezt is zárják :)

#4598 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 10. 09:51