HWSW Informatikai Kerekasztal: INtegrált VGA vs. RAM - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

INtegrált VGA vs. RAM Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   Prometheus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 21. 12:48

Kínéztem egy jó kis ASUS P4R800-VM-EAY Ati-9100IGP chipset -tel felvértezett alaplapot.
Jól tudom, ha úgy tudom, hogy az integrált VGA-k a főtárból szedik ki saját maguknak a memóra blokkokat?
Vagyis ez esetben az ígért 128M VGA az én DDR-ramjaimból zabál ??? :eek:  :eek:  :eek:
Ez elég kényes,mert akkor jobb ha kapásból veszek még plussz 256M-t .

#2 Felhasználó inaktív   Fym 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 21. 12:52

Igen, ez esetben a rendszermemóriából kanyarít magának egy jókora darabot...
.:: A lényeg, hogy össze kell őket párosítani, hármasával ::.
.:: Fr33 YouR MinD ::.
.:: [Konfigok] ::: [Hunclickers] ::.
.:: Join the HWSW World Community-Team© ::: A HWSW UD-Team honlapja ::.

#3 Felhasználó inaktív   gabyka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 21. 15:25

Naja és mindjárt duálba rakhatod a memóriáid ha "teljes értékű" 9200-as videókarit akarsz, mert egy rammal ugye csak  64 bites. Úgyhogy a javaslat 2x256 minimum és csak 64 megára engedve a videóramot. Sajna csak alaplapi vezérlő...de mérföldekkel jobb így is a többinél...
"Az akarok lenni, ami akkor voltam, amikor az akartam lenni, ami most vagyok..."

A munkahely nem kocsma, hogy mindennap bejárj...

#4 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 21. 15:54

ECS P4S8AG

Igaz, nem Ati chipset, de 64MB DDR integralva a VGA-nak, nem a rendszerbol veszi el.

#5 Felhasználó inaktív   Prometheus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 21. 19:02

vagyis az ASUS amit kinéztem igencsak meghállálja , ha 2*256 DDR 400-t veszek :)
Hát jó , én is így sejtettem :)
Megszabadultam egy MSI 64Megás GeForce-2-től ...bízom, hogy tényleg jobb az ATI 9200-je  :cool:
Köszi.

#6 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 09:45

Integráltban nem igazán találsz jobbat. :up:
Üdvözlettel:
Gabi

#7 Felhasználó inaktív   Dióda 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 12. 23:05

Nah nekem is van egy ilyenem (hurrrá) egy bajom van vele az 512-es ddr 400-as ramomat csak 333-as ként kezeli .
Megpróbáltam bios-t frissíteni de az sem segített.
A Ram Samsung márkájú, a proci meg egy 2,4-es petium4.
Mi lehet a kínja? Vagy csak nem ismeri?
A forrasztópákának csak az eggyik vége meleg.Igenám de azt nem lehet látni!

#8 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 12. 23:08

Idézet: Dióda - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 23:05

Nah nekem is van egy ilyenem (hurrrá) egy bajom van vele az 512-es ddr 400-as ramomat csak 333-as ként kezeli .
Megpróbáltam bios-t frissíteni de az sem segített.
A Ram Samsung márkájú, a proci meg egy 2,4-es petium4.
Mi lehet a kínja? Vagy csak nem ismeri?

Lehet hogy hülye kérdés, de az aszinkront engedélyezted? :think:
Rhino666

#9 Felhasználó inaktív   Dióda 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 23:14

Bocsika de ennek a biossában semmit sem lehet állitani a ramon de még a procin sem.
Asus P4R800-VM

#10 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 12. 23:20

Idézet: Dióda - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 23:14

Bocsika de ennek a biossában semmit sem lehet állitani a ramon de még a procin sem.
Asus P4R800-VM

Akkor az úgy nehéz lesz... :omg:
Rhino666

#11 Felhasználó inaktív   sonar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 13. 02:45

Csak tudnám kinek gyártanak ilyen szemeteket, az hagyján hogy a videókari integrált, de memória is :mad:
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi érdemünk.

#12 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 13. 03:03

He, kit látok....

Idézet

Csak tudnám kinek gyártanak ilyen szemeteket, az hagyján hogy a videókari integrált, de memória is

Pedig már ősidőkben is volt. TNT 2 vanta, M64, meg hasonlók.... lapra 8 mega ram forrasztva...

Idézet

Integráltban nem igazán találsz jobbat

Ez nagyon is igaz.. Bár szerintem nem vigasztalja, hogy övé a legjobb integrált VGA-s lap. A wartburg deluxe-t sem dobja fel a szivargyujtó...
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

#13 Felhasználó inaktív   hodosg 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 13. 04:01

:D  :D  :D

Én mindig utáltam az integrált videokártyás alaplapokat, és mindig igyekeztem is óvakodni tőlük.

Szerintem egyetlen esetben jó az ilyen:  Ha iszonyat olcsón akarsz összedobni egy full irodai gépet, az alaplapon van integrált video, sound, lan, stb. már csak be kell dobni egy kuckóba, proci, ram, vinyó, CD és máris megvan a géped.
Olcsó, jó, és még a passziánsz is szaggatásmentesen fut rajta.. :lol:
Konfig: Mostanában nagyon változó :)

#14 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 13. 04:09

Idézet: hodosg - Dátum: 2005. jan. 13., csütörtök - 4:01

:D  :D  :D

Én mindig utáltam az integrált videokártyás alaplapokat, és mindig igyekeztem is óvakodni tőlük.

Szerintem egyetlen esetben jó az ilyen:  Ha iszonyat olcsón akarsz összedobni egy full irodai gépet, az alaplapon van integrált video, sound, lan, stb. már csak be kell dobni egy kuckóba, proci, ram, vinyó, CD és máris megvan a géped.
Olcsó, jó, és még a passziánsz is szaggatásmentesen fut rajta.. :lol:

No igen.  Lehet fikázni, de az intel az ilyen UMA-s integrált DX9 lassító cuccaival (nemröhög, a CPU rendenring nemis 1 eseteben gyorsabb) tartja a kezében a VGA piac közel 55%-át...
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#15 Felhasználó inaktív   Vulpes 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 13. 10:54

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. jan. 13., csütörtök - 5:09

No igen.  Lehet fikázni, de az intel az ilyen UMA-s integrált DX9 lassító cuccaival (nemröhög, a CPU rendenring nemis 1 eseteben gyorsabb) tartja a kezében a VGA piac közel 55%-át...

Vállalati PC-piac, ott a CPU rendering is több mint elég. Elég szomorú, de ha az ember megnézi bármelyik nagy PC-gyártó termékeit (Dell, Acer és társaik), a munkaállomásokat leszámítva szinte egyebet sem fog találni, mint integrált VGA-s irodai PC-ket, 90-95 %-ban Inteleket. Na emiatt van az az 55 %, amit SFIJ írt... :(

Tököm tele azzal is, hogy közbeszerezni is sok cégnél lassan már csak márkás PC-t lehet, az meg mind integrált! Lehet, hogy irodába az is elég, de hodosg-hez hasonlóan én is utálom!

Szerkesztette: Vulpes 2005. 01. 13. 10:54 -kor

2006. III. 4.

Chaintech VNF4 Ultra Rev. 1.0, A64 3000+@2340 (9*260 szinkron, CBBID 0501EPBW, 1.475V), Chaintech SE6600G 128 MB, 512 MB Twinmos Twister DDR533 8-4-4-3-1T, Samsung SP1614C, LG GSA-4163, Enermax Noisetaker 425AX-VE, Antec SLK3000B, Arctic Cooling Silencer 64 Ultra, Hewlett-Packard L1955, Creative Inspire P380

Tud valaki egy eladó 512MB-os Twinmos Twister DDR533-at?

#16 Felhasználó inaktív   Dióda 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 14. 00:29

Ez mind szép és jóóó.De ettől a kínom még nem oldódott meg.
Amugymeg valakinek teljesen elképzelhetetlen az hogy van olyan ember aki nem játékra használja a gépét?
Azt hiszem mostmár az integrált vga-k sem rosszabbak  mint a kártyásak csak gyengébbek.
Ezen lehetne vitatkozni hogy miért jó vagy miért nem jó az integrált cucc de ha azt nézzük valaki egy ilyennel jobban jön ki árban az már meggyőző.
Illetve lehetséges hogy elegendő amit az integrált vga nyújt.

Szerintem mindenkinek szívügye a dolog! :respect:

#17 Felhasználó inaktív   sonar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 14. 00:55

@GI  ;)  Kedden megyek, addig szerezz még kajajegyet  :D

@Dióda Egyetértek veled. irodai alkalmazásra tökéletes, csak hát az ilyen bosszantó nüanszok  teszik visszataszítóvá. Amugy a gépkönyvet (alaplap) nem lapozgattad? Nem ad vmi hasznos infót?
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi érdemünk.

#18 Felhasználó inaktív   Vulpes 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 14. 08:45

Idézet: Dióda - Dátum: 2005. jan. 14., péntek - 1:29

Ez mind szép és jóóó.De ettől a kínom még nem oldódott meg.

Pedig egyszerű. Vagy támogatja a deszka az aszinkron működtetést, vagy nem. Ha támogatja, akkor fél perc és egy-két beállítás a BIOS-ban. Ha nem támogatja, akkor meg ha meggebedsz sem fog menni, hacsak nem teszel bele egy FSB800-as procit. Pont.

Idézet

Amugymeg valakinek teljesen elképzelhetetlen az hogy van olyan ember aki nem játékra használja a gépét?  Azt hiszem mostmár az integrált vga-k sem rosszabbak  mint a kártyásak csak gyengébbek.  Ezen lehetne vitatkozni hogy miért jó vagy miért nem jó az integrált cucc de ha azt nézzük valaki egy ilyennel jobban jön ki árban az már meggyőző.  Illetve lehetséges hogy elegendő amit az integrált vga nyújt. Szerintem mindenkinek szívügye a dolog! :respect:

Ez mind OK amit írtál, én személy szerint azon keseregtem, hogy a márkás PC-k gyártói számára csak a vállalati piac létezik (=office PC), és magasról tojnak minden másra! Az ellenérzés az én személyes rigolyám, elismerem, de láthatóan nem vagyok vele egyedül. Amúgy gyakran látok olyan közbeszerzett gépeket, hogy 128MB RAM, amiből ugye lejön 32MB az int. VGA-nak, a gép meg csak kurrog az XP alatt és 5 perc mire a bekapcs után használni lehet. Ilyenkor a gépre, meg arra is aki összerakta, csak méla undorral tudok tekinteni... :(
2006. III. 4.

Chaintech VNF4 Ultra Rev. 1.0, A64 3000+@2340 (9*260 szinkron, CBBID 0501EPBW, 1.475V), Chaintech SE6600G 128 MB, 512 MB Twinmos Twister DDR533 8-4-4-3-1T, Samsung SP1614C, LG GSA-4163, Enermax Noisetaker 425AX-VE, Antec SLK3000B, Arctic Cooling Silencer 64 Ultra, Hewlett-Packard L1955, Creative Inspire P380

Tud valaki egy eladó 512MB-os Twinmos Twister DDR533-at?

#19 Felhasználó inaktív   gabyka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 14. 14:21

Nah, a ram-problémára visszatérve...a probléma ott van, hogy a gyártó az asus. Ezzel a gonddal én is megküzdöttem, annyi különbséggel, hogy infineont is próbáltam benne. Random fagyásokat okozott, majd időnként 200-on ment, időnként 166-on. Amióta vettem 2db twinmos-t azóta pöpec. Sajnos érzékeny a lelkem a ramokra de piszkosul. Ez van...
"Az akarok lenni, ami akkor voltam, amikor az akartam lenni, ami most vagyok..."

#20 Felhasználó inaktív   gabyka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 14. 14:37

Idézet: Vulpes - Dátum: 2005. jan. 14., péntek - 8:45

Pedig egyszerű. Vagy támogatja a deszka az aszinkron működtetést, vagy nem. Ha támogatja, akkor fél perc és egy-két beállítás a BIOS-ban. Ha nem támogatja, akkor meg ha meggebedsz sem fog menni, hacsak nem teszel bele egy FSB800-as procit. Pont.

Ez mind OK amit írtál, én személy szerint azon keseregtem, hogy a márkás PC-k gyártói számára csak a vállalati piac létezik (=office PC), és magasról tojnak minden másra! Az ellenérzés az én személyes rigolyám, elismerem, de láthatóan nem vagyok vele egyedül. Amúgy gyakran látok olyan közbeszerzett gépeket, hogy 128MB RAM, amiből ugye lejön 32MB az int. VGA-nak, a gép meg csak kurrog az XP alatt és 5 perc mire a bekapcs után használni lehet. Ilyenkor a gépre, meg arra is aki összerakta, csak méla undorral tudok tekinteni... :(

Támogatja  :)  mint minden rendes lap. Az integrált 9200 azért egy kicsit gyengébb mint a kártyás verzió, de ugye ez érthető. De odáig még nem jutott el az alaplapgyártó siserehad, hogy pl matx tuninglapokat dobjon piacra. Nézegettem a biosát a p4r800-nak és a p4r800vm-nek, hát igen sokminden hiányzik a mikros lap bios-ából, pedig az alap gyk ugyanaz, sőt, a mikrósok között is akad különbség, pontosabban volt olyan bios-revízió amiben a memó időzítéseit bizonyos fokig engedte bizergálni (de azért ez még messze nem tuning volt). Igazából én azon gondolkodtam, mi lenne, ha belesütnék egy másik (sima p4r800) bios-t? Természetesen egy tarcsi bios-ic-be, nem akarom az eredetit megfingatni. Hardweresen nem hinném, hogy tönkre menne (talán csak a firewire és sata-vezérlőben térnek el), viszont esetleg a 2,4-esem mehetne 3 gigán (alapfeszen tudja :) ) a twinmos-ok is tudnának 2t-t 400-on és mégsem egy bőszme nagy fémkaszli állna az asztalomon, amibe befér egy full-atx-tuningdeszka.

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó