HWSW Informatikai Kerekasztal: Durvuló céges szabályok... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (6 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Durvuló céges szabályok... ...avagy az 1984 hangulata a munkahelyen Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 03. 15:56

Idézet: Arp - Dátum: 2004. dec. 3., péntek - 15:49

Ez mondjuk ertheto is...
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#102 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 03. 15:56

Idézet: Dorien - Dátum: 2004. dec. 3., péntek - 15:06

Megoldás: A hangpostára rámondod, hogy mi a céges számod, amin elérhetnek.

Szerinted hanyan hallgatjak meg, ha hangpostaba futnak? Az elso dolgom volt letiltani... haszontalan, idejetmult dolog.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#103 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 03. 16:25

Idézet: Locutus - Dátum: 2004. dec. 2., csütörtök - 13:44

Nálunk például céges handynek P800-at adnak.. (hint: kamerás mobil)

Telefonálás gyanánt pedig vezetékes, és a mobilokon is havi 1000 perc ingyen van, minden osztrák hálózatba. Tehát akár magánra is használhatod, más kérdés hogy én nem emgyek vele túl sokra, ha haza akarok telefonálni.

Emellett pedig bevezették a számítógépes telefonálást is. Kaptunk headsetet, meg egy Skype nevű progit, amibe mindenki regisztrálva van, és egy gombnyomásra az osztrák meg a magyar telephely is "ingyen" beszélgethet egymással. Például.
(szerk.: vagy ugye akár haza is telefonálhatok, ahova ugyanugy feltehetetem a skype-ot asszonynak a gépre)

Ha az otthoni skype-t feltöltöd euroval akkor a neten kívülre is olcsón telcsizhetsz otthonról, junius óta így telcsizünk külföldre ;) . Ahol van skype oda ingyen.  :D
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#104 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 03. 17:28

Idézet: Samott - Dátum: 2004. nov. 29., hétfő - 9:25

A problema lenyege, hogy jobbfajta telefont nem nagyon lehet ma mar kamera nelkul kapni... es idovel egyre inkabb igy lesz. Ami kulonosen undorito, hogy haszna sincs (leszamitva hogy megnoveli a fluktuaciot ;)) hiszen ezek a fenykepek gyakorlatilag hasznalhatatlanok...

Tudtommal az lenne a lényege a kisfelbontású digicam-mel ellátott mobiloknak, hogy lefotózod a névhez tartozó személyt. Így nem fog olyan előfordulni, hogy néhanapján nézegeted a több száz bejegyzésedet, és pár névhez nem tudod kötni, hogy kicsoda és miért írtad be a telefonszámát.
Én meg pl. nagyon elfogadnék egy olyat, amivel normális képeket lehet készíteni. Így nem maradnék le néhány nagyon jó fotóról. (Lusta vagyok mindig magammal hurcolni a kis Canon A60-asomat.)
Wherever you go, go with all your heart.

#105 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 03. 17:35

Idézet: Samott - Dátum: 2004. dec. 3., péntek - 15:56

Szerinted hanyan hallgatjak meg, ha hangpostaba futnak? Az elso dolgom volt letiltani... haszontalan, idejetmult dolog.

Szerintem nem az. Az emberek hozzáállása a rossz. Ha valaki valami fontosat akar közölni velem vagy kérdezni tőlem, az hallgassa végig az üzenetrögzítőmet. Ha nem fontos, akkor meg ne hívogasson munkaidő alatt.

#106 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 03. 17:38

Idézet: Dorien - Dátum: 2004. dec. 3., péntek - 17:35

Szerintem nem az. Az emberek hozzáállása a rossz. Ha valaki valami fontosat akar közölni velem vagy kérdezni tőlem, az hallgassa végig az üzenetrögzítőmet. Ha nem fontos, akkor meg ne hívogasson munkaidő alatt.

Pont azert nem hallgatja meg a rogzitot... a vilag tullepett rajta... Ha nem veszem fel, sms-t kuld hogy hivjam vissza... ezt legkorabban munkaido utan tudom meg.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#107 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 03. 17:55

Idézet: Samott - Dátum: 2004. dec. 3., péntek - 17:38

Pont azert nem hallgatja meg a rogzitot... a vilag tullepett rajta... Ha nem veszem fel, sms-t kuld hogy hivjam vissza... ezt legkorabban munkaido utan tudom meg.

Akkor visszahívod munkaidő után, és elmondod neki a céges számodat, ahol legközelebb munkaidőben elér. Mi itt a gond? Vezetékest drága mobilról hívni, igen.

#108 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 03. 17:58

Idézet: Dorien - Dátum: 2004. dec. 3., péntek - 17:55

Akkor visszahívod munkaidő után, és elmondod neki a céges számodat, ahol legközelebb munkaidőben elér. Mi itt a gond? Vezetékest drága mobilról hívni, igen.

Nem. Arra probalok ravilagitani, hogy vannak dolgok amiben nem korlatozhatja a munkaado a munkavallalot... ez pl. egy ilyen dolog. Persze megteheti, de akkor rovid uton elveszti az embereit... nem is sejted, hanyan frissitettek az oneletrajzukat a dontes utan.

Samott

#109 Felhasználó inaktív   Merlot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 03. 18:02

Idézet: Arp - Dátum: 2004. dec. 3., péntek - 16:49

Ez attol erdekes, hogy mar hir erteku!!!
Tehat nem az a kategoria, hogy megellett tegnap a Riska.
Nalunk meg nem az. Na hat ez a baj!
Es Hondaek meg is indokoltak a dontest. Szoftverben pedig lassuk be, hogy nem a fotozasos modszer a masolas modja.  Ha nem keszul kep a Civic-rol, akkor nem latjak meg idonap elott, de a szoftverrel meg azt csinalok amit akarok.
Es ez a kerdes lenyege: hogy megoldottak-e a dontessel az eredeti problemat? (Vagy csak +1 kellemetlenseg?!) Hondaek talan - mi: NEM!

Manapsag mar tenyleg keves nem-kameras telefont arulnak. Nyomatjak az uj technologiakat orrba-szajba - mondjuk ez mas lapra tartozik... A lenyeg, hogy jon a 3G, a videophone... szoval nekem van egy 5110-em... jo kis gep az  :D  de mar a 900-as halozattal tobbszor meggyult a bajom...  vegyek egy ujat? hmm  :think:
'owz anyone out there meant to restecpa each otha, if you lot in'ere, don't even start restecpa-ing one anotha?
Blog

#110 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 03. 19:45

Idézet: Limonade Joe - Dátum: 2004. dec. 3., péntek - 13:59

Lehet, hogy a topicindító kérdésből nem derül ki egyértelműen: A műszert vezérlő szoftver hibátlan működése érdekében a gyártó nem javasol semmilyen egyébb, általuk nem tesztel program telepítését. Ebben a tűzfal és virusellenes programok is benne vannak!
Nem kockáztathatok, mivel egy szervizes idehozása 600 E Ft! Ez a tanszékünk költségvetésének 1/5-e. Ha nem ekkora pénzről lene szó, akkor minden kérdezés nélkül nekiestem volna!

Idézet

A válasz prózai, egyik másik kolléga odahordja sutyiban floppyn a nyomtatnivalóit, mivel egy elég jó kis nyomtató van mellette.

¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#111 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 04. 02:29

Idézet: Samott - Dátum: 2004. dec. 3., péntek - 17:58

Nem. Arra probalok ravilagitani, hogy vannak dolgok amiben nem korlatozhatja a munkaado a munkavallalot... ez pl. egy ilyen dolog. Persze megteheti, de akkor rovid uton elveszti az embereit... nem is sejted, hanyan frissitettek az oneletrajzukat a dontes utan.

Egyetértek veled, csak egy megoldást javasoltam. :)
A véleményemet már fentebb leírtam.

#112 Felhasználó inaktív   John Fowler 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 01:01

Idézet: UnKnown - Dátum: 2004. dec. 2., csütörtök - 12:53

:hello: kolega!

:) ez az usb,cd,telefonos mese annyira ismeros, hogy aszem tudom is ki vagy :D

En?

Az kizart :D
"Ne légy hiú és beképzelt, hogy okosabb, és különb légy, mint embertársaid."

#113 Felhasználó inaktív   John Fowler 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 01:11

Idézet: UnKnown - Dátum: 2004. dec. 2., csütörtök - 12:53

De te is tudod jol, hogy nem az illeto kolega agyszulemenye az egesz. Sot, a cegunk mondjuk ugy outsurceol egy masik cegnek. Es ez a masik ceg koveteli meg tollunk ezt a policy-t..

Tisztaban vagyok a helyzettel. De akkor se tetszik.

Az ertelmetlenseg fog egyszer a sirba vinni minket...

#114 Felhasználó inaktív   UnKnown 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 17. 17:05

Idézet: John Fowler - Dátum: 2004. dec. 17., péntek - 2:01

En?

Az kizart :D

:) Samott-ra gondoltam.
De ha Samott kollegaja vagy, akkor egyszeru matematikai keplet segitsegevel bizonyithatjuk, hogy az en kollegam is vagy  :smoker:

UI: bocs a kesei valaszert  :omg:
Exitus Acta Probat

#115 Felhasználó inaktív   John Fowler 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 19. 20:15

Idézet: UnKnown - Dátum: 2004. dec. 17., péntek - 18:05

:) Samott-ra gondoltam.
De ha Samott kollegaja vagy, akkor egyszeru matematikai keplet segitsegevel bizonyithatjuk, hogy az en kollegam is vagy  :smoker:

UI: bocs a kesei valaszert  :omg:

Bocs, akkor felreertettem.

Felre ne erts, a vilagert sem akartalak surgetni, csak tenyleg meglepodtem hogy kollegaval futottam ossze a neten.

#116 Felhasználó inaktív   -=G.I.JOE=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 31. 18:46

Nálunk rajtakaptak valakit kamerás telefonnal, vmi tilosat fényképezve (részleteket nem tudom) és azóta a mi osztályunkra sem lehet, nem hogy kamerás, de semmilyen telefont bevinni, csak a vezetőknek. Pedig adatokat, ha az ember akarná, nem mobillal fényképezné. Floppy is, usb is van a gépben. Táskákat is ellenőrzik az őrök kifelé menet, de semmi hatékonysága. Viszont mindenki kap saját kódot a telefonhoz, amiről BP-re lehet telefonálni. Ez pl. vidékieknek semmit sem ér (csak pizzéria), másrészt meg, adatokat azon is ki lehetne csempészni, ugyanannyira, mint a nem kamerás mobilokkal. (Persze a vezetékest, lehet hogy felveszik, de mi erről nem tudunk.) Kamera mindenhol van.

#117 Felhasználó inaktív   prognosys 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 22. 19:05

Idézet: Renwick - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 13:18

Nem tudom ez mennyire járható út. Magyarországon mindig is volt-, és valószínűleg lesz is egyfajta kibékíthetetlen ellentét munkavállaló és munkáltató között. Ez ellen tenni nem csupán a munkáltató feladata lenne...

Ez tény, viszont az is hogy Mo.-n már-már sportot űznek a cégek a kisember szivatásából és nyomorban tartásából :( Nagyon sokat tehetnének ez ellen, de nem tesznek. És addig a kisember nemhogy lojális, de hűséges és odaadó sem lesz a munkáltatójához (pláne nem lelkes...mégis mire?). Amíg a dolgozó 'egy szükséges rossz' szemlélet képében marad és nem mint a vállalkozás segítője. Nem kevés az itthoni olyan vállalkozás, ahol napi szinten több tiz-százezreket keresnek egy-egy dolgozó munkáján és annyiba sem veszik őt, mint a.. .Az ilyen ember mit tehet? Szivatva érzi magát, bárhová is megy dolgozni, keserű csalódás...már nem bízik senkiben...hát elkezd a saját szintjén visszaszivatni...

Téma megosztása:

• (6 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó