HWSW Informatikai Kerekasztal: "Olvashatatlan userek" - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (26 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

"Olvashatatlan userek" Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   Levente 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 26. 09:13

Azokat értem a topic címe alatt, akiknek a hozzászólásait 10x annyi időbe telik elolvasni, mint másokét. Mégpedig azért, mert egyszerűen nem tudnak írni. Nem értem, miért használnak egyre kevesebben írásjeleket. Érdekesen néz ki egy 10 soros hozzászólás, ami 2 mondatból áll... A másik a helyesírás, erre már nem is tudok mit mondani. Meg kellett volna tanulni általánosban. A harmadik idegesítő dolog meg a rengeteg gépelési hiba. Ha valaki nem tud gyorsan, jól gépeli, írjon lassabban, hátha úgy megy neki.

Néha már emiatt nincs kedvem fórumozni.
Titeket nem idegesít?
[ kitaláltam, és attól kezdve van ]

#2 Felhasználó inaktív   ratonyi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 09:27

Idézet: Levente - Dátum: 2004. nov. 26., péntek - 9:13

Azokat értem a topic címe alatt, akiknek a hozzászólásait 10x annyi időbe telik elolvasni, mint másokét. Mégpedig azért, mert egyszerűen nem tudnak írni. Nem értem, miért használnak egyre kevesebben írásjeleket. Érdekesen néz ki egy 10 soros hozzászólás, ami 2 mondatból áll... A másik a helyesírás, erre már nem is tudok mit mondani. Meg kellett volna tanulni általánosban. A harmadik idegesítő dolog meg a rengeteg gépelési hiba. Ha valaki nem tud gyorsan, jól gépeli, írjon lassabban, hátha úgy megy neki.

Néha már emiatt nincs kedvem fórumozni.
Titeket nem idegesít?

De, zavar. Főleg a j/ly hibák. Aki érzékeny erre, azt mindig megakasztja olvasás közben az összes hiba.

De! Ebben muszáj toleránsnak lenni, egyrészt mert magad is vétsz hibákat (meg én is persze) -ahogy ebben a topikindító hozzászólásban is van hiba - másrészt mert a neten mindig is egy sajátos nyelvezet érvényesült, ami fittyet hányt a helyesírási szabályokra.

Élek ugyanakkor a gyanúperrel, hogy ennek a nyelvezetnek a kialakulásában nem csak a közösség lassan formálódó szabályait, a netes kommunikáció sajátosságait lássam okként, hanem a műszaki értelmiség legendásan szar helyesírási képességét is.

Szóval a vétkezőktől nagyobb odafigyelést, a bosszankodóknak pedig több türelmet kívánok! :)

#3 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 09:45

Ez igaz, de van aki szándékosan nem ír helyesen, és ha rászólók flegmán válaszol hogy úgy ír ahogy akar.
Gondolok itt pl Mulydej-re (persze már sokan bántották szegényt, bár őt ez nem érdekli)
Én is sokszor írok hibásan, de olvashatóan azért, használok írásjeleket is.
Ékezeteket sem mindig használok, ez a net hatása, az tuti.
Viszont  a NáLLad, tunning, és hasonló szavaktól falramászom.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#4 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 09:57

Engem is idegesitenek a durva hibak. (nincsenelipszilongombabillzetemen, kozpontozas hianya, es tarsaik :rolleyes:)

Kisebb gepelesi hibakon meg elsiklik az ember, szinte eszre sem veszem oket, mert a szo betuhalmazat nezem, es abbol konstrualok egy ertelmes szot (automatikusan ekezetesen), nem pedig karakterenkent probalom ertelmezni a szoveget. Tenyleg igaz az az angol felmeres, miszerint eszre sem veszi az ember a betucsereket a szo belsejeben, ha a szo eleje+vege stimmel.

Ja, zavar a magyar billzetkiosztas, azert nem hasznalom az ekezeteket. Ettol eltekintve szeretek helyesen irni. Sot, kepes vagyok hozzaszolast szerkeszteni, ha veletlen elirtam valamit, es zavar, vagy lehagytam mondjuk egy vesszot.

#5 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 09:59

Nem akartam Mulydely-t nev szerint emliteni, de a multkori beszolasa az durva volt. Nem tudtam eldonteni, hogy sirjak, vagy nevessek rajta.

#6 Felhasználó inaktív   Gyenes 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 10:13

Az egy dolog, hogy minket (szerintem egyébként sokakat) zavar a dolog, de van egy nagyon rossz, hosszú távú hatása: aki sokat olvas helytelen szöveget, annak romlik a helyesírása. Hosszú távon így sajnos terjed az igénytelen írás.

Direkt helytelen írás: Szerintem az emberek nagy részében alapból megvan az igény arra, hogy kitűnjenek a tömegből. Míg a való életben az ember másképp öltözködik, másmilyen frizurát csináltat stb., a neten a külsőségek kimerülnek abban, ahogy ír. Van egy olyan érzésem, hogy azok az emberek, akik "máshogy" írnak dolgokat, sajátos helyesírási szabályokat vezetnek be (ly->j és hasonlóak), azok így akarnak kitűnni.

Azt kellene velük megértetni, hogy sokkal többet érnek azzal, ha a helyesírásukkal, a jó stílusú / szakmai tartalmú hozzászólásaikkal tűnnek ki. És az is benne van a pakliban, hogy egy helytelenül/igénytelenül író embert a többiek joggal nem vesznek komolyan.

Szerkesztette: Gyenes 2004. 11. 26. 10:14 -kor

#7 Felhasználó inaktív   Levente 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 11:13

Sajnos az az igazság, hogy lassan tényleg az tűnik ki a többiek közül, aki helyesen ír...

#8 Felhasználó inaktív   Levente 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 11:16

Idézet: ratonyi - Dátum: 2004. nov. 26., péntek - 9:27

(...) egyrészt mert magad is vétsz hibákat (meg én is persze) -ahogy ebben a topikindító hozzászólásban is van hiba (...)

Hol van benne hiba? Komolyan érdekel :)

Egyébként nyilvánvaló, hogy mindenki hibázik, de azért az ebben a topicban levő eddigi hozzászólások jóval olvashatóbbak, mint a fórumátlag, pedig ezekben is van hiba. Csak nem mindegy, hogy valaki tud helyesen írni, és héha hibázik, vagy egyáltalán nem is tud írni.

Én egyébként toleráns vagyok, nem szoktam beszólni senkinek emiatt, csak gondoltam megkérdezek másokat is...

#9 Felhasználó inaktív   HAMMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 11:29

Idézet: Levente - Dátum: 2004. Nov. 26., Friday - 11:16

Hol van benne hiba? Komolyan érdekel :)

Idézet

Ha valaki nem tud gyorsan, jól gépeli

#10 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 26. 11:42

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. nov. 26., péntek - 9:57

...Tenyleg igaz az az angol felmeres, miszerint eszre sem veszi az ember a betucsereket a szo belsejeben, ha a szo eleje+vege stimmel. ...

Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szimát melyin serenrodbn vnanak a bteűk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslő és az ultosó bteűk a hölyeükn lneegyek. A tböbi bteű lheet tljees össze-vabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovalusnk el mniedn bteűt mgaát, hneam a szót eszgébéen.

;)

#11 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 11:53

a szóképolvasás eredménye ez talán

#12 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 12:01

Idézet: ratonyi - Dátum: 2004. nov. 26., péntek - 9:27

... a netes kommunikáció sajátosságait lássam okként, hanem a műszaki értelmiség legendásan szar helyesírási képességét is.

Vannak kivételek, azért.

Pl. én műszaki embernek tartom magam, de középiskolában helyesírási versenyt is nyertem.

Azt azonban én is megfigyeltem, hogy az utóbbi 1-2 évben sokat romlott az én helyesírásom is, amely elsősorban sok rossz helyesírású szöveg olvasása miatt következett be.

A másik fő probléma, hogy néha nem csak a helyesírással van gond, hanem a foglamazási készséggel, azaz azzal, hogy nem igazán tudja kifejezni, hogy mi is a mondanivalója.

Lehet durva lesz az, amit írok, de: aki nem tud helyesen írni, különösen a "j", "ly" tévesztők, azok nagyon keveset olvastak (könyvet) gyerekkorukban, amikor ezek a dolgok igazán tudnak rögzülni.

#13 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 12:08

Idézet: Omega - Dátum: 2004. nov. 26., péntek - 11:42

Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szimát melyin serenrodbn vnanak a bteűk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslő és az ultosó bteűk a hölyeükn lneegyek. A tböbi bteű lheet tljees össze-vabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovalusnk el mniedn bteűt mgaát, hneam a szót eszgébéen.

;)

simán el tom olvasni minden zökkenő nélkül, talán csak a "hölyeükn" először másra gondoltam..
szal :)
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#14 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 12:18

Én a "tom, vok, szal" meg hasonló idióta egyszerűsítésektől kapok idegbajt, de a nyomorék becézgetések, mint a "kari, hangkari, telcsi, tali" is állatira idegesítenek. A muszály már csak (sírva) nevettet, de azért néha a helyesírási hibáktól is ki tud nyílni a bicska zsebemben.

#15 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 12:25

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. nov. 26., péntek - 13:18

Én a "tom, vok, szal" meg hasonló idióta egyszerűsítésektől kapok idegbajt, de a nyomorék becézgetések, mint a "kari, hangkari, telcsi, tali" is állatira idegesítenek. A muszály már csak (sírva) nevettet, de azért néha a helyesírási hibáktól is ki tud nyílni a bicska zsebemben.

ok, itt vok telcsizz malyd :cool:

ezek viszont szerintem a chat-ról átkerült hülyeségek.

#16 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 12:32

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2004. nov. 26., péntek - 12:25

ok, itt vok telcsizz malyd :cool:

:box2:  :doom:  :D

#17 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 12:40

Én csak chat-en szólok be általában a hibák miatt, tudom nem számít ott, de gonoszkodjunk már :]

Néha sajna én is elbaltázok egy két szót itt a fórumon is (chaten nem érdekel :D ), meg aztán amiben nem vagyok biztos azt kipróbálom előbb a Word-ben :cool:
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#18 Felhasználó inaktív   L2GS-11 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 13:11

Engem az idegesít legjobb, amikor van egy több soros hozzászólás, de sehol egy vessző, max végén egy pont. Olvasok más fórumot is, angolt is, ott meg aztán elég gáz, ha nem rakják ki a vesszőt. A poén az volt, hogy az angolok se értették az egyébként angol gyereket.  :Đ  A durva hejesírási hibák idegesítenek, a többi nem annyira, feltéve, ha ettől még értelmes a mondat és az a mondanivalója, amit a hozzászoló valójában gondolt.
"Everyone is busy to find out what happened in the first second after the Big Bang, I’m curious what was in the before seconds…" S.G.

#19 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 13:22

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2004. nov. 26., péntek - 11:53

a szóképolvasás eredménye ez talán

Talán automatikus hibafelismerő és/vagy javító algoritmus van az agyunkban...  :)

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#20 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 13:29

Idézet: Nevergone - Dátum: 2004. nov. 26., péntek - 14:22

Talán automatikus hibafelismerő és/vagy javító algoritmus van az agyunkban...  :)

Igen és minden karakterben van +1 paritásbit is. ;)

Téma megosztása:

• (26 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó