HWSW Informatikai Kerekasztal: "Olvashatatlan userek" - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (26 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

"Olvashatatlan userek" Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 26. 13:31

Idézet: Gabesz - Dátum: 2004. nov. 26., péntek - 12:40

Néha sajna én is elbaltázok egy két szót itt a fórumon is (chaten nem érdekel :D ), meg aztán amiben nem vagyok biztos azt kipróbálom előbb a Word-ben :cool:

Pl. a Word elfogadja a "muszály" és a "muszáj"-t is zokszó nélkül.

#22 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 13:32

Idézet: L2GS-11 - Dátum: 2004. nov. 26., péntek - 13:11

Olvasok más fórumot is, angolt is, ott meg aztán elég gáz, ha nem rakják ki a vesszőt. A poén az volt, hogy az angolok se értették az egyébként angol gyereket. 

Angolban az a kisebb hiba, ha nem rakod ki a vesszot ahova kell, felesleges vesszo az nagyobb bunnek szamit.

Mindenesetre, mikor angolul kommunikalok, akkor mindenhova ki szoktam rakni a vesszot, ahova a magyar helyesiras megkoveteli, szerintem joval atlathatobb igy. Max. az angolok nem ertenek vele egyet.

#23 Felhasználó inaktív   Lulu64 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 13:33

Idézet: Kory - Dátum: 2004. nov. 26., péntek - 13:31

Pl. a Word elfogadja a "muszály" és a "muszáj"-t is zokszó nélkül.

Vagy nem.

Csatolt fájl:

„Érintőlegesen a kör is csak egy pont...”

#24 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 13:39

igen, openoffice 1.1 alatt is kiszúrja és ugyanezeket dobja fel javításnak....
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#25 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 26. 14:55

Idézet: Omega - Dátum: 2004. nov. 26., péntek - 11:42

Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szimát melyin serenrodbn vnanak a bteűk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslő és az ultosó bteűk a hölyeükn lneegyek. A tböbi bteű lheet tljees össze-vabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovalusnk el mniedn bteűt mgaát, hneam a szót eszgébéen.

;)

Igen, az utóbbi időben ez a kedves kis tréfa igen komoly hivatkozási alap lett majdnem mindenkinek, legtöbbször önigazolásul.

Két dolgot talán meg lehetne gondolni ezügyben:

1. Amennyiben igaz is a dolog - egyáltalán nem mindegy, mennyi energiát kell használni a hibajavító algoritmus működtetésére, és mennyi fordítódhat hasznos munkára - értsd gondolkodásra. Már megbocsáss, csupán ebből a szempontból azt mondom, a selejt önigazolásáról van szó.

2. A legnagyobb hivatkozók általában egybeesnek azokkal, akik más kontextusban a legnagyobb magyarkodók. És érdekes módon, fel sem merül a gondolat, hogy ebben az esetben végképp nem lenne ildomos egy angliai egyetemi kutató esetleges kutatásaira hivatkozni. Nem, nem azért mert a személye vagy nemzetisége ellen lehetne kifogást emelni. Hanem a két nyelv közötti jelentős különbségek miatt igazándiból az eredmények csak igazán óvatosan alkalmazhatóak, ha egyáltalán.
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#26 Felhasználó inaktív   Gyenes 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 15:03

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2004. nov. 26., péntek - 14:39

igen, openoffice 1.1 alatt is kiszúrja és ugyanezeket dobja fel javításnak....

Nagyon helyesen -- ennek ellenére nem a legjobb a Word-öt használni ilyesmire. Titkárnőnek, elgépelések kiszúrására OK, de ha komoly íromány kerül ki az ember keze közül... Hány helyen láthattunk már pl. hónapneveket nagybetűvel? Az emberek nagy része elhiszi a Word-nek, hogy az a helyes...

Egyébként -- ha már előkerültek az idegesítő dolgok is -- a "sürge" az csak poén, vagy tényleg van olyan környezet, ahol ezt használják? Mert én meg ettől hányok, amikor meglátom a bolhán, de ha esetleg tájszólás, akkor szó nélkül elfogadom.

"Vok, mék" stb.: én már találkoztam a BME-n olyan emberrel, aki tényleg így beszélt. Nem csak ezt a szót, mindent. Otthonról hozta. Nagyon nehéz volt nem kiröhögnöm, amikor először meghallottam... Pedig nem vicces, borzasztó ilyet hallgatni.

#27 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 15:08

Idézet: Gyenes - Dátum: 2004. nov. 26., péntek - 15:03

...
"Vok, mék" stb.: én már találkoztam a BME-n olyan emberrel, aki tényleg így beszélt. Nem csak ezt a szót, mindent. Otthonról hozta. Nagyon nehéz volt nem kiröhögnöm, amikor először meghallottam... Pedig nem vicces, borzasztó ilyet hallgatni.

Nem lehet, hogy szegény csak szimplán tájszólásban beszélt? :think:

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2004. 11. 26. 15:18

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. nov. 26., péntek - 12:18

Én a "tom, vok, szal" meg hasonló idióta egyszerűsítésektől kapok idegbajt, de a nyomorék becézgetések, mint a "kari, hangkari, telcsi, tali" is állatira idegesítenek. A muszály már csak (sírva) nevettet, de azért néha a helyesírási hibáktól is ki tud nyílni a bicska zsebemben.

A 'szal' -t én is alkalmazom...

Szal nemtom', baj ??? :D ;)

#29 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 15:20

Idézet: Dj.Kakukk - Dátum: 2004. nov. 26., péntek - 15:18

A 'szal' -t én is alkalmazom...

Szal nemtom', baj ??? :D ;)

Nekem nem baj, nem engem minősít  :D  :D  :D

#30 Felhasználó inaktív   Gyenes 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 15:40

Idézet: Etele - Dátum: 2004. nov. 26., péntek - 16:08

Nem lehet, hogy szegény csak szimplán tájszólásban beszélt? :think:

Hát, azt én már nem nevezném tájszólásnak. Legalábbis akkor ennyi erővel a Matisz "Eittakert" nagypapa -- vagy hogy hívják -- is csak szimplán tájszólással beszél. De ez itt most asszem  :offtopic:

#31 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 15:54

Tom és, megértem hogy PPeternek mi a balya az ijen szavakal. Én nem vok ijen, igyexem hejesenírni csak, hát, a billentyűzetem délindonéz betükiosztásu ezért nemegyszerű, meg már a Commodore meg a ZX spectrum idelyébenis programozó voltam, és, 165 ismeretlenes fraktáleggyenletre épülö algoritmusokat irtam szváziföldi megrendelőknek szal, neugasson senki bele hogy hogy irok. :D

No, de most komolyra: Véleményem most is az, hogy van, aki igényes a saját helyesírására, fogalmazásmódjára, nyelvhelyességére. Aki ilyen, annak zavaró lehet, ha más nem tesz ugyanígy. A magam részéről az ékezet - esetleg írásjelek - nélküli írások olvasását már megszoktam, néha zavar, néha nem. Azonban a szándékos helytelenírást, vagy a nem szándékos, de durva helytelenírást nagyon nem szeretem. Vannak, akik olyannyira katasztrófálisan írnak mind helyesírás, mind nyelvhelyesség, mind fogalmazásmód szempontjából, hogy erős kétségeim támadnak afelől, hogy elvégezte a 8 általánost. Általában ilyenkor ki szokott derülni, hogy főiskolás... :think: Mindazonáltal nem érzem magam feljogosítva, hogy szóljak az illetőnek miatta. Helyesebben nagyon ritkán szoktam csak szólni, mikor már nagyon durván adja elő a dolgot valaki.

Namost, az Omega által beszúrt betűkeveréses dolgról az a véleményem, hogy szerintem csak az tudja simán olvasni a szöveget, aki ismeri az adott szóképet, azaz ismeri a szót HELYESEN leírva + jó olvasási készséggel rendelkezik. Szerintem aki az adott szavakat nem tudja leírni sem helyesen, annak a kérdéses szöveg elolvasása is problémákat okoz(hat)

#32 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 26. 16:13

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2004. nov. 26., péntek - 12:25

ok, itt vok telcsizz malyd :cool:

Oksi! Aztán akkor talcsizunk majd mert mióta megismiztünk rég beszétük hogy mekkéne má edjütt enni ekkis csiripörit koviubival meg hambit vagy pipifasírtot salival vmi étterembe mer az ojan trendi vadj szerinted nem oan lyó ötlet! Mien más lyavaslatod vann. Én benne vok mind jóba csak csavarjunk be vmi flamót. csumi
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#33 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 16:49

Rákerestem a muszáj szóra....

1475 találat 'Muszály'
3700 találat 'Muszáj'
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#34 Felhasználó inaktív   HAMMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 16:50

Chatrol jottek ezek a marhasagok, hambi-bambi meg egyebek. Ha a karacsonyt becezzuk akkor kari, ha meg ezt is becezzuk akkor mar karika - de ez meg mar mast jelent. Az ekezeteket leszamitva igyekszek helyesen irni, de egyre nehezebb...mert nem latok mast csak hibakat, de abbol rengeteget. Mar volt olyan, hogy olyan e-mailt kaptam amit nem voltam hajlando elolvasni, annyira irritalo volt a megfogalmazas es a helyteleniras is.

#35 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 17:43

:)

Ezt a Wordös dolgot nem értem, most nekem sem fogadja el, de direkt kipróbáltam, jópár órája, akkor nem húzta alá...

#36 Felhasználó inaktív   Péntek 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 17:43

Szvsz aki lusta ékezetesen írni, az ne szóljon semmit sem azokra, akik képtelenek helyesen írni. Bagoly mondja...

#37 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 26. 17:45

irlyon máá mindenki igenyesen bazze

#38 Felhasználó inaktív   Dead6nail 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 17:59

Legyen egy helyesírási teszt, és a fórumba csak azok írhatnának, akik ki tudják tölteni legalább 60%-ra. Egy kis motiváció, hogy javuljon a userek helyesírása.  :D
Amúgy a j<->ly tévesztés tényleg nagyon zavaró. A durva nyelvhelyességi hibákkal együtt, mint pl.: irnák valamit  :apple:
"Ó, Uram, ó, Uram! Mit csináltál már megint?" - Woody Allen

#39 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 18:09

Idézet: HAMMER - Dátum: 2004. nov. 26., péntek - 16:50

...igyekszek...

:eek:  :D

#40 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 18:11

Idézet: Dead6nail - Dátum: 2004. nov. 26., péntek - 17:59

... irnák valamit  :apple:

Innák má etty fröcsöt vaze'! :smoker:

Viccet félretéve... nekem a 'muszáj' szót még úgy tanították, hogy 'muszály'...

Téma megosztása:

• (26 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó