HWSW Informatikai Kerekasztal: "Olvashatatlan userek" - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

"Olvashatatlan userek" Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   HAMMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 26. 21:46

Idézet: Péntek - Dátum: 2004. Nov. 26., Friday - 20:59

Ebben biztos vagyok, viszont lehet gépelni két ujjal, billenytűzetet és monitort felváltva nézve is ;)

Hát ha már van egyetlen egy működőképes magyar billentyűzeted, akkor nyert ügyed van. Angol és magyar kiosztás között ugyanis a rettenetesen nehéz, ALT + SHIFT kombinációval lehet váltani :) Szóval tehát aki erre is lusta... :rolleyes:
Persze tudom, az elmélet ott bukik meg, hogy az ilyen programozóknak csak angol billentyűzetük van, amin nincs egy darab ékezetes betű sem. Velük sincs ám semmi bajom, csak ne kritizálják a másikat a helyesírásuk miatt...

A ket ujj nem tudom, hogy jon ide, nincs gondom a betuk helyevel egyaltalan. Egy ekezetes szo azonnal ekezet nelkul jelenik meg nalam, tehat amint felfogom, hogy valahova ekezet kellett volna, akkor jon a backspace, ezt jelentette az elozo peldam. Amennyiben megfogalmazodott benned az a kerdes, hogy ezek utan miert is nem irok ekezettel, csak ossze kell szamolnod, hogy hany darab backspace-t kellett volna nyomnom csak ezert a hozzaszolasert. A billentyuzetem pedig nemet kiosztasu. ALT+SHIFT billentyuvaltasrol annyit, hogy nem magyar OS elott ulok, tehat alapallapotban nem tudnek valtani, de bevallom, hogy fel van rakva a magyar kodlap is. Mar nagyjabol ismerem az ekezet nelkul felreertheto szavakat, igy azokat egye'b mo'don jelo"lo"m. Tovabbra is kritizalhatonak tartom a nem helyesen irokat.

#62 Felhasználó inaktív   Gyenes 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 22:04

Idézet: Péntek - Dátum: 2004. nov. 26., péntek - 22:01

Ha minden igaz, akkor "körút-szakasz" a megoldás :) Ugyanis három (és annál több - van egyáltalán ilyen?) szóból álló szóösszetételek közé mindig kell kötőjelet tenni.

Kivéve, ha...

Utánanézhettél volna, mielőtt kijelentő módban ideírod a szabály felét. Ha már ennyit írtál a lustaságról.  :p

#63 Felhasználó inaktív   Péntek 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 22:20

Idézet: HAMMER - Dátum: 2004. nov. 26., péntek - 21:46

A ket ujj nem tudom, hogy jon ide...

Úgy, hogy azt épp nem neked írtam :)

Gyenes

Idézet

Kivéve, ha...

Utánanézhettél volna, mielőtt kijelentő módban ideírod a szabály felét. Ha már ennyit írtál a lustaságról.  :p

És nem is fikázok másokat folyamatosan, mert nem ismerik a szabályokat.

#64 Felhasználó inaktív   Gyenes 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 22:25

Érdekességképpen: készítettem egy helyesírási tesztet régebben a kari lapunk szerkesztőinek. Érdemes megnézni, rávilágít arra, hogy mennyire nem tudunk helyesen írni (legtöbbször még az sem, aki azt gondolja magáról). :)

A teszt itt található. Meglehetősen BME-specifikus, de azért bárkinek érdekes lehet. Aki mindet tudja, az előtt le a kalappal. :)

#65 Felhasználó inaktív   Levente 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 23:12

Hát ez elég SCH-s tényleg :) Megoldás hol van hozzá? :)
[ kitaláltam, és attól kezdve van ]

#66 Felhasználó inaktív   HAMMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 23:27

Idézet: Péntek - Dátum: 2004. Nov. 26., Friday - 22:20

Úgy, hogy azt épp nem neked írtam :)

Elnezest.

#67 Felhasználó inaktív   Gyenes 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 23:27

Idézet: Levente - Dátum: 2004. nov. 27., szombat - 0:12

Hát ez elég SCH-s tényleg :) Megoldás hol van hozzá? :)

A helyesírási szabályzatban. :)
Terveztem, hogy készítek hozzá egy megoldást a konkrét szabályokkal, de ez végül nem készült el.

#68 Felhasználó inaktív   Levente 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 23:30

Kár, kíváncsi lennék mennyit tudok.

#69 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 23:34

egy elég vicces(?) és idevágó történet a tomcatpolo.hu-ról:

Vidéki kisvárosban lakunk, és az egyik számtech. boltban nagyon ismerõs vagyok. Dolgoztam is ott, stb... Pénteken bement egy droid, azzal a céllal, hogy az otthon szerkesztett dokumentumját kinyomtassa, és késõbb a kinyomtatott cuccot postázza. Namost véletlenül nyomtatott egy rossz példányt is (elírta rajta a saját nevét :)), amit mi megmentettünk (otthagyta a pulton), és beszkenneltünk. Ha nem baj, a neveket kiszedtük, meg kiszedtük a város nevét is, mert nem szeretnénk, ha az üzlet neve kiderülne.
Fontos: droidunk, a "jó" példányt aláírta, és úgy vitte a postára a megsemmisített hitelkártyával együtt. Mi persze szakadtunk a röhögéstõl még a mai napon is.

Kép

Szerkesztette: HavocS 2004. 11. 26. 23:34 -kor

|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#70 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 23:42

Idézet: Gyenes - Dátum: 2004. nov. 26., péntek - 15:03

Nagyon helyesen -- ennek ellenére nem a legjobb a Word-öt használni ilyesmire. Titkárnőnek, elgépelések kiszúrására OK, de ha komoly íromány kerül ki az ember keze közül... Hány helyen láthattunk már pl. hónapneveket nagybetűvel?

Multkor angol nyelvu oneletrajzot kellett irnom.

Word notoriusan nekiallt automatikusan javitani a "marital" kifejezest "martial"-ra, meg jo, hogy kiszurtam visszaolvasaskor. (marital status=csaladi allapot, martial art=harcmuveszet)

Baratom eletrajzaban viszont rosszul szerepel...

#71 Felhasználó inaktív   Gyenes 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 23:43

Idézet: Levente - Dátum: 2004. nov. 27., szombat - 0:30

Kár, kíváncsi lennék mennyit tudok.

Na jó, ha lesz időm, összeírom a megoldást. Csak a mondatos részt (3. feladat) elég macerás...

#72 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 23:58

Idézet: Péntek - Dátum: 2004. nov. 26., péntek - 20:59

Ebben biztos vagyok, viszont lehet gépelni két ujjal, billenytűzetet és monitort felváltva nézve is ;)

Hát ha már van egyetlen egy működőképes magyar billentyűzeted, akkor nyert ügyed van. Angol és magyar kiosztás között ugyanis a rettenetesen nehéz, ALT + SHIFT kombinációval lehet váltani :) Szóval tehát aki erre is lusta... :rolleyes:
Persze tudom, az elmélet ott bukik meg, hogy az ilyen programozóknak csak angol billentyűzetük van, amin nincs egy darab ékezetes betű sem. Velük sincs ám semmi bajom, csak ne kritizálják a másikat a helyesírásuk miatt...

Melohelyemen magyar billzet van, lassan kiutest kapok tole, mert egy jo hosszu angol doksit kene leforditanom magyarra.

Z-Y csere persze allandoan befigyel, de ne rakhatom at a kiosztast 101-gombos magyarra, mert mas is dolgozik a gepen.

Ekezetekkel nincs is gondom, mar megszoktam nagyjabol, melyik hol van, de ami rettentoen idegesit, az az extra irasjelek, amiket csak AltGR+betu kombinacioval lehet elocsalogatni (pl. [,],{,}), na azokat mindig fel percig keresem, vajon hova van felfestve.

Ja, meg a hosszu, nagy I a masik halalom, ugye 101 gomboson nincs ilyen gomb, hanem AltGR+I-vel erheto el (kicsi meg AltGR+J), DE rendes magyar kiosztassal AltGR+I-re semmit sem ir, vakarhatom a fejemet, hol az a nyomorult hosszu i gomb. Persze, hogy a bal shift helyen.

#73 Felhasználó inaktív   Péntek 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 27. 00:53

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. nov. 26., péntek - 23:58

Z-Y csere persze allandoan befigyel, de ne rakhatom at a kiosztast 101-gombos magyarra, mert mas is dolgozik a gepen.

Arra az időre sem tudod átállítani, amíg te vagy a gép előtt?

Idézet

Ekezetekkel nincs is gondom, mar megszoktam nagyjabol, melyik hol van, de ami rettentoen idegesit, az az extra irasjelek, amiket csak AltGR+betu kombinacioval lehet elocsalogatni (pl. [,],{,}), na azokat mindig fel percig keresem, vajon hova van felfestve.

Azokat múltkor én is percekig kerestem, pedig rá van rajzolva a billentyűzetre mind :) Legutoljára pl. az € jellel szívtam, mert egyszerűen nem találtam meg :omg:  (Végül meglett ;))

#74 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 27. 01:46

Idézet: HavocS - Dátum: 2004. nov. 26., péntek - 23:34

egy elég vicces(?) és idevágó történet a tomcatpolo.hu-ról:

Vidéki kisvárosban lakunk, és az egyik számtech. boltban nagyon ismerõs vagyok. Dolgoztam is ott, stb... Pénteken bement egy droid, azzal a céllal, hogy az otthon szerkesztett dokumentumját kinyomtassa, és késõbb a kinyomtatott cuccot postázza. Namost véletlenül nyomtatott egy rossz példányt is (elírta rajta a saját nevét :)), amit mi megmentettünk (otthagyta a pulton), és beszkenneltünk. Ha nem baj, a neveket kiszedtük, meg kiszedtük a város nevét is, mert nem szeretnénk, ha az üzlet neve kiderülne.
Fontos: droidunk, a "jó" példányt aláírta, és úgy vitte a postára a megsemmisített hitelkártyával együtt. Mi persze szakadtunk a röhögéstõl még a mai napon is.

Kép

Atyaúristen!  :omg: Na hát ez nagyon kész van...  :omg: És ilyen írás mellett még fenyegetődzik is a levélben... Hát komolyan mondom, az ember esze áll meg...  :down:

#75 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 27. 04:10

Én ha sokat írok, akkor egy nap alatt teljesen át tudok állni angol kiosztásra. Pár éve nekem is csak angol billentyűzetem volt és ragaszkodtam hozzá, de elég régóta ékezetes van már.
Nemrég pár napig olyan gép előtt ültem aminek angol billentyűzete volt. Az első nap állandóan felcseréltem a Z-t és az Y-t. :) Érdekes módon a többi karakterrel nem volt bajom.
Utána meg a saját gépenem cseréltem fel, mert megszoktam az angolt. :)

Engem az zavar ha valaki direk ír rosszul (vagy csak így leplezi, hogy nem tud rendesen írni), és az amikor valaki akaratlanul ír nagyon rosszul.

#76 Felhasználó inaktív   viharhozo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 27. 07:53

Idézet: Péntek - Dátum: 2004. nov. 26., péntek - 21:01

Ha minden igaz, akkor "körút-szakasz" a megoldás :) Ugyanis három (és annál több - van egyáltalán ilyen?) szóból álló szóösszetételek közé mindig kell kötőjelet tenni.

6 szotagig nem kell kotojel. Tehat "korutszakasz".

#77 Felhasználó inaktív   viharhozo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 27. 07:57

Idézet: Péntek - Dátum: 2004. nov. 26., péntek - 20:59

Nem feltetlen errol van szo. En Unix alapu rendszereket kezdtem hasznalni anno, ott kellett megtanulnom vmilyen szinten gepelni, es ottan bizony nincs ekezet. Ennyi.
Egyebkent 5-6-7 evvel ezelott kicsinaltak, ha egy levlistara ekezetes levelet kuldtel. Sokan akkor szoktak le az ekezetekrol, visszaszokni meg minek. Van nehany szo, aminel persze elengedhetetlen az ekezet jelzese ("szorult bele nemi intelligencia").

#78 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 27. 09:42

Idézet: viharhozo - Dátum: 2004. nov. 27., szombat - 7:57

Van nehany szo, aminel persze elengedhetetlen az ekezet jelzese ("szorult bele nemi intelligencia").

Ez a kerek kerek, kerek egyet.
Vereb verebre vadaszik.

Szerkesztette: nyunyu 2004. 11. 27. 09:45 -kor

#79 Felhasználó inaktív   Mulder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 27. 10:56

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2004. nov. 26., péntek - 8:45

Ez igaz, de van aki szándékosan nem ír helyesen, és ha rászólók flegmán válaszol hogy úgy ír ahogy akar.
Gondolok itt pl Mulydej-re (persze már sokan bántották szegényt, bár őt ez nem érdekli)
Én is sokszor írok hibásan, de olvashatóan azért, használok írásjeleket is.
Ékezeteket sem mindig használok, ez a net hatása, az tuti.
Viszont  a NáLLad, tunning, és hasonló szavaktól falramászom.

Mar amikor lattam ennek a topicnak a cimet egybol gondoltam hogy max 5 hozzaszolas es egybol tema leszek :D

Bocs ha flegman valaszoltam, az ijen felvetesekre altalaban nem is szoktam valaszolni, 4 ev alatt belefarad az ember :)

1ebkent engem is zavar, nekem is megakad a szemem 1-2 durvabb hiban, sokan meg a hasonulasokrol sem hallottak. En azonban nem szoktam rajuk szolni, ugy erzem nincs hozza eleg alapom :D

#80 Felhasználó inaktív   Levente 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 27. 11:14

Idézet: Gyenes - Dátum: 2004. nov. 26., péntek - 23:43

Na jó, ha lesz időm, összeírom a megoldást. Csak a mondatos részt (3. feladat) elég macerás...

Elég az I. feladat :)

Téma megosztása:

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »