HWSW Informatikai Kerekasztal: "Olvashatatlan userek" - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

"Olvashatatlan userek" Értékeld a témát: -----

#421 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 23. 12:14

Idézet: guga - Dátum: 2004. dec. 23., csütörtök - 12:07

5 év intenzív internethasználat mellett leszoktam róla, hogy felvegyem a kesztyűt :D

Vigyázz, ez magas labda: mindjárt kiderül, hogy a kolléga már - mivel elmúlt 17 - közel 8 éve netezik, oszt győzött.

#422 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 23. 12:16

mizoo, ufosrac, xcke!

Van énnékem egy jó topicom, szavazni is lehet "Hány éves vagy?" cimmel. Menjetek és kattintsatok a 10 alattra.  :D
Mert bocs, de ezzel a szinvonallal, meg amit itt műveltek szvsz kb. azon szinten tartotok. Ha meg jó poénnak szánjátok az egészet be lehetne fejezni, mert ezután a kutya sem vesz komolyan benneteket.Ha meg komolyan gondoljátok...no komment!  :( És aztán leshetitek, ha segítségre lesz szükségetek, hogy itt a fórumon bárki is segíteni fog. Elássátok magatokat jó mélyre... Kép
NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#423 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 23. 12:20

degut akarok!
most!
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#424 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 23. 12:22

Idézet: mizoo - Dátum: 2004. dec. 22., szerda - 23:41

.... csak jottem, velemenytfejtettem es ennyi  :D

Idézet

A tobbieknek meg csak ennyit: :fuck:

Köszönjük? :think:  :rolleyes:

#425 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 23. 12:47

Idézet: Etele - Dátum: 2004. dec. 23., csütörtök - 12:22

Köszönjük? :think:  :rolleyes:

Köszönjük meg, hogy megköszönhetjük.
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#426 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 23. 13:19

Idézet: mizoo - Dátum: 2004. dec. 23., csütörtök - 11:47

4. lehet h szazszor igenyesebb vagyok barkinel aki itt helyesen ir, es az is lehet h meg jobban tok helyesen irni mint o - most ide nem jonnek sablonokkal, tudom h mit tok... ennyi

Lehet, hogy százszor igényesebb vagy, ezt senki nem tudja eldönteni. Legfeljebb következtetni az itteni megnyilvánulásodból. Ez alapján viszont ez nem látszik. Tudom, téged ez nem érdekel. Nos, engem sem :)
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#427 Felhasználó inaktív   Péntek 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 23. 15:12

Idézet: Öregszem - Dátum: 2004. dec. 23., csütörtök - 12:20

degut akarok!
most!

A kedvedért ;)

Szerk.: bár félek ez már nem segít.... :)

Kép
Kép
Kép
Kép

Szerkesztette: Péntek 2004. 12. 23. 15:14 -kor

#428 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 23. 23:30

Szerintem semmi értelme ennek a szavazásnak. Elvégre ez nem Magyar Nyelvhelyességi Fórum!

Meg úgy gondolom, ma már nincs olyan jelentősége annak, hogy ez most j, vagy ly. Egyre nagyobb lendülettel tör be a szleng is, ma már nem törekszik senki a nyelvhelyességre. (max a versírók költők, de ma már alig van belőlük. És persze a hivatalos nyelvezet.) A lényeg, hogy megértsenek téged, és ennyi. Nem sértésképp mondom, de sosem értettem azokat, akik felháborodnak egy-egy helyesírási hibán. Úgyí csinálnak, mintha az életük múlna azon, ha MUSZÁLYT írok. Ha mindenképp ragaszkodnak egyesek oldalakat beszélni egy adott nyelvhelyességi hibáról, annak ajánlok egy irodalmi fórumot.

:)

Szerkesztette: DEXTROSE 2004. 12. 23. 23:35 -kor

Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#429 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 23. 23:35

Hülye bunkó

Ültem az asztalomnál, amikor eszembe jutott egy függőben lévő telefonhívás, amit még el kell intéznem. Elővettem a noteszem, megkerestem Robin számát, és tárcsáztam. Egy férfi hang válaszolt kedvesen: "Halló?" Udvariasan mondtam: "Itt Patrick Hanifin. Beszélhetnék kérem Robin Carterrel?" Alighogy befejeztem, a kagylót lecsapták. El sem hittem, hogy bárki ilyen bunkó tud lenni. Megkerestem Robin számát a telefonkönyvben, és felhívtam a helyes számon. Kiderült, hogy véletlenül az utolsó két számot felcseréltem.
Miután beszéltem a barátommal, úgy döntöttem, hogy újra hívom a fickót. Amikor felvette a telefont, beleüvöltöttem, "Hülye bunkó!" majd lecsaptam a kagylót. A noteszomba telefonszám mellé írtam: "hülye bunkó" és betettem az asztalfiókomba. Az elkövetkezendő hetekeben, amikor rossz passzban voltam, csak felhívtam, lehulyebunkóztam, és lecsaptam a telefont. Ettől mindig felvidultam.

Még abban az évben a telefontársaság bevezette a hívószámkijelzést. Ez nagyon fájdalmasan érintett, mert abba kellett hagynom a "hülyebunkó" hívását. Aztán egy nap eszembe jutott valami. Újra felhívtam, és hallottam ahogy mondja: "Halló". Kitaláltam egy nevet és udvariasan ezt mondtam neki: "Jónapot uram. A telefontársaság kereskedelmi osztályáról beszélek, és erdeklődni szeretnék, hogy hallott-e már cégünk hívószámkijelzési szolgáltatásairól?" Ő nemmel válaszolt és lecsapta a telefont. Gyorsan visszahívtam és ennyit mondtam neki: "Azért mert egy hülye bunkó vagy!" és letettem.

Az ok, amiért ezt megosztom veletek az, hogy megmutassam, ha valami igazán bosszant, akkor van mód tenni ellene valamit. Csak hívni kell azt a számot.

Egy másik nap egy idős nő elég sok időmet elvette, miközben próbált kiállni a parkolóból. Azt gondoltam, sosem fog már eltűnni onnan. Végül beindította a kocsit, és csigalassúsággal kigördült a parkolóhelyről. Kicsit hátratolattam, hogy legyen elég helye kikanyarodni. Nagyszerű, gondoltam. Végre elmegy. Amikor hirtelen a semmiből feltűnik egy fekete Camaro és beáll az én parkolóhelyemre! Dudáltam és ordítoztam, hogy nem teheti ezt velem, mert én voltam ott előbb. De a fickó csak kiszállt a kocsiból, tudomást sem véve rólam és besétált a bevásárlóközpontba. Ez a fickó egy hülye bunkó, gondoltam, ahogy nagyon sok hülye bunkó létezik a világban. Ekkor észrevettem egy cetlit a kocsi ablakán: "Eladó" és alatta a telefonszám. Felírtam a számot és kerestem egy másik parkolóhelyet.

Néhány nap múlva, otthon ülök az asztalom mellett. Miután hívtam a kedvenc "hülye bunkómat", eszembe jutott a másik telefonszám, és gondoltam, jobb, ha őt is felhívom. Néhány csengetés után felvette a telefont. Udvariasan mondtam: "Az eladó fekete Camaro ügyében telefonálok. Meg tudná mondani, hol nézhetnem meg a kocsit?" Így válaszolt: "Természetesen." Bediktálta a címet, egy sárga ház volt, és a kocsi a ház előtt állt. "Megtudhatnám a nevét?" kérdeztem. "Don Hansennek hívnak" válaszolta. "Mikor mehetnék át megnézni a kocsit?" kérdeztem. "Általában minden este itthon vagyok. Ugorjon be valamikor." "Rendben" mondtam. "Oooo, Don, mondhatok önnek valamit? Maga egy hülye bunkó!" és letettem. Ezután Don Hansen számát is beprogramoztam a gyorshívóba. Minden remekül ment. Ha bármi bajom volt, volt kéznél két hülye bunkó, akit hívhattam.

De néhány hónap múlva már nem volt olyan vicces az egész, mint kezdetben. Gondolkoztam egy picit, majd kitaláltam valamit. Először is felhívtam egyes számú hülye bunkót. Miután felvette, beleordítottam a telefonba a szokásost, de nem tettem le. Ekkor megkérdezte, hogy ott vagyok-e még, és kérte, hogy ne hívjam többet. "Szó sem lehet róla" mondtam. "Hogy hívják?" kérdezte. "Don Hansen" mondtam. Megkérdezte, hol lakom, erre bemondtam neki a címet, ahol a fekete Camaro parkol a ház előtt. "Azonnal odamegyek, Don. Legjobb, ha elkezd imádkozni" mondta. "Oh, most nagyon megijesztett, hülye bunkó" ordítottam, és letettem.

Ezek után felhívtam 2-es számú hülye bunkót. Szokásos hülyebunkózás után itt sem tettem le. Azt mondta: "Ha rájönnék, hogy ki maga...." "Akkor mit tenne?" kérdeztem. "Szétrúgnám a seggét" "Nos, itt a lehetőség. Azonnal átmegyek, hülye bunkó" és letettem. Ezek után felhívtam a rendőrséget, bemondtam a címet és mondtam nekik, hogy azon nyomban megölöm a buzi élettársamat, amint ő hazaér. Majd hívtam a 13-as Csatornét, hogy bandaháború van az adott címen. Ezek után én is odamentem a címre, hogy végignézzem az egész cirkuszt.

Örömmel töltött el, ahogy két hülye bunkó üti-vágja egymást egy csapat rendőr előtt, miközben a rendőrségi helikopter köröz a fejük fölött. Ez volt életem legnagyobb élménye.
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#430 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 23. 23:35

Idézet: DEXTROSE - Dátum: 2004. dec. 23., csütörtök - 23:30

Szerintem semmi értelme ennek a szavazásnak. Elvégre ez nem Magyar Nyelvhelyességi Fórum!

Szavazás?

Ok... :rolleyes:

Igazad van, ez nem egy Magyar Nyelvhelyességi fórum, hanem egy Magyar fórum.

Ez pedig ozt lyelenti, h foglalkozni kéne a MAGYAR hejesirassál.  :think:

Szerkesztette: -Turbo- 2004. 12. 23. 23:39 -kor

JóSebesség

#431 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 23. 23:39

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2004. dec. 23., csütörtök - 23:35

Szavazás?

Ok... :rolleyes:

Igazad van, ez nem egy Magyar Nyelvhelyességi fórum, hanem egy Magyar fórum.

Ez pedig azt jelenti, hogy foglalkozni kéne a MAGYAR helyesírással.  :think:

Értem, de figy...téged mért zavar, ha valaki véletlenül ejt egy-két hibát a köznyelvben (beszélt nyelvben)?

Nem a mondatösszerakásról beszélek, hanem a betűhibákról és egy-két tipushibáról.

Valaki például nem tehet arról, hogy hülyén tud fogalmazni (például én)  :)

Szerkesztette: DEXTROSE 2004. 12. 23. 23:42 -kor

Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#432 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 23. 23:44

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2004. dec. 23., csütörtök - 23:35

Ez pedig ozt lyelenti, h foglalkozni kéne a MAGYAR hejesirassál.  :think:

Csak azt nem bírom amikor valaki még arra sem képest hogy azokat a fránya írásjeleket kitegye hát persze ez nem gond hisz tudjuk hogy biztos nagyon elfoglalt az illető nomeg persze mért is kéne odafigyelni olyan kúl ez a szleng let's használjuk it hát nem sokkal jobb

Szerkesztette: -Turbo- 2004. 12. 23. 23:45 -kor

JóSebesség

#433 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 23. 23:46

Idézet: DEXTROSE - Dátum: 2004. dec. 23., csütörtök - 23:39

Értem, de figy...téged mért zavar, ha valaki véletlenül ejt egy-két hibát a köznyelvben (beszélt nyelvben)?

Nem a mondatösszerakásról beszélek, hanem a betűhibákról és egy-két tipushibáról.

Idézet

Ezt is mind elmondtad:think:

Idézet

Nem a mondatösszerakásról beszélek, hanem a betűhibákról és egy-két típushibáról.

Talán éppen azért.....

Idézet

Hát igen. Ezt is a komenizmus kényszerítette rá. De ő nem tehet róla, sőt.... mindenről csak más tehet. Tudod mit. Teszek rád. Akkor viszont elkezdesz sínkongatni, hogy lenézlek. És tényleg....
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#434 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 23. 23:48

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2004. dec. 23., csütörtök - 23:44

Csak azt nem bírom amikor valaki még arra sem képest hogy azokat a fránya írásjeleket kitegye hát persze ez nem gond hisz tudjuk hogy biztos nagyon elfoglalt az illető nomeg persze mért is kéne odafigyelni olyan kúl ez a szleng let's használjuk it hát nem sokkal jobb

A szleng nem kúlságról szól! Szerintem a szlengnek az a lényege, hogy könnyítse a beszédet, lerövidítsen egy-két szót.

Igen, a vesszők és a pont. Nem értem, miért baj, ha kihagyja az ember. Szerintem nincs semmi felháborító ebben akkor, ha:

1, Az illető véletlenül hagyja el az ékezeteket (figyelmetlenségből
2, Nem tud arról, hogy kell oda tenni. Tehát nem tudja, hogy hosszú vagy rövid ú/u

paranormal.hu

#435 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 23. 23:50

Van aki egész egyszerűen azért nem teszi ki, mert nem akarja.

Szerintem a fórum nem játszótér.

Vagy az irodalomfüzetébe is így ír?  :think:
JóSebesség

#436 Felhasználó inaktív   galileo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 23. 23:52

Idézet

Valaki például nem tehet arról, hogy hülyén tud fogalmazni (például én)

Biztos vagy benne?

#437 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 23. 23:52

Idézet: DEXTROSE - Dátum: 2004. dec. 23., csütörtök - 23:48

A szleng nem kúlságról szól! Szerintem a szlengnek az a lényege, hogy könnyítse a beszédet, lerövidítsen egy-két szót.

Igen, a vesszők és a pont. Nem értem, miért baj, ha kihagyja az ember. Szerintem nincs semmi felháborító ebben akkor, ha:

1, Az illető véletlenül hagyja el az ékezeteket (figyelmetlenségből
2, Nem tud arról, hogy kell oda tenni. Tehát nem tudja, hogy hosszú vagy rövid ú/u

Kép

Tehát azt állítod, felháborító amúgy, kivéve ha csinálja?  :think:
¤

#438 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 23. 23:52

"Hát igen. Ezt is a komenizmus kényszerítette rá. De ő nem tehet róla, sőt.... mindenről csak más tehet. Tudod mit. Teszek rád. Akkor viszont elkezdesz sínkongatni, hogy lenézlek. És tényleg.... "

Helyesírásból mindig 4-es, 5-ös voltam!   :)
De most komolyan...

Attól, hogy valaki nem tud jól fogalmazni (azaz mondatot összerakni), nem jelenti azt, hogy műveletlen, buta, stb...Én sajnos olyan vagyok, hogy írott formában nehezen fogalmazok. Ez van.

Szerkesztette: DEXTROSE 2004. 12. 23. 23:53 -kor

paranormal.hu

#439 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 23. 23:55

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. dec. 23., csütörtök - 23:52

Kép

Tehát azt állítod, felháborító amúgy, kivéve ha csinálja?  :think:

Ha figyelmetlenségből írja, akkor azt simán el lehet nézni. Nem fognak sokan órákat ülni egy oldal előtt, átböngészni, hogy hol van helyesírási hiba.

A másik dolog: ha valaki nem tud helyesen írni, akkor az az ő baja. Manapság már az iskolákban nincs akkora súlya ennek a dolognak, mint jópár évvel ezelőtt. Ma már nem úgy tanítják a helyesírást, mint régen...

paranormal.hu

#440 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 23. 23:56

Idézet: DEXTROSE - Dátum: 2004. dec. 23., csütörtök - 23:52

Helyesírásból mindig 4-es, 5-ös voltam!   :)
De most komolyan...

Attól, hogy valaki nem tud jól fogalmazni (azaz mondatot összerakni), nem jelenti azt, hogy műveletlen, buta, stb...Én sajnos olyan vagyok, hogy írott formában nehezen fogalmazok. Ez van.

Akkor mit mondasz arra, aki nem tud egy mondatot összerakni? Okos?

(És most ugye kizárjuk azokat, akik mentálisan képtelenek az összefüggő beszédre - debilek, idióták, dawn-kórosak... egyszóval betegek.)
¤

Téma megosztása:

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.