HWSW Informatikai Kerekasztal: "Olvashatatlan userek" - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

"Olvashatatlan userek" Értékeld a témát: -----

#441 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 23. 23:59

Idézet: galileo - Dátum: 2004. dec. 23., csütörtök - 23:52

Biztos vagy benne?

Igen, sajnos én írásban elég nehezen fogalmazok...
Viszont erre gyakran rátesz még egy lapáttal az is, hogy sietek amikor pl ide a fórumba írok, mert megyek valahova, vagy mert játszani fogok, stb...
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#442 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 24. 00:01

Idézet: DEXTROSE - Dátum: 2004. dec. 23., csütörtök - 23:55

Nem fognak sokan órákat ülni egy oldal előtt, átböngészni, hogy hol van helyesírási hiba.

A másik dolog: ha valaki nem tud helyesen írni, akkor az az ő baja. Manapság már az iskolákban nincs akkora súlya ennek a dolognak, mint jópár évvel ezelőtt. Ma már nem úgy tanítják a helyesírást, mint régen...

Nem, a szellemi környezetszennyezés az én bajom is... ugyanúgy, ahogy a fizikai környezetszennyezés is.

A helyesírás pedig belső tulajdonság kérdése, nem az iskolai módszereké. Aki nem akar, az slendrián marad bármely módszer mellett, sőt ideológiát gyárt hozzá, hiszen minek az.

Tulajdonképpen mindaddig semmi gondom nincs vele, hogy valaki imád a disznókkal fetrengeni a sárban - legalább a disznók is embernek érezhetik magukat -, amíg el nem kezdi magyarázni teljes meggyőződéssel, hogy az a természetes.
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#443 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 24. 00:01

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. dec. 23., csütörtök - 23:56

Akkor mit mondasz arra, aki nem tud egy mondatot összerakni? Okos?

(És most ugye kizárjuk azokat, akik mentálisan képtelenek az összefüggő beszédre - debilek, idióták, dawn-kórosak... egyszóval betegek.)

Láttál te már néhány politikust a TV-ben beszélni? És professzorokat? Mert én láttam egyet-kettőt, és szörnyülkodtem azon, hogyan rakhatnak be ilyen embert a TV-be. Beszélni nem tudnak, nem érteni mit akarnak mondani, és órákon át gondolkodnak a következő szón!

Szerkesztette: DEXTROSE 2004. 12. 24. 00:06 -kor

Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#444 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 24. 00:05

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. dec. 24., péntek - 0:01

Nem, a szellemi környezetszennyezés az én bajom is... ugyanúgy, ahogy a fizikai környezetszennyezés is.

A helyesírás pedig belső tulajdonság kérdése, nem az iskolai módszereké. Aki nem akar, az slendrián marad bármely módszer mellett, sőt ideológiát gyárt hozzá, hiszen minek az.

Tulajdonképpen mindaddig semmi gondom nincs vele, hogy valaki imád a disznókkal fetrengeni a sárban - legalább a disznók is embernek érezhetik magukat -, amíg el nem kezdi magyarázni teljes meggyőződéssel, hogy az a természetes.

Nem mondtam, hogy természetes, csak a mai világban már sokan nem foglalkoznak a helyesírási kérdésekkel.

Szerintem az az irány, amely felé a nyelv halad, nem feltétlen rossz. Hasonlítsd csak össze az amerikai angolt a brit angollal! a britek szerint az amerikai angol elfásult, helytelen nyelv. Mégis, sokan jobban megértik mint a britet!

paranormal.hu

#445 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 24. 00:05

Idézet: DEXTROSE - Dátum: 2004. dec. 24., péntek - 0:01

Láttál te már néhány politikust a TV-ben beszélni? És professzorokat? Mert én láttam egyet-kettőt, és szörnyülkodtem azon, hogyan rakhatnak be ilyen embert a TV-be.

Megbocsáss, láttam már ösztönlényt az utca közepén végezni a dolgát, mégsem tekintem követendő példának....
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#446 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 24. 00:07

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. dec. 24., péntek - 0:05

Megbocsáss, láttam már ösztönlényt az utca közepén végezni a dolgát, mégsem tekintem követendő példának....

Igen,...viszont ez csak egy példa volt.

paranormal.hu

#447 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 24. 00:10

Idézet: DEXTROSE - Dátum: 2004. dec. 24., péntek - 0:05

Nem mondtam, hogy természetes, csak a mai világban már sokan nem foglalkoznak a helyesírási kérdésekkel.

Szerintem az az irány, amely felé a nyelv halad, nem feltétlen rossz. Hasonlítsd csak össze az amerikai angolt a brit angollal! a britek szerint az amerikai angol elfásult, helytelen nyelv. Mégis, sokan jobban megértik mint a britet!

Mennyi tapasztalatod van róla? Hallottál már egyetlen texasit? Netán olyat aki spanyol anyanyelvű volt valaha? Kerestél már munkát az Államokban, ahol az is lényeges volt, hogy ne 3 dolláros órabér legyen?
¤

#448 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 24. 00:14

Idézet: DEXTROSE - Dátum: 2004. dec. 24., péntek - 0:07

Igen,...viszont ez csak egy példa volt.

Igen,... azért is kaptál egy még jobb példát válaszul.
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#449 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 24. 00:14

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. dec. 24., péntek - 0:10

Mennyi tapasztalatod van róla? Hallottál már egyetlen texasit? Netán olyat aki spanyol anyanyelvű volt valaha? Kerestél már munkát az Államokban, ahol az is lényeges volt, hogy ne 3 dolláros órabér legyen?

Nézd...szerintem hallásra egy laikus is meg tudja különböztetni a két nyelvet. Az angolok sokkal lágyabban, kifinomultabban beszélnek, míg az amerikaiak nyersebben, egyszerűbben ejtik ki a szavakat. Nem tudom ki hogy van vele, de én tisztábban megértem az amerikai dialektust.

Ez a véleményem.

Nem jártam az USA-ban, de sokan jártak már kint a környezetemben, és elmondták, hogy meglehetősen erőteljes a kiejtésbeli különbség a kettő között. Ezt az angoltanárom is mondta még negyedikben.  :)

Szerkesztette: DEXTROSE 2004. 12. 24. 00:18 -kor

paranormal.hu

#450 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 24. 00:15

Idézet: *Iguana* - Dátum: 2004. dec. 24., péntek - 0:14

Igen,... azért is kaptál egy még jobb példát válaszul.

Azért egy "ösztönlényt" ne hasonlítsunk össze egy szellemileg jóval magasabb szinten lévő élőlénnyel  :)

Szerkesztette: DEXTROSE 2004. 12. 24. 00:16 -kor

paranormal.hu

#451 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 24. 00:20

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. dec. 23., csütörtök - 23:35

Hülye bunkó
...

Ha saját szerzemény, akkor gratulálok, ha nem, megkérdezhetem, hogy ki a szerző? :respect:

#452 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 24. 00:20

Idézet: DEXTROSE - Dátum: 2004. dec. 24., péntek - 0:14

Nézd...szerintem hallásra meg lehet különböztetni a két nyelvet. Az angolok sokkal lágyabban, kifinomultabban beszélnek, míg az amerikaiak nyersebben, egyszerűbben ejtik ki a szavakat. Nem tudom ki hogy van vele, de én tisztábban megértem az amerikai nyelvet.

Ez a véleményem.

Nem jártam az USA-ban, de sokan jártak már kint a környezetemben, és elmondták, hogy meglehetősen erőteljes a kiejtésbeli különbség a kettő között. Ezt az angoltanárom is mondta még negyedikben.  :)

Igen, közelítőleg igaz, hogy a "népek kohójának" a filozófiája arra épül, hogy kommunikálj. Nem cizellál - a jobbról-balról összegyűltek közötti minél egyszerűbb megértés a lényeg.

A brit erre éppen az ellenkező véglettel válaszolt, fintorogva emeli a mércét, alapozva arra, hogy ő tényleg angolul beszél. (Bár Kanadában már mondták, hogy a kanadai az etalon, hozzájuk képest a szigetországbeli is akcentus. :) )

Viszont ez a topik nem az angolról és nem egy világnyelvről szól. A sajátodról, ami csak addig  marad a tied, amíg megőrzöd. Ha saját magad feladod.....
¤

#453 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 24. 00:21

Idézet: Etele - Dátum: 2004. dec. 24., péntek - 0:20

Ha saját szerzemény, akkor gratulálok, ha nem, megkérdezhetem, hogy ki a szerző? :respect:

Angolból fordítás.
¤

#454 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 24. 00:23

Idézet: DEXTROSE - Dátum: 2004. dec. 24., péntek - 0:15

Azért egy "ösztönlényt" ne hasonlítsunk össze egy szellemileg jóval magasabb szinten lévő élőlénnyel  :)

Idézet

Értem, de figy...téged mért zavar, ha valaki véletlenül ejt egy-két hibát a köznyelvben (beszélt nyelvben)?

Nem a mondatösszerakásról beszélek, hanem a betűhibákról és egy-két tipushibáról.

Valaki például nem tehet arról, hogy hülyén tud fogalmazni (például én)

¤

#455 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 24. 00:24

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. dec. 24., péntek - 0:21

Angolból fordítás.

Texasi vagy "angol" angolból? :nevet2:

Komolyra fordítva a szót, ha tudod ki a szerző, akkor megköszönném ha megosztanád velem/velünk, mert szívesen olvasnék tőle mást is (akár angolul is :) ).

#456 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 24. 00:26

Idézet: DEXTROSE - Dátum: 2004. dec. 24., péntek - 0:14

...Az angolok sokkal lágyabban, kifinomultabban beszélnek, míg az amerikaiak nyersebben, egyszerűbben ejtik ki a szavakat. Nem tudom ki hogy van vele, de én tisztábban megértem az amerikai dialektust.
...

Ezek szerint egyéne válogatja, mert én speciel a (beszélt) brit angolt sokkal jobban megértem, mint az amerikait. :think:

#457 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 24. 00:26

Idézet: DEXTROSE - Dátum: 2004. dec. 24., péntek - 0:15

Az összehasonlításod második alanyának definíciójával sok esetben nem tudok egyetérteni.
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#458 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 24. 00:28

Idézet: Etele - Dátum: 2004. dec. 24., péntek - 0:26

Ezek szerint egyéne válogatja, mert én speciel a (beszélt) brit angolt sokkal jobban megértem, mint az amerikait. :think:

Ez érdekes kérdés...egy szakmai fórumon erről egy szavazás igen jó ötletnek bizonyulna.

Szerkesztette: DEXTROSE 2004. 12. 24. 00:28 -kor

paranormal.hu

#459 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 24. 00:30

Idézet: DEXTROSE - Dátum: 2004. dec. 24., péntek - 0:28

Ez érdekes kérdés...egy szakmai fórumon erről egy szavazás igen jó ötletnek bizonyulna.

Ja, igen, a feleletválasztós őrület. Nem tudunk semmit, de megszavaztatjuk.
¤

#460 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 24. 00:32

Idézet: Etele - Dátum: 2004. dec. 24., péntek - 0:24

Texasi vagy "angol" angolból? :nevet2:

Komolyra fordítva a szót, ha tudod ki a szerző, akkor megköszönném ha megosztanád velem/velünk, mert szívesen olvasnék tőle mást is (akár angolul is :) ).

Ott van benne: Patrick Hanifin  :)
¤

Téma megosztása:

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.