Mi az az SZVSZ?
Itt is láttam már pár hozzászólással feljebb.
A szöveg, amiben szerepel általában érthető számomra, de intuitív képességem szegényessége végett némi gondot okoz a rövidítés pontos dekódolása.
Egyébként én az olyan hozzászólásoktól akadok ki, melyek mögött nem rejlik semmilyen érték.
Gondolok itt arra, mikor valaki véletlenül elüt valamit, vagy esetleg diszlexiával -- mert ilyen is van -- küszködik, és ahhelyett, hogy válaszolnának neki; inkább fikázni kezdik és offolnak.
Az olvashatatlan és a hibás írás egymásnak nem szinonímái. Van olyan hibás hozzászólás, melyet el lehet olvasni, és örökké hálálkodhatun, mert válaszra leltünk benne egy fontos kérdésünkre. De van olyan is, mely nélkülözi a nyelvtanilag hibás szavakat, sőt a mondat is értelmes, de többszöri olvasat után értem amit akar.
SZVSZ miről is beszélünk?
Megtanultam már hosszú életem során, hogy bizonyos dolgokban elfogadjam a kompromisszumokat. Felőlem írhat valaki helyesen, ha egy seggfej.
Mindazon által törexem a helyesírásra, de a topic társasága, meghatározza az odaillő stilisztikát.
Itt például nem biztos, hogy mókásnak hatna egy "X" ksz helyett, de máshol szinte követelmény.
Jól is nézne ki, ha hivatalos szövegben csúszna be egy ilyen. Bár minnél többet "szlengel" valaki, annál nagyobb rá az esély.
ui.: Átolvastam irományomat, és javítottam elküldés előtt. Gondolatokat próbáltam megfogalmazni írásos magyar nelven. Aki ezek után belémjavít, az megteheti De csak akkor tegye, ha előbb elgondolkozik azon, amit mondani szerettem volna.

Súgó
A téma zárva.