Láma juzerek :)) a jelentés a pult tuloldalárol
Elküldve: 2008. 04. 22. 07:27
Ha tényleg ügyfeled (ebben kételkednék, szerintem hallottad valakitől a történetet...) akkor nem értem mi a bajod?
Elvileg te vagy a szakember neked kellene -pénzért- elmesélni neki, hogy mi mit jelent, nem?
Ebből élsz, vagy nem?
Nem mindenkinek evidensek ezek a szavak, hogy betárcsázós, meg miért nem marad meg az email cím ha szolgáltatót vált.
Pl. a szüleimnek se lenne fogalma róla, pedig nagyon jól képzett, elismert szakemberek a saját területükön, akkor most röhögjem ki őket?
Elküldve: 2008. 04. 22. 07:52
Az ilyen jellegű ügyfelek nulla befektetéssel akarnak bármit megkapni tegnapra, és olyan hülye formában ahogy azt ők elképzelték. Ezek az emberek nem a szakemberre hallgatnak, hanem arra, aki a legkevesebbet kéri a munkájáért. Tapasztalat.
Elküldve: 2008. 04. 22. 09:09
Csak azt utálom, amikor a nagy arcú számítógép szakemberek kinevetik az olyan embereket akik nem értenek hozzá.
Lehet, hogy az itt emlegetett ember felhívta az ügyfélszolgálatot, ahol valami nagytudású félrebeszélt vagy félre értette és azt hitte így jó lesz.
Mivel nem működött ezek szerint felhívta Gollamot, hogy baj van aki meg kiröhögi ahelyett, hogy megcsinálná neki és kiszámlázná neki.
Ha ez így van akkor nem az ügyfél a szánalmas, hanem gollem.
Ha tényleg értetlen és hülye az ügyfél, akkor lehet rajt nevetni, de ez nem derült ki a leírásból, csak az, hogy ha valaki kevesebbet tud mint Gollem akkor az szánalmas.
Elküldve: 2008. 04. 22. 15:52
Ügyfelem: havi fix összeget fizet azért, hogy az ÖSSZES informatikai problémával én foglalkozzak, havi egy ingyenes kiszállással.
Bosszankodom, mert:
- nem kérdezi meg, hogy mi ez (még hétvégén is felhív, hogy most jár a T*SCO-ban és lát egy ilyen-olyan egeret...)
- nekem kétszer kellett kimennem emiatt hozzá (kb. 4 óra plusz) és 1 órán keresztül beszélni az ügyfélszolgálattal
- miután újra megy minden, megint kimenni hozzá és visszaállítani mindent
köszönöm és maradok szánalmas:
Gollam
Elküldve: 2008. 04. 22. 20:19
Az ismeretek elsajátításához sok sok idő szükséges.
Az ember végigjárja a tyúklétrát a láma usertől, a useren át a rendszergazdáig.
Mire felér arra a szintre, hogy ügyfelei lesznek, rá kell jönnie, hogy mennyit veszített a szabadságából. Mennyi minden mást tehetett volna ahelyett, hogy szakmai lapokat, fórumokat böngészett - mindezt azért, hogy választott szakmájában helyt tudjon állni.
Ez a tudás eladó.
Ha valamit nem tud láma user, akkor tanuljon, vagy vegye meg.
Ha nincs pénze eljöhet felásni a kertem, amig én megoldom az Ő problémáját.
Ilyen egyszerű ez.
Nem nagyképűség - szimpla üzlet.
Egyébként a jó rendszergazda pontosan tudatában van, hogy Ő is csak egy láma user, mert bármikor bekaphat egy olyan problémát amelyet önerőből megoldani képtelen.
Egyébként az ügyfél érdekes ember - lordrolee eléggé pontosan megfogalmazta.
Elküldve: 2008. 04. 22. 22:30
Idézet: Brokkoli - Dátum: 2008. ápr. 22., kedd - 21:19
Kertásás az én dumán, amúgy valóban.
Elküldve: 2008. 04. 22. 22:33
Idézet: Gollam - Dátum: 2008. ápr. 22., kedd - 16:52
Attól függ mekkora az az összeg. Ennek függvényében, ha mondjuk van 6 nulla, akkor vasárnap éjjel kb. az egyik vesémet is elviheti
Elküldve: 2008. 04. 23. 04:35
Idézet: Jahno - Dátum: 2008. ápr. 22., kedd - 23:30
Na ja.
Plagizáltam. De bejött, mert idecsaltalak.
Akkor a vese mennyi? Nagyon le van strapálva?
Elküldve: 2008. 04. 23. 15:55
Idézet: Jahno - Dátum: 2008. ápr. 22., kedd - 22:33
Azért ne add olyan olcsón ... én 100 jegyű számért se adnám oda egyiket sem.
Erről jut eszembe, Hofi mondta (nem negatív értelem mondom Rád, hanem csak eszembe jutott):
"Pénzért? Szopok, nyalok, gombot varrok!"
Elküldve: 2008. 04. 23. 22:54
Idézet: Sparow2 - Dátum: 2008. ápr. 23., szerda - 16:55
Erről jut eszembe, Hofi mondta (nem negatív értelem mondom Rád, hanem csak eszembe jutott):
"Pénzért? Szopok, nyalok, gombot varrok!"
Az a 100 számjegy meggondolandó, tekintve, hogy egy vesével tökéletesen el tudja látni a szervezet ezirányú szükségleteit egy pár hónapos átmeneti periódus után.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2008. 04. 24. 07:27
Üdvözletem.Nem melegszik az olajsütőm. Történt ugyanis, hogy egyik nap csak langyosodott,
majd később egyáltalán nem melegített tovább. Kicseréltem a hőbiztosítékot,nem javult a
hömérséklet-szabályozóra csatlakozó zsinórokat összekötve kikerültem a kapcsolót,nem javult.
Mi lehet a gond, hisz semmi alakatrész, csak zsinórok. Kukára érett a termék?
Szerintetek mivel lehet a baj?
Elküldve: 2008. 04. 24. 09:30
Idézet: didyman - Dátum: 2008. ápr. 23., szerda - 22:54
Ezzel tisztában vagyok, de akkor se.
Majd ha meghalok, akkor már kivehetik, ha kell valakinek, de amíg élek, addig legyen meg minden részem, ha lehet.
Elküldve: 2008. 04. 24. 11:56
Idézet: didyman - Dátum: 2008. ápr. 23., szerda - 23:54
De nem igazán.
Amikor érett férfiember úgy jár pisilni, mint a kislányok, pedig csak egy pohár sört ivott meg ebéd után....
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"
Elküldve: 2008. 04. 24. 13:31
Idézet: Jahno - Dátum: 2008. ápr. 22., kedd - 22:33
Én azért megnézném, h az a sok 0-lla a tizedes vessző előtt, vagy után van-e.
Keresztamamám jó 40 éve él egy vesével, már jóval túl van a 80-on.
Szerkesztette: Gyula2222 2008. 04. 24. 13:32 -kor
Elküldve: 2008. 04. 24. 20:05
Idézet: pjotr007 - Dátum: 2008. ápr. 22., kedd - 8:27
Pl. a szüleimnek se lenne fogalma róla, pedig nagyon jól képzett, elismert szakemberek a saját területükön, akkor most röhögjem ki őket?
nem szakemberség kell egy csomó informatikai ismerethez, hanem JPÉ (józan paraszti ész). nagyon sokan felveszik az "úgysemértem jajjjdenehéz neismondd-mer-hülye-vok-hozá" mentalitást és sírnak mint a szűzkislány mikor fáj neki.
ha kokettálok a té onlájjal, és lesz egy netem vagy egy email címem, nem kezdek el bociarcot meg kerek szemeket vágni, mikor megszüntetem velük a szolgáltatást, és az ő általuk biztosított email cím nem megy.
aki az általam említett mentalitást produkálja, nos ők vágják a bociarcot is, mikor félrecsúszik valami.
én sem szoktam rászólni a falfestő szakemberre, hogy "de uram, nekem ne is mondja miért lentről felfelé fest, ehhez én hülye vagyok, nem is akarom megérteni soha.."
én befogadom az információt...
ennyi
Elküldve: 2008. 04. 26. 08:35
Idézet: Gollam - Dátum: 2008. ápr. 22., kedd - 14:52
Ügyfelem: havi fix összeget fizet azért, hogy az ÖSSZES informatikai problémával én foglalkozzak, havi egy ingyenes kiszállással.
Bosszankodom, mert:
- nem kérdezi meg, hogy mi ez (még hétvégén is felhív, hogy most jár a T*SCO-ban és lát egy ilyen-olyan egeret...)
- nekem kétszer kellett kimennem emiatt hozzá (kb. 4 óra plusz) és 1 órán keresztül beszélni az ügyfélszolgálattal
- miután újra megy minden, megint kimenni hozzá és visszaállítani mindent
köszönöm és maradok szánalmas:
Gollam
Szívesen máskor is!
Ha leírtad volna a körülményeket is, akkor meg sem szólalok, de ezek nélkül csak egy nagyképű dumának hangzott.
Így mindjárt más a dolog.
De egy dolgot nem értek?
Te nem ebből élsz?
Akkor meg mi a gond, kimentél 2-szer kiszámláztad, nem?
Ha kell kimész még 10-szer, hiszen ez a munkád, neked az a jó, hogy ki kell menni, vagy valamit félreértek?
Szerkesztette: pjotr007 2008. 04. 26. 08:48 -kor
Elküldve: 2008. 04. 26. 08:46
Idézet: deuce - Dátum: 2008. ápr. 24., csütörtök - 19:05
ha kokettálok a té onlájjal, és lesz egy netem vagy egy email címem, nem kezdek el bociarcot meg kerek szemeket vágni, mikor megszüntetem velük a szolgáltatást, és az ő általuk biztosított email cím nem megy.
aki az általam említett mentalitást produkálja, nos ők vágják a bociarcot is, mikor félrecsúszik valami.
én sem szoktam rászólni a falfestő szakemberre, hogy "de uram, nekem ne is mondja miért lentről felfelé fest, ehhez én hülye vagyok, nem is akarom megérteni soha.."
én befogadom az információt...
ennyi
AZ baj, hogy ugyanezt mondhatja egy matematikus is vagy egy idegsebész, mert ami egy szakmában ujjgyakorlat és természetes és sima józan paraszti ésszel felfoghatónak tűnik egy olyan embernek aki évek óta ezt csinálja, ebben él, az még nem biztos, hogy másnak is az.
Ezek főként annak aki nem ért hozzá, nem érdekli annak nem az.
Volt akinek az email cím azt jelentette, hogy az az ő személyes levelezésének, a gépen lévő outlooknak a címe, amikor megkapta a gépet kapott hozzá levelező programot és címet is, sejtelme sincs arról, hogy mi az a szolgáltató, pop3 stb.
Nincs is rá szüksége, amikor ki lett cserélve a gépe, akkor megkérdezte, hogy a levelezése megmarad-e.
Ettől még nem hülye, csak semmi szüksége erre a tudásra.
Nem azért nem érdeklődött utána korábban, mert hülye lenne, csak k**ra nem érdekelte a dolog.
Szóval nem ilyen egyszerűek a dolgok.
Persze ettől még hülyék vannak akinek magyarázhatod, hogy cd íróval nem lehet dvd-t írni, úgy tűnik meg is érti, bólogat majd megkérdezi, hogy de, másik programmal sem?
Elküldve: 2008. 04. 26. 11:53
Idézet: pjotr007 - Dátum: 2008. ápr. 26., szombat - 9:35
Nem ismered a fogalmat, mint "júzert". Ha 2szer ki kell menni, akkor minimum szarul csináltad meg, aztán örülj, hogy nem Te fizetsz kártérítést. Vagy a 2. után keres mást, aki esetleg ingyé szögel, így hiába lenne a munkám, ha nincs mit megszögelni.
Elküldve: 2008. 04. 26. 12:05
Idézet: Jahno - Dátum: 2008. ápr. 26., szombat - 11:53
Egyéni megitélésed kérdése, h megtartod, vagy sűrű bocsánatkérések között elárulod neki, h kevés vagy hozzá és az adott speciális alkalmazásban (ami a júzernak van) sokkal nagyobb tudással rendelkező konkurrenciához irányítod (aztán szívjon tovább az).
Elküldve: 2008. 04. 26. 13:53
Idézet: Jahno - Dátum: 2008. ápr. 26., szombat - 10:53

Súgó
A téma zárva.