HWSW Informatikai Kerekasztal: Láma juzerek :)) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Láma juzerek :)) a jelentés a pult tuloldalárol Értékeld a témát: -----

#1731 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 28. 01:51

komolyan mondom gazdikák, nagyon hasonlítotok dr House-ra ;)
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1732 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 28. 12:48

Mindenki hazudik!  :Đ
A másikat direkt nem írom le :p.

Szerkesztette: lordrolee 2008. 04. 28. 12:48 -kor

Kép

Xfire profil

LordRolee

#1733 Felhasználó inaktív   Gollam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 28. 15:42

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2008. ápr. 26., szombat - 7:35

Szívesen máskor is!
Ha leírtad volna a körülményeket is, akkor meg sem szólalok, de ezek nélkül csak egy nagyképű dumának hangzott.
Így mindjárt más a dolog.
De egy dolgot nem értek?
Te nem ebből élsz?
Akkor meg mi a gond, kimentél 2-szer kiszámláztad, nem?
Ha kell kimész még 10-szer, hiszen ez a munkád, neked az a jó, hogy ki kell menni, vagy valamit félreértek?

Ok, igaz, le kellett volna írnom.

De sajnos ezt nem tudom neki plusz két kiszállással kiszámlázni, mert egész egyszerűen fel fogja bontani a szerződést ilyen-olyan idokkal.
Addig ezt a többletmunkát elviselem, amíg viszonlag kevés ilyen van. Ezért volt a gondom vele.
Egyébként azóta sem oldódott meg, mert az új szolgáltató visszadobta neki, hogy nem tudja megcsinálni. T-online meg nincs már. Úgyhogy azon küzdök, hogy minden legyen a régi....

#1734 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 30. 09:19

Idézet: Gollam - Dátum: 2008. ápr. 28., hétfő - 15:42

Ok, igaz, le kellett volna írnom.

De sajnos ezt nem tudom neki plusz két kiszállással kiszámlázni, mert egész egyszerűen fel fogja bontani a szerződést ilyen-olyan idokkal.
Addig ezt a többletmunkát elviselem, amíg viszonlag kevés ilyen van. Ezért volt a gondom vele.
Egyébként azóta sem oldódott meg, mert az új szolgáltató visszadobta neki, hogy nem tudja megcsinálni. T-online meg nincs már. Úgyhogy azon küzdök, hogy minden legyen a régi....

Azért azt megbeszélheted vele, szépen kulturált módon, hogy most egyszer még egy kiszállásért megcsinálod, de ha legközelebb az ő hibájából kell valamit csinálnod, akkor már ahányszor jönnöd kell, annyiszor számlázol.
Hiszen abban az időben, amíg az ő hülyeségét intézed ingyen, addig más munkát is végezhetnél amiért fizetnének. Ezt igazán nem várhatja el, főképp, ha ő szúrta el a dolgokat.
Bár Te tudod. Ha jól fieztő ügyfél, akkor 5 évben egyszer belefér egy ingyen nap neki ...

#1735 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 30. 09:49

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2008. ápr. 26., szombat - 9:35

...
Ha leírtad volna a körülményeket is, akkor meg sem szólalok, de ezek nélkül csak egy nagyképű dumának hangzott.
...

Márpedig nagyon pics@ dolog olyan helyen, ahol rendszergazda/informatikus van alkalmazva csakis erre a feladatra, felmondani egy internetes előfizut análkül, hogy a szakembert megkérdezzük, vagy legalább elbüfögünk neki 1 szót, hogy ezt akarom csinálni estébé. Ahhoz nem kell érteni, ha valaki belekotor a szakmába úgy, hogy nem ért hozzá, az mit csodálkozik?

Egyik ügyfelemnél is ez volt. B@sztak megkérdezni, melyik szolgáltatóval szerződjenek, s mire kimentem, már aláírtak 2 év hűséget az egyiknél, anélkül, hogy utánanéztek volna a többinek. Amikor másik szolgáltatónál fele annyi árban, hűség nélkül is tudtak volna kötni, stb. Most mondd meg: ha ezt nem érti egy VEZETŐ, akkor hogy a pics@ba lehet vezető? Ez ugyanis nem infó, hanem biznisz. :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1736 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 30. 09:52

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2008. ápr. 30., szerda - 10:19

Azért azt megbeszélheted vele, szépen kulturált módon, hogy most egyszer még egy kiszállásért megcsinálod, de ha legközelebb az ő hibájából kell valamit csinálnod, akkor már ahányszor jönnöd kell, annyiszor számlázol.
Hiszen abban az időben, amíg az ő hülyeségét intézed ingyen, addig más munkát is végezhetnél amiért fizetnének. Ezt igazán nem várhatja el, főképp, ha ő szúrta el a dolgokat.
Bár Te tudod. Ha jól fieztő ügyfél, akkor 5 évben egyszer belefér egy ingyen nap neki ...

:eek:  :eek:  :nevet2:
Látom nem találkoztál még tipikus magyar vállalkozóval.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#1737 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 05. 02. 07:12

Idézet

Látom nem találkoztál még tipikus magyar vállalkozóval.

De hát ha ő jobbantudja ...

Melóhelyemen megtették:
Új gépeket akartak venni. Kértek be tesztmasinákat és ideadták tesztelni, véleményezni. Kipróbáltuk, véleményeztük, leírtuk melyik kellene.
Mást vettek.
Pontosabban ugyannak a gyártónak ugyanabból a szériájából egy más kiépítést.
Igaz, slim házban van, minitorony helyett, hiányzik a PCI-E és csak 2 RAMmodul fér bele, de az okosak szerint ez legalább olyan jó, mint a tesztelt.
Az analfabétáknak ugyanúgy ízlik a betűtésztával készült leves?

#1738 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 03. 19:08

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. ápr. 30., szerda - 8:49

Márpedig nagyon pics@ dolog olyan helyen, ahol rendszergazda/informatikus van alkalmazva csakis erre a feladatra, felmondani egy internetes előfizut análkül, hogy a szakembert megkérdezzük, vagy legalább elbüfögünk neki 1 szót, hogy ezt akarom csinálni estébé. Ahhoz nem kell érteni, ha valaki belekotor a szakmába úgy, hogy nem ért hozzá, az mit csodálkozik?

Egyik ügyfelemnél is ez volt. B@sztak megkérdezni, melyik szolgáltatóval szerződjenek, s mire kimentem, már aláírtak 2 év hűséget az egyiknél, anélkül, hogy utánanéztek volna a többinek. Amikor másik szolgáltatónál fele annyi árban, hűség nélkül is tudtak volna kötni, stb. Most mondd meg: ha ezt nem érti egy VEZETŐ, akkor hogy a pics@ba lehet vezető? Ez ugyanis nem infó, hanem biznisz. :smoker:

Ha végigolvastad volna a hsz-eket és nem csak belepofa, akkor rájöttél volna, hogy ez az információ nem hangzott el az első hsz-ben, amit szépen tisztáztunk is a történet megírójával és így már tényleg láma juzerről van szó.

#1739 Felhasználó inaktív   deuce 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 05. 17:43

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2008. ápr. 26., szombat - 9:46

AZ baj, hogy ugyanezt mondhatja egy matematikus is vagy egy idegsebész
......
Ezek főként annak aki nem ért hozzá, nem érdekli annak nem az.
......
Persze ettől még hülyék vannak akinek magyarázhatod, hogy cd íróval nem lehet dvd-t írni, úgy tűnik meg is érti, bólogat majd megkérdezi, hogy de, másik programmal sem?

Én soha az életbe nem fogok és nem is akarok beleugatni az agysebészetbe. Ha arról magyaráznak nem fogom be a fülem két kézzel. Nem csattanok fel rajta, és nem picsogok, hogy nem értem. Eleve csak akkor fognak nekem róla magyarázni, ha közöm lesz hozzá és agysebészkedni akarok.. Különben valami udvarias-mosolygós mondattal kibújok alóla.
....
Ha nem érdekli húzzon a f***, vagy fizessen mint a katonatiszt minden nap keményen. Ne mondd nekem, hogy fegyverrel kényszerítve vannak az emberek a számítástechnikára.
....
Magyarázom nekik évek óta. Csak én arra a szélsőséges csoportra gondolok, aki kizárja direkt az információt, mert az elfogadhatatlan. Volt haverom, aki régebben kizárta az infót, és minden kattintásért felhívott. Manapság beengedi az infót, és saját magától is megcsinál csomó mindent.
Hozzáálláson múlik gyakran, ezt akartam mondani fentebb..

Nekem égne a pofám, ha 10x elmondaná valaki hogy kell krumplit pucolni, és én meg szájtátva/hisztizve értetlenkednék a 11. alkalommal is.

#1740 Felhasználó inaktív   deuce 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 05. 17:50

ja igen, olyan emberekkel én nem (szívesen) beszélek, illetve nem sokáig, aki bólogat, és _úgy tesz mint aki érti_. én nem szoktam megjátszani ezt, mert MINEK.
az ilyen továbbra is fizessen mint a katonatiszt, és ne akarja érdekelni hogy mit csinál a "kompjúteres embör", vagy menjen horgászni a tóra.

#1741 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 06. 08:56

Tényleg... És az vajon miért van, hogy sokan még büszkén vigyorogva mondják, hogy ők nem értenek az ámításhechnikához?  :D

#1742 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 06. 14:02

Az lehetetlen a számítástechnikához meg a focihoz mindenki ért.. :D

#1743 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 06. 15:29

Idézet: Sityi - Dátum: 2008. máj. 6., kedd - 9:56

Tényleg... És az vajon miért van, hogy sokan még büszkén vigyorogva mondják, hogy ők nem értenek az ámításhechnikához?  :D

Mert olyan ember nincs aki ért hozzá  ;)  :Đ Nomeg ki mit ért számítástechnikán.
Sokaknak ez csak egy kis dobozt jelent, sok villogó izével, amit gombokkal meg egy rágcsálóról elnevezett tárggyal kell kezelni....

Szerkesztette: lordrolee 2008. 05. 06. 15:30 -kor

Kép

Xfire profil

LordRolee

#1744 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 06. 16:45

Idézet: lordrolee - Dátum: 2008. máj. 6., kedd - 15:29

Mert olyan ember nincs aki ért hozzá  ;)  :Đ Nomeg ki mit ért számítástechnikán.
Sokaknak ez csak egy kis dobozt jelent, sok villogó izével, amit gombokkal meg egy rágcsálóról elnevezett tárggyal kell kezelni....

Nekem erről azok a kedves "ügyfeleim" jutnak az eszembe, akik az általam fentebb emlegetett hozzáállással hívnak, hogy rossz a gép. Mikor megkérdem, mégis hol szorít a cipő, azt ők nem tudják, mert nem értenek hozzá, de rossz. Meg lassú. A kedvencem az a karvez.tanár, akinek már egy éve hekkelem a gépét, mert lassú és rossz. De azt már nem fogja fel, hogy a 256 MB RAM már az XP-hez is kicsit kevés manapság, jobban tenné, ha bővítene. Na, azt már nem. De külső viccmester, az jön, mert attól hátha gyorsul.  :D

#1745 Felhasználó inaktív   Brokkoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 06. 17:34

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2008. máj. 6., kedd - 15:02

Az lehetetlen a számítástechnikához meg a focihoz mindenki ért.. :D

Na ja.

Az átlag magyart három dologgal lehet vérig sérteni:
(fontossági sorrendben)

1. rossz gépkocsivezető
2. nem ért a számítógépekhez
3. pocsék szerető

#1746 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 07. 05:24

A mai számítógépek kezelésének látszólagos egyszerűsödése miatt sokan úgy érzik, hogy mintha jobban értenének hozzá, illetve mintha fejlődnének azéltal, hogy megtanulják, hova kell kattintani a windows-ban. Arra nem jönnek rá, hogy azzal a géphez magához nem feltétlen fognak érteni, s megsüthetik a tudásukat, ha a windows-zal bajok vannak, ha kikerülnek a "megszokott környezetből", akkor meg főleg, ha esetleg egy idegen rendszert kellene kezelni, ami pl. ugyanazon a gépen fut... Arra sokan egyszerűen képtelenek, ergo magához a számítógéphez nem értenek - sajnos lehet mondani, bár nem ítéletnek szánva.

Más kérdés, hogy egy affinitással rendelkező egyén egy stabil rendszert hatékonyan képes elkezelgetni éveken (vagy -tizedeken) át is.

A szűk látásmódhoz még 1: ismerős tanult alapokat tanfolyamon, szokásos: windows, word, excel, pp, kutyatöke. Megkérdeztem tőle, hogy "ti akkor most word-öt tanultok, vagy szövegszerkesztést?". Nem értette, mert azt hitte, ugyanaz. Erre azt mondtam neki, hogy NEM. De asszem megértette. :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1747 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 07. 08:09

Annyival azért kiegésziteném,hogy a naprakész tudás igazán értékes,mert rengeteg időt lehet megspórolni vele...
Sok IT guru megtanult,elsajátitott bizonyos ismereteket,de mivel a tudása elavult nehezen tud bármit időben megoldani...  :Đ
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#1748 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 07. 09:30

Idézet: Sityi - Dátum: 2008. máj. 6., kedd - 8:56

Van ennél is rosszabb: aki totál hülye, de beállítja -sőt, talán ő maga el is hiszi- , hogy ő nagyon ért hozzá. És ragaszkodik a saját hülye gondolataihoz, ötleteihez, nem lehet lebeszélni, mégha az teljesen baromság is.
Aztán van, amikor ez még azzal párosul, hogy az elkövetett hülyeségeit próbálja másokra hárítani, hogy ne ő vigye el a balhét. Ha megfelelő pozícióban és helyzetben van, akkor ez minden nehézség nélkül sikerül neki, akár meglepően hosszú időn át.

Szerk: egyébként nem csak a számtech terén van, aki mindenhez ért. Csak valószínüleg ez tűnik fel, mert számítógép sok helyen van, meg fórumokon elmesélik a sztorikat, stb ...
Ismerős szerelőt hívott a mosógépéhez. Aztán a szerelő elmesélte mi történt: a tulaj ott állt mellette végig és tanácsokkal bombázta, hogy mit csináljon. Mert ő mérnök, és ért hozzá. Ilyet szól: "Többet oda nem megyek, csinálja meg magának, ha ennyire ért hozzá!"

Szerkesztette: Sparow2 2008. 05. 07. 09:43 -kor

#1749 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 05. 07. 19:37

Idézet

És az vajon miért van, hogy sokan még büszkén vigyorogva mondják, hogy ők nem értenek az ámításhechnikához?

Ha nem is vigyorogva, de jópár ismerősöm mondja. Ők állandó ügyfeleim. Az egyik pl lassan 2 hete vár, mert az auto frissítéssel fel akarna menni a gépére a wmp11, de nemmeri megnyomni az igen gombot.
Bár hozzátenném: szálltam már le a buszról, mert mögöttem/mellettem/előttem két "szaki" "tárgyalt".
Nyugis fajta vagyok, de többször azon gondolkodtam, hogy kerítek egy lácfűrész, azt leülöm. Inkább leszálltam.
Az analfabétáknak ugyanúgy ízlik a betűtésztával készült leves?

#1750 Felhasználó inaktív   marklar2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 07. 20:11

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2008. máj. 7., szerda - 9:30

Van ennél is rosszabb: aki totál hülye, de beállítja -sőt, talán ő maga el is hiszi- , hogy ő nagyon ért hozzá. És ragaszkodik a saját hülye gondolataihoz, ötleteihez, nem lehet lebeszélni, mégha az teljesen baromság is.

Informatikus főhősünk kiadta a (fizetős) feladatot a vízvezetékszerelőnek, hogy vízórát kellene utólag beépíteni a fürdőszobába.

Csempe szétverése után az alábbi topológia látható a falban:
Kép
(Hogy miért pont így lett anno csinálva, fogalmam sincs, nem én építtettem.)

Informatikusunk balra el, kockul tovább a gépénél, mondván a szakember csak ért hozzá, nem kell mellé felügyelet.

Jó idő múlva heveny káromkodás hallatszik a fürdőszoba felől, informatikusunk feláll a gépe elől, megnézni, mégis mi baja a mesternek:

Vízóra doboza már beépítve:
Kép

Probléma az, hogy nem akar elférni mégegy könyök a T idom, meg a vízóra felé menő könyök közé, fél centi hiányzik.
Meg különbenis körbe kell rakni könyökökkel a dobozt, az mennyi meló.

Informatikusunk gondolkozik egy keveset, majd felvázolja, hogy T idom levág, fordítva visszaforraszt, bal oldali rézcső úgyis csupaszon lóg éppen, hajlik az annyit, hogy a T tetejére legyen ráműtve.
Ekkor hárommal kevesebb könyök kell, kevesebb tömítenivaló, kevesebb forrasztanivaló, kevesebb meló, kényelmesen elfér, stb.

Valahogy így:
Kép

Mesternek persze nem tetszik, hogy belepofáznak a szakmájába, hőbörög egy kört.
Informatikusunk megunja a műbalhét, és ráhagyja a mesterre, oldja meg ahogy akarja, megy vissza kockulni a szomszéd szobába.

Óra múlva diadalittasan megjelenik a mester az ajtóban, hogy kész.

Informatikusunk megszemléli a végeredményt, és majdnem elájul a látványtól:
Kép

A szaki csak betuszkolta a könyököt ahova eredetileg nem akart beférni. :banghead:

Informatikusunk kifejezi a nemtetszését, erősen megkérdőjelezve a kész mű esztétikai értékét.
10 perc heveny anyázás után azt a választ kaptam, hogy úgyis be lesz csempézve, akkor meg mit zavar a kinézete. :omg:

Bezzeg ha én így építenék számítógép hálózatot...

Szerkesztette: marklar2 2008. 05. 07. 20:19 -kor

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.