HWSW Informatikai Kerekasztal: Láma juzerek :)) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Láma juzerek :)) a jelentés a pult tuloldalárol Értékeld a témát: -----

#2041 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 03. 19:27

Idézet: Macikák - Dátum: 2009. febr. 3., kedd - 18:54

Anno, PCWORLD oridzsi béta-VISTA lemezének
sajna bedőltem...  :eek:

Megnéztem, installtam, nem tetszett...  :p

Un-installtam, aztán köszöntött barátom -- a kékhalál...  :Đ

Én eddig abban voltam, h a kékhalál a cianidmérgezés következménye.

#2042 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 03. 19:47

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2009. febr. 3., kedd - 19:27

Az oxigénhiányos állapottól lehet igazán kékülni... :)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#2043 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 03. 20:45

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2009. febr. 3., kedd - 20:27

A ződ meg a "szoftver-szin", azt mondta anno, a
hardver-tanárunk...  :Đ

Még jóval a MÁTRIX előtt...  :D

Tán, mint WIN95 desktop...  ;)
Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#2044 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 02. 03. 21:03

Idézet: Macikák - Dátum: 2009. febr. 3., kedd - 20:45

A ződ meg a "szoftver-szin", azt mondta anno, a
hardver-tanárunk...  :Đ

Még jóval a MÁTRIX előtt...  :D

Tán, mint WIN95 desktop...  ;)

Fenét ződ az, hanem fekete. DOS rulz :-))
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2045 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 03. 21:05

Idézet: didyman - Dátum: 2009. febr. 3., kedd - 22:03

Fenét ződ az, hanem fekete. DOS rulz :-))

Ahogy mondod!

A dolgok a HAL-al vadultak el -- aminek a neve, nem Vanda  ;)
Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#2046 Felhasználó inaktív   adax01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 02. 03. 21:32

Hogyan kerül ide a hal meg a Vanda? :think:
A jó pap is holtig tanul én nem vagyok pap de ehez tartom magamat.
Ne szedd a Viagrát mert rászoksz a gumimacira!!!
Ami máshonnan kimaradt
Bocsánat a helyes írási hibákért, de az direkt valá így.
Hűtőborda mellé elektrolitkondenzátort ne rakj mert az ottan hamar meg pusztul !!!!!!
Könyörgöm miért kell mindent alul méretezni még a méregdrága dolgokat is könyörgöm?

#2047 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 03. 21:46

Idézet: adax01 - Dátum: 2009. febr. 3., kedd - 22:32

Hogyan kerül ide a hal meg a Vanda? :think:

HAL --- 2001 Space Odussey

A MS-es HAL nevét onnan lopikálták. És nem a "Hal a tortán"-ból. Mer akkor lenne a windózerban Győzike32.dll.  :D
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#2048 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 03. 22:44

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2009. febr. 3., kedd - 20:47

Az oxigénhiányos állapottól lehet igazán kékülni... :)

Vagy valami IBM-konform. :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2049 Felhasználó inaktív   A.J. Crowley 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 05. 09:17

Idézet: Zsivaagoo - Dátum: 2009. febr. 3., kedd - 21:46

HAL --- 2001 Space Odussey

A MS-es HAL nevét onnan lopikálták. És nem a "Hal a tortán"-ból. Mer akkor lenne a windózerban Győzike32.dll.  :D

És azért HAL, mert IBM betűiből egyet vissza. :)
"Within me the beast starts to ROAR." - Sabaton

#2050 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 06. 13:31

Idézet: 2-More - Dátum: 2009. jan. 29., csütörtök - 18:05

A mai napi, igazi, gyökér seggpálca (most ment ki nincs 2 perce).

Behoz egy szemre sem óssó Asus kártyát, hogy rossz. Az egyik tápIC a borda mellett, finggá-párrá van égve, a panel koromfekete, de mindkét oldalon ám,  talaj bűz. A kártya olyan mintha 10 éve menne, retkes, pudvás, fanszőrős szar. Eleve, el kellene hogy hajtsuk a bús picsába, mert ez fizikai sérülés, és azonnal garbukó, de mivel volt már rá példa, és alapvetően segitőkész gyerekek vagyunk, bevesszük. A garlapon ott van, A-Z hogy mi a szitu, beszerzősrác még másnap elviszi, betapossa a nagykerbe. Közben ember már jelentkezik, hogy mivanmivanmivan. Mondom neki, hogy legjobb esetben felveszik feltételesbe, elmegy a gyártónak, legrosszabb esetben meg visszadobják szakvéleménnyel, hogy fuckshit, az hamar megvan. Erre bejön a gyökér állatja ma este ordibálni, hogy mit képzelünk, azonnal adjunk cserekártyát, vagy az övét vissza, mi őt leszarjuk, és a satöbbi. Kb 20 perc után még mindig ordibál, hogy neki ez JÁR meg az JÁR, meg a törvényi előirás, meg a kurvaanyja. ÉS hogy ő ezen DOLGOZIK ÉS TANUL. Akkora gamer kártya volt, hogy kilógott a szatyorból, mellesleg...dolgozik, aha....tanul. Anyád.
Amit el tudott  érni, az az, hogy kivetettük a nagykerrel a gyűjtőből a szarát, holnap visszakapja égetten, szarosan, azt' mehet isten hirivel.

És a történet vége:

Hihetetlen, de aznap kicserélték a kártyát egy jobbra, újabbra. Akkora égéssel mindennel. Hihetetlen. 8800 akármit egy 9800 akármire.
Telefonáltunk neki kb rögtön, mert már kurvára elegünk volt belőle, a minap végre bekeveredett érte a gyökérbunkó, jó egy hétig már nem volt ugye gecisürgős. Vatta új, előlről induló garis, dobozos kártya, a válasz: nem kell. Mert akkor már egy GTX 260 vagy 280 kell, és ráfizet. Mondjuk hogy ok, de ez a kártya most 30-x. Dehogy őazt 60-x és már kezdi MEGINT emelgetni a hangját.
Végül jó félórai huzavona után nagy duzzogva elvitte a kártyát. Hogy az ilyen tetves, bunkó faszpálca szarcsimbók parasztot miért nem lehet szájonverni egy trabanttetőből készült szivlapáttal, törvényesen... más ember egy hónapban keres majd annyit amiből ez a faszcibáló játszikál, tönkreteszi valami kodehugy táppal, behozza, óbégat, és még ki is cserélik neki...az a baj, hogy ebből egyből arra fog asszociálni, hogy lám csak kicsit anyázni kell és máris nyeregbe van. Remélem hazafele elütötte egy billencs kamaz...

#2051 Felhasználó inaktív   adax01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 02. 06. 13:57

Én azt a jó madarat úgy elhajtottam volna hogy csak úgy csörög hálátlan alak, én nekem még dolgoztam annyi volt az egy havi nettóm az az 60 e forint.
A jó pap is holtig tanul én nem vagyok pap de ehez tartom magamat.
Ne szedd a Viagrát mert rászoksz a gumimacira!!!
Ami máshonnan kimaradt
Bocsánat a helyes írási hibákért, de az direkt valá így.
Hűtőborda mellé elektrolitkondenzátort ne rakj mert az ottan hamar meg pusztul !!!!!!
Könyörgöm miért kell mindent alul méretezni még a méregdrága dolgokat is könyörgöm?

#2052 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 06. 15:55

Most megköveztek, de a jog alapján neki volt igaza.
Azzal, hogy az égett kártyát kicserélték, így a bolt elismerte, hogy a hiba oka nem a nem rendeltetésszerű használat volt, így jogosan kért vagy ugyanolyan kártyát vagy kérte vissza a teljes vételárat.
Szóval onnan, hogy felajánlották neki a cserét akár perre is mehetett volna...
Abban is tökéletesen igaza volt, hogy a kutyát sem érdekli, hogy most mennyibe kerül a kártya csak és kizárólag az számít, hogy ő mennyiért vette.
Szóval jogilag egyértelműen neki van igaza.

Szerkesztette: pjotr007 2009. 02. 06. 15:56 -kor

#2053 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 06. 16:47

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2009. febr. 6., péntek - 16:55

... így a bolt elismerte, ...

Szerintem ez tévedés. Nem volt kötelességük, s nem ismertek el semmit sem, ebből nem következik semmi se. Ha esetleg jogi útra terelődne a vita, a bolt a saját felelősségére döntött így, a gyerek pedig semmi egyebet nem követelhet, csak ami jogosan jár neki. Épp a boltnak írható fel pozitívumként, hogy már így is többet tettek, amire akár ők is ráfizethettek volna.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2054 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 07. 10:01

Ennél egyértelműbb helyzet a földön nincs.
Bevisz az ügyfél egy hibás kártyát a bolt azzal, hogy cseréli elismeri, hogy nem a "kedves" ügyfél tette tönkre.
Nincs a földön senki aki elhinné a boltnak, hogy azért adott a vevőnek egy 30-40.000ft-os kártyát, mert jófej akart lenni.
Ilyen egyszerűen nem létezik.
Kb. 95%-os pernyerteséggel lehetne kecsegtetni a vevőt.
A maradék 5%-ban, meg utána a ker. törvény és a versenypolitikai jogszabályok alapján úgy meg lehetne büntetni a boltot, ugyanis ha azt mondja, hogy akció és a vevőnek akart kedveskedni, akkor nem lehet különbséget tenni a vevők között és mindegyiknek ugyanazt a kedvezményt meg kell adni, vagyis minden reklamálónak adni kell ugyanilyen értékű ajándékot.
Ez a tipikus ha van rajtad sapka ha nincs esete.

Az meg más kérdés, hogy én megköszöntem volna a jobb és újabb kártyát és boldogan elmegyek haza...

#2055 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 07. 10:19

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2009. febr. 7., szombat - 10:01

Ennél egyértelműbb helyzet a földön nincs.
Bevisz az ügyfél egy hibás kártyát a bolt azzal, hogy cseréli elismeri, hogy nem a "kedves" ügyfél tette tönkre.
Nincs a földön senki aki elhinné a boltnak, hogy azért adott a vevőnek egy 30-40.000ft-os kártyát, mert jófej akart lenni.
Ilyen egyszerűen nem létezik.
Kb. 95%-os pernyerteséggel lehetne kecsegtetni a vevőt.
A maradék 5%-ban, meg utána a ker. törvény és a versenypolitikai jogszabályok alapján úgy meg lehetne büntetni a boltot, ugyanis ha azt mondja, hogy akció és a vevőnek akart kedveskedni, akkor nem lehet különbséget tenni a vevők között és mindegyiknek ugyanazt a kedvezményt meg kell adni, vagyis minden reklamálónak adni kell ugyanilyen értékű ajándékot.
Ez a tipikus ha van rajtad sapka ha nincs esete.

Az meg más kérdés, hogy én megköszöntem volna a jobb és újabb kártyát és boldogan elmegyek haza...

Szerintem nem az lett elismerve, hogy nem az ügyfél tette tönkre, hanem az, hogy a kártya meghibásodott rendeltetésszerű használat során. Így garanciális cserében vett részt. A vevő a garanciális ügyintézés során a garanciális szervizzel áll jogi viszonyban, a bolt közvetítőként lép fel. A szerviz, mivel a gyártó nem tud már biztosítani ilyen VGA-t cserealapnak, előírés szerint azonos, vagy jobb képességű eszközre cserélte. A bolt ezt saját hatáskörében, mindenféle kötelezettségén felül vállalná levásárlásra, a cserekártya ezért az aktuális piaci értékével játszik. ha nem így lenne, a boltot kár érné, jogtalanul, hiszen kötelessége volna a piacon 30-40 ezret érő kártyáért cserébe 60ezreset adni, amit neki a gyártó, vagy a szerviz nem fog megfizetni.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2056 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 07. 10:30

Ez az érvelés az első betűjétől az utolsóig az összes létező jogszabálynak ellentmond.

#2057 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 07. 10:37

Idézet: didyman - Dátum: 2009. febr. 7., szombat - 10:19

Szerintem nem az lett elismerve, hogy nem az ügyfél tette tönkre, hanem az, hogy a kártya meghibásodott rendeltetésszerű használat során. Így garanciális cserében vett részt. A vevő a garanciális ügyintézés során a garanciális szervizzel áll jogi viszonyban, a bolt közvetítőként lép fel. A szerviz, mivel a gyártó nem tud már biztosítani ilyen VGA-t cserealapnak, előírés szerint azonos, vagy jobb képességű eszközre cserélte. A bolt ezt saját hatáskörében, mindenféle kötelezettségén felül vállalná levásárlásra, a cserekártya ezért az aktuális piaci értékével játszik. ha nem így lenne, a boltot kár érné, jogtalanul, hiszen kötelessége volna a piacon 30-40 ezret érő kártyáért cserébe 60ezreset adni, amit neki a gyártó, vagy a szerviz nem fog megfizetni.

A szervizzel az ügyfél sosem áll jogi viszonyban, csak és kizárólag a kereskedővel. A szerviz a kereskedő segítőjeként jár el, illetve esetleg a gyártó képviselőjeként. Ha az eszköz nem javítható, és még garanciális, akkor vagy csere ugyanolyanra, vagy a kifizetett vételárat kell visszafizetni a vevőnek. Ha a vevő hajlik rá, akkor levásárolható persze rögtön más termékre, de ez külön megegyezés, s egyik fél sem kötelezhető rá.

Ha ugyanolyan termék már nincs, akkor nem teljesen értem, hogy miért baj, hogy jobb terméket kapott a vevő a szerviztől/gyártótól, hiszen ha pénzt kap vissza, akkor is jobbat tud már venni ugyanazon összegért...

Megjegyzem, pl. ez az égés, mint külső, fizikai sérülés néhány bolt "szabályzatában" elég erőltetett, hiszen nincs bizonyítva a külső behatás. Márpedig az eladónak kell a külső behatást bizonyítania, s nem hasra ütve, hanem szakvéleménnyel, s bizony a vevőnek nem kötelessége elfogadnia a gyártó szakvéleményét, mondhatja azt, hogy függetlent kér...
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#2058 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 07. 11:36

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2009. febr. 7., szombat - 10:30

Ez az érvelés az első betűjétől az utolsóig az összes létező jogszabálynak ellentmond.

Értem. Csodálatos :) .

#2059 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 07. 11:50

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2009. febr. 7., szombat - 10:30

Az lehet, de ha a te gondolatmeneted szerint járna el minden boltos, akkor nem telne bele 5-6 hónapba és minden számtechbolt becsődölne kis hazánkban.
Azért, amit leírtál, ugye te se gondolod komolyan?
És ezt alkalmazni tudnád autóiparra is?

#2060 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 07. 12:09

A kereskedelmi törvény értelmében, ha a kereskedő nem tud azonos terméket adni, és a vevő nem fogadja el a csereajánlatot, akkor a vételár jár vissza.
Az Únió szabályai szerint a kereskedő köteles a garanciát biztosítani (Utána Ő intézi a beszállítójával).
A kereskedő nem köteles vizsgálni a tönkrement cuci rendeltetésszerü használatban való tönkemenetelét. Van, h olcsóbb lenyelni a békát.
Vita esetén (bíróság) a teljes eljárás a nulláról indul.

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.