Szerkesztette: Satu 2005. 01. 20. 10:14 -kor
Láma juzerek :)) a jelentés a pult tuloldalárol
Elküldve: 2005. 01. 20. 10:13
Pont tegnap történt: Öreg papa bejön elégé magas dioptria számú szemüveggel kéne egér kirakom elé az egereket mondom neki melyik szerintem a jó ok jolvan fizet elvitte jolvan.
Hozza vissza 1 óra mulva a régi egerét meg az újat amit vett: ez ugyanolyan min a kettőnek a csatlakozója és nem megy bele? Mindkettő PS2
Nézek rá?????
Belenézek az új egér ps/2-es csatlakozójába: a tűk úgy el voltak hajolva mint a búza mikor fújja a szél.....
Na mondom fasza.. Pillangó kés elő visszegyengettem nagynehezen a tűket bele egy átlakítóba hogy biztosan jó mükszik meg a tüket kiegyengesse fixre jolvan elmagyaráztam mire kell figyelni amikor csatlakoztatja az egere szemüveg fel elmagyaráz hazavisz...
visszajön..
Köszönöm fiatalember müködik!!!!
Happy End!
Elküldve: 2005. 01. 20. 10:40
Tata: Nem megy az egér!
Satu: Fapofával benyúl a zsebébe, kimért lassúsággal előveszi a pillangókést, majd látványosan, a tata orrától tíz centire, kikattintja.
"I meditate diligently every morning. The subjects are life and love. I quit after 3 seconds."
Elküldve: 2005. 01. 20. 11:02
Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2004. dec. 1., szerda - 16:28
Ne túlozz!!! Monjuk a kiváló az tág fogalomként is lehet értelmezni!
Elküldve: 2005. 01. 20. 11:07
Idézet: INT21H - Dátum: 2005. jan. 20., csütörtök - 11:40
Tata: Nem megy az egér!
Satu: Fapofával benyúl a zsebébe, kimért lassúsággal előveszi a pillangókést, majd látványosan, a tata orrától tíz centire, kikattintja.
Nem a Pillangókés nagyon univerzális eszköz(már nyitva volt az asztalon): Zsemel ill kifli felvágás, Jumper leszedés már beépitett vinyóról, Winchesterzacskó felvágás, becsomagolt ház dobozának felvágása....
Ugyhogy ez a kedvenc eszközöm meg persze a mágneses csillagcsavarhúzó!!!
Elküldve: 2005. 01. 20. 11:31
Idézet: Bird_of_Prey - Dátum: 2004. dec. 2., csütörtök - 16:17
Ilyenkor milyennek kell lenni?
- nem röhögős
- komoly arc vágós
Szerintem.
Ilynnek!!
Szerkesztette: Satu 2005. 01. 20. 11:32 -kor
Elküldve: 2005. 01. 20. 11:47
Idézet: Etele - Dátum: 2004. dec. 2., csütörtök - 17:24
-ezt nem tudtam, pedig ha belegondolok, igaza van
Mert valóban latin szó, és - helyesen - valóban "Penciumnak" kell ejteni. Az már más kérdés, hogy mióta terméknév lett belőle (vagyis az intel azzá tette
Ha valamiről nem tudsz - és nem basztatásból mondom - akkor nem biztos hogy az a megfelelő reagálás, hogy
A. Megpróbálod nem kiröhögni
B. Komoly arccal azt gondolod magadban, hogy ez hülye
Peace.
Benegy a Manus az üzletbe megkérdezi az eladót:
-Nem ismersz meg?
- Nem
-Biztos nézz meg jobban!!
- Nem Sajnos nem ismerem.
- Én vagyok a VEVŐ!
Ha bemész vlamit vásárolni a boltba akkor vásárolj és ne probáld meg tanítani az eladót mert annak van jobb dolga is szerintem, bármilyen mülveltsáégnövelő joszándék rejtőzik benned vagy ez esetben az egyetemi tanárban!!!
Ez inkább szakmai ártalom esete volt!!!!!!
Elküldve: 2005. 01. 21. 07:48
Ez még tavaly a két ünnep között történt:
Teréz krt-i Kékhal, állunk a sorban, elöttem egy nő egy cd/dvd irót/olvasót (nem tudom melyik volt) hozott vissza, azzal, hogy betette a gépbe de az nem ismerte fel. Eladó srác kikérdezte, hogy a biosba beállitották-e, jumperelés, stb. persze a nőnek fogalma sem volt miről van szó, de nem is ez a lényeg. Hanem ő mindenáron meg akarta győzni az eladót, hogy de őszerinte kell hogy adjanak driver cd-t hozzá, a srác hiába mondta, hogy egyrészt OEM hez nemjár, másrészt hiába ad azon csak egy íróprogram van, és ha fel sem ismeri a gép akkor nem is tud a cd-vel mit kezdeni, inkább hozzák be a gépet a szervizbe és majd ott beteszik. De nem a nő mindenáron cd-t akart végül a srác kínjában adott neki egyet csak hagyják már
Elküldve: 2005. 01. 21. 15:35
Beállít egy régi 14" Daewoo monitorral a manusz nem jó a monitor meg tudom-e nézni, erre én persze asztalra lerak rádugom a gépemre van kép mükszik, ügyfél: akkor behozzuk a gépet mert, videokártyát cseréltünk és azota nincs kép
Kisvártatva megjelennek egy régifajta AT-és toronnyal amin persze nincs rajta az oldal. Ez persze munkaidő lejárta előtt 10 percel. Ok holnap lehet érdeklődni.
Még azé van 10 min álljunk neki gép összedug... valóban nincs kép
Wincshester menetirnynak ellentétesen 3 db csavarral megfogatva egyoldalról ez még igy helyes is, egyszercska a memoriára slottokra néztem ahol is a két memoriaszlott közé szakszerüen be volt rakva a memoria modul
Ma jöttek érte, mi volt a baj
Kiderült hogy már vagy hárman szerelték a gépüket, de senki sem tudta megcsinálni most éppen a VGA ra gyanakodott valaki és azt akarták cserélni.... a legvégén kiderült, hogy a 12 éves fiuk szerelte utljára a gépet mióta müködött ő pedig egy cd olvasót épített be, a szülő persze kérdzte a CD olvasót tapogatva, hogy nem itt elől volt a hiba..... Mire én nem nem elől volt a hiba jólvan akkor biztos nem a pistike volt :confused:
Elküldve: 2005. 01. 24. 17:30
Idézet: notaricon - Dátum: 2005. jan. 14., péntek - 10:14
Jáj
Ilyenkor fotózzatok léc'i, az utókornak
Elküldve: 2005. 01. 24. 18:31
Elküldve: 2005. 01. 31. 21:14
Asszem talán a sulinet nagy átalakítása előtti hajrában történt a dolog.
Bejön a pasas, hogy ö szeretne valamit, de nagyon könnyű dolgom lesz vele, mert őt jól felvílágosították mindenről. Na mondom uccu lássunk neki:
Ő ugyan nem tudja hogy mi kell neki, de van egy papírja amire felírták, hogy mire figyeljen.
Mondom ez baró lesz, aztán mi van a papíron? A csóka előkapja a papírosát amire bizony nem sok de pontosan csak annyi volt felírva hogy "128". Na mondom ez szép lesz, biztos pendrive kell neki. Mondom rendben mindjárt hozok is 1-et, kihozok neki egy pendrive-ot, nézegeti, fogdossa, olvasgat, aztán egyszercsak kérdően rámnéz. Mi ez?? hát mondom mi lenne, ez egy pendrive. Erre ő: azt az micsoda?
Elmagyaráztam neki, hogy mi is az, de gőze sem volt, hogy miről beszélek. Aztán mutattam neki egy videókártyát, gondolván, ha nem pendrive akkor ez jöhet még szóba, na erről se tudta, hogy mi lehet, aztán kérdeztem tőle hogy talán memória? Mire ö határozottan állította, hogy neki nem az kell, hanem az a nagy doboz, és mutat a szekrény tetején sorakozó üres házak egyikére. Tyűűű, mondom akkor magának most mi kell? hát mondta hogy olyan nagy izé, de 128-as legyen ám! A végeredméyn az lett, hogy neki egy komplett konfig kellett monitorral, billel, egérrel, sőt még nyomtatót is vett hozzá.
Na ennyit a jól felkészült vásárlókról.
Üdv.
Elküldve: 2005. 02. 01. 09:52
Idézet: sityak - Dátum: 2005. jan. 31., hétfő - 21:14
Bejön a pasas, hogy ö szeretne valamit, de nagyon könnyű dolgom lesz vele, mert őt jól felvílágosították mindenről. Na mondom uccu lássunk neki:
Ő ugyan nem tudja hogy mi kell neki, de van egy papírja amire felírták, hogy mire figyeljen.
Mondom ez baró lesz, aztán mi van a papíron? A csóka előkapja a papírosát amire bizony nem sok de pontosan csak annyi volt felírva hogy "128". Na mondom ez szép lesz, biztos pendrive kell neki. Mondom rendben mindjárt hozok is 1-et, kihozok neki egy pendrive-ot, nézegeti, fogdossa, olvasgat, aztán egyszercsak kérdően rámnéz. Mi ez?? hát mondom mi lenne, ez egy pendrive. Erre ő: azt az micsoda?
Elmagyaráztam neki, hogy mi is az, de gőze sem volt, hogy miről beszélek. Aztán mutattam neki egy videókártyát, gondolván, ha nem pendrive akkor ez jöhet még szóba, na erről se tudta, hogy mi lehet, aztán kérdeztem tőle hogy talán memória? Mire ö határozottan állította, hogy neki nem az kell, hanem az a nagy doboz, és mutat a szekrény tetején sorakozó üres házak egyikére. Tyűűű, mondom akkor magának most mi kell? hát mondta hogy olyan nagy izé, de 128-as legyen ám! A végeredméyn az lett, hogy neki egy komplett konfig kellett monitorral, billel, egérrel, sőt még nyomtatót is vett hozzá.
Üdv.
Szeretem az ilyet
Miután felvilágosítom, hogy ez így kissé kevés (mivel ugyebár autóhoz eszébe nem jutna úgy venni alkatrészt, hogy "tudja, az a négykerekű izé, ami úgy brummog"), akkor 90%-ban jön a következő kérdés, hogy "jó, de akkor azt mondja meg mennyibe kerül". Újra felvilágosítom az előbb már elmondottakról, de miután ragaszkodik hozzá, megmondom, hogy óvatos közelítéssel kettő és negyvenezer forint közé becsülném
Ha új egér kell, a csatlakozótípusnál ugyanez a helyzet, csak tízből nyolc alkalommal nincs fogalmuk
Elküldve: 2005. 02. 01. 10:09
Idézet: Jim DiGriz - Dátum: 2005. febr. 1., kedd - 9:52
Ha új egér kell, a csatlakozótípusnál ugyanez a helyzet, csak tízből nyolc alkalommal nincs fogalmuk
Rosszabb verzió, mikor megkérdezed: PS/2-es kell? Igen, az jó lesz. Aztán hozza vissza, hogy mégis a másik kell, mert olyan hosszú lapos volt benne. Persze csomagolás már szétszaggatva, de azért cseréljem ki neki.
Elküldve: 2005. 02. 01. 10:11
Idézet: notaricon - Dátum: 2005. jan. 14., péntek - 9:14
Nosza szedjük szét a masinát. ATX ház, benne P1-es konfig. Kicsavarom a csavarokat a burkolatból, majd venném le a borítást. Nem jön. Gondoltam megszorult, előfordul. Forgatom, húzgálom, feszegetem, nem megy. Gyanús. Szegecskeresés: sehol. Ekkor figyeltem fel arra, hogy helyenként, mintha furcsa, gumiszerű szmötyi kandikálna ki a lemezborítás alól. Nézem: szilikon. Nincs mese: szike, műtét, kézelvágás, sebtapasz, siker. A baromállat körbenyomta szilikonnal a ház burkolatát és úgy rakta vissza. Nézem belülről: az összes létező nyílás a házon belülről szilikonnal el van tömítve, a ventielőkészítések nyílásain méretre vágott celofán szintén szilikonnal odaragsztva. Kérdem én: miért? Hogy ne menjen bele a por... Ekkor kissé megroggyant a lábam, de az igazi térdlövés csak ezután következett. A muki bebiztosította magát minden ellen. Az összes létező csatlakozó (alaplapon MINDEN, a vinyón, a FDD-n, a CD-n szintén minden csati) szilikonnal körbenyomva. Az hittem visítok. A dolog ott tetőzött, amikor észrevettem, hogy a baromállatja hasonlóan járt el a memóriamodulokkal és a PCI, ISA kártyákkal is. Persze semmit nem lehetett megmozdítani, szike meg szóba sem jöhetett. Közöltem, hogy nem javítható és otthagytam. Rühellem az önjelölt meggájvereket.
Elküldve: 2005. 02. 01. 11:23
Idézet: Sipi- - Dátum: 2005. febr. 1., kedd - 11:11
Sipi te még nem taliztál ilyennel? Pedig ez egy elég gyakori jelenség. Nálunk az ember azt mondta, hogy azért nyomta teli sziloplasztal mert akkor nem jönki a hang és nem lesz olyan hangos a gép.
Az egérre visszatérve azt könnyem meg lehet oldani ki kell bontani egyet és megmutani neki, hogy milyen és válasszon, ha nem tud akkor combo egert kell adni neki és kész.
Elküldve: 2005. 02. 01. 11:49
Idézet: Jazzos - Dátum: 2005. febr. 1., kedd - 10:09
Ha egy kicsit is bizonytalannak tűnik valaki, inkább elmondjuk ötször, hogy kérjük, óvatosan csomagolja ki, mert ha épen vissza tudja hozni, akkor kicseréljük
Elküldve: 2005. 02. 01. 11:50
Idézet: pike.killer - Dátum: 2005. febr. 1., kedd - 11:23
Hja, de itt még időnként keresnek soros egeret is, olyan kombónk meg már nem nagyon van
Elküldve: 2005. 02. 01. 12:51
Ezután apuka és a 25 éves kisfia nekiálltak karbantartani. Minden üres bővítőhelyre benyomtak egy-egy beleillő bővítőkártyát (ISA VGA, ISA FDD/HDD kontroller, ISA és PCI hangkártyák, stb.) minden lehetséges "végpontot" összekötöttek a rendelkezésre álló szalagkábelekkel.
Ezekután apuci megkérdezte tőlem egy sörözés alkalmával, hogy értek-e az informatikához. Mondom, egy kicsit. Az jó, mert biztos tudnék tanácsot adni neki, hogy mit csináljon. Monjad! - mondtam.
Erre mondja:
- Van három és fél számítógépem. Meg kéne őket csinálni, hogy tudjon az asszony is és a lány is játszani.
- Eddig működött valamelyik?
- Igen, a Sz.... fia tartotta karban.
- És most?
- Hát az ifjabb Sz... már nem akar foglalkozni vele.
- No és milyen az a három és fél gép?
- 486-os vagy mifene már nincs közöttük. (Hát nem is volt!
Megbeszéltük, hogy mikor menjek hozzájuk, meg azt, hogy sör legyen, de bőven.
Adott időpontban érkezem, apuci fülig festékes, épp meszeli a konyhát, az előszobában a régi tapéta már csak nyomokban a falon, öreg tapétakupacok a sarokban, teljes lakásfelújítás közepe van házilag kivitelezve. Legbelső szobába betessékelnek, kapok sört, hamutartót, rágyujtok. A három és fél gépet + monitorokat + ilyen-olyan maradék alkatrészeket előszednek a rendelkezésemre álló 2 m2-re.
Elkezdek vizsgálódni. Hát 486-os tényleg nincs egy darab sem. A fél gép egy ósdi 386SX. Kezdem a kukába való kupacot összeállítani. Találtam 1 db P1 100-as gépet leleffent procihűtővel, 1 db AMD586-ost + mégegyet.
4 óra barkács. Azaz szétszedés utáni újrabarkács. Ekkorra már rendelkeztem :
- 1 db működőképes P1 100-as géppel, 16 MB EDO RAMmal + 1 MB ramos PCI VGA kártyával (S3 Trio-nál ócskább) + 512 MB vinyó + 2x-s CD-ROM + valami SB kompatibilis ISA hangkártya csodával, amelyen már volt kép, sőt, a BIOSba is be tudtam menni.
- 1 db Amd 586-os géppel, 8 MB EDO RAMmal + ISA VGA 512 kB Trident kártya.
- lelockolt mobilrackban 1 db nemtommilyen vinyó + 2 db 1x-es CD-ROM, 1 db nemtommilyen hangkártya + 1 db Amd586-os proci + hűtő.
Ekkor az idő már este 9-re járt, a család álmos és fáradt volt, apuciból kipréseltem 5 rugót az időmért + szakértésért és megállapodtunk abban, hogy holnap folytatom.
Eljött a holnap. Vittem apuciékhoz az összes megmaradt EDO RAMomat, W95 + W98 install CD-t stb. Az okosabbik gépet összedugtam, hogy vinyóról bootol-e. Bootolt. W95 kékhalál. Csökkentett üzemmód dettó. Sebaj. Rambővítés EDO RAMmal 32 MB-ra. Win98-as bootfloppyval feltámasztom a gépet, a vinyón 1,5 MB szabad hely. Na erre W98-at telepítünk - mondom- mert a w95 nem ismerné fel az eszközöket. Vinyóról majdnem minden irtás, a felszabaduló 350 megára zúdul a w98. Másfél óra alatt. Addig szépen összeraktam az 586-os gépet már 16 MB EDO RAMmal, az ISA VGA 512 kB Trident kártyával, a lelockolt mobilrackban 1 db nemtommilyen vinyóval, az 1x-es CD-ROMmal, +a nemtommilyen hangkártyával. Bé is dobozoltam szépen. Közben megkészült a w98 település, feldobtam egy wördöt, gyártottam ikonokat. Mutatom az eredményt, este 9 van, apuci, anyuci, leány örül, hogy legalább az egyik gép már működik, szép szines, van rajta vindóz is. Uccsó sört megiszom apucival, megállapodunk, hogy holnap ismét jövök. Lementem tőlük a közeli törzskocsmámba, és jól berugtam.
És ismét eljött a holnap. Lepróbálom az 586-os gépet, feláll, Briósba be, felismer mindent ami kell. Mondom apucinak, erre a gépre majd valamikor később kell win95-öt rakni. most lássuk azt, amit tegnap keltettem életre w98-cal. Röpke három óra alatt beállítottam a DOS-os játékokat w98 alatti futásra (batch file kreálásokkal, "set sound blaster IRQ, Base/ I/O /midi / DMA address stb.) hanggal retye-rutyával mindennel. ismét 9 óra, család álmos, apucinak megmutatom, hogy ezt a kupacot már dobja ki véglegesen a kukába. Elköszönés, törzskocsmában ismételt berugás.
Kb. négy hónap múlva körmönfont üzenet érkezik a "postássa" ( a postás az ifjabb Sz... az elmúlt buherátor faterja), hogy az 586-os gép (persze nem ilyen szabatosan fogalmazva) nem működik. Azaz nincs rajta vindóz. (Ez pont megfele a megbeszélteknek.)
Szerintetek azóta telepített valaki az apuci második gépére win95-öt ?
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?
Elküldve: 2005. 02. 01. 19:02
Idézet: sityak - Dátum: 2005. jan. 31., hétfő - 21:14
Üdv.
Te viszont remek eladó voltál.

Súgó
A téma zárva.