HWSW Informatikai Kerekasztal: Láma juzerek :)) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Láma juzerek :)) a jelentés a pult tuloldalárol Értékeld a témát: -----

#521 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 12. 14:37

off (de jó) :)

GE

Idézet

Előző cégemnél az NDK-ban végzett villamosmérnököt

Hihi a volt főnőköm meg Leningrádban végezte a villamosmérnökit, de nem honosítatta, , tehát akkor ua. mint én, diplomanélküli kontár.  :D 

Bő hónapja kirúgott engem is meg kollégámat is mert sokallta a fizetésünket, most egyedül viszi a vállalkozást, hegyekben állnak a szétszedett gépek, stb. :-)

Kisebb viselt dolgai:

1.
Már régóta felírjuk neki mit kell hozni, mert nem ért hozzá, felírom: ASUS ATi A9550GE VGA (128MB/128bit) kártya 2 db,
erre hoz: talán Sapphire Ati9550 (128Mb/64bit) 1 db,  és 1db talán Expervision Geforce 5200 (128mb/64bit) :(

Erre mondom: - Hát az ASUS? _ Olyan nem volt! Én: - Dehát a kedves ügyfélnek megigértem, hogy játszani is tud egy kicsit, _ Jó lesz az, úgyse ért hozzá! Meg minek igérek olyart, ami nincs, (persze: év vagyok a hibás, ugyi :D) erre begorombultam és a szeme elött felhívtam a R***ist, kedves női hang, mondom: ASUS ATI 9550GE stb. - válasz: _ mennyit kérek?  :cool:

Hát csak kirúgtak, de nem emiatt.  :D

2.
Ügyfél gépe kész, összrakva, rajta cédula, ki, mennyi, stb. (egyforma némely ház) főnök öm beront, üvölt: Azonnal kell egy VGA kártya a kutyulinak (nyalni kell :D) elő a csavarhúzót, és kezdi szétszedni az ügyfél gépét. Mondom: - mit csinálsz?! Erre Ő: - Nehogy már Én mondjam meg neki, hogy mit csináljon a saját üzletében, stb. így egy bő 5 percig. Csak mondom neki, hogy: Bmeg, NEM A MIENK A GÉP! - Nem baj, majd neki teszünk bele másikat, hoz majd Pestről... :bolond:

Mostanra már egész jól kipihentem. De néha még éjszaka erre ébredek, hogy ott dolgozom. :help:

On

Szóval belül is lehetnek:  :lama: és ráadásul az a jóindulat, ahogy a többi embert kezelte.
Asztalravissza!

#522 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 15:33

Az ilyen embert kellene sz*ros seprűvel elkergetni minden gép közeléből egy életre.

#523 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 16:08

OFF
És én vagyok munkanélküli.  :down:
Itt vidéken elég nehéz elhelyezkedni, középfokúval. :(
De nem baj!, Jön a nyár, horgászunk, csajozunk, közben körülnézünk kis hazánkban olcsón, mert higyjétek el, az utóbbi 9 évben még szabadságra is csak keveset mentem, reggel 8-ra be, este 18 körül ki. :(
Most van egy kis időm, kirándulgatok, és közben azért figyelek.

Üdv!
Asztalravissza!

#524 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 17:17

Idézet: Dzsano - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 17:08

OFF
És én vagyok munkanélküli.  :down:
Itt vidéken elég nehéz elhelyezkedni, középfokúval. :(
De nem baj!, Jön a nyár, horgászunk, csajozunk, közben körülnézünk kis hazánkban olcsón, mert higyjétek el, az utóbbi 9 évben még szabadságra is csak keveset mentem, reggel 8-ra be, este 18 körül ki. :(
Most van egy kis időm, kirándulgatok, és közben azért figyelek.

Üdv!

Elolvasva előző történeteid, meg a beidézett hozzászólásodat, szerintem Te nagyobb :lama: voltál. :) Már 8 éve ott kellett volna hagynod. (Tudom: nehéz elhelyezkedni. Akkor is!)

Peace! :respect:
... a trip back in time is all I need ...

#525 Felhasználó inaktív   Yv@n 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 18:08

Noh gondoltam bővítem kicsit a témát.

1. Egyetem, Informatika oktatás Hardware tanár gépében winyó a végét járja, utólag kiderült, hogy "hónapok óta lassú" (dma timeout esetén rendszer folyamatosan veszi vissza a DMA sebességet, majd végül leváltja PIO-ba...max 3MB/sec), de most gondolta lementi, és totál véletlen folyamán eldobta magát az eszköz. Win haldoklott tőle, így betoltam saját gépembe és linux alatt, az NTFS particiójáról le tudtam húzni az adatait, a FAT-ről semmit (szerencsére minden ami pótolhatatlan az NTFS-en volt, így megúszta). HDD egész mentés közben fosta a DMA timeoutot, és seek complete error-t, ürge kb. végignézte, majd a mentés végén, kijelentette, hogy Ő a winyót majd leformázza, és akkor biztosan jó lesz!
Probélmáim:
- Egy hardware tanárnak egy egyetemen nem mond semmit, hogy a SMART sikít a sok hibától, (sokezer bejegyzés SMART logban), illetőleg a kernel DMA hibákat dobál, meg seek error-al sír.
- Adatmentés nyeste, az elmúlt két hónapban vizsga adatokat, be nem írt eredményeket. Hűledezett, hogy esetlegesen újra kell kreálnia az egészet, miközben szerveren mind privát, mint közös tanszéki területen rendelkezésére áll 160GB terület Raid5-ben, és ezt nagyon jól tudja!
Nálunk ez a szint, és Ő amúgy az egyik értelmesebb tanár.

2. Szintén itt tanszék. Tanárnő tajtékozva tépi fel az irodaajtót.
"Szar az összes gép, hát hogy tanítsam a diákoknak az usb-t ha nincs is a gépeken??"
Szépen kolega kézenfogva bevezette a tanárnőt a terembe, és megmutatta neki a gépen található 6 USB portot...A mai napig nem tudom, hogy hol kereste, hogy nem találta, de a siralmas az, hogy ő tanítja...

3. Ugyanez a koleganő jön be somorú arccal:
-Nem telepítettetek office-t?
-De igen, az összes gépen van fent.
-Mi nem találjuk, az asztalon is csak valami "Home" van...

Nem tűnt fel sem a diákoknak sem a tanárnőnek, az 1percig várakozó grafikus boot manager, sem pedig az, hogy linux bootol és nem windows...de még csak fel sem fogta senki, hogy az ott NEM windows grafikus felület. Itt elmentem, rágyújtottam, és megittam pár csésze kávét.

4. Ismét a tisztelt kolegina...
Boldogan lebegtet a kezében egy cd-t, amit a diákoktól kapott és elhatározta, hogy ő ezt majd oktatja, és csak azért jött, hogy kikérje a véleményünket, miszerint ismerjük-e mi egyáltalán? Van-e hozzá bármi dokumentációnk? A cd-n a következő felirat tetszelgett: WindowsXP HUN SP2
...hosszú csend következett itt be a társalgás folyamán, majd kolegám nagyon udvariasan elmagyarázta, hogy azt jobb lenne nem oktatni. Elég siralmas azért, hogy fogalma sincs arról, hogy mi az az SP egy windows esetében. Az ok, hogy Xp-nél még csak a másodikat tapossuk, de kéremszépen volt itt k2 meg NT4 is azért, és azokhoz is jelent meg pár kiadásban...

A hölgyről most hirtelen nem jut eszembe több, de ha csak meglátom, rámjön a remegés, és kiver a víz.

5. Német anyacég magyarországi leányvállalatának készül egy rendszer. Egy ponton egy szerver(erre visszatérek...), kamrában tesztgépek. Falon panel, bele UTP kábel, állok mint egy szobor, felteszem a kérdést bátran a jelenlevőknek: "Mi vezet innen a kamrákba?", jelenlévők körében általános fejvakarás..."Hívjuk az informatikust". Noh az "informatikus" megjelenik. Őltöny, nyakkendő, jólfésült tárgyaláshoz szokott arc. Feldobtam neki is a százforintos kérdést, amit nagyjából hasonló döbenettel fogadott mint a többiek. Az egész gyárban nem találtak senkit, aki nagy hirtelen meg tudta voln mondani, hogy a 10 méteres szakasznak melyik luk a vége. Kikövetkeztettem, semmi gond. Következő probléma, az otthon működő rendszer meg se moccan. Hát ez remek, nézzük miért nem indul.(Hozzá kell tenni, hogy a kamrákban kimeneti kép nincs, így semmit nem látni az egészből) Kb fél óra szenvedés után kiderül, hogy HDD-ről indulnak a tesztgépek hálózat helyett. Remek, akkor tegyünk fel az egészet, rakjuk össze (újabb fél óra), vissza az egész, megint nem megy. Leülök, megint elkezdem keresni a hibát a rendszerben amit összeraktam, elment vele kb újabb fél óra, hisz a hdd-k már nem tartalmaznak semmit, boot. Megint tévedtem, leszenvedtek a polcról egy másik kör winyót, szintén előtelepített rendszerrel. Ekkor keresgélés, nagy nehezen sikerült találni olyan hdd-t amin tényleg nem volt rendszer, na akkor go! mehet.
Mehetne...de nem megy, kiderült hogy az alaplapokon amire az egész rendszer épült, újabban gyárilag más BIOS van, és ebben a gyártó eltávolította a hálózati boot lehetőséget...keressünk akkor biost ami tudja. Ez ott helyben nem sikerült, lesz mégegy kör.

Következő alkalommal vidáman mentünk, hisz már tényleg minden frankó, működnie kell. Kellene...tulajdonképpen már a bios is csak úgy lett, hogy én a nálam levő kincsként őrzött példányból kimentettem, és azt visszaküldtem a gyárnak, hogy akkor próbálkozhatnánk ezzel... ez meg is volna, node a gépek továbbra sem bootolnak. Megint teszt, szerveren mi nem fut a szükséges dolgok közül? Megy minden. Akkor miért nem bootolnak a gépek? Valami gáz lesz, közvetlen összekötve bootol egy db kliens, csak bent a kamrában nem indulnak... természetesen sehol semmi debug eszköz, az adott kábelek is olyan hosszal rendelkeznek, hogy gyakorlatilag a kábeleken lóg a levegőben a gép, és az tartja, szóval kegyetlen szenvedések közepette, sikerült megállapítanom, hogy nemes egyszerűséggel nincs kapcsolat a szerver(pff...) és a kamra között. Nekem...mert ott helyben ezt senki nem tudta. Akkor megint otthagytuk őket, 3. alkalommal én már nem mentem le, mert nagyon súlyos hát zsibbadásom támadt, így kénytelen voltam itthon maradni. Utólag kiderült, hogy az egyik swith ami véletlen pont azért a kamráért volt felelős tönkrement, megint csak senkinek nem tűnt ez fel addig amíg nem szóltam...:omg:

No és akkor a szerver! Büszkén szervergépnek kikiáltva leemelték az egyik szerelőállomásról egy Cel 300A-t, hogy akkor "ezt megtesszük szervernek". Azóta ott van az egyik asztal alatt burkolata lefejtve, porosodik szépen. Jelenleg még nem sikerült megértetnem az illetékesekkel, hogy adatbiztonság, mint fogalom, az egy létező dolog, bár ezesetben nem ejthetünk róla szót. Úgy tart a dolog, hogy az egy nagy beruházás lenne, így nem megengedett. Más kérdés, hogy tulajdonképpen az egész rendszer az értelmét veszti.

Tulajdonképpen az egész téma úgy indult, hogy besegítek valamit, de jelenleg ott tartunk, hogy 90%ban én szopok, úgyhogy azt hiszem a jövőbeni projektekből nem veszem majd ki a részem...

Persze én voltam a hülye, hogy feltételeztem hogy az általam kidolgozott dolog a szar, és a gyárban működő rendszer hibátlanul működik. Ez nem is lenne gond, de már annyiszor megszívtam ehhez hasonló módon, hogy mindíg a hegy csúcsától indultam a töve felé, és minden egyes alkalommal, ha alulról kezdem, akkor 5 percen belül megvan a hiba...ilyenkor mindíg megfogadom, hogy legközelebb, majd fordítva cselekszem, és mégis mindíg elkövetem ugyanazt a hibát...

#526 Felhasználó inaktív   Richardka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 13. 08:32

Láma vagyok :)

Bontás van a melohelyen. Ugye kábeleket ugy a leggyorsabb bontani ha elvágom.
Gégecsö levágva, majd hesselem, hogy a jo kábelt vágjam el.
A gégecsöben az alábbi vezetékek mennek
6 UTP kábel, 3 Telefonos kábel, +1 220-as vezetékkábel :)

3 telefon kábelt kellett  volna elvágni, ami nem is lett volna nagy ügy, csak egy baj volt.
Hogy a 220-as vezetéken kivül, mindegyik Cat5-ös kábelen ment. Igy lottoztam egyett
Hát a lotton 5-ösöm nem lesz

Elsőre 2 telefont sikerüt eltalálni, meg 1 UTP-ét. Mondjuk utána meglett a 3. is :)

Nem én terveztem a kábelezést :)
Nem szerettem a hamar hamar munkát, mert akkár vissza is bonthattam volna, de ugye fönökömnek azonna kellet.
Arra még nem jöttem rá mi a jo abba ha a feszkábel is itt megy ebbe a gégecsöbe :)
Már van nettem :)

#527 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 13. 09:07

Idézet

Elolvasva előző történeteid, meg a beidézett hozzászólásodat, szerintem Te nagyobb lama.gif voltál. smile2.gif Már 8 éve ott kellett volna hagynod. (Tudom: nehéz elhelyezkedni. Akkor is!)

OFF

Ez már tényleg nagyon off, de rokon!, volt. Tényleg hüje vagyok, hogy nem hagytam ott elsőre. De hát lusta az ember, közeli volt a munkahely, addig meg 8 évet ingáztam. :-(
Összeírtam az apróbb viselt dolgait, egy .doc file-ban, van vagy 12 oldal. :D

Most lehet, hogy őszre összehozok egy icipici számítógépes "szakszervízt", csak javítás, szervízelés, minimális mennyiségű alkatrész. Tud valaki segíteni? (mire figyeljünk, papírok,  hol nézzek utánna, stb.) Vállalkozásban teljesen láma vagyok ha nem jön össze, akkor megyek a híd alá.  :rolleyes:

Üdv!
Asztalravissza!

#528 Felhasználó inaktív   Blackman790817 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 13. 10:19

Nekem ilyen gyöngyszemek nem jutnak, persze lehet, hogy jobb is, mert megfulladnék a röhögéstől:

Haver elmegy a suliba valami gépen javítani, mert "valami nem jó" a titkárnő gépén. A hiba leírása: ha bedugom a gépbe a pendrive-ot, valami plusz meghajtó jelenik meg... :omg:
Mit ér az erő, ha nincs Uralod?

#529 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 13. 11:15

Tegnap felmentem az új bocikához a cégnél. Rokoni bejutás, de szót se rá, engem is a haver taposott be. A fazon aki mellé berakták, a logisztikai főnök, a gépe: 800as cerbona, fókuszhibás monitor, win98. A pendrive-ja egy zynet PD-A1es 128 megás, amin a letörött gyári USB csati egy HP nyomtatókábelről levágott USB csati pótolja sziloplasztal. A kiscsaj 2 napja van ott, a gépe: vatta új asus vintage, cerkaD, 512 ram, XP. Felmegyek, hogy nem szól a hang. Elsőnek nézem a kábeleket, persze semmi baj. Majd a nőgyógyász jobb kezem polipujjai, az arcomra kövül standard lárvaszerű vigyorom kiséretében rácuppannak a hangerőszabály potméterre, és egy erőteljes mozdulattal elforditják azt az óramutató járásával megegyező irányba. És szól. Kúl.
Nem telik el 20 perc, felmegyek, már az MSN előtt punyvad, fején füles, zene szól, azt hitted ez a rákennróll, nincs meg valami fosos dokumentum. Megcsinálom, nem a csajt, a dokut, aztán húzom a belem, ne is lásson. Kösz meg minden. Közben megcsinálom a főnöki gépet, heves kézrázás, köszönöm köszönöm. Hiába, úgyfest van a létra magasabb ágain is olyan, aki tud emberként bánni a csicskadroidokkal is.

#530 Felhasználó inaktív   Noise Killer 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 13. 13:12

Jó sztorik...

Nekem meg ez volt:

Számtek óra, helyettesítő tanárral......beírom: CD..
Mire a tanár: de miért írom be, ebbe nincs is CD!!!!!!!!!!!!!! :think:
Csak a csend számít, bármi áron...

#531 Felhasználó inaktív   moods 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 13. 17:00

Láma user kábelnet bekötés után:
Telefonál hogy nincs meg neki az igért sávszélesség merthogy ő 512/128 as kábelnetre kötött szerződést...
Erre mondtam neki hogy kezdjen el tölteni egy adott helyről....
Kérdeztem hogy mekkora sebesség értéket lát erre ő: 148Kilobyte/sec......
szal nem gáz hogy sokan ugy reklomálnak hogy nincsenek tisztában dolgokkal........

#532 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 13. 18:40

Idézet: Yv@n - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 19:08

HDD egész mentés közben fosta a DMA timeoutot, és seek complete error-t, ürge kb. végignézte, majd a mentés végén, kijelentette, hogy Ő a winyót majd leformázza, és akkor biztosan jó lesz!

Nem tűnt fel sem a diákoknak sem a tanárnőnek, az 1percig várakozó grafikus boot manager, sem pedig az, hogy linux bootol és nem windows...de még csak fel sem fogta senki, hogy az ott NEM windows grafikus felület. Itt elmentem, rágyújtottam, és megittam pár csésze kávét.

1. windowst oktat...

2. Lásd 1.sz problem...

Egységsugarú winesek miatt meg ne idegesítsd magad! Az emberiség (igaz, lassan) de arra is rájött, hogy a villámlás nem az istenek kuglizása... Majd szép lassan arra is rájönnek, hogy az op.rendszer nem windows... :D
flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- Van a Földön értelmes élet?
- Nincs. Én is csak beugrottam ide...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#533 Felhasználó inaktív   pike.killer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 13. 21:11

Idézet: Richardka - Dátum: 2005. máj. 13., péntek - 9:32

Láma vagyok :)

Bontás van a melohelyen. Ugye kábeleket ugy a leggyorsabb bontani ha elvágom.
Gégecsö levágva, majd hesselem, hogy a jo kábelt vágjam el.
A gégecsöben az alábbi vezetékek mennek
6 UTP kábel, 3 Telefonos kábel, +1 220-as vezetékkábel :)

3 telefon kábelt kellett  volna elvágni, ami nem is lett volna nagy ügy, csak egy baj volt.
Hogy a 220-as vezetéken kivül, mindegyik Cat5-ös kábelen ment. Igy lottoztam egyett
Hát a lotton 5-ösöm nem lesz

Elsőre 2 telefont sikerüt eltalálni, meg 1 UTP-ét. Mondjuk utána meglett a 3. is :)

Nem én terveztem a kábelezést :)
Nem szerettem a hamar hamar munkát, mert akkár vissza is bonthattam volna, de ugye fönökömnek azonna kellet.
Arra még nem jöttem rá mi a jo abba ha a feszkábel is itt megy ebbe a gégecsöbe :)

Bar lehet,h en vagyok a  :lama:,de nem ertem mikert is kellett kivagni a kevelt? A masik meg amit irtal az strukurtalt halot jelent. Tehat ott full mind1, hogy melyik a telo es megyil a gep. Csak a Pach paneleon kellett volna likvidalni a nem szukseges vegpontot. Ya es ha az UTP kabel egy gegecsoben a villanyal az is egy remek tervezes lehetett. :D

#534 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 13. 21:34

Idézet: pike.killer - Dátum: 2005. máj. 13., péntek - 22:11

Bar lehet,h en vagyok a  :lama:,de nem ertem mikert is kellett kivagni a kevelt? A masik meg amit irtal az strukurtalt halot jelent. Tehat ott full mind1, hogy melyik a telo es megyil a gep. Csak a Pach paneleon kellett volna likvidalni a nem szukseges vegpontot. Ya es ha az UTP kabel egy gegecsoben a villanyal az is egy remek tervezes lehetett. :D

Nyugodj meg, nem Te vagy a láma!... A lámaság itt leledzik:

"Nem szerettem a hamar hamar munkát, mert akkár vissza is bonthattam volna, de ugye fönökömnek azonna kellet. Arra még nem jöttem rá mi a jo abba ha a feszkábel is itt megy ebbe a gégecsöbe"

:D

Szerkesztette: Polikarpov 2005. 05. 13. 21:35 -kor

flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- Van a Földön értelmes élet?
- Nincs. Én is csak beugrottam ide...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#535 Felhasználó inaktív   tzabo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 14. 09:44

Idézet: Polikarpov - Dátum: 2005. máj. 13., péntek - 19:40

Majd szép lassan arra is rájönnek, hogy az op.rendszer nem windows... :D

Miről is beszélsz?
Ha sok ilyen gyökér van, aki abszolút nem ért a gépekhez, akinek még egy Win XP is magas, pedig hát felhasználóbarátabbra nehéz lenne megcsinálni, akkor szerinted az mit tudna csinálni egy Linuxszal, Unixszal, Solaris-szal?
Gondolj már bele: rengeteg ilyen ember van. Azért, mert itt kockul mindenki a fórumon még nem kell mindenkit ilyennek hinni. Hidd el van ember, akit nem érdekel, hogy mi hogyan müxik, csak a feladatát tudja valahogyan elvégezni. Még jó, hogy nem mindenki elvakult linux-os.

És véleményem szerint a Win-nel semmi baj, az más kérdés, hogy rengeteg hülye ember van, aki úgy ahogy van elcseszi a gépet. Ha valaki ért hozzá, annak még ez is sok. És bizony ez is tud oprendszer lenni. Nekem már jónéhány éve fennvan és még semmi gondom nem volt vele. Pedig net, zene, film, játék, programozás, dvd írás, megosztások, virtuális gépezés és még sorolhatnám. Tényleg szar......

Lényegében: aki ért hozzá, annak olyan mindegy, mit használ, aki meg nem ért hozzá, annak minden magas.

Szerkesztette: tzabo 2005. 05. 14. 09:47 -kor

...

#536 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 14. 10:43

Idézet: tzabo - Dátum: 2005. máj. 14., szombat - 10:44

aki meg nem ért hozzá, annak minden magas.

De legalább ebben a topikban ki lehet pellengérezni.
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#537 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 14. 10:54

Idézet: moods - Dátum: 2005. máj. 13., péntek - 16:00

Láma user kábelnet bekötés után:
Telefonál hogy nincs meg neki az igért sávszélesség merthogy ő 512/128 as kábelnetre kötött szerződést...
Erre mondtam neki hogy kezdjen el tölteni egy adott helyről....
Kérdeztem hogy mekkora sebesség értéket lát erre ő: 148Kilobyte/sec......
szal nem gáz hogy sokan ugy reklomálnak hogy nincsenek tisztában dolgokkal........

Az a baj, hogy sokan keverik azt, hogy ami nekik egyértelmű, az másnak nem az, lehet, hogy az említett felhasználó mondjuk agysebész...
Ő csak azt látja, hogy ott van a szerződésben, hogy 512k viszont a letöltése soha nem megy ennyivel, gondolhatja, hogy valami nem jó.
Honnan kéne tudnia?
Szerintem a szolgáltató nem magyarázta el neki, illetve erre tart téged aki ezt a pár alapdolgot tudod, hogy magyarázd el neki...egyáltalán nem gáz, gondold el, ha nem lennének ilyenek, akkor te nem kapnál fizetést...
Nyilván van a másik véglet amikor tényleg nevetséges amit egy igazi láma művel, de ez nem az...

#538 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 05. 14. 11:54

Idézet: tzabo - Dátum: 2005. máj. 14., szombat - 10:44

Miről is beszélsz?
Ha sok ilyen gyökér van, aki abszolút nem ért a gépekhez, akinek még egy Win XP is magas, pedig hát felhasználóbarátabbra nehéz lenne megcsinálni, akkor szerinted az mit tudna csinálni egy Linuxszal, Unixszal, Solaris-szal?
Gondolj már bele: rengeteg ilyen ember van. Azért, mert itt kockul mindenki a fórumon még nem kell mindenkit ilyennek hinni. Hidd el van ember, akit nem érdekel, hogy mi hogyan müxik, csak a feladatát tudja valahogyan elvégezni. Még jó, hogy nem mindenki elvakult linux-os.

És véleményem szerint a Win-nel semmi baj, az más kérdés, hogy rengeteg hülye ember van, aki úgy ahogy van elcseszi a gépet. Ha valaki ért hozzá, annak még ez is sok. És bizony ez is tud oprendszer lenni. Nekem már jónéhány éve fennvan és még semmi gondom nem volt vele. Pedig net, zene, film, játék, programozás, dvd írás, megosztások, virtuális gépezés és még sorolhatnám. Tényleg szar......

Lényegében: aki ért hozzá, annak olyan mindegy, mit használ, aki meg nem ért hozzá, annak minden magas.

Szerintem itt nem gyökérségről volt szó, valahogy nagyon félreérthetted :) .
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#539 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 14. 13:12

Idézet: tzabo - Dátum: 2005. máj. 14., szombat - 9:44

tökéletesen +fogalmaztad azt amire én 2 éve képtelen vagyok...

1etértek  :respect:
Nem állhatunk meg, ez denevérország....

#540 Felhasználó inaktív   tzabo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 14. 13:25

Idézet: didyman - Dátum: 2005. máj. 14., szombat - 12:54

Szerintem itt nem gyökérségről volt szó, valahogy nagyon félreérthetted :) .

Igaz, kicsit félrefogalmaztam.
Inkább nem szakavatottat mondok.
...

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29