Én nem tudom, hogy láma juzer vagyok-e. Két éve vettem egy laptopot, előtte is csak használtam a számítógépet, azóta is csak használom. Annyi a különbség, hogy mivel laptopot barkácsolgatni még drágább szórakozás, mint asztali gépet, nem is foglalkoztam hardverrel két éve.
Most felötlött bennem, hogy kellene egy erősebb gépezet, és az lehet helybenálló modell is. Bementem a sokat szidott M-betűs cég egyik boltjába (előrelátóan kora délután, amikor még az ifjak iskolában vannak...), senki nem volt ott, csak két eladó, meg én. Mondjon bárki bármit, nekem a sokat szidott M-betűs céggel eddig csak jó tapasztalatom volt (ellentétben pl. a szintén szidott B-betűs céggel... ezért mentem M-ékhez); ezen kívül az e-connectet ismerem még, oda majd szünetmentesért megyek. Na, elkanyarodtam.
Szóval megtárgyaltuk, hogy a nagyon elszállt house az már tényleg nem az igazi

(hiszen hárman voltunk, ráértünk); majd előadtam: kellene egy gép, teljesen átlagos, játék nem szempont (Mechwarrior4 elment K6-2-n is, tehát baj nem lehet), legyen benne nagy HDD, 512 memória, valami alsó széle-közepe kategóriájú processzor, integrált hangkártya megfelel (rockzene azon is torz, meg high-end hifin is torz), de DVD-író kell, floppy nem, hálózat igen... és az egész legyen egy olyan házban, amire modern szg.-buzi rá sem néz (nem bírom ezt a világítógépház-mániát, de ez az én lelki defektem lehet...). A tag kattintgatott, mint a veszett, a végén kinyomtatta az ajánlatot, kicsit beszélgettünk még róla, a VGA-ra itt a HWSW-n a vonatkozó fórumon rákérdeztem... ennyi. Tetszik az ajánlat, szerintem apróbb módosítással (pl. Maxtor helyett Samsung) meg is veszem a jövő hónapban... vagy valamikor.
Az összeállított ajánlat teljesen megfelel az igényeimnek.
Viszont egy másik helyen az "átlagos, nem feltűnő, közepes, megbízható" személyleírásra az eladó előkapott egy olyan konfiguráció-leírást, ami árban duplája (sőt több) az M-ban összerakottnak, és simán kiéreztem belőle, hogy baleknak vagyok nézve. Nem érdekelte, mit akarok. Lehet, hogy totál hozzá nem értőnek nézett? Ami igaz, de azért némi józan paraszti ész az szorult...
Semmit ne higgy el elsőre! Naponta kétszer az az óra is a pontos időt mutatja, amely húsz éve megállt.