HWSW Informatikai Kerekasztal: Láma juzerek :)) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Láma juzerek :)) a jelentés a pult tuloldalárol Értékeld a témát: -----

#661 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 09. 12:01

Idézet: -=RelakS=- - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 13:15

Mannesmann-ból sem rossz kigyűjtögetni :D

(gy.k.: A mannesmann Tally az egy komód méretű mátrix nyomtató, amiből olyan sebességgel jön a papír, hogy a legtöbb lézernyomtató sikítva elrohan még a környékről is. Meg az is, akinek érzékeny a füle, mert bszott hangos :D )

Mannesman Tally 660. Tényleg komód méretű, hangja pedig valami faipari fűrészgéphez hasonló, nem hagyomásnyos értelemeben vett mátrix nyomtató, mert a fej gyakolatilag A3 leporello széles és kibaszott sok tű van benne.

Szerkesztette: Pitbull 2005. 09. 09. 12:02 -kor

Hazafi vagyok nem "Demokrata".

#662 Felhasználó inaktív   Fym 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 09. 13:27

Idézet: Pitbull - Dátum: 2005. szept. 9., péntek - 13:01

Mannesman Tally 660. Tényleg komód méretű, hangja pedig valami faipari fűrészgéphez hasonló, nem hagyomásnyos értelemeben vett mátrix nyomtató, mert a fej gyakolatilag A3 leporello széles és kibaszott sok tű van benne.

Ezeket inkább már sornyomtatónak hívják, hiszen egyszerre 1 sort nyomtat... :idea:

Valami iszonyat hangjuk van... Én ehhez hasonló szörnyeteggel annó az MNB géptermében találkoztam, ott kettő tanyázott belőlük, a mainframe gépre kötve, na ha azok megindultak, futott ki merre látott... :Đ
.:: A lényeg, hogy össze kell őket párosítani, hármasával ::.
.:: Fr33 YouR MinD ::.
.:: [Konfigok] ::: [Hunclickers] ::.
.:: Join the HWSW World Community-Team© ::: A HWSW UD-Team honlapja ::.

#663 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 09. 15:07

Én anno APEH adatrögzitő koromban dolgozta 8000res Espon FX sorozattal dolgoztunk. Az nem sornyomtató, de a fej hüvelykujnyi sineken mozog benne olyan lendülettel, hogy a 40es zártszelvény printerállványt 1 hét alatt darabokra törte, ugyhogy az összes varratot meg kellett rajta erősiteni, a sarkokat meg kiháromszögelni :D

#664 Felhasználó inaktív   Fym 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 09. 15:18

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. szept. 9., péntek - 16:07

Én anno APEH adatrögzitő koromban dolgozta 8000res Espon FX sorozattal dolgoztunk. Az nem sornyomtató, de a fej hüvelykujnyi sineken mozog benne olyan lendülettel, hogy a 40es zártszelvény printerállványt 1 hét alatt darabokra törte, ugyhogy az összes varratot meg kellett rajta erősiteni, a sarkokat meg kiháromszögelni :D

Na az is egy durva darab... :respect: Pillanatok alatt elintézett egy doboz A3-as leporellót... :Đ

#665 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 09. 09. 18:43

Én is láttam ilyen szörnyet, szintén erős igénybevételnek kitéve állványzataként működő asztalkát :Đ . Hiába, 1066 c/s azért már lendületes dolog.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#666 Felhasználó inaktív   Fym 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 09. 22:39

Idézet: didyman - Dátum: 2005. szept. 9., péntek - 19:43

Én is láttam ilyen szörnyet, szintén erős igénybevételnek kitéve állványzataként működő asztalkát :Đ . Hiába, 1066 c/s azért már lendületes dolog.

Áhh, akkor is, a Honeywell Bull szörnyetegeit nem ütötte semmi... :Đ Frankón fülvédő kellett hozzá... :Đ

#667 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 19:59

Ez talán a láma rendszergazdák témakör lehetne inkább.
Cég, bemegyek reggel dolgozni. Kollega fogad, hoyg nem megy a gépe, tök süket.
Szerszámkészlet beszerez, oldallap levesz, Mercury táp félreismerhetetlen színvilága fogad, Abit deszka, dzsíforsz vga, vékony maki.
Nézem. nézek. VGA hűtés. Első döbbenés. A borda, ráapplikált prociventivel, a venti szívú üzemben (szív a bordáról), kábelkötegelővel felfogva. Kenés mintha lenne alatta...
Lekapom a procihűtőt, AthlonXP 1700+ és DLT-s, vagyis 1,5V-os! :) És a következő döbbenet: Hűtő fordítva felrakva! Spire hűtő, jól szorít, de mégse középen...
Következő furcsaság: Az egyetlen 128-as ddr memória a 3. foglalatban (4 van a lapon). Oka: Ismeretlen. Az északi híd hűtése pedig áll. Hibák javítása, összerakás után gépsárkány indul, a nap folyamán egyszer sem fagyott le, ez ígéretes :Đ .
De aki összerakta, az igen.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#668 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 14. 08:53

Idézet: didyman - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 20:59

Ez talán a láma rendszergazdák témakör lehetne inkább.
Cég, bemegyek reggel dolgozni. Kollega fogad, hoyg nem megy a gépe, tök süket.
Szerszámkészlet beszerez, oldallap levesz, Mercury táp félreismerhetetlen színvilága fogad, Abit deszka, dzsíforsz vga, vékony maki.
Nézem. nézek. VGA hűtés. Első döbbenés. A borda, ráapplikált prociventivel, a venti szívú üzemben (szív a bordáról), kábelkötegelővel felfogva. Kenés mintha lenne alatta...
Lekapom a procihűtőt, AthlonXP 1700+ és DLT-s, vagyis 1,5V-os! :) És a következő döbbenet: Hűtő fordítva felrakva! Spire hűtő, jól szorít, de mégse középen...
Következő furcsaság: Az egyetlen 128-as ddr memória a 3. foglalatban (4 van a lapon). Oka: Ismeretlen. Az északi híd hűtése pedig áll. Hibák javítása, összerakás után gépsárkány indul, a nap folyamán egyszer sem fagyott le, ez ígéretes :Đ .
De aki összerakta, az igen.

Ez olyan "csekálmános".  :D

Cseh Kálmán anno 1989-ben az MHB-nél volt "rendszerintegrátor", a BankSystem Kft. kötelékében. Már akkor elmúlt 55 éves, most már béke poraira. A kollégái egyszerűen megőrültek az alkotásaitól, 4 hónapos ismeretség után lazán leüvöltöttem a haját a tökfejéről.

Bővebben Cseh Kálmiról a terminálon, a számtech. rémtörténetek legelején.  :D
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#669 Felhasználó inaktív   Thoty 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 14. 09:56

Idézet: Zsivaagoo - Dátum: 2005. szept. 14., szerda - 9:53

Ez olyan "csekálmános".  :D
...
Bővebben Cseh Kálmiról a terminálon, a számtech. rémtörténetek legelején.  :D

Linket!  :D

#670 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 14. 11:09

Idézet: Thoty - Dátum: 2005. szept. 14., szerda - 10:56

Linket!  :D

Itten vanik e:
http://forum.termina...?t=1219&start=0
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#671 Felhasználó inaktív   Thoty 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 14. 15:25

Idézet: Zsivaagoo - Dátum: 2005. szept. 14., szerda - 12:09

Köszi!  :D
:up:

#672 Felhasználó inaktív   theHassan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 21:14

Én nem tudom, hogy láma juzer vagyok-e. Két éve vettem egy laptopot, előtte is csak használtam a számítógépet, azóta is csak használom. Annyi a különbség, hogy mivel laptopot barkácsolgatni még drágább szórakozás, mint asztali gépet, nem is foglalkoztam hardverrel két éve.
Most felötlött bennem, hogy kellene egy erősebb gépezet, és az lehet helybenálló modell is. Bementem a sokat szidott M-betűs cég egyik boltjába (előrelátóan kora délután, amikor még az ifjak iskolában vannak...), senki nem volt ott, csak két eladó, meg én. Mondjon bárki bármit, nekem a sokat szidott M-betűs céggel eddig csak jó tapasztalatom volt (ellentétben pl. a szintén szidott B-betűs céggel... ezért mentem M-ékhez); ezen kívül az e-connectet ismerem még, oda majd szünetmentesért megyek. Na, elkanyarodtam.
Szóval megtárgyaltuk, hogy a nagyon elszállt house az már tényleg nem az igazi :) (hiszen hárman voltunk, ráértünk); majd előadtam: kellene egy gép, teljesen átlagos, játék nem szempont (Mechwarrior4 elment K6-2-n is, tehát baj nem lehet), legyen benne nagy HDD, 512 memória, valami alsó széle-közepe kategóriájú processzor, integrált hangkártya megfelel (rockzene azon is torz, meg high-end hifin is torz), de DVD-író kell, floppy nem, hálózat igen... és az egész legyen egy olyan házban, amire modern szg.-buzi rá sem néz (nem bírom ezt a világítógépház-mániát, de ez az én lelki defektem lehet...). A tag kattintgatott, mint a veszett, a végén kinyomtatta az ajánlatot, kicsit beszélgettünk még róla, a VGA-ra itt a HWSW-n a vonatkozó fórumon rákérdeztem... ennyi. Tetszik az ajánlat, szerintem apróbb módosítással (pl. Maxtor helyett Samsung) meg is veszem a jövő hónapban... vagy valamikor.
Az összeállított ajánlat teljesen megfelel az igényeimnek.
Viszont egy másik helyen az "átlagos, nem feltűnő, közepes, megbízható" személyleírásra az eladó előkapott egy olyan konfiguráció-leírást, ami árban duplája (sőt több) az M-ban összerakottnak, és simán kiéreztem belőle, hogy baleknak vagyok nézve. Nem érdekelte, mit akarok. Lehet, hogy totál hozzá nem értőnek nézett? Ami igaz, de azért némi józan paraszti ész az szorult...
Semmit ne higgy el elsőre! Naponta kétszer az az óra is a pontos időt mutatja, amely húsz éve megállt.

#673 Felhasználó inaktív   theHassan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 22:09

Idézet: Telcontar - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 19:55

Ma még röhögünk rajta, de meglehet, eljön az idő, amikor az ósdi, elavult pénégyeseket vezérlőkön meg más intelligens eszközökön látjuk majd viszont. :) Amint az pölö a Z80-asokkal meg a 80286-osokkal történt.

Siemens HICOM telefonközpont. Pentiumok vannak a vezérlőkártyákon. Még csak P1, de mit hoz a jövő?
Semmit ne higgy el elsőre! Naponta kétszer az az óra is a pontos időt mutatja, amely húsz éve megállt.

#674 Felhasználó inaktív   Vulpes 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 08:56

Idézet: theHassan - Dátum: 2005. szept. 15., csütörtök - 22:14

az e-connectet ismerem még, oda majd szünetmentesért megyek.

Nem mész. Meg más sem. Lásd a megfelelő topic-ot ugyanitt.
2006. III. 4.

Chaintech VNF4 Ultra Rev. 1.0, A64 3000+@2340 (9*260 szinkron, CBBID 0501EPBW, 1.475V), Chaintech SE6600G 128 MB, 512 MB Twinmos Twister DDR533 8-4-4-3-1T, Samsung SP1614C, LG GSA-4163, Enermax Noisetaker 425AX-VE, Antec SLK3000B, Arctic Cooling Silencer 64 Ultra, Hewlett-Packard L1955, Creative Inspire P380

Tud valaki egy eladó 512MB-os Twinmos Twister DDR533-at?

#675 Felhasználó inaktív   theHassan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 16:26

Tényleg nem :(  Ez a lehetőség fel sem merült bennem...
Pedig tetszett a bolt.

#676 Felhasználó inaktív   Guriga_ 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 30. 19:31

Valahol a 6. oldalon már írtam egy egeres történetet. A hölgy kora tavasszal visszatért.

Megint cipel egy A3-as Epsont. A kollégával összevigyorgunk "az egeres".
A hibajelenség: hiába húzza a be a papírt a nyomtató csak csipog de nem nyomtat. Gyors teszt, a lapérzékelő körül lehet a hiba.
Átvesszük a kolléga nekilát szétszerelni a hölgy még kérdez pár dolgot. A kolléga rám pisszeg: egér, visszavigyorgok (hülye vagy). Az ügyfél távozása után elmondja, hogy kettő!! élő egér van a nyomtatóban. Látni nem láttam, de azért kivittük a boltból és a szemközti fás-füves területen kezdtük tovább bontani.

A külső szemlélődő két hülyét láthatott veszettül röhögve és felváltva feszegetve valami berendezést egy nagy csavarhúzóval. Abban ugyanis megegyeztünk hogy macskánál kisebb szőrös állatokkal nem kívánunk közelebbi kapcsolatba keveredni. Mert a két egér tényleg benne volt a lapérzzékelő alatti "csatornában" és nem volt kedvük kijönni. Időnként némelyik kidugta az orrát, nem tudom hogy menekülni akart vagy csak röhögött a két hülyén esetleg megnézte milyen hideg van kinnt (állítólag 5 fok de lehet hogy mínuszban).
Kb. 20 perc után piszkálás-kocogtatás után kiszaladt az első majd nem sokkal később a második is.

Bennt jó adag légfrissítő után a további bontáskor kiderült hogy elrágták a lapérzékelő kábeleit - ki kellett cserélni, mert lerágták róla a szigetelést is teljesen. Amit viszont nem értettünk mivel találtunk a nyomtatóban kb. maréknyi kukoricát is.

Az ügyfélnek utólag elmondtuk hogy mit találtunk, amin kicsit csodálkozott mert a 20km-en keresztül amíg ideért vele semmi gyanúsat nem tapasztalt.

#677 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 30. 20:06

:lol: :nevet2:
Egyedi lapadagolója van, biztosan sztrájkoltak, unták a kukoricát, így került a nyomi szervizbe ismét :Đ

#678 Felhasználó inaktív   Kasi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 01. 18:55

Neee, ez már durva vazz...  :nevet2:  :lol:  :wtf:
Abit NF7 v2.0@v2.7 }{ AMD Sempron 2000Mhz }2*512Mb DDR 400Mhz Kingston 2-2-2-5 }{ Inno3D 6800 Premium Edition 128MB DDR }{ Seagate 80GB 7200rpmKasi @ HWSW ; Soren @ ph!  - 70/5463171
Bloodscalp
Brynon(Lv60 Human Rogue) - The Sentinels (sentinel)
Lorelin(Lv34 Human Mage) - The Sentinels (alt)
Rejeux(Lv16 Night Elf Priest)

#679 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 13:16

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. szept. 9., péntek - 15:07

Én Epson DFX 8500-at ápolgattam egy élelmiszer nagyker számlázórészlegében. A kolléga nem mond hülyeséget :cool: , az említett nyomtató-szörnyeteg (nem tudok jobb szót rá) pár nap alatt szétrúgta az állványát. Bár ez fából volt, de az enyvezett csapok úgy engedték el magukat, mintha lehalábbis zsírral lett volna bekenve ragasztó helyett. Talán valami erősebb betonalap megtartaná. Vasalva persze... :think:
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#680 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 17:06

...Vizuális típus vagyok és elképzeltem, ahogy a betontalpat nekiállsz edzeni a szoci korabeli, bakelit-fonottzsinór kisipari háztartási vasalóval :Đ

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.