HWSW Informatikai Kerekasztal: Láma juzerek :)) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Láma juzerek :)) a jelentés a pult tuloldalárol Értékeld a témát: -----

#681 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 05. 08:44

Kispályások. Csak egy Epson DFX 8500 ?  :D

Nekem anno a Meine Hitler Bankban KÉT darab Epson DFX 8500 dünnyögött a fülembe napi négy órán keresztül. 8 éven át.

Apropó: ON TOPIC:
Láma júzer vesz a M. Kir. Postánál leselejtezett számítógépet. Hogy majd filmeket fog rajt nézni otthon.

Mit vett a marha?

Valami IBM szervert.  :D  :D
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#682 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 09:55

Most miért?
Ha elég magas, jól rá lehet tenni a TV-t...

#683 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 10:35

Nekem is van egy kis sztorim, bár nem ilyen egetrengető. Egyik partnerünknél dolgozó ismerős tőlünk vett annó laptopot, ami teljesen jól is működik. Nemrégen náluk jártam valami megbeszélés miatt és mondta nézzem már meg, mert a "digitgép és a memórakártya és nemmegy". Na mondom jólvan lássuk. Egy valami cdrom vagy pcmcia helyre pakolható kártyaolvasó volt, ja és WindózXP. Ezek a kártyák tudtommal eléggé hotswap működnek, mint egy USB-s pendrive. No kártya betesz, semmi. A windóz nem is jelzi az új HW-t. Itt már kezdtem kicsit félni, hogy akkor milesz ebből. Még párszor próbáltam ki/be a kártyát (valami tényleg márkés) és semmi eredmény, az eszközkelezőben meg felkiáltó jelezett. Na egy hirtelen ötlettől vezérelve kártya betesz, windóz újraindít. Újraindulás után gyönörűen olvasta a kártyát és ment a hotswap is.

A dolog csattanója, hogy a környéken n+1 (szó szerint) bank van és az ottani rendszergazdik (gondolom ahol ismerős volt megkérdezték) se tudtak mit kezdeni ezzel. :) Egyébként énsem, csak ugye kiszállunk/beszállunk és megjavul.

#684 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 18:45

Nem akartam új topikot nyitni. :)  >> Tök jó írás. :) <<

#685 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 19:22

A másik totyikba Zsivágóóó (vagy hogy írja) master is berakta :)
Gondolkodom, tehát nemtom.
レラクス

#686 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 19:29

Idézet: Omega - Dátum: 2005. okt. 5., szerda - 19:45

Nem akartam új topikot nyitni. :)  >> Tök jó írás. :) <<

hmm. furcsa hogy egyiknél se húzták le az illetőt... bár bluefishnél bepróbálták :)
Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#687 Felhasználó inaktív   Thoty 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 01:09

Nemtudom ti hogy vagytok vele, szereltem már párszáz gépet, de arra, hogy nem jó helyre van dugva a power gomb, elég későn kezdek el gyanakodni :) Főleg ha a gép működött előtte. Ha Pistike hozza hogy most rakta össze de nemmegy nézzem már meg akkor persze első hogy a power be van e kötve jó helyre, de ha már ment előtte a gép  :think:  :D
A memó meg már alapdolog ha már beindult a gép, úgyis csipog a memó miatt :)

#688 Felhasználó inaktív   holmes1 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 03:21

hi all

Saját lámaságom a hétvégén:
XPC-t szereztem és abba költöztem át a régi gépemből a fontosabb dolgokat.
Mivel még ilyen nem volt a kezemben, minden leírást, tesztet stb. elolvastam róla, nehogy gond legyen.
Miután sikerűlt összerakni, próbaindítás: minden kafa, de másodszorra a gép megy de kép nincs.
Agp-s kártya betesz, azon sincs kép  :think:
Vissza az eredeti felállás, biostúrka indúl.
Minden átálítgat, de random üzemmódban ,hol van kép, hol nincs.
Gép szétkap, megtisztogatok minden érintkezést, de kép még mindíg nincs rendben.
Meguntam a kínlódást, állok fel a géptől :mad:  , asztall a lendülettől megbillen, monitor koccol a fallal.
Azóta nincs gond a képpel. :eek:
Ki érti ezt :think:
Nem Vagyok Őrült!!!
A hangok is ezt bizonygatják.....

Felajánlások

#689 Felhasználó inaktív   Cecy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 12:07

Sziasztok!

Nem nagy történet+nem is vagyok boltos, de azé leírom:

Van egy ismerősöm, nagy számtech gurunak tartja magát! :cool: :confused: 
Egy éve történt, hogy átmentem nála mert olyan lapja volt amit én is
kinéztem  magamnak. Gondoltam megérdeklődöm mit tud a board.(a7n8xx)

Beszélgettünk el is mondta igy jó meg úgy jó, de van egy kis bibi vele!
Nem tettek Hdd led-nek kivezetést a lapra!

Mondtam az nem igaz, elkértem a könyvecskét és kb 10 másodperc alatt
megmutattam a helyet! :)  Mondtam neki: HDD led=IDE led!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Azóta is sokmindenbe beleszól! Mindent és mindenkit fikáz! Még a netes fórumosokat
is! :mad: Hozzátartozik: nincs is nete..... :confused:

Volt már, hogy ott volt mikor egy közös ismerősnek csináltam teljes reinstallt és ott is
engem fikázott mer nem olyan sorrendben tettem fel a cuccokat ahogy ő gondolta....
És, mi alófaxért magyarázom el szerencsétlennek, hogy mit miért csinálok....

Legjobb szólásai:

- Az ATI csak irodai lapokhoz csinál chipsetet!
- Az ő biosát nem lehetne 10.10-re uppolni mer ahoz csak 10.05-ből lehet a frisset feltenni
ami nincs az asus honlapon! :omg:
- Az egy faxkalap!!! ( Még képet se látott róla és a nevét is akko hallotta először)(Az öcsém, az egyik tanszékvezetőjének önéletrajzát olvasgatta a neten éppen!)

Nem egy hasonló embert ismerek!
Azzal, hogy valaki fel tud telepíteni egy Win-t vagy kicserél egy rossz ramot még
nem lesz szaki! Ugye??
De sok ilyen ember van a földön!

Én sem vagyok valami nagy tudású, de legalább nem fikázok másokat!!

Bocsi kicsit kikeltem magamból..... :mad:
Ahhoz, hogy ki tudd húzni, néha beljebb kell dugni egy kicsit...

#690 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 12:21

jáááj sarki gémer pistike. elkerülendő messziről...

#691 Felhasználó inaktív   Cecy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 12:51

Idézet

DGabor_ Hozzászólás 2005. okt. 12., szerda - 13:21

Idézet

Ha ezt nekem írtad: Igazad van télleg pistikének hívják!!! ;) 

#692 Felhasználó inaktív   Cecy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 12:52

És télleg a sarkon lakik!!!!

#693 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 13:32

:omg:  bele a közepébe.

most hívott egy rég nem látott ismerős. állítólag fordítva dugta rá alaplapra az ATX csatit. (fogalmam sincs hogy sikerült neki, tán satuval...) hang- fény- és füsteffektek között eldurrant a táp, kicserélte a tápot, nem indul a gép, mit csináljon. fogtam fejem rendesen, és finoman közöltem vele, hogy hagyjon békén a marhaságaival.

#694 Felhasználó inaktív   Cecy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 13:45

Egyszer egy másik ismerősömnél ültünk.
Szólt, hogy lenne egy alaplap amit meg kellene nézni műxik-e.

Elő is szedte az alkatréssz kupacból.
Megindult a teszt.... :D

Sehogysem akart képet adni a monitorra. :think:
Sebaj, ott a frissen vett 9600 próbáljuk ki azzal!
De nem ment bele az agp slotba....
Aztán...:- Jé, ez megfordítva pont belemegy....
Bekapcs...
Megy se nyikkan.... :confused:

Azóta már tudom mért nem ment a saját gépe, mikor visszatette a kártyát bele!!! :D  :D  :D
:D  :D  :D  :smoker: 

#695 Felhasználó inaktív   Lecso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 25. 21:57

Idézet: DGabor_ - Dátum: 2005. okt. 12., szerda - 11:21

Höhö  :D

Csóri srác, közel a sarokhoz lakik és Pistike is  :Đ

Szóval a haverjának majd Ő összerakja a gépet. Alkatrészek összeválogatva (kb. úgy 4 éve volt), megrendel, leszállít. Rákérdek még1x: összerakjam? -Ááá, megcsinálom!
Haverja 2 hét múlva hozza be a gépet, hogy mekkora f*s, mert nem ismeri fel a tv-tuner kártyát a Win98. Lekapom az oldallapot, ránézek a tunerre, mely csatlakozó sorának kellett még kb. 0,5 cm, hogy megsimogassa a PCI slotot, melybe beleszánta Pistike.

-Hmmmm, nézd csak! Ez itt nem is érintkezik...
-Áááá, látom, akkor ezért nem ismerte fel, ugye?
-Nem. Azért, mert kritikán aluli a TV műsor és nem akarja, hogy azzal rongáld a szemed,az agysejtjeid és az ízlésedet  :reklamacio:

Persze a deszka alja magasságában a távtartókat kispórolták sietés címszó alatt... Azóta sem láttam olyan konstrukciót :Đ

#696 Felhasználó inaktív   DummyBoy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 20. 04:33

Hehe :) Láma juzerek ...

Akkor elősször magamról :) Én sem ma kezdtem, nem vagyok profi, csak kicsit értek hozzá ... haveroknak segítek és ennyi ... (plusz számtech support is vagyok melóban ...)

Volt már otthon mindenféle Netem, modemes, kábeles, ADSL ... aztán elköltöztem ...
Pár hónapot bírtam offline, aztán vettem egy Szereld Magad csomagot ...

Össze is raktam annak rendje módja szerint, majd vártam ... eltelik 1-2 hét lassan menni fog ... elkezdem hívogatni a kül. ügyfélszolgálatokat, hogy miamizu ... Egyszer csak kész van :)

Ülök le a gép elé, modem bekapcs, szinkronra várakozás ... semmi ... ADSL led nem villan ... várok ... semmi ... ügyfélszolgálatot felhívom megint ... van egy kis pitty-putty ... "Nem világít a LED" ...

Elkezdi sorolni a megoldásokat a szakember ... bólogatok mindenre, hogy már ellenőriztem ... Egyszer csak megszólal ... "Szűrő jól van bekötve?" "Persze!" mondom ... hisz a telefont leellenőriztem és műxik, ráadásul ugyanúgy van bekötve mint otthon ... Azért megnézem , gondoltam és szépen csendben átsomfordáltam megnézni ...

És lőn világosság lett ... Én logikusan bekötöttem, a Line bemenetre a telefon kimenetet, a Phone kimenetre meg a Line bemenetet ...  Égtem mint a Reistag ... De van ilyen is ... gyorsan elmeséltem T-Comos havernak, fél órát röhögtünk utánna rajta ...

Next: Gépösszerakás után WinXP telepítés ismerősnek ... minden kész, utánna Winamp, zenehallgatás, örülés ... 2 nap múlva hívnak hogy valami gáz van .. nem jók a hangok ... elmegyek megnézni ... winamp szépen szól ... Mediaplayer-el film indít ... nincsennek beszédhangok ... hmmm ... játék indít ... egyik jó, másik bugyborékol ... Életemben nem láttam ilyet ... valszeg vagy codecgond, vagy szar lehet a SoundStorm driver? 1 hónap, 5 XP telepítés és kb. 97 ősz hajszál után kiderült ... A gagyi Gaba aktív "hangfalszett" rossz(???) kimenetébe dugott hangszórók voltak a ludasok ... átdugtam a másik kimenetre (A mai napig nem tudom minek volt 2?) és jó lett ...

Mellesleg az ilyen "lámaságok" sokat segítenek most a munkámban is :) Megtanultam az évek alatt, hogy az egyszeri ember bármire képes ... a 42 kilós plázacica eltöri az 14mm vastag ABS műanyag keretet (Hogy az öntöttvasat ne említsem ...) , stb ... Van hogy sokkal hamarabb megtalálom a hibát mint a többiek, mert nem azzal kezdem, hogy mi romolhatott el, hanem hogy mit b@szhattak el a beállításokkal :)

Szerkesztette: DummyBoy 2005. 12. 20. 04:38 -kor

"Live Fast! Die Young!"

#697 Felhasználó inaktív   JA!KA 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 22:29

Idézet: Lecso - Dátum: 2005. okt. 25., kedd - 21:57

Höhö  :D

Csóri srác, közel a sarokhoz lakik és Pistike is  :Đ

Szóval a haverjának majd Ő összerakja a gépet. Alkatrészek összeválogatva (kb. úgy 4 éve volt), megrendel, leszállít. Rákérdek még1x: összerakjam? -Ááá, megcsinálom!
Haverja 2 hét múlva hozza be a gépet, hogy mekkora f*s, mert nem ismeri fel a tv-tuner kártyát a Win98. Lekapom az oldallapot, ránézek a tunerre, mely csatlakozó sorának kellett még kb. 0,5 cm, hogy megsimogassa a PCI slotot, melybe beleszánta Pistike.

-Hmmmm, nézd csak! Ez itt nem is érintkezik...
-Áááá, látom, akkor ezért nem ismerte fel, ugye?
-Nem. Azért, mert kritikán aluli a TV műsor és nem akarja, hogy azzal rongáld a szemed,az agysejtjeid és az ízlésedet  :reklamacio:

Persze a deszka alja magasságában a távtartókat kispórolták sietés címszó alatt... Azóta sem láttam olyan konstrukciót :Đ

:)  :)  :)
|||---[Thermaltake Soprano Silver]---[Thermaltake PurePower 480W]---[AMD Athlon 64 3000+ S754]---[MSI K8T800 Neo]---[1024 MB Kingston CL2.5]---[Thermaltake Hardcano 13]---[Chameleon Panel]---[MSI Ati Radeon X800 256MB DDR3]---[LG 4120B]---[Leadtek Winfast TVR 2000 Xp]---[HD0-Seagate Barracuda 160 GB]---[6*320 GB Western Digital Sata]---[StLabs PCI Sata 4 port]---||| ---[Microsoft Explorer 4.0]---[MS Multimedia keyboard]---[Philips 109B5]---[Creative 5.1]---|||

#698 Felhasználó inaktív   gazBaly 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 26. 20:39

Anno volt egy ilyen haverom,aki...hááát..bevitte a gépét szintén ismerős szervizeshez...

bevitte a gépet,jó elsőre nem látszik semmi,otthagyja. nah már most miután kinyitották a gép oldalát,gyakorlatilag egy egybeszar hamuszőnyeg jött ki belőle.:)

a rengeteg hamutól,portól meg sütidaraboktól nem is indult be a gép. :)
"....a felnõttkor azon a napon kezdõdik, amikor vállaljuk cselekedeteinkért a felelõsséget..." Ismeretlen

#699 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 27. 18:23

Múltkor mesélték:

Átlagos júzer, nem ért a géphez. Régi pIIes gép, 128 MB ram, nem akar újat venni, de netezni jó, meg amire kell, csak lehetne kicsit gyorsabb.
Lánya barátja ugrik, ő tudja mit hogyan, már csinált ilyet, megvették a ramot, nosza berakja.
Be is rakta. A bekapcsolt gépbe. Aztán persze csodálozott, hogy az a füst az nála nem volt, meg szikra, meg mért nem megy... :omg:
KomposztWC

#700 Felhasználó inaktív   kuk@c 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 12:09

Nagy az Isten állatkertje:

Ma reggel nyitom a boltot, épp csak beléptem, jön egy fazon... Mondom neki hogy egy kis türelmet kérek, épp most értem ide, azonnal nyitok... Erre beszól: "anyád"...  :mad: Hirtelen köpni-nyelni nem tudtam, el is tűnt gyorsan az illető, de ha meglátnám szivesen el csevegnék vele erről-arról...  :box2:
És akkor legyen vidám az ember egész nap...

@
"Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot...

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.