HWSW Informatikai Kerekasztal: Láma juzerek :)) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Láma juzerek :)) a jelentés a pult tuloldalárol Értékeld a témát: -----

#1321 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 11. 22:03

Idézet: +Szacsi - Dátum: +2007. ápr. 11., szerda - 21:48

Vajon melyik érte volna meg jobban?  :omg:

Természetesen a te géped.

#1322 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 11. 22:10

Felénk is a top-on vannak a "szaküzletek".
gyerek kérdezte hogy milyen gépet vegyen.
Együt bementünk a szaküzletbe, ahol kinézte a konfigurációt.
Ugye  olyat szeretne amit esetleg lehet csinosítgani (pl. cpu).
Kérdezem én a boltost: milyen a processzor foglalata ?
erre ő: AMD
Mondom a foglalata.
Athlon....
Jóvan akkor a viszollátásra!

Meg amikor nem ismerik a DVI kábelt, és egy D-SUB ot akarnak rád sózni. Mert az biztos műxik majd, meg ezt viszi mindenki.
Meg ugye VGA hosszabítókábel néven nem Monitor kábelt kéne kínálgatni kéremszépen :)

#1323 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 11. 22:12

Idézet: +Szacsi - Dátum: +2007. ápr. 11., szerda - 21:59

Ez a tipikus esete annak, hogy ha nem szóltál volna, okosabb maradtál volna. Itt az államokban ez máshogy megy.

[...]

Ez itt az USA, ez más világ gépszempontból.  :rolleyes:

[...]

De örülök, hogy felvilágosíthattalak.  :D Mikor Békés megyében vásárolgattam, akkor természetesen tudtam mit veszek. Illetőleg akkor én válogattam össze és én raktam össze a gépet. Csak itt máshogy működik a dolog.  :cool:

tulajdonképpen te most felvágni akarsz, hogy ezittazusa és ezittmáshogymegy?
btw ha gépek szétszedéséről és összerakásáról cserélsz eszmét, miért is kellene feltételezni, hogy bonthatatlan komplett pc-kről beszélsz? :think:
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1324 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 11. 22:23

Idézet: +Szacsi - Dátum: +2007. ápr. 11., szerda - 21:59

"Vettél egy gépet, amit otthon apró darabokra szerettél volna szedni, de még arra sem vetted a fáradtságot, hogy megnézd milyen alaplapot raknak neked bele?"

Ez a tipikus esete annak, hogy ha nem szóltál volna, okosabb maradtál volna. Itt az államokban ez máshogy megy.

1. készgépeket árulnak, és nem "beleraknak" dolgokat. Adott egy doboz, van benne torony mindenfélével, egér/billentyűzet/hangfal. A dobozt NEM bontják ki. Kibontatlan. Aztán megkérdezik, hogy akarod-e, hogy megnézzék, hogy megy-e. Ajánlatos igen-t mondani. Fél óra múlva odamész a pulthoz, és a dobozba visszahelyzett gépet a kezedbe nyomják.

2. HA megsérül a papír, ami a hátoldalán van, az azt jelenti, hogy felnyitottad a gépet, tehát a 90 napos garanciának búcsút mondhatsz. Tehát bele se nézhetsz 90 napig a gépbe elvileg. Papírt nem mellékelnek, hogy mi van benne.

Ez itt az USA, ez más világ gépszempontból.  :rolleyes:

De örülök, hogy felvilágosíthattalak.  :D Mikor Békés megyében vásárolgattam, akkor természetesen tudtam mit veszek. Illetőleg akkor én válogattam össze és én raktam össze a gépet. Csak itt máshogy működik a dolog.  :cool:

Ha az új gépet még véletlen sem akarod kinyitni, akkor nem mindegy, milyen CPU-van benne?

De ezt egy okos amerikai biztosan jobban tudja, mint egy magyar, aki márkás gépet még sose látott...

#1325 Felhasználó inaktív   +Szacsi+ 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 12. 00:28

Idézet: qnadam - Dátum: 2007. ápr. 11., szerda - 22:12

btw ha gépek szétszedéséről és összerakásáról cserélsz eszmét, miért is kellene feltételezni, hogy bonthatatlan komplett pc-kről beszélsz? :think:

Mire vágnék fel? Itt se jobb, csak másabb. Láttam hogy nem tudtad mi a helyzet és elmondtam. Nem vágom mi a bajod.

Nem kell feltételezni semmit. Ha nem tudod, megkérdezed. Mondjuk lehet, hogy nekiesni a másiknak könnyebb, de én mégis inkább a kérdezést javasolnám.  :rolleyes:

#1326 Felhasználó inaktív   +Szacsi+ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 00:34

Idézet: MisterY - Dátum: 2007. ápr. 11., szerda - 22:23

Ha az új gépet még véletlen sem akarod kinyitni, akkor nem mindegy, milyen CPU-van benne?

De ezt egy okos amerikai biztosan jobban tudja, mint egy magyar, aki márkás gépet még sose látott...

Miért ne akartam volna kinyitni? Ha nem akartam volna, nem kérdeztem volna meg az eladótól. Nem márkás gép, E-machine. Mondhatni gagyi, de azért az eladónak lehetett volna fogalma róla, elvégre ő az eladó.

A kérdés országfüggetlen. Ki akar zsákbamacskát venni, ill. ki akar olyantól vásárolni, aki azt se tudja mit árul?

Lehet ez Afganisztán vagy a Plútó bolygó, a történet szempontjából mindez lényegtelen.

:)

#1327 Felhasználó inaktív   +Szacsi+ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 01:02

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. nov. 29., szerda - 8:36

Ez egyáltalán nem láma kérdés. Pl. a Dániában élő ismerősöm nem tudja megnézni a kepfeltoltes.hu linkjeit.

Azzal nekem is bajom van. Fél óra egy kép... De sok ilyen van. Korlátozzák a szervert, hogy külföldiek ne használják. Mondjuk nem tudom miért hiszik, hogy minden külföldi a kepfeltoltes.hu -t akarná használni, mikor van imageshack.us is?  :D

#1328 Felhasználó inaktív   +Szacsi+ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 01:39

A gépvásárlásom legelején volt, valami 8 éve. Nem igazán értettem semmihez, mégsem én lettem a láma, hanem a szerelő, aki nagyon okos, nagyon megmondóember, stb.

Vittem az egész gépet, rakjon bele + egy 8 megás memóriát. Nem megy. 486-os gép volt, 16 mega lett a 8 ból, de nem megy. Nézem, rendesen van benne. Visszavittem, hogy nem megy. Nem tudta mi a baj. Mondjuk haver eljött és megmondta. A drága jó szerelő úr a roppant nagy szaktudásával a 486-osomba SIMMes ram helyett beletett egy EDO-t. Mondjuk nem tudom hogy sikerült neki, de ész az volt. Nem csodálkozom, hogy a flegma stílusával és ezzel a szaktudásával kb. 3 hét múlva lehúzta a rolót a boltján.

Egy másik haverom is láma volt, bár inkább csak kezdő.

A lényeg, hogy vett gépet, fú de jó, nézzem meg. Ok, odamentem, kicsit már értettem is a dologhoz. Mondja, hogy mi van benne, mutatja a papírt. Használtam vették, 4 mb-os S3-al és 16 MB -rammal. A 4MB-os S3 nem lett volna olyan rossz, már ha nem valami nóném 1MB-os lett volna a gépben helyette. A 16 mega RAM se lett volna rossz, ha nem 8 MB van benne helyette.
Mondtam havernak, hogy sürgősen vigye vissza, mert nagyon átverték.

Megspóroltam nekik kb. 8ezret.  :D 

A boltosról meg annyit elég tudni, hogy nagyképű volt, diszkóban belekötött mindenkibe -egyszer belém is- menő kocsija is volt. És ez a fantasztikus "kompjúter" boltja is megvolt. Kb. 5 hétig, mert utána csődbe is ment.

:D

Szerkesztette: +Szacsi+ 2007. 04. 12. 01:47 -kor

#1329 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 04. 12. 06:05

Idézet: qnadam - Dátum: 2007. ápr. 11., szerda - 22:12

Te most kötekedsz? :Đ
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1330 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 06:13

Idézet: Primary - Dátum: 2007. ápr. 11., szerda - 23:10

Kérdezem én a boltost: milyen a processzor foglalata ?
erre ő: AMD
Mondom a foglalata.
Athlon....
Jóvan akkor a viszollátásra!

Azért tegyük hozzá, hogy a számítástechnikai boltban dolgozók legnagyobb részének semmilyen informatikai képzettsége nincsen, ők szimplán eladók. A közértben sem mindig tudják megmondani, hogy honnan származik a tojás.

"Szakik" leginkább az együzletes "garázscégekben" és az azokból esetlegesen kinövő boltokban dolgoznak, üzletláncokban, "exkluzívabb" helyeken inkább alkalmaznak eladói végzettséggel rendelkező, nem vagy csak kevésbé túlképzett boltosokat.

#1331 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 09:41

Ez a bolt egy "szak bolt volt" egy magát szakértőnek állító személlyel.

#1332 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 10:23

Kedves kollégámtól már vettem el énis a szót mert elkezdett hülyeségeket beszélni :rolleyes:
Kép

Xfire profil

LordRolee

#1333 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 17:20

Idézet: +Szacsi - Dátum: +2007. ápr. 12., csütörtök - 1:34

Miért ne akartam volna kinyitni? Ha nem akartam volna, nem kérdeztem volna meg az eladótól. Nem márkás gép, E-machine. Mondhatni gagyi, de azért az eladónak lehetett volna fogalma róla, elvégre ő az eladó.

A kérdés országfüggetlen. Ki akar zsákbamacskát venni, ill. ki akar olyantól vásárolni, aki azt se tudja mit árul?

Lehet ez Afganisztán vagy a Plútó bolygó, a történet szempontjából mindez lényegtelen.

:)

Folyamatosan ellent mondasz magadnak. :(
Először tesztelésre vásárolt azonos konfigot emlegettél, majd lezárt, lematricázott, márkás gépekről beszéltél, most meg már megint szét akarod szedni.  :think:

#1334 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 17:26

Idézet: MisterY - Dátum: 2007. ápr. 12., csütörtök - 17:20

Folyamatosan ellent mondasz magadnak. :(
Először tesztelésre vásárolt azonos konfigot emlegettél, majd lezárt, lematricázott, márkás gépekről beszéltél, most meg már megint szét akarod szedni.  :think:

Előzör megvette tesztelésre, majd lezárta és lematricázta, mintha márkás gép lenne. De szét akarja szedni mert nem egyezik meg az alaplapon található CPU foglalat a CPUéval... :)

#1335 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 04. 12. 17:40

kint usákiában nem is lehet csak sima alkatrészt venni?
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#1336 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 18:29

Lehet.
Szerintem is több márkás gép kel el az USÁban mint itt nálunk. természetesen több a lakos is, de szerintem nagyobb az
"egy főre jutó márkás számítógép konfigurációk száma", mint itt a Hazánkban.

#1337 Felhasználó inaktív   PetruZ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 20:00

Odakint pl. a vírusos, trójais gépeket egyben visszaviszik a boltba, hogy "rossz", és kapnak helyette másikat, kevesen foglalkoznak a takarítással.
/ Gigabyte H67M-UDH2-B3, Core2 i5-2300@2.8, 2x2GB A-Data DDR3/PC1333 Gaming, Asus HD6870/1GB, Samsung 1TB/SATA2 + HD200HJ, LG SATA dvd-rw, Asus TA-B71 + FSP Saga II 500W, Samsung 215TW, Sweex optikai/USB, noname bill.

#1338 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 20:08

es milyen jo lenne ha itthon is igy lenne..
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#1339 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 20:09

Idézet

Vírusos lett a gépem, de szerencsére a wincseszter megúszta.

Ezt egy naggyon távoli ismerős mondta

#1340 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 20:20

Idézet: charlie - Dátum: 2007. ápr. 12., csütörtök - 20:08

es milyen jo lenne ha itthon is igy lenne..

itthon aszongyák hogy miért kúrtad el.
A régi símensz á ötvenemnek
a sime mindig kimozdult, ezért szét kellet szedni gyakran, ami a hátlapot tartotta pöcök (megjegyzem tök gyenge volt) picit (ismétlem csak egy picit) megrepedt. Így én tettem tönkre a telefont, legalábbis a szerviz ezt állította.
De végülis elütöttük bézból ütővel, foothballoztunk vele, majd egy csavarhúzá és bicska segített végezni vele

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.