HWSW Informatikai Kerekasztal: Láma juzerek :)) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Láma juzerek :)) a jelentés a pult tuloldalárol Értékeld a témát: -----

#1341 Felhasználó inaktív   +Szacsi+ 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 12. 20:25

Idézet: avman - Dátum: 2007. ápr. 12., csütörtök - 17:40

kint usákiában nem is lehet csak sima alkatrészt venni?

Lehet, de mivel tudnom kéne, hogy tényleg a processzor rossz-e, arra kellett volna a másik gép. Mindegy.

Amúgy az első gépem itt darabonként vettem meg, de itt elég probélmás a dolog. eleve a nagy boltok nem árulnak, vagy árulnak, de 2x - 3x-os áron külön alkatrészeket. Viszont ha mondjuk a newegg.com -ról vesz az ember dolgokat -mint ahogy én is tettem- nagyon be lehet fürödni a garanciával. Bonyolult.

Azt hittem nem lesz nagy téma a történet. Na mindegy. A lényeg a lényeg.  :)

#1342 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 12. 20:28

Akkor nem lett volna olcsóbb egy másik proci? :)

#1343 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 20:30

Idézet: +Szacsi - Dátum: +2007. ápr. 12., csütörtök - 2:02

Korlátozzák a szervert, hogy külföldiek ne használják.

Túróst korlátozzák, egyszerűen olcsóbb az olyan hosting, ami külföld felé alig ad sávszélt.

#1344 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 20:36

Idézet: +Szacsi - Dátum: +2007. ápr. 12., csütörtök - 21:25

Lehet, de mivel tudnom kéne, hogy tényleg a processzor rossz-e, arra kellett volna a másik gép. Mindegy.

Tehát vettél egy teljes gépet, hogy megnézd, rossz-e a processzor? Aham... :cool:

#1345 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 20:38

És nics egy segítőkész ismerős? Akinél kipróbálhatod?

#1346 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 04. 12. 23:59

Idézet: MisterY - Dátum: 2007. ápr. 12., csütörtök - 21:36

Tehát vettél egy teljes gépet, hogy megnézd, rossz-e a processzor? Aham... :cool:

igazából én nem tartom kizártnak ebben az esetben, h ez volt az egyszerűbb megoldás- végülis usákiáról van szó, elég sok furcsaságot lehet hallani az országgal kapcsolatban :D.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#1347 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 13. 07:08

Idézet: Primary - Dátum: 2007. ápr. 12., csütörtök - 21:20

itthon aszongyák hogy miért kúrtad el.
A régi símensz á ötvenemnek
a sime mindig kimozdult, ezért szét kellet szedni gyakran, ami a hátlapot tartotta pöcök (megjegyzem tök gyenge volt) picit (ismétlem csak egy picit) megrepedt. Így én tettem tönkre a telefont, legalábbis a szerviz ezt állította.
De végülis elütöttük bézból ütővel, foothballoztunk vele, majd egy csavarhúzá és bicska segített végezni vele

talán rogteon el kellett volna vinni a szervizbe, nem pedig otthon nekiállni szétszedni.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#1348 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 13. 08:04

mert az olyan mókás mikor hetekig, hónapokig egy vacak cseretelefonnal mászkálsz, aztán visszakapod kb. ugyanolyan szarul a jelen esetben konstrukcióhibás cuccot.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#1349 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 13. 09:44

cseret kersz.

#1350 Felhasználó inaktív   rohamkocka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 13. 11:05

A Siemens Axx mind felejtős. Az A40-nek pl. típushibája volt, hogy 2-3 év után elvált a kijelző a paneltől, s "teljes sötétség". Mikor bevittük a szervízbe, elővettek egy húsosládát, tele A40-sel, ami ugyanezzel a hibával feküdt. Ekkor kaptuk a jó tanácsot: ha már mindenáron Siemens, akkor az M sorozatot keressük.
----------
rohamkocka

#1351 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 13. 11:44

Idézet: charlie - Dátum: 2007. ápr. 13., péntek - 10:44

cseret kersz.

hol vásárolsz, ahol ennyire egyszerű a csere egy meglehetősen érdekes módon, használatfüggően, random előjövő hibával? nincs az a kereskedő, szerviz, ami ezt így kicserélné.

#1352 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 13. 13:35

Idézet: rohamkocka - Dátum: 2007. ápr. 13., péntek - 11:05

A Siemens Axx mind felejtős. Az A40-nek pl. típushibája volt, hogy 2-3 év után elvált a kijelző a paneltől, s "teljes sötétség". Mikor bevittük a szervízbe, elővettek egy húsosládát, tele A40-sel, ami ugyanezzel a hibával feküdt. Ekkor kaptuk a jó tanácsot: ha már mindenáron Siemens, akkor az M sorozatot keressük.

Ilyen nálam is volt. A50-em volt. Kijelző egyre sötétebb lett. Végül elsötétült.
Utána bicska csavarhúzó végzett vele. De volt a kezembe egy c55 is amiben elromlott a hangszórója. Mivel ugyanolyan volt a a50 és c55 hangszórója, ezért hirtelen ötletből, mivel nem volt más nálam, konyhakéssel neki estem és szét akartam feszigetni (mivel ki volt töltve ragasztóval). De nem ment. Mikormég benne volt a kés jött egy bejövő hívés, és láss csodád a késsel együtt szólt. gy feladtam a feszigetést és fögtam pár szöget és beleraktam, és rácelluxoztam meg bloutecheztem (igen, ezek jó barátaim). Az én telómat is egy fél évig cellux és bluetech tartotta össze, mert véleltlenül eltalálta egy baseballütő, meg egyszer amikor éppen repült bele rúgtam. De esküszöm nem direkt volt.

#1353 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 13. 13:41

Akkor úgynézem csak az én A50-em birja a strapát három éve. A szintén három éves akksi is még most is egy hétig birja egy feltöltéssel. Igaz, nem vagyok egy mobilmániás.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#1354 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 13. 17:31

nekem mt50 van, most 5 eves, semmi baja nincs, egy hetet ez is kibir.

avman: mivel a torvenyek igy vannak, ezert mindenhol. az mas, hogy hulyenek akarnak nezni, de ha hatarozottan lepsz fel, meg megemlited a fogy.vedet akkor mindjart kezesbaranyok lesznek.

#1355 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 13. 23:33

vagy nem. főleg ha a hibajelenség nem folyamatos-

#1356 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 04. 14. 07:54

Idézet: Primary - Dátum: 2007. ápr. 13., péntek - 13:35

Ilyen nálam is volt. A50-em volt. Kijelző egyre sötétebb lett. Végül elsötétült.
Utána bicska csavarhúzó végzett vele. De volt a kezembe egy c55 is amiben elromlott a hangszórója. Mivel ugyanolyan volt a a50 és c55 hangszórója, ezért hirtelen ötletből, mivel nem volt más nálam, konyhakéssel neki estem és szét akartam feszigetni (mivel ki volt töltve ragasztóval). De nem ment. Mikormég benne volt a kés jött egy bejövő hívés, és láss csodád a késsel együtt szólt. gy feladtam a feszigetést és fögtam pár szöget és beleraktam, és rácelluxoztam meg bloutecheztem (igen, ezek jó barátaim). Az én telómat is egy fél évig cellux és bluetech tartotta össze, mert véleltlenül eltalálta egy baseballütő, meg egyszer amikor éppen repült bele rúgtam. De esküszöm nem direkt volt.

Kikapcsolni nem szoktad, mielőtt szétszeded?
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1357 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 14. 08:48

Idézet: didyman - Dátum: 2007. ápr. 14., szombat - 7:54

Kikapcsolni nem szoktad, mielőtt szétszeded?

Annak már úgyis mindegy volt!
Nem kellet márt senkinek

#1358 Felhasználó inaktív   Vicoo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 17. 19:17

Kép

Ez igaz?
Gigabyte EP31-DS3L ,E2180@2,8 ,2*1GB Kingmax 800mHz,Sapphire Radeon 3870 Lite,SAMSUNG HD160JJ  (160 GB, 7200 RPM, SATA-II),TSSTcorp CD/DVDRW SH-S182D,FujitsuSiemens 17"TFT

#1359 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 17. 19:36

http://www29.compaq....?FAQnum=FAQ2859

Szerinted?

Ugy tunik, HP-ek elfelejtettek leselejtezni a regi webszervert, csak a Compaq logot csereltek HP-re, meg finomitottak a szovegen.
Egyebkent Google 5. talalata a "where is the any key" kerdesre.

Szerkesztette: nyunyu 2007. 04. 17. 19:49 -kor

#1360 Felhasználó inaktív   Ladis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 22. 13:10

Idézet: hlander - Dátum: 2004. nov. 27., szombat - 14:06

Vicces sztrorik nem csak az eladók férgek van egy két lámer juzer is aki nagyot alkot ám.

:))

Nem teljesen idevágó, de az internet szolgáltatás terén is vannak ilyen (l)userek... Egy két jó sztorim van. Közülük az egyik legnagyobb szívás az egyik hölgynél volt.
Alvállalkozó kollégák jelezték, hogy bent van a kábel, és üzembe kellene helyezni a rendszert. Kollégámmal kivonultunk, és befejeztük amit az alvállalkozó nem tudott. Nevezetesen rányomtuk a két darab UTP csatlakozót a behúzott kábelre. Nagy lendülettel megindultunk az ügyfélhez. 2 kopogás után egy egész formás 30 körüli hölgy nyitott ajtót. Beengedett, és megmutatta a gépet. Nagy várakozás, nagy öröm, és bíztatót jelek. Megjelent a 2 kislánya is, és szinte karácsonyias hangulatban várták a csodát. Úgy éreztük, hogy profik vagyunk, és kb 5 perc alatt beállítunk mindent, de... az ördög mindig éber! Megynomtuk a bekapcsoló gombot, és lám... leszámolta  memóriát. Sötét felhők gyülekeztek, hiszen az 500 MHz és a 16 db megabájtocska nem volt jó előjel. Kollégával összenéztünk. Win98! Azért epekedve vártuk a többi információt. Felismerte normálisan a dolgokat. Jelezte, hogy van benne floppy... meg valami CD is... Sőt! a winyót is előhúzta! Érdekes módon egy 160 GB-os vinyót jelzett ki. Ez biztosan cserélve volt. Nagy nehezen eljutott addig a pontig, amíg megjelenik az illegálisan ráerőszakolt WinMe-t jelző ablakocska... Winyón hallani, hogy nagyon dolgozik. Recseg ropog a szerkezet, és előtűnik az asztal, majd feltűnik a semmiből pár darab ikon, na meg végül a tálca is bedobja magát... A szobában szinte mindenki vigyorgott, mint a Colgate reklámban és már kezdtünk örülni, hogy lesz valami. Kár volt!
Anyuka félénken megjegyzi, hogy nem túl gyors, de csak erre tellett... Ezzel mindent elárul! Rákérdeztem hol vette. Mint kiderült egy tipikusan szarból várat nevű "szaküzletben", ahol kb úgy foglalkoznak a számítógépekkel, mint a Józsefvárosin a mobilokkal... Mindegy! Ha megy akkor nem lesz gond! Gondoltuk... Először nézzük meg a hálókártyát! Helyi kapcsolat sehol... szép! rendszer/eszközkezelő=Nagy sárga kérdőjel... Akkor nincsen telepítve! Mosolyogva elkértem a géphez adott telepítő CD-t... Az sajnos nincsen hozzá! Üzlet felhív... "Mivel az eladó nem adott hozzá semmit, így nem tudunk mi sem adni!" Na jó! Gép kikapcsol... 3 perc után megbontható álapotba kerül... Chippekről adat leolvasva... net már van, Laptopunk van, pendrivunk van... Felcsatlakozás... böngészés, keresés...Hopp! Megvan! Rakjuk át pendrivra...
másik géppen megint végig nézzük a hatalmas windows betöltést... 4-5 perc után bedugjuk az adathordozót... Windows nem csinál semmit! Megint eszközkezelő... USB nincs! Bekapcslni nem érdemes a BIOSban hiszen telepíteni úgysem tudjuk...
Van nálunk újraírható CD! Naaaa! Kiírjuk CD-re! Laptop beüzemel, CD megír... Mindenki várja a netet, mint a zsidók a messiást... Másik gépbe CD bedug.... CD felpörög... gépújraindul, vagyis csak indulna! Addig fekete képernyő, amíg CD bent van. CD kivesz, és már jó is. Nincsen más, minthogy felajánljuk, hogy rakunk bele másik hálókártyát, amit lehet floppyról telepíteni. Kicsit morcosan, de belemennek, csak este már menjen a honfoglaló... Hálókártya be, gép bekapcsol, 5 perc után végre felismeri az új hardware-t! Hurrá! Mindjárt működik! Floppyról előbányásszuk a drivert... elkezdi nyektetni a floppy-t... kéri a windóz CD-t. Nincs! Szomszéd gyerek áthív, CD-t lehoz...CD betesz... fejfogás! Elfelejtettük a gép egyik extráját! CD-s újraindítás! Szabadalmaztatni kéne! Gép kikapcs, Winyó felcipel sráchoz. Feltesszük rá az összes windóztelepítő fájlt, és rohanunk vissza! Közben jön a hívás, hogy hol vagyunk, mert a főnökség beszélni szeretne velünk egy új projektről...
HDD bepakol, gép indul, megint felismeri a hálókártyát, végignyekergeti a floppy-t, felismeri a windows telepítő fájlokat... Majd dob egy kékhalált, és kajánul vigyorog ránk Géci Vili kékalapon nagy fehér felirata... Mi izzadunk, lányok keseregnek, anyuka kétségbeesik... Mégegyszer! Megint 5 perc indítás, felismerés, telepítés, imádkozás, kékhalál, szitkozódás... Hölgy nagyon idegesen odaszól! Tegnap még semmi baja nem volt! Mi szabadkozunk, és próbálunk az eladó felé terelni. Felajánljuk, hogy ingyen megnézzük a gépet, és kivizsgáljuk mi a baja. Elutasítás után nem merünk ajánlgatni. Letörten távozunk. 1 hét múlva jön a telefon, hogy:
- Képzeljék! Tönkrement a vinyó, és kicserélték, éa az eladó azt mondta, hogy az volt a hiba!
Felbuzdulva látunk neki a feladatnak. Némi kétségük van ugyan, hogy a vinyó lett volna hibás, de ráhagyjuk! Gép bekapcs, mosolyogva nézem a postot, majd hideg dermedt tekintettel fordulok a tulajhoz.
-Ez csak 80-as!
-És? Ez volt a legolcsóbb!
-És a garancia? Garanciálisan kicserélték! Csak a winyót kellett kifizetni!
Erre már nem tudok mit mondani... Várom a nagy pillanatot! Win98... Ráadásul SE!
Szerencsére volt nálunk 98 telepítő... floppy megint berak... megint telepít, megint kékhalál... Nő sipákol., én már anyázok, kolléga meg éppen telefonál... Felhívjuk a Lajost! Ő még a szarból is képes várat építeni! Távozunk!
Lajos 2.5 óra után felhív, hogy szar az alaplap... Nőnek mondta, hogy vigye vissza, és kérje vissza a pénzt...
Másnap hív a nő, hogy van "új" gépe. Kirohanunk, mint Zrinyi a várból... Nagy örömmel, kávéval fogadnak. Új gép természetesen valami összegányolt szar... Bekapcs... visszavigyorog ugyan az a gép egy másik házból... Neki sem állok a telepítésnek. Nő robbanás határán... Mondom vigye vissza és kérjen olyat, amin elmegy az XP! Távozásunkkor az ajtó által keltett szellőcske lesodorta a szembe lévő ajtó postaládájáról a reklámújságot... Már kezdtem örülni, hogy valószínűleg visszamondják a megrendelést. De nem! Lehet-e fokozni a szarakodást?? Bizony lehet!
Másnap kimentünk megint, és egy újnak tűnő gépet találtunk! Bekapcs! P3 500 192 megbájt memó... Windows XP... Nem kellett sok hogy rájöjjek, hogy a komplett konfigot áttették egy vadi új házba, és felbővítették a memóriát...
Láss csodát! XP betölt! 10 perc művészi csönd után végre megmodult az addig mereven a képernyő közepán fagyoskodó egérkurzor... Hálókártya... Jééé! 2 is van! Általunk eladottat sztornóztuk, alalapit beüzemeltük... Net beindult! Ment is a gép addig a percig, amíg ki nem léptünk az ajtón... Egy jó nagy anyázás a legfiatalabb gyerektől! Visszamegyünk, látjuk, hogy bootol... Mosolyogva közöltük a hölgyel:
- Minket ez már nem érdekel! A net az megy!

Szerkesztette: Ladis 2007. 04. 22. 13:15 -kor

2 ember nem tudja tolerálni a másikkal szemben az ellenérzéseit. Az egyiket taplónak hívják, a másikat orvosi esetnek. Választhatsz melyik a jobb!

Új erőmű! AMD Phenom II X4 940 BE @3600 MHz, Asus M4A79 Deluxe, 2x2Giga OCZ Reaper DDR2-1150, Gigabyte 9800GT OC-512H (133 MHz Pciexpress).

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.