HWSW Informatikai Kerekasztal: Láma juzerek :)) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Láma juzerek :)) a jelentés a pult tuloldalárol Értékeld a témát: -----

#2401 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 04. 11. 20:30

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2009. ápr. 11., szombat - 12:53

És miattad meg szopik mindenki más aki próbálja hivatalosan csinálni.
Az összes olyan "mestert" nem csak számtek hanem minden területen, akik így dolgoznak, nekik sem éri, meg, de lenyomják az árakat össze kéne fogni és jól megrugdosni.

Neked van vállakozásod/EV igazolványod? Meg akkor azt hiszem, rugdossuk meg a szomszéd pistikét/jóbarátot/lányabarátját is, akit majd a 8khuf/h-s óradíj helyett hívni fognak méginkább, mert a szegény istenadta ingyé/csokijé/söré dolgozik és micsoda kárt tesz ezzel nekünk meg az államnak is. És ha majd egyszer mindenki meg van rugdosva, milyen jó lesz minden.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2402 Felhasználó inaktív   adax01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 04. 11. 21:02

Én is jópárat megtudnék taposni megrugdalni de nem teszem inkább majd bántja őket a sors előbb utóbb, állítom hogy itt egypár ember kénytelen így dolgozni mert olyan magasak a terhek hogy ha mindent befizetnek kifizetnek akkor tönkre mennek, én is filóztam(zok) mostanában hogy válalkozó legyek és még most is azt teszem de akkorák az elvonások hogy kétszer is meg gondolja az ember.
A jó pap is holtig tanul én nem vagyok pap de ehez tartom magamat.
Ne szedd a Viagrát mert rászoksz a gumimacira!!!
Ami máshonnan kimaradt
Bocsánat a helyes írási hibákért, de az direkt valá így.
Hűtőborda mellé elektrolitkondenzátort ne rakj mert az ottan hamar meg pusztul !!!!!!
Könyörgöm miért kell mindent alul méretezni még a méregdrága dolgokat is könyörgöm?

#2403 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 11. 21:50

Idézet: didyman - Dátum: 2009. ápr. 11., szombat - 20:30

Neked van vállakozásod/EV igazolványod? Meg akkor azt hiszem, rugdossuk meg a szomszéd pistikét/jóbarátot/lányabarátját is, akit majd a 8khuf/h-s óradíj helyett hívni fognak méginkább, mert a szegény istenadta ingyé/csokijé/söré dolgozik és micsoda kárt tesz ezzel nekünk meg az államnak is. És ha majd egyszer mindenki meg van rugdosva, milyen jó lesz minden.

Én inkább ittam egy sört mert csunyábban irtam volna ezt le... :respect: Szerintem nem a szegény emberek tehetnek arrol hogy sz@rt se keresnek és nem tudják megfizetni a szervíz díjakat és havert komát jóbarátot hívnak.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#2404 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 11. 21:53

Idézet: didyman - Dátum: 2009. ápr. 11., szombat - 21:30

Meg ha már vállalkozóim nincs, majd nyomtatok egy tápcsere miatt
megbizási szerződést -- nyilván...  :Đ
Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#2405 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 11. 21:58

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. ápr. 11., szombat - 21:12

Azért ne kapd fel a vizet ennyire.
Szerintem Macikák egy fiatal valaki (legalábbis ez jön le néhány írásából) ... ráadásul nem is önszántából került ilyen helyzetbe, csak segített egy-egy ismerősének, és híre ment, hogy ő olcsón/ingyen megjavítja, ha gáz van. És nem tud nemet mondani, ezért kihasználják.

Másrészt: ha valaki feketén dolgozik, az nem biztos, hogy azért van, mert ő egy rossz ember, lehet csak másképp nem tudna megélni. (Nem egy ismerősöm van, aki kénytelen így működni, mert különben egyszerűen nem volna elég a pénze)

Nagyon köszönöm!  :respect:

Mint írtam, én ezt készségesen csinálnám "fehéren",
csak hogyha eccer a feltételek nincsenek meg, akkor
nem fogom, mert eccerűen nem áll módomban...  :(

Esetleg felvehetnék, pl. bankhitelt, arra a nemes célra,
hogy teszem azt befizessem előre az adómat arra, amit
meg sem kerestem még, tehát azért fizessek hogy legálisan
dolgozhassak -- onnét kezdve, hogy amúgy pedig tök minuszban
vagyok, az már egyéni szoc. problem! Igaz??? 
Rugdalózó béjbike a jelek szerint nem tud olvasni...  :Đ

Továbbá az is érdekelne, akkor mi van, mint tegnap???  ;)

Ha teszem azt, a tisztelt user nem pénzt óhajt adni, hanem
felajánlja nagy boldogan a régi, ősi focilabda monitorát, amit
ugye kicseréltem LCD-re...  :D

Odaviszem én az APEH-nak, ha ezen múlik, mert nekem
aztán nulla szükségem van rá, elhihetitek. Ott is hagytam
Neki, köszönettel...  :Đ

Csak nem igazán hiszem, hogy ez kéne nekik -- hanem
ami nekem, magamnak is jól jönne, és az a pénz! Ennyi.  :p

Szerkesztette: Macikák 2009. 04. 11. 22:32 -kor

#2406 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 12. 12:15

Hogy mi van?
Miért kéne befizetni azt az adót amit meg sem kerestél?
Ha meg nem tudsz annyit keresni, hogy megélj belőle akkor mi a fenének csinálod?

Az a baj, hogy mindig vannak ilyen sufnituning macikák akik kimennek sz*ért-h**ért meg ősrégi monitorért dolgozni.
Ha képes vagy értéktelen, eladhatatlan régi monitorért dolgozni, akkor valami nem kerek nálad.
Mi a fenének mész ki ilyen helyre?
Mi az, hogy nem pénzt óhajt adni?

#2407 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 12. 12:23

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2009. ápr. 12., vasárnap - 12:15

*Miért kéne befizetni azt az adót amit meg sem kerestél?

**Az a baj, hogy mindig vannak ilyen sufnituning macikák akik kimennek sz*ért-h**ért meg ősrégi monitorért dolgozni.

*Ez olyan költői? :)

**De jó neked, hogy nem vagy rászorulva.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2408 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 12. 18:48

Idézet: didyman - Dátum: 2009. ápr. 12., vasárnap - 13:23

*Ez olyan költői? :)

**De jó neked, hogy nem vagy rászorulva.

Didyman -- KÖSZÖNÖM  :)

:respect:

#2409 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 12. 20:44

Hogy mi van?

Mert pl. nincs meg a minimálbéred a kiadásaid kifizetése után (rosszabb esetben még előtte sem), de azért az adót be kell fizetned a minimálbér után (ha nincs bevételed is).

Ha meg nem tudsz annyit keresni, hogy megélj belőle akkor mi a fenének csinálod?

Pl. azért mert nincs jobb.
Van ismerős, aki azért dolgozott évekig EV-ként, úgy hogy alig volt haszna, hogy az adókat fizesse, és ketyegjen a nyugdíja. És évről évre rosszabb lett, mert nőttek az adók, drágább lett minden, az embereknek kevesebb pénzük volt, ami nála költöttek el.
Ha 3 évig mínuszban vagy, akkor az APEH megszünteti az engedélyedet, ezért volt olyan év, hogy a könyvelőjével papíron kihozatta, hogy volt az évben 60 vagy 80 ezer Ft bevétele.
Ez mi? Túró, havi 5-6e Ft, mit veszel ebből? Még levegőt se. És még ez is csak papíron volt!!!

Azóta talált jobbat, de amíg nem volt jobb, kénytelen volt ezt csinálni, mert relatíve közel a nyugdíja, és nem akarta, hogy ahány éve kimarad, annyit csússzon a nyugdíj. (Igazából sok értelme lehet nem is volt, mert minimálbér után mennyi nyugdíjat fog kapni ... inkább csak nyőgdíjat)

Az a baj, hogy mindig vannak ilyen sufnituning macikák akik kimennek sz*ért-h**ért meg ősrégi monitorért dolgozni.
Ha képes vagy értéktelen, eladhatatlan régi monitorért dolgozni, akkor valami nem kerek nálad.

Valószínű ez csak egy ismerős volt, vagy ilyesmi.
Te még sose dolgoztál úgy ismerősnek, hogy nem kértél pénzt? Aztán mert mégis akartak adni valamit, és nagyon hálásak voltak ezért adtak egy üveg piát, vagy pár tábla csokit, vagy valami kaját, vagy odacsúsztattak a zsebedbe 2e ft-ot, vagy adtak egy kis tüzelőt a télre, vagy lesz*ptak, vagy mit tudom én, de forintban kevesebbet ért, mintha a kiszállást kiszámláztad volna? Biztosan Neked is volt ilyen.

Egyébként miért fáj ez Neked? :reklamacio:
Biztos van elég kuncsaftod így is, és szabott áraid vannak.
Ezzel Te nem jártál rosszabbul, mert ha Macikák nem segítette volna ki a fenti ismerősét, akkor bizonyára segített volna neki valaki más, vagy egy szomszéd Pistike, vagy bárki, de kicsi az esélye, hogy "valódi" szervizbe ment volna --hiszen ő is tudja, hogy az többe kerül, mint a régi monitora-- és még kisebb az esélye, hogy éppen Hozzád tért volna be.

A vevő oldaláról nézve is logikus, hiszen ha más megoldja a problémámat olcsóbban, akkor miért menjek a drágább helyre.
Ezzel biztosan Te is így vagy, ha pl. van autószerelő a családban, rokonságban, akkor biztosan nála javíttatod a kocsidat, és olcsó munkadíjat számít fel, esetleg csak anyagköltséget. Vagy ha van kőműves rokony, akkor vele újíttatod fel a fürdőszobádat.

Szerkesztette: Sparow2 2009. 04. 12. 20:46 -kor

#2410 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 13. 01:25

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. ápr. 12., vasárnap - 21:44

Mert pl. nincs meg a minimálbéred a kiadásaid kifizetése után (rosszabb esetben még előtte sem), de azért az adót be kell fizetned a minimálbér után (ha nincs bevételed is).

Pl. azért mert nincs jobb.
Van ismerős, aki azért dolgozott évekig EV-ként, úgy hogy alig volt haszna, hogy az adókat fizesse, és ketyegjen a nyugdíja. És évről évre rosszabb lett, mert nőttek az adók, drágább lett minden, az embereknek kevesebb pénzük volt, ami nála költöttek el.
Ha 3 évig mínuszban vagy, akkor az APEH megszünteti az engedélyedet, ezért volt olyan év, hogy a könyvelőjével papíron kihozatta, hogy volt az évben 60 vagy 80 ezer Ft bevétele.
Ez mi? Túró, havi 5-6e Ft, mit veszel ebből? Még levegőt se. És még ez is csak papíron volt!!!

Azóta talált jobbat, de amíg nem volt jobb, kénytelen volt ezt csinálni, mert relatíve közel a nyugdíja, és nem akarta, hogy ahány éve kimarad, annyit csússzon a nyugdíj. (Igazából sok értelme lehet nem is volt, mert minimálbér után mennyi nyugdíjat fog kapni ... inkább csak nyőgdíjat)

Valószínű ez csak egy ismerős volt, vagy ilyesmi.
Te még sose dolgoztál úgy ismerősnek, hogy nem kértél pénzt? Aztán mert mégis akartak adni valamit, és nagyon hálásak voltak ezért adtak egy üveg piát, vagy pár tábla csokit, vagy valami kaját, vagy odacsúsztattak a zsebedbe 2e ft-ot, vagy adtak egy kis tüzelőt a télre, vagy lesz*ptak, vagy mit tudom én, de forintban kevesebbet ért, mintha a kiszállást kiszámláztad volna? Biztosan Neked is volt ilyen.

Egyébként miért fáj ez Neked? :reklamacio:
Biztos van elég kuncsaftod így is, és szabott áraid vannak.
Ezzel Te nem jártál rosszabbul, mert ha Macikák nem segítette volna ki a fenti ismerősét, akkor bizonyára segített volna neki valaki más, vagy egy szomszéd Pistike, vagy bárki, de kicsi az esélye, hogy "valódi" szervizbe ment volna --hiszen ő is tudja, hogy az többe kerül, mint a régi monitora-- és még kisebb az esélye, hogy éppen Hozzád tért volna be.

A vevő oldaláról nézve is logikus, hiszen ha más megoldja a problémámat olcsóbban, akkor miért menjek a drágább helyre.
Ezzel biztosan Te is így vagy, ha pl. van autószerelő a családban, rokonságban, akkor biztosan nála javíttatod a kocsidat, és olcsó munkadíjat számít fel, esetleg csak anyagköltséget. Vagy ha van kőműves rokony, akkor vele újíttatod fel a fürdőszobádat.

Köszönöm Nektek -- Didyman, Sparow2  ;)

Hagyjátok, eccerűen nem érdemes -- meddő!  :(

Én már nem is reagálok, noha több mindenem
"minősítette", nem épp pozitív színben -- bár,
posztjai az "urat", magát minősítik, szerintem...  :p

NAGY köszönet Nektek...  :respect:

Szerkesztette: Macikák 2009. 04. 13. 01:28 -kor

#2411 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 13. 07:12

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2009. ápr. 12., vasárnap - 13:15

Hogy mi van?
...

Talán elfelejtünk valamit: lehet, hogy Macikák kolléga egy jóindulatú ember.

:offtopic: Egyszer egy közeli ismerősöm azt mondta nekem, hogy ebben a világban böcsületesen megélni nem lehet, csakis lopás csalás, akármi által. Ebben a rövid mondatban - szerintem - mindjárt 2 helyen is tévedett, de azért ideológiai okfejtésbe itt ne menjünk bele.

Azt mondtam neki hirtelen, hogy mi lesz akkor, ha már "mindenki mindenkinek farkasa" lesz? Akkor talán úgy módosulna a mondás, hogy ebben a világban fegyver nélkül megélni nem lehet?

Csak nézett hülyén, pedig saját hülyeségével szembesítettem. Erre azt mondtam neki, hogy válasz az első mondatra: "Lehet, de csakis rajtunk múlik."

Kinevetett. Azt hiszem, nem értette meg.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2412 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 13. 10:04

A coc idején az unokabátyámnak virágboltja volt.
Informális csatornán közölték vele, ennyi adót, ameddig csendben vagy, nyugodtan elhallgathatsz (ha kellemetlenkedsz, akkor bevasaljuk rajtad és tönkreteszünk vele).
2001-ben közölték vele, ennyi pénzt várunk el a bolttól. Ha kevesebb jövedelmet vallassz be, akkor addig járunk a nyakadra, ameddig valamilyen címszóval legalább ennyit megveszünk Rajtad.
Hát, a bratyóm nap, mint nap üresben beütötte a pénztárgépbe a nemlétező forgalmát.
2002 nyarán visszaadta az ipart.
Jó lenne, ha minden tisztán tudna menni, ehhez viszont korrekt, adott személyre, vállalkozásra és a vállalkozás változó környezetére szabott terhelés kellene.
Meg mondjuk az, aki dolgozni szeretne, az tisztességgel megtehesse. Meg az, ha valaki valami miatt kiesik, akkor az ellátmánya ne szűken a lakásrezsije legyen, ne legyen belekényszerítve a feketegazdaságba.
Észre kellene vennünk, a nyomorunkat a társadalmi-gazdasági környezetünk hülyeségei okozzák, amit mi magunk tartunk fenn magunk körül.
Talán érdemes lenne változtatnunk rajta.

Szerkesztette: Gyula2222 2009. 04. 13. 10:05 -kor

#2413 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 13. 10:09

Idézet: Macikák - Dátum: 2009. ápr. 11., szombat - 11:56

még ÉN fizetnék, hogy
EGYÁLTALÁN dolgozhassak, csak éppen az államnak,
mert hétszentség, hogy stabilan és kőkeményen
mínuszban lennék...  :omg:

Már pediglen az államnak is kellene bevétel, ha szép új világot szeretnénk.
Make love not Wor.

#2414 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 13. 10:15

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2009. ápr. 13., hétfő - 11:04

Informális csatornán közölték vele, ennyi adót, ameddig csendben vagy, nyugodtan elhallgathatsz (ha kellemetlenkedsz, akkor bevasaljuk rajtad és tönkreteszünk vele).
2001-ben közölték vele, ennyi pénzt várunk el a bolttól.

Ezeket honnan veszed? Nekem, meg sok más ismerősömnek sem "közöltek" ilyeneket. Nagybátyám a vállalkozóit sokkal régebben adta vissza, akkor sem volt egyszerűbb az élet. Szarnak szar, de akkor ki kell tenni a céget ciprusra, meg Szlovákiába, meg a mai divatos helyekre, vagy hasonlók. Csak ehhez a virágbolttal együtt kicsik vagyunk, nem értünk hozzá, aztán marad tovább, ahogy van.

De sztorid azért elmehetne egy átlagos scifibe, mert ki közölte, hogy X pénzt várunk el, meg mit lehet eltitkolni? Nyémánnen.
Make love not Wor.

#2415 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 13. 11:44

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. ápr. 13., hétfő - 11:09

Már pediglen az államnak is kellene bevétel, ha szép új világot szeretnénk.

Teremtse meg rá a feltételeket.
Nem kedvelem a húszmillás kocsikban feszítő adócsalókat, de a minimálbérre bejelentett melós is az, csak hivatalból.
A minimálbéres megélhetési gondokkal küzd, az államnak nincs bevétele.
Ha 120-ra lennék bejelentve, kb 250-nyit kell megtermelni, mert a többi megy a nagy kalapba.
Pedig szebben sütne a nap, ha 200 lenne a számlán, és 50 menne a kalapba.
Így van 120-am, egy rakás esedékes számlával, a kalapba meg nem jut semmi.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2416 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 13. 13:02

Idézet: csozsi - Dátum: 2009. ápr. 13., hétfő - 12:44

Ha 120-ra lennék bejelentve, kb 250-nyit kell megtermelni, mert a többi megy a nagy kalapba.

Nettó 120ezerhez? Kb. 270ezrest, de nyilván kérdés az életkor, meg gyerek, meg az akármi. Plusz még amiből a céget meg a főnököt meg a sallangot is el lehet tartani, azt is meg kell termelni.
Make love not Wor.

#2417 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 13. 13:08

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2009. ápr. 13., hétfő - 10:04

Az inkább úgy volt, hogy ha kisiparos voltál, akkor volt egy limit, aminél ha kevesebb adót fizettél be, akkor nem hitték el, hogy csak annyit kerestél egész évben. (Azt hiszem ilyen ma is van)
De az elég alacsonyra volt beállítva, simán elcsaklizhatta az ember a bevétel 1/2-ét, 3/4-ét, attól függően,hogy milyen területen dolgoztál.
Meg nem volt kötelező számlát adni, vagy a boltban blokkot adni, szóval nem tudták különben bizonyítani, hogy mennyi volt a bevételed. (Persze ha kért a vevő blokkot, akkor kellett adni, de általában senki se kért)
Meg fix árak voltak, nem Te szabtad meg, hogy egy munkát mennyiért vállalsz el, hanem adott volt az ár, minden kisiparos ugyanannyiért csinálta.

2001-ben közölték vele, ennyi pénzt várunk el a bolttól. Ha kevesebb jövedelmet vallassz be, akkor addig járunk a nyakadra, ameddig valamilyen címszóval legalább ennyit megveszünk Rajtad.
Ehhez képest minden egyéni vállalkozó minimálbérrel van bejelentve. (Persze a többi bevétel után is kell adózni, de az nem bérnek számít)

Hát, a bratyóm nap, mint nap üresben beütötte a pénztárgépbe a nemlétező forgalmát.
2002 nyarán visszaadta az ipart.
Üresbe beütni nincs értelme a forgalmat. Ha nincs forgalom, akkor nincs forgalom, a minimál adókat kell fizeti és kész.
Persze ezzel ugyanúgy mínuszban van az ember, és bezárja a boltot.
Rengeteg ember van/volt így, nem egy ismerősöm. Igaz, volt aki nem gondolta át a dolgokat, csak beleugrott valamibe, és azért lett ez a vége. Igaz más lehetősége nem is nagyon volt, melót nem talált, valamit kellett kezdenie.
Volt akivel az volt a baj, hogy nem is gondolt bele, hogy mennyi kiadása lesz (adók, helyiség bérlet, fűtés, rezsi, ...), és hogy egyáltalán mennyi bevételre számítson, csak belekezdett, hogy majd lesz valahogy.
Meg volt, aki úgy kezdte el, hogy olyan üzletet nyitok, ami nincs a környéken. Aztán abba nem gondolt bele, hogy azért nincs ilyen még, mert nincs rá akkora igény, hogy kitermeljen neki annyit, amiből fizeti a kiadásokat, meg lesz egy kis haszna is. Azt gondolta, hogy nincs ilyen még, ezért automatikusan nagy lesz a forgalom és az érdeklődés. De sajnos nem így volt.

#2418 Felhasználó inaktív   Takygyerek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 13. 13:16

Hogy mi van?

Magyar törvények sajna ilyenek, hogy ha maszek vagy ki kell a beled dolgozni ha meg akarsz élni! Nem egy Maszek ismerősöm van aki éppen elvan és este 10 11kor még melózik....
Sajna ez ilyen világ. De ugylátom nem nagyon vagy ebben otthon.,...

Menjen ki csinálja meg hozza el a szutyok monitort aztán majd kezd vele valamit. Ha csak ezt adja ezért nem csinálod meg akkor ennyi szived joga! De ő megcsinálja, mint ahogy énis meg más is!

Miaz, hogy nem pénzt óhajt adni? Hát nem pénzt ad! Ez van! Mai világba ez nem meglepö!
Takygyerek a világjáró......

#2419 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 13. 13:28

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. ápr. 13., hétfő - 10:15

De sztorid azért elmehetne egy átlagos scifibe, mert ki közölte, hogy X pénzt várunk el, meg mit lehet eltitkolni? Nyémánnen.

Ebben az a szomorú, h nem fikció.
Konkrétan az történt, h terveztek a korábbi évek és még nem tudom mi alapján egy bevételt, amit elvárt adónak neveztek.
Annak a virágboltnak, amely korábban még alkalmazottat is eltartott, úgy esett vissza a forgalma, h ünnepnap volt, ha a napi 2-3 vásárlón túl egy koszorúrendelés is befutott. (Vagy húsz évig működött a boltocska, jópár bolt nyílott és tünt el a környékén közben).
Mikor a bratyóm kevesebbet tejelt, mint az elvárás, akkor elkezdtek rajzani az ellenőrök. Az egyikük mondta, vagy azonnal bezár, vagy valami módon fizetnie kell. A békesség kedvéért inkább papíron megcsinálta a forgalmát. A névnapokból vegetált, előtte családi kölcsönökből töltötte fel a boltját árúval. Bízott a csodábn, bízott abban, h a választások után megváltoznak a szabályok és megmarad az élete, a megélhetése. Többszázezer forintos köztartozással 2002 nyarán dobta be a törölközőt. Most minimálbéren kollégiumi recepciós. Azóta kinyögte a köztartozásait és a családi hiteleket.
Az apehes padláslesöprők a 2001-es karácsonyi vásárt is letarolták. Egy ismerősömet (miután minden számlát rendben találtak)  azzal vágták meg negyvenezerrel, h nincs minden darab gyertyához használatiutasítása.
A vállalkozás, melynek társtulajdonosa és dolgozója voltam, azért ment tönkre, mert még a nyomor áraink mellett is elfogyott a korábban stabil megrendelőink zöme is (műszaki gumiárú készítés és homokszórás).

#2420 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 13. 13:37

Idézet: Takygyerek - Dátum: 2009. ápr. 13., hétfő - 13:16

Magyar törvények sajna ilyenek, hogy ha maszek vagy ki kell a beled dolgozni ha meg akarsz élni! Nem egy Maszek ismerősöm van aki éppen elvan és este 10 11kor még melózik....
Sajna ez ilyen világ. De ugylátom nem nagyon vagy ebben otthon.,...
Sokszor nem csak maszeknak, hanem kis céges alkalmazottnak is.
(Ami mondjuk maszek cég, de ma már mi állami? A MOL meg pár erőmű, más minden maszek)

Menjen ki csinálja meg hozza el a szutyok monitort aztán majd kezd vele valamit. Ha csak ezt adja ezért nem csinálod meg akkor ennyi szived joga! De ő megcsinálja, mint ahogy énis meg más is!
Azért ha ebből élsz, és adót kell fizetned, meg szervizhez helybérletet és rezsit kell fizetned, akkor pénzt kell kérned.
Nem teheted meg, hogy eldolgozz fél napot ócska monitorért, ami 1e Ft-ot sem ér, mert akkor becsukhatod a boltot.

Persze ha jószívű vagy, és segítesz egy ismerősödnek, az más. De nem tudsz így bánni mindenkivel.

Miaz, hogy nem pénzt óhajt adni? Hát nem pénzt ad! Ez van! Mai világba ez nem meglepö!
Hogyhogy nem meglepő????
Ha megjavíttatod az autódat, a szerelő se fogad el egy monitort a munkadíj helyett, vagy ha veszel kaját, a bolti pénztáros se fogad el monitort ... vagy fél disznót, vagy tollas dunyhát vagy akármit. Pénzzel kell fizetned mindenhol.

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.