HWSW Informatikai Kerekasztal: Láma juzerek :)) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Láma juzerek :)) a jelentés a pult tuloldalárol Értékeld a témát: -----

#2421 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 04. 13. 13:54

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2009. ápr. 13., hétfő - 13:28

... Konkrétan az történt, h terveztek a korábbi évek és még nem tudom mi alapján egy bevételt, amit elvárt adónak neveztek.
Annak a virágboltnak, amely korábban még alkalmazottat is eltartott, úgy esett vissza a forgalma, h ünnepnap volt, ha a napi 2-3 vásárlón túl egy koszorúrendelés is befutott. (Vagy húsz évig működött a boltocska, jópár bolt nyílott és tünt el a környékén közben).
Mikor a bratyóm kevesebbet tejelt, mint az elvárás, akkor elkezdtek rajzani az ellenőrök. Az egyikük mondta, vagy azonnal bezár, vagy valami módon fizetnie kell. A békesség kedvéért inkább papíron megcsinálta a forgalmát. ...

Na de ez nem azt jelentette, hogy márpedig Neked akkor is be kell fizetned az adót, ha nincs annyi bevételed.
Csak azt jelentette, hogy az APEH ennyit várt Tőled, de ha kevesebb van, akkor valami nyilatkozatot kellett beadni (ami ha jól emlékszem adóbevallásnak számított). Így csak a valódi bevétel után (vagy legalább minimálbér után, ha annál kevesebb volt) kellett adózni, csak nagyobb volt a valószínűsége, hogy kijön egy APEH ellenőr. És ha kijön, akkor szigorúbban vizsgál.
Én így tudom.

#2422 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 04. 13. 13:55

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. ápr. 13., hétfő - 14:08

Az inkább úgy volt, hogy ha kisiparos voltál, akkor volt egy limit, aminél ha kevesebb adót fizettél be, akkor nem hitték el, hogy csak annyit kerestél egész évben. (Azt hiszem ilyen ma is van)

Nincs. Mendemonda ezek szerint van :-)
Make love not Wor.

#2423 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 13. 13:57

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. ápr. 13., hétfő - 13:55

Nincs. Mendemonda ezek szerint van :-)

Akkor manapság nincs.
De ha kisiparos voltál, akkor 1989 előtt volt még.

#2424 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 13. 14:00

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. ápr. 13., hétfő - 14:54

Csak azt jelentette, hogy az APEH ennyit várt Tőled, de ha kevesebb van, akkor valami nyilatkozatot kellett beadni

És ha kijön, akkor szigorúbban vizsgál.

Nem vár el, meg nyilatkozni sem kell, de az nyilván más kategória, ha hirtelen alakul egy zrt 400 alkalmazottal, aztán folyamatosan veszteséges, valamint az utolsó szál ember is minimálbéres.

Összetett dolgok ezek, de nem bonyásak, egyszemélyes Mikmukk Bt. első évben lehet veszteséges, utána már jó lenne ha termelne valamit. Aztán ha folyamatos havi 2miliárd forgalom mellett is 10ezer forint a nyereség, akkor szintén kibukhat.

APEH is keményít, eddig az inkasszót 1mill környékén szoktuk megkapni, mostani tapasztalatok alapján időnként az utolsó 1 forintos miatt is visszarakják a számlára 1-2 hétre. Aztánkis pihi, aztán megint visszarakják. Az is érdekes megfogalmazás, hogy "szigorúbban ellenőriz", amit eddig nagy átfogót láttam, érdekes módon nem a 27millió pénzes költségvetésű házibuliba kötöttek bele, mert ha ott csalni akarunk, akkor van szerződés, elektronikus pénzmozgás, hanem kisebb opciós számlákt, amin el van írva az adószám, esetleg sarki kamucégtől vették, lehet tudtukon kívül.
Make love not Wor.

#2425 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 13. 14:02

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. ápr. 13., hétfő - 14:37

Ha megjavíttatod az autódat, a szerelő se fogad el egy monitort a munkadíj helyett, vagy ha veszel kaját, a bolti pénztáros se fogad el monitort ...

Dehogynem, nálunk teljesen jól működik a cserekereskedelem, mert nekem is pld. lóvém nem mindig van, de pár HDD-t meg egy 17-es TFT-t szerintem akármikor elő bírunk szedni a pinyóból.

Most éppen az olajcsere/egyébért routert adtam, meg konfigot babráltam, de ez más történet, mert sógor csinálta  :Đ Viszont lassan megyek márkaszervizbe, azt hiszem ott csak jó sok KPval tudom megoldani a dolgot :-(
Make love not Wor.

#2426 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 13. 14:05

Idézet: csozsi - Dátum: 2009. ápr. 13., hétfő - 11:44

Ha 120-ra lennék bejelentve, kb 250-nyit kell megtermelni, mert a többi megy a nagy kalapba.
Pedig szebben sütne a nap, ha 200 lenne a számlán, és 50 menne a kalapba.

Ebben sajnos tényleg így van. Amerikai kollégám csodálkozva hallgatta, mennyi pénz megy el nálunk az államnak. Meg is jegyezte, hogy ha náluk a fizetés harmadánál több lenne az adó, stb, akkor már rég forradalom lett volna.

Hozzáteszem, nincs Európában még egy olyan ország, ahol ilyen rossz lenne a nettó fizetés és a munkavállalóra jutó teljes költség (ami ugye sokkal több, mint a bruttó bér) aránya.

#2427 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 13. 14:06

Ezt találtam az elvárt adóról:
http://adozona.hu/szakertoadozona/20080131...ellenorzes.aspx

Idézet

Mikor nem kell alkalmazni az elvárt adószabályt?
- Természetesen akinek az általános szabályok szerint számított vállalkozói adóalapja nagyobb összegű, mint az elvárt adóalapjának összege.
- Aki a vállalkozói tevékenységét most kezdte, a vállalkozói tevékenység megkezdésének évére, és az azt követő adóévre, amennyiben a kezdést megelőző 36 hónapban nem végzett egyéni vállalkozói tevékenységet.
- Akinek az adóévben, vagy az azt megelőző adóévben az egyéni vállalkozói tevékenysége körében elemi kár (tűz, víz, aszály, jégeső, homokverés stb.) következett be.
- Aki az adózás rendjéről szóló törvényben meghatározott nyilatkozat kitöltését és beküldését választja, függetlenül attól, hogy az adóalapja nem éri el az elvárt minimumot.

#2428 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 13. 14:08

Idézet: MisterY - Dátum: 2009. ápr. 13., hétfő - 14:05

Hozzáteszem, nincs Európában még egy olyan ország, ahol ilyen rossz lenne a nettó fizetés és a munkavállalóra jutó teljes költség (ami ugye sokkal több, mint a bruttó bér) aránya.

De nincs is még egy ilyen ország Európában, ahol ennyi romát tartanak el ennyi segélyből.
Ezt valakinek ki kell fizetnie. Más nem fizetheti ki, csak aki dolgozik.

#2429 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 13. 14:11

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. ápr. 13., hétfő - 13:54

Na de ez nem azt jelentette, hogy márpedig Neked akkor is be kell fizetned az adót, ha nincs annyi bevételed.

Egy dolog, h mi volt a hivatalos megfogalmazás.
A másik, h (akkoriban) az Apeh ellenőrök premizálva voltak az általuk létrehozott bevétel után.
Addig packáztak Bratyómmal, ameddig vagy bezár, vagy inkább fizetett. Megmondták Neki, valamilyen ürügyet fognak találni.
Unokabratyóm az elején felajánlotta nekik, h üljenek be a boltba akár egy hétre és nézzék, mi történik.

#2430 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 13. 14:25

Gyula2222:
Akkor a rokonod peches lehetett, vagy nem tudom mit csinált, vagy hogy adózott.
Van ismerősöm, aki évekig húzott úgy vállalkozást, hogy szinte csak annyit keresett amit kifizetett.
Minimálbér után adózott, hozzá 5 év alatt egyszer sem jött az APEH.
Igaz, ő a kezdetekkor sem indult fényesen, lehet ha jól megy a szekér,aztán meg bedöglik a bolt, arra rászállnak.

Volt még egy ismerős, ő meg otthon a pincében árult, még üzlethelyisége sem volt, (eredetileg garázs volt a pince, le lehetett sétálni a gépkocsinak épített lejtős bejáraton), szintén hasonló sikerrel, igaz neki picit jobban ment, kb. minimálbér szintű haszna maradt is a kiadások kifizetése után, és ő is csak minimálbér után adózott.

Sőt, volt kolléga, aki mikor alvállalkozóként dolgoztunk, rendszeresen számlákat vett, mintha nem ő dolgozna, hanem 3 személy dolgozna neki, és a bevétele nagy részét kifizetné nekik. Erre több kolléga is rákapott, mert elég szépen fizettek annál a cégnél, és így tetemes adót tudtak megtakarítani. A végén a számlaárus pasas már kijött a céghez havonta, kéthavonta egyszer.

Saját véleményem az, hogy az APEH ne a kisembert piszkálja, akinek valóban nincs is jövedelme, csak rászorultságában csinál olyat, amin alig van haszon, hanem azt keresse meg, akik valóban csalnak.
Mint a fenti számlavásárlásos eset, vagy amikor kimész a piacra, és jön a kínai, hogy "számlá? számlá kell?" ... aztán mást nem is tud magyarul, csak azt, hogy "számlá" ...

#2431 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 13. 14:47

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. ápr. 13., hétfő - 14:25

Akkor a rokonod peches lehetett, vagy nem tudom mit csinált, vagy hogy adózott.

Unokabratyóm boltja egy régi stabil bolt volt (korábban).
Ha nem lett volna a piacunk kinyitásával együtt az a durva termelésdrágítás, akkor sok vállalkozás nem ment volna tönkre.
A bátyám esete azt mutatja, h nemcsak a termelővállalkozások kerültek bajba, hanem legalábbis a boltjának vonzáskörzetében az embereknek is annyival kevesebb lett a pénze, h abból már ajándéknak is inkább nem virágot vettek.
Az én véleményem meg az, h nem tartható tovább az a szemlélet (és világműködtetési modell), amivé a külterjességét veszített kapitali torzult.
Ha nem tudunk átlépni a pénzértéktöbblet termelési modellből egy direkt az ellátásunkra optimalizált rendszerbe, akkor igen durva dolgok várhatók. Egyszerüen nem érdemes a jelenlegit tovább kapargatni, h egy darabig még többé-kevésbé élhető maradjon. Utat kell találni, hogyan lehet ezt az életlehetőségek megtartásaközben átépíteni egy éppeszű másik modellbe.

Szerkesztette: Gyula2222 2009. 04. 13. 14:55 -kor

#2432 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 13. 21:53

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. ápr. 12., vasárnap - 19:44

Mert pl. nincs meg a minimálbéred a kiadásaid kifizetése után (rosszabb esetben még előtte sem), de azért az adót be kell fizetned a minimálbér után (ha nincs bevételed is).

Pl. azért mert nincs jobb.
Van ismerős, aki azért dolgozott évekig EV-ként, úgy hogy alig volt haszna, hogy az adókat fizesse, és ketyegjen a nyugdíja. És évről évre rosszabb lett, mert nőttek az adók, drágább lett minden, az embereknek kevesebb pénzük volt, ami nála költöttek el.
Ha 3 évig mínuszban vagy, akkor az APEH megszünteti az engedélyedet, ezért volt olyan év, hogy a könyvelőjével papíron kihozatta, hogy volt az évben 60 vagy 80 ezer Ft bevétele.
Ez mi? Túró, havi 5-6e Ft, mit veszel ebből? Még levegőt se. És még ez is csak papíron volt!!!

Azóta talált jobbat, de amíg nem volt jobb, kénytelen volt ezt csinálni, mert relatíve közel a nyugdíja, és nem akarta, hogy ahány éve kimarad, annyit csússzon a nyugdíj. (Igazából sok értelme lehet nem is volt, mert minimálbér után mennyi nyugdíjat fog kapni ... inkább csak nyőgdíjat)

Valószínű ez csak egy ismerős volt, vagy ilyesmi.
Te még sose dolgoztál úgy ismerősnek, hogy nem kértél pénzt? Aztán mert mégis akartak adni valamit, és nagyon hálásak voltak ezért adtak egy üveg piát, vagy pár tábla csokit, vagy valami kaját, vagy odacsúsztattak a zsebedbe 2e ft-ot, vagy adtak egy kis tüzelőt a télre, vagy lesz*ptak, vagy mit tudom én, de forintban kevesebbet ért, mintha a kiszállást kiszámláztad volna? Biztosan Neked is volt ilyen.

Egyébként miért fáj ez Neked? :reklamacio:
Biztos van elég kuncsaftod így is, és szabott áraid vannak.
Ezzel Te nem jártál rosszabbul, mert ha Macikák nem segítette volna ki a fenti ismerősét, akkor bizonyára segített volna neki valaki más, vagy egy szomszéd Pistike, vagy bárki, de kicsi az esélye, hogy "valódi" szervizbe ment volna --hiszen ő is tudja, hogy az többe kerül, mint a régi monitora-- és még kisebb az esélye, hogy éppen Hozzád tért volna be.

A vevő oldaláról nézve is logikus, hiszen ha más megoldja a problémámat olcsóbban, akkor miért menjek a drágább helyre.
Ezzel biztosan Te is így vagy, ha pl. van autószerelő a családban, rokonságban, akkor biztosan nála javíttatod a kocsidat, és olcsó munkadíjat számít fel, esetleg csak anyagköltséget. Vagy ha van kőműves rokony, akkor vele újíttatod fel a fürdőszobádat.

Nem arról van szó, hogy valaki elmegy megcsinálni valamit egy ismerősnek.
De pontosan tudjátok, hogy abból nem lehet megélni, hogy elfogadok egy szar monitort.
Ha ezt megélhetési céllal teszi és elhoz egy használhatatlan vackot, akkor nem normális.
Ha egy cimbora adja az más, de napi 8 órában nem lehet ilyen cimboráknak dolgozni, mert abból nem lesz kenyér.
Ha valaki nem keres meg annyit, hogy be tudja fizetni a minimálbér után a járulékokat, akkor az ne csinálja.
Én tudom, hogy sok, de ez van.
Azt is tudom, hogy a muszáj az nagy úr.
Az meg más kérdés, hogy mit lehetne tennie az államnak ez ellen (adócsökkentés) de az már politika, ne keverjük ide.

#2433 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 13. 22:01

Sőt én még azt sem mondom, hogy fizesse be az adókat, csak azt, hogy ne kérjen sokkal kevesebbet mintha be akarná fizetni, hogy az a zsebébe marad vagy befizeti az az ő dolga.
De nehogy már 200Ft-os órabért kérjen valaki állandóan, mert az nonszensz.

#2434 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 13. 22:32

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2009. ápr. 13., hétfő - 22:53

Ha valaki nem keres meg annyit, hogy be tudja fizetni a minimálbér után a járulékokat, akkor az ne csinálja.
Én tudom, hogy sok, de ez van.

Ó, igen, lehet választani, elmenni külföldre, mert ott sokkal egyszerűbb ilyen oldalról az élet, de nálunk sem megfelelő támogatás, sem korrekt járulékrendszer nem áll a szerencsétlen kisvállalkozó mögött. Nekem "sok", hozzám hasonló ismerősöm, kollégám, ügyfelem van, akik nem nagy multinál képzelik el az életüket, eladva testüket-lelküket sokszor szó szerint egy nagyállalatnak, hanem egyszemélyesben, vagy többszemélyesben csinálnak valamit. Nem áttörő, nagy dolgokra, meg passzív jövedelemre kell gondolni, hanem egyszerű szolgáltatásra, elvégzett napi munkákra. Namost autószerelőtől a pc-boltig van minden. Egyöntetű vélemény: Adóznak szívesen, de mégis miből és mennyit még? Normális, tisztességesen vezetett könyveléssel nem lehet kitermelni ésszerűen, amibe kerül az, hogy dolgozhat, élből van egy jó könyvelő, néhány számla nélküli munkavégzés, meg swarciban szerzett alapanyag. Ők akkor szintén rossz emberek volnának, akik miatt itt tart az egész adómorál? Fogyvédelem kivonul az ötfős motorbolthoz-szervizhez, és kivarrnak zsebből 140 rongyos bírságot, mert a motorolajadalékra nincs kirakva a literes ár? Az apeh egy rájuk nem egyértelmű adózási tételt a maga részéről egyértelműsít és büntetést szab ki, amit szeretnének megérteni, hogy miért vonatkozik rájuk, hát kérdeznek, erre a levelükre felszámolnak illetéket, mert ez fellebbezésnek minősül és eljárási illetékköteles? Megérdemli ezt egy olyan kisvállalkozás, mely a saját hüje érdekében úgy kezeli a vevőit, és olyan viszonyt alakít ki velük, amivel élvonalbeli kereskedő tud lenni, és ugyanakkor a pozíciója miatt (márkaképviselet) könyvel, adózik, mint a katonatiszt? Munkajog ügyében csak meg ne találják őket, mert rendszeres és önkéntes túlóra van náluk, mert így működik, muszáj. :o Aztán mégis mit csináljon, menjen el a Densoba sor mellé? Vagy menjen ki külföldre? Akkor egy büdös fillért sem fog hazahozni..
A szürkén dolgozgató, ha itthon marad, akkor meg a pénzét legalább itthon költi el, itthoni munkahelyeket tart fenn vele, amitől nem lesz még hófehér, amit csinál, de két rossz közül inkább ez.
Persze vannak kivételek, csak valahogy a működő példa elenyészően kevés az én köreimben.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2435 Felhasználó inaktív   adax01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 04. 14. 10:28

Igazatok van én is tudnék példákat mondani az elmúlt hat hónapban a környékemen 3 pc bolt ment tönkre az üllői úton Kispest határ út és Pestszentlőrinc szarvascsárdatér között, csak a haverom maradt meg a szavascsárdánál,hál isnten nek ő még megvan és remélem hogy sokáig meg lessz.
Én azt nem értem hogy miért van az hogy beteszi ide egy külföldi válalkozó ö kap 10m ft-t minden egyes felvett alkalmazottért meg adókedvezményt meg egyebeket addig a hazaiak semmit nem kapnak meg még az apeh is rájuk szál mindennel ami létezik?  :think:
Meg miért kell a külföldieket adó kedvezménnyel jutalmazni a magyart meg egyből büntetni a legnagyobb elvonással és egy pl a megtermelt 100 ezer ft 80% elvonni tőle?
Én is akartam indítani egy pc-s válalkozást utánna néztem hogy támogatja e a munkanélküli hivatal igen de 20% önréznek kell lennie hozzá, egy kb 2 hónapja beregisztrált munkanélkülinek aki azalatt a két hónapalatt egy fillér jövedelme és segélye  semvolt és még a tartalékait is 90%-ban fel élte nem hiszem hogy még legyen 300 ezer forintja rá hogy meg csinálja, a külföldi meg bejön egyből adókedvezmény meg egyébb támogatás + felvett enberenként a 10 m ft akiket félév után kirugdal és újra felvesz hogy még egyszer  megkapja azt a 10millát na az ilyeneket úgy meg büntetném hogy egy életre elmenne a kedve az ilyenektől.
A magyar válakozó legyen az kezdő vagy régóta a szakmát űző kisiparos vagy iparos az meg eszi a kefét hogy honnan és miből fizesse be a magas adókat meg a járulékokat és a rezsit me még az egyébb terheket amit a kormányok kitalálnak hogy fizessen be ebben a formálódó szép új Magyarország ban.
Az egyik ismerősöm mondta a minap minden egyes meg termelt 100 forintjából  5 forint maradt ha mindent befizet, az új szlogent is ő mondta szép új tönkre ment el adósodott Magyarország.
Itt csak a külföldi válalkozók meg multik járnak jól.
Mi meg csak nézünk mint a hangyák akik elől el sőprik az ételt.
Így hát most gondolkozok hogy merre menjek és mit csináljak. :think:
(Bocsánat a hőzöngésem ért)

Szerkesztette: adax01 2009. 04. 14. 10:33 -kor

A jó pap is holtig tanul én nem vagyok pap de ehez tartom magamat.
Ne szedd a Viagrát mert rászoksz a gumimacira!!!
Ami máshonnan kimaradt
Bocsánat a helyes írási hibákért, de az direkt valá így.
Hűtőborda mellé elektrolitkondenzátort ne rakj mert az ottan hamar meg pusztul !!!!!!
Könyörgöm miért kell mindent alul méretezni még a méregdrága dolgokat is könyörgöm?

#2436 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 14. 12:51

Érdemes lenne észrevenni, h a neoliberalizmus címszóval a demokrácia álarcába öltözve, annak szlogenjeit használva kemény monopóliumok épülnek a gazdasági erőfölény kemény kérlelhetetlen alkalmazásával.
A hazai és külföldi (esetenként nemzet nélküli (multitőkevállalkozás)) "adóalany" között az a különbség, h a külföldinek otthon van nemzeti érzülete, a multinak sehol. A külföldi otthon invesztál a környezetébe, a multi sehol. A hazai itthon akar maradni, az idegen, ha másutt nagyobb haszonnal tud lenni, tovább megy.
Épp ésszel gondolkodva az ember (és közössége) ellátja magát, és a jobbléte érdekében a közvetlen ellátásán túl fennmaradó erejével a jólétét biztosító környezetét erősíti, építi. Amit meg helyben nem tud megteremteni, azt tisztességes üzlettel megveszi.
Agyam eldobom. A mai technológiánkkal igen kevés élőmunkaráfordítással minden szükségletünket ki tudnánk elégíteni. A rengeteg szabadidőnkből meg kényeztehetnénk egymást és élvezhetnénk az életet. Ehelyett túltermelési és (fizetésképtelenség miatt) hiányválsággal küszködünk.
Egy agyament rendszerben, h elketyegjen a verkli, elfecséreljük az életünket a föld, a biológiai létalapunk tönkretételével.
A fórum címével élve, ez az igazi láma júzerség.
Amit tehetünk, ugyan igen rosszul hangzik a diktatúra kifejezés, de egy olyan diktatúra, amely közösségi működésre kényszeríti az individualizálódott népet. Amelyik újból megteremti az önellátásunkat és kifelé megfelelő erőt tud felmutatni az erőből működő világnak.
Miután a cucializmus rosszul hangzik, nevezhetnénk ezt a formát állammonopolkapitalizmusnak.

#2437 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 14. 13:31

Véletlenül se beszólni akarok, mert tetszik amit írtok, de ez nem inkább Hazai tükör már kb. 50 hozzászólás óta?
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#2438 Felhasználó inaktív   Bogyosz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 14. 16:01

Idézet: HavocS - Dátum: 2009. ápr. 14., kedd - 13:31

Véletlenül se beszólni akarok, mert tetszik amit írtok, de ez nem inkább Hazai tükör már kb. 50 hozzászólás óta?

Nagyrész az, bár Gyula épp most kötötte össze a lámajúzerséggel.  :D
HP Pavilion dv5-1180 Notebook (C2D T5800@2.0 GHz, 3GB RAM, GeForce 9600M VGA, 15,4" widescreen, Vista Home Premium)  -  BenQ E2200HDA 22" Wide LCD  -  MS Bluetooth Notebook Mouse 5000  -  Neonode N2  -  Ford Galaxy Ghia 2.8VR6 :D  -  Anna Veronika, szül.: 2007/04/30  -  Blanka Viktória, szül.: 2008/09/18.

#2439 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 14. 17:52

Idézet: Bogyosz - Dátum: 2009. ápr. 14., kedd - 16:01

Nagyrész az, bár Gyula épp most kötötte össze a lámajúzerséggel.  :D

Miért? Szerinted nem roppant láma módon használjuk a világunkat?
Még a kísérőjelenségek is ugyanazok, mint amiket leírkáltok.
Sokunk kurva okosnak épzeli magát, mindenbe amibe csak tud belepiszkál, és nem hallgat a szagemberekre.
Ja, meg lehetőleg mindent ingyé akar.

Szerkesztette: Gyula2222 2009. 04. 14. 17:56 -kor

#2440 Felhasználó inaktív   adax01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 04. 14. 18:18

Na ja csak a ráfordított áram és idő nincs ingyé ezekért ugye fizetni kell nekünk meg most jött az áram szolgáltatótól a levél hogy fizessünk mert kikapcsolják a villanyt, két hónap az két hónap de ezt a havit se tudjuk befizetni lehet hogy ez volt az utolsó hozzá szólásom mit írtam mert a héten jönnek kikapcsolni az áramot utána meg a gázt is kikapcsolják onnantól még kb négy nap és a mobiljaim is lemerülnek.
Úgy hogy elérhetelen leszek egy jódarabig noss mindenjó.
A jó pap is holtig tanul én nem vagyok pap de ehez tartom magamat.
Ne szedd a Viagrát mert rászoksz a gumimacira!!!
Ami máshonnan kimaradt
Bocsánat a helyes írási hibákért, de az direkt valá így.
Hűtőborda mellé elektrolitkondenzátort ne rakj mert az ottan hamar meg pusztul !!!!!!
Könyörgöm miért kell mindent alul méretezni még a méregdrága dolgokat is könyörgöm?

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.