HWSW Informatikai Kerekasztal: Láma juzerek :)) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Láma juzerek :)) a jelentés a pult tuloldalárol Értékeld a témát: -----

#2461 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 04. 15. 15:23

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. ápr. 15., szerda - 14:22

OKés, de ha borul a bili, akkor gáz van (ha nincs egy balek aki elviszi a balhét).

Itt is borult, embert megkapta az utolsó összegét, oszt elzavarták, így máshol csinálja ugyanezt. Látszólag más nem zavartatta magát, nyugdíjas állás.
Make love not Wor.

#2462 Felhasználó inaktív   GrandMasTer 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 07. 12:06

Bár nem számtech, de a juzerek frankón lámák voltak. A dolog pikantériája, hogy jóapám és én voltunk a lámák...
Kaptam a szüleimtől egy kocsit pár évvel ezelőtt, és nézegettük, hogy mi is van hozzá. Eljutottunk a pótkerékig. Itt rémülten fedeztem fel, hogy a pótkeréken 4 (négy) felfogató csavarnak van hely, míg a többi felnin 5 (öt) csavar díszeleg. Szóvá is tettem jóapámnak, aki azonnal hozta is a kerékkulcsot, hogy leszereljük az egyik kereket. A művelet nem sikerült, a csavar erősebb volt. Szerencsére a szomszéd faluban lakott az autószerelő, akitől vettük a kocsit, gyors telefon után elindultunk hozzá. A probléma ismertetése után az autószerelő egy csavarhúzóval leszedte az egyik kerék DÍSZTÁRCSÁJÁT, amin öt álcsavar volt DÍSZNEK, és megmutatta, hogy a felnin ott is 4 (négy) csavar van. És mi még le is akartuk csavarozni a DÍSZT...
master of puppets I'm pulling your strings

#2463 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 07. 12:25

Idézet: GrandMasTer - Dátum: 2009. máj. 7., csütörtök - 12:06

Bár nem számtech, de a juzerek frankón lámák voltak. A dolog pikantériája, hogy jóapám és én voltunk a lámák...

Ne keseregj. Sokat próbált gépész vagyok, a hugom opelje mégis keményen megszivatott.
Rövid keresgélés után megtaláltam az akkumulátort.
Nézem a gyári szerszámkészletet, hát nincs benne eszköz, amivel kivehetném.
Mondom, semmi gond, hazabaktattam egy dugókulcskészletért, villáskulcsért.
Kibontottam a lefogatását, levettem a kábelsarukat, majd megpróbáltam egy halk nyögés kíséretében kiemelni. Hát, nem fért ki a nyíláson.
Némi fültővakarás után elolvastam a hozzáadott irodalmat. Egy szót sem találtam benne a problema megoldására.
Végül sikerült megtalálnom, hogyan tudom megbontani a műanyag ablakkeretet, h kiemelhessem az akkut.
Hadd ne minősítsem azt a rendszert, amely arra készteti a konstruktőröket, h olyanokat tervezzenek, amelyeknél egy mezei felhasználónak lehetőleg esélye se legyen bármit megcsinálnia.

#2464 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 07. 17:47

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2009. máj. 7., csütörtök - 13:25

Ne keseregj. Sokat próbált gépész vagyok, a hugom opelje mégis keményen megszivatott.
Rövid keresgélés után megtaláltam az akkumulátort.
...

... és az még nem is a legrosszabb rendszer.

Egyszer lemerült az aksim és a parkolóban vadásztam autóst, aki segítene bebikázni. Szerencsére előrelátó voltam, az autóhoz az első két dolog, amit vettem, a bikakábel és a vontatókötél volt.  Szerencsére egyiket sem kellett még használni ezen kívül.

Egy Renault kisbuszos ajánlkozott, hogy segít.
Motorház felnyit, aksi keresés. Nos a Renault mérnökeinek sikerült úgy beépíteni az aksit, hogy ahhoz komoly bontás nélkül nem lehet hozzáférni, így sem ő nem tud másoknak segíteni így, sem neki nem tudnak.

Nem tudom, ki volt a nagyobb láma, a designer, aki ezt kitalálta, vagy a tulaj, aki több havi (évi) használat után sem tudta, hogy hiába ajánlkozik, nem fér hozzá a saját aksijához sem.

#2465 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 07. 18:06

Idézet: MisterY - Dátum: 2009. máj. 7., csütörtök - 18:47

Nem tudom, ki volt a nagyobb láma, a designer, aki ezt kitalálta, vagy a tulaj, aki több havi (évi) használat után sem tudta, hogy hiába ajánlkozik, nem fér hozzá a saját aksijához sem.

Egyértelműen a designer a hibás. Talán nemis lámának mondanám, mert ő tudta volna azt rendes helyre is tenni, hanem manapság az a törekvés, hogy minden szirszarért vidd márkaszervízbe - ott meg majd jól lehúznak. A tulajnak - hacsak nem szeret szerelegetni - ha nem volt még az akkuval gondja, lehet, hogy eszébe sem jutott megnézni, hogy hol van. Végülis belegondolva, családban akkuval csak akkor volt gond, ha már elért az élettartama végére. Illetve múltkor nekem egyszer a csomagtérvilágítás kapcsolóját ami lenyomja kis műanyaga vacak kiesett, és hat nap alatt lemerítette az akkut (nem mentem vele ez idő alatt).

BMW előszeretettel rakja az akkut a csomagtartóba, annak is a leghátsó sarkába. Mintha nem lenne a motortérben elég hely, csak talán nem kéne egy köbméter műanyagborítást rakni a motorra...

Gondolom, ha elolvasod a használati utasítást, akkor neked is azt írja, hogy ilyen esetben hívd a márkaszervízt... :omg:  :reklamacio:

Szerkesztette: potyo 2009. 05. 07. 18:10 -kor

Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#2466 Felhasználó inaktív   PetruZ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 08. 07:21

A Renault az jól meg van tervezve. :) A MeganeII-esemben az akku az első szélvédő alatt van, hozzáférni még ugyan lehet, de kivenni csak a felső burkolat megbontása után. Az első fényszórók és indexek csak a kerékdob felől, egy tárcsát levéve, benyúlva, pszionikus röntgenlátással és flexibilis kígyókézzel cserélhetők. Ők az egyetlenek, akik fordítva számozzák a hengereket, hogy ha a diagnosztikából kijön valami, a tapasztalatlanabb szerelők min. plusz egy órát elgörcsöljenek még a jó gyújtótrafókkal a rossz helyett. De egyébként is, ha a motortérben akarsz babrálni, szedd le majdnem az összes egymásra átlapoltan felcsavarozott burkolólapot. A belső térben kb. ötféle különböző csavarfejet találni, egyik sem hétköznapi szerszámmal bontható. Talán az egyetlen jól megoldott elem a hátsó lámpatest, ami a csomagtérből könnyen és nagyon egyszerűen szerelhető, kiszedhető, visszarakható, stb. De szerintem ez csak tervezési hiba. :)
/ Gigabyte H67M-UDH2-B3, Core2 i5-2300@2.8, 2x2GB A-Data DDR3/PC1333 Gaming, Asus HD6870/1GB, Samsung 1TB/SATA2 + HD200HJ, LG SATA dvd-rw, Asus TA-B71 + FSP Saga II 500W, Samsung 215TW, Sweex optikai/USB, noname bill.

#2467 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 08. 08:37

Viszont a másik oldal is kapjon egy kis szót: tényleg olyan jó lenne, ha a mai, mindenféle elektronikus biszbasszal, szenzorral, istentudjamivel felszerelt motorokat bárki szét tudná kapni a sufniban, mint a Zsigulit meg a Trabantot? Ha valaki a számítógépbe nyúkál úgy, hogy nincs minimum OKJ-s gépösszeszerelő képesítése, az itt kap hideget-meleget, hogy minek nyúkál bele, ha nem ért hozzá. Ha meg nektek kell belenyúkálni egy számítógépnél jóval bonyolultabb rendszerbe, akkor meg a gyártó monnyonle, mer' ti értetek hozzá, és szerelni akarjátok, meg ki akarjátok szedni.

Persze, lehet, hogy ti pont értetek hozzá, de mi van azzal a több millióval, aki abszolút nem, mert benzines fűnyírón szocializálódott, de a Sevroléját is maga szerelné, mert motor-motor? A gyártó nyilván úgy fog kalkulálni, hogy inkább vidd te is márkaszervizbe, mint hogy hetente kelljen a levert fejű szenzorokat kilegózni a kocsikból, mert Józsika már megint után akart húzni a kompresszoron. És én megértem ezt a hozzáállást, még akkor is, ha ötévente egyszer bosszantó helyzetbe kerülhet tőle az ember.

#2468 Felhasználó inaktív   Zoz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 08. 09:11

Idézet: PetruZ - Dátum: 2009. máj. 8., péntek - 7:21

Az első fényszórók és indexek csak a kerékdob felől, egy tárcsát levéve, benyúlva, pszionikus röntgenlátással és flexibilis kígyókézzel cserélhetők.

Így van ez sok autóban, de a hülye izzókészletet még mindig nem törölték a KRESZ-ből...
Enterprise 128 / Zilog Z80A@7.12Mhz / 1MB DIP RAM 80ns / 32KB CMOS SRAM / 512KB ROM / Quantum Fireball 540 / WD1772@8/16Mhz / Teac FD55FV / TEAC FD55GFR / NEC FD1305 / ALPS DFP723A
Enterprise Forever!

#2469 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 08. 09:48

Idézet: debaj - Dátum: 2009. máj. 8., péntek - 9:37

Viszont a másik oldal is kapjon egy kis szót: tényleg olyan jó lenne, ha a mai, mindenféle elektronikus biszbasszal, szenzorral, istentudjamivel felszerelt motorokat bárki szét tudná kapni a sufniban, mint a Zsigulit meg a Trabantot? Ha valaki a számítógépbe nyúkál úgy, hogy nincs minimum OKJ-s gépösszeszerelő képesítése, az itt kap hideget-meleget, hogy minek nyúkál bele, ha nem ért hozzá. Ha meg nektek kell belenyúkálni egy számítógépnél jóval bonyolultabb rendszerbe, akkor meg a gyártó monnyonle, mer' ti értetek hozzá, és szerelni akarjátok, meg ki akarjátok szedni.

Persze, lehet, hogy ti pont értetek hozzá, de mi van azzal a több millióval, aki abszolút nem, mert benzines fűnyírón szocializálódott, de a Sevroléját is maga szerelné, mert motor-motor? A gyártó nyilván úgy fog kalkulálni, hogy inkább vidd te is márkaszervizbe, mint hogy hetente kelljen a levert fejű szenzorokat kilegózni a kocsikból, mert Józsika már megint után akart húzni a kompresszoron. És én megértem ezt a hozzáállást, még akkor is, ha ötévente egyszer bosszantó helyzetbe kerülhet tőle az ember.

Azért egy halogén fényszóróizzócseréért ne követeljük már meg a szakszervizet és ne nevezzük már bonyolultnak. Lehúzom a kábelt, leveszem a porvédő gumit, kibillentem az izzót rögzítő rugót, kiveszem az izzót, beteszem a helyére a másikat, visszarögzítem a rugóval, visszateszem a porvédő műanyagot, azután vissza a drótot, és kész. Főnököm Fabiajan kb. ennyi ideig tartott kicserélni, mint leírni, azzal, hogy kivétel után elmentem a boltba, hogy vegyek, mert fogalmam sem volt, hogy H1, H4, H7 vagy milyen kell bele, és ha már ott volt az üzlet 100 méterre, akkor nem a készletből tettem be. Az izzó bármikor kiéghet, és mi van, ha épp éjszaka ég ki, amikor nincs nyitva szervíz, én meg szeretnék hazaérni, de közben rendesen látni is? Aki nem tudja megcsinálni, az ennyit sem tud, de akibe szorult egy kis érzék hozzá, annak nem tart sokáig. Az izzókészlet eltörlése helyett inkább az autógyártókat kellene kötelezni, hogy ne nehezítsék meg az izzócserét szándékosan. Maga az izzócsere minden autón a fenti módon történik azután, hogy megszabadultunk az azt akadályozó szirszaroktól...

Egyébként azt sem értem, amikor ilyen szíjfeszítőgörgőket cserélgetnek. Azon mi kopik el? A csapágy? Ezzel az erővel a generátorcsapágy is elkopik, de azt mintha nem szokták volna cserélni...

Egyébként ha letöri a szenzort vagy más kárt csinál, akkor azt javítsák neki jópénzért. De ne akarjanak lehúzni egy olyan munkáért, amit bárki meg tudna csinálni, és minden benzinkúton van hozzá alkatrész.

Szerkesztette: potyo 2009. 05. 08. 09:51 -kor

#2470 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 08. 10:27

Idézet: potyo - Dátum: 2009. máj. 8., péntek - 10:48

Azért egy halogén fényszóróizzócseréért ne követeljük már meg a szakszervizet és ne nevezzük már bonyolultnak. Lehúzom a kábelt, leveszem a porvédő gumit, kibillentem az izzót rögzítő rugót, kiveszem az izzót, beteszem a helyére a másikat, visszarögzítem a rugóval, visszateszem a porvédő műanyagot, azután vissza a drótot, és kész.

Nem vagyok autószerelő, sőt még csak hozzáértő sem, de szerintem az mai autók harmadában-felében már egyáltalán nem cserélhető az izzó ilyen egyszerűen, minimum a lámpatest komolyabb megbontása kell hozzá. És akkor még nem is beszéltünk a xenon és projektoros lámpákról, amik általában még nehezebben szerelhetően, viszont jellemzően nem az "izzó" szokott tönkremenni bennük.

Az izzó bármikor kiéghet, és mi van, ha épp éjszaka ég ki, amikor nincs nyitva szervíz, én meg szeretnék hazaérni, de közben rendesen látni is? Aki nem tudja megcsinálni, az ennyit sem tud, de akibe szorult egy kis érzék hozzá, annak nem tart sokáig.

1db izzó bármikor kiéghet, viszont az személyautókon 4db van elől (helyzetjelző+tompított), és kicsi a velószínűsége, hogy egyszerre égne ki egynél több. Bármelyik három pedig elegendő a látni és látszani elv betartásához. Indulás előtt pedig úgyis mindenki leellenőrzi, hogy mind jó.

Az izzókészlet eltörlése helyett inkább az autógyártókat kellene kötelezni, hogy ne nehezítsék meg az izzócserét szándékosan. Maga az izzócsere minden autón a fenti módon történik azután, hogy megszabadultunk az azt akadályozó szirszaroktól...

A fogyasztói társadalom ellen beszélsz. Ez jó lenne NEKÜNK, de kisebb hasznot hozna NEKIK.
Ez valahol ugyanaz a trend, ahogy a gumírozott lökhárítóból minden praktikus ok nélkül színrefújt csoda lett.

#2471 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 08. 11:03

Idézet: MisterY - Dátum: 2009. máj. 8., péntek - 10:27

A fogyasztói társadalom ellen beszélsz. Ez jó lenne NEKÜNK, de kisebb hasznot hozna NEKIK.

Valamelyik fórumtársamtól többször olvastam, h és itt a pont.
Ez az amibe a külterjesség elfogyván, az úgymond belső fogyastás generálására belekényszerítenek.
Aki egy kicsit eltűnődik, az rájön, h a szükségletkielégítésünket tekintve nem növekedett a fogyasztásunk, csak drágábban jutunk az egységnyi használatiértékhez, közben meg a megnövekedett anyagforgalommal halálbaszennyezzük magunk alatt a földet.
Jó üzlet lehetne hazánknak, ha elkezdenénk MEGINT tisztességes cucikat gyártani.
Már az nyereség lenne, ha itthon nem kellene feleslegesen költeni és kezelni a feleslegesen növekvő szeméthegyeket.
A hülye nyugati is jóáron megvenné a tisztességesen dokumentált, javítható eszközöket.
Talán tenni kéne ennek megvalósulásáért, aki mást nem tud tenni, az "csupán" a hangjával.
Hazánkat talán még mindig a jó tudású országok között emlegetik.
Ha elmúlna rólunk a Török átok, akkor közösen jobbra fordíthatnánk sorsunkat.

#2472 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 08. 12:08

Idézet: MisterY - Dátum: 2009. máj. 8., péntek - 11:27

Nem vagyok autószerelő, sőt még csak hozzáértő sem, de szerintem az mai autók harmadában-felében már egyáltalán nem cserélhető az izzó ilyen egyszerűen, minimum a lámpatest komolyabb megbontása kell hozzá. És akkor még nem is beszéltünk a xenon és projektoros lámpákról, amik általában még nehezebben szerelhetően, viszont jellemzően nem az "izzó" szokott tönkremenni bennük.

Azért nem cserélhető ilyen egyszerűen, mert olyanra van csinálva, hogy ne férj hozzá kicserélni, vagy spéci szerszám kelljen hozzá, stb. Ha akarnák, minden autóban ugyanolyan egyszerűen ki lehetne cserélni, mint az előbb említett fabiaban.

A xenon az más, ezért is írtam oda, hogy a halogén esetére legyen érvényes a fenti.

A projektoros halogénben meg ugyanúgy van az izzó, mint a sima reflektorosban: Wiki

Egyébként meg már volt olyan, hogy egyszerre égett ki mindkét tompított. Egyes Citroenek is előszeretettel égetik ki az égőket. Ha ilyenkor felkapcsolom a fényszórót, akkor a szembejövőket vakítom el. Ha nem kapcsolom fel, akkor meg én nem látok semmit.

Nem kell mindent elhinni, amit az autógyárak állítanak. Csinálnak ők nagyonsokmindent, ami csak a lehúzásról szól, ahogy azt Gyula2222 és többen is jól látják.

#2473 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 08. 12:47

Nemcsak az autógyárak. Már a szerszám, szerszámgépgyárak is kartelbe tömörülve ontják a szemetet.
Az iszonyat az, h a szemétben is bennevan hasonló mennyiségű anyag és munka, mint egy tisztességes berendezésben.
Szedtem szét pár fúrógépet, sok szerkezetileg is azonos volt, csak épp volt amelyikben valamelyik alkatrész nem volt leedzve, vagy a kommutátor szikrázott, könnyen lehet, csak azért, mert a tekercselésvég nem volt tisztességgel benyomva a kommutátorba. Érdekes, amelyik névvel jött ki közülük, az többszörösét futotta ameddig a boncasztalomra került.
Az elektronikatudorok megerősíthetik, h a gyártók az élettartambeállításhoz direkt variálnak az elektrolitkondenzátorokkal, és a melegedő cuccok beforrasztásával, a forrasztás kiégési idejével.
A javíthatatlanságot (gazdaságosan nem javíthatóságot) segíti az alkatrészek direkt inkonpatibilitása (még gyártón belül is) és a dokumentálatlanság.

#2474 Felhasználó inaktív   adax01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 05. 08. 13:52

Az elektronikában legtöbbször az olcsó dolgokban az a baj hogy kihagynak belőlük alkatrészeket  ami előbb utóbb meg bosszulják  magukat mert ugye tönkremennek, kisebb hatásfokú kondik meg ehez hasonlók kerülnek a nyáklapokra és vagy alul méretezik őket.
A másik dolog az  utóbbi időben az ólommentes technológia mert itt magasabb hőfok kell a gyártásnál mint az ólmosnál és nem minden alkatrész bírja ezt ki, vannak alkatrészek amik max 250 fokot bírnak és az ólommentes forrasztásnál a kemencében előfordul 280-300 fok is a simánál ekkora hőterhelés az nem nagyon éri az alkatrészeket.

A jó pap is holtig tanul én nem vagyok pap de ehez tartom magamat.
Ne szedd a Viagrát mert rászoksz a gumimacira!!!
Ami máshonnan kimaradt
Bocsánat a helyes írási hibákért, de az direkt valá így.
Hűtőborda mellé elektrolitkondenzátort ne rakj mert az ottan hamar meg pusztul !!!!!!
Könyörgöm miért kell mindent alul méretezni még a méregdrága dolgokat is könyörgöm?

#2475 Felhasználó inaktív   Zoz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 08. 14:59

Idézet: adax01 - Dátum: 2009. máj. 8., péntek - 13:52

ólommentes technológia

Na az egy külön rémálom, szerintem direkt azért találták ki, hogy abban az esetben is használhatatlan kontakthibás legyen a cucc, ha véletlenül a kondi nem megy tönkre egy év alatt...
Ehhez hozzátenni még pl az Intel jófajta alaplap félbehajlítós 775-ös venti rögzítését...
Enterprise 128 / Zilog Z80A@7.12Mhz / 1MB DIP RAM 80ns / 32KB CMOS SRAM / 512KB ROM / Quantum Fireball 540 / WD1772@8/16Mhz / Teac FD55FV / TEAC FD55GFR / NEC FD1305 / ALPS DFP723A
Enterprise Forever!

#2476 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 08. 19:32

Mar a 478-as is felbehajtotta a lapot...
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#2477 Felhasználó inaktív   adax01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 05. 08. 19:39

Na ja ez igaz én pl nem is nagyon foglalkozok ilyenekkel inkább ha tehetem azt mondom az illetőnek hogy vegyen újat az ilntel az meg a másik fele a dolognak nem tudom hogy melyik marha találta ki azt a műanyag szart oda. :reklamacio:
Én pl az alaplapomon lecseréltem az összes kondit ami a proci körül van mind 120 c-s és úgy lett összeválogatva az alkatrészes haverom nál de most hirtelen meg nem mondom hogy milyen márkájúak .
Ami máshonnan kimaradt
Hűtőborda mellé elektrolitkondenzátort ne rakj mert az ottan hamar meg pusztul !!!!!!
Könyörgöm miért kell mindent alul méretezni még a méregdrága dolgokat is könyörgöm?

#2478 Felhasználó inaktív   adax01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 05. 08. 19:51

Idézet: asdf - Dátum: 2009. máj. 8., péntek - 19:32

Mar a 478-as is felbehajtotta a lapot...

Na ja de nem annyira én speciel nem akkor teszem fel soha a hűtést mikor az alaplap a házban van hanem még mielőtt beteszem mert akkor nem hajlik annyira vagy egyáltalán nem hajlik meg.
Ami máshonnan kimaradt

#2479 Felhasználó inaktív   nagypapa99 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 19. 10:10

Idézet: potyo - Dátum: 2009. máj. 8., péntek - 12:08

Azért nem cserélhető ilyen egyszerűen, mert olyanra van csinálva, hogy ne férj hozzá kicserélni, vagy spéci szerszám kelljen hozzá, stb.

Vettél már ki Daciából önindítót?

#2480 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 19. 10:21

Idézet: nagypapa99 - Dátum: 2009. máj. 19., kedd - 11:10

Vettél már ki Daciából önindítót?

Még nem, de a franciák gondolom ott is alkottak (végülis elvileg Renault motor van a Daciaban). Viszont volt már szerencsém Citroen Dyane-n gyújtásbeállításhoz (kacsában is ilyen motor van, gondolom azzal többen találkoztak). Na az is egy érdekes meló, betették a megszakítót a léghűtéses motor hűtőventilátora mögé. Aztán állítsd be úgy, hogy nem melegszik túl a motor. Na nem mintha egyszerűen oda lehetne jutni, a főtengely végére a generátort hajtó szíjtárcsa melegen van rátéve, és ahogy lehűlik, úgy szorul rá a tengelyre. A ventilátor meg a blokk felől van hozzácsavarozva a tárcsához, a ventilátor lapátok között kell átnyúlni, és kb. 12-szer kell megfogni egy csavarfejet, mire egyet fordul. Bónuszként sűrűmenetesek a csavarok :Đ  :omg:

Szerkesztette: potyo 2009. 05. 19. 10:23 -kor

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.