HWSW Informatikai Kerekasztal: Láma juzerek :)) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Láma juzerek :)) a jelentés a pult tuloldalárol Értékeld a témát: -----

#2481 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 19. 11:35

A tokosok (németek) is tudnak alkotni, de kétségkívül a franciák a bajnokok.
Egyszer segítettem bogárhátut szerelni. Élmény volt.
Ki is tervezte?
És ez még a "direkt ne tudd megjavítani" időszak előtt készült.

#2482 Felhasználó inaktív   nagypapa99 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 05. 19. 13:06

Idézet: potyo - Dátum: 2009. máj. 19., kedd - 10:21

Még nem, de a franciák gondolom ott is alkottak (végülis elvileg Renault motor van a Daciaban).

A kicsavarás nem érdekes, mert a leesett csavart felszedtem a földről, és kész. Visszarakásnál viszont a két rögzítőanya közül az egyiket csak ujjheggyel lehetett felrakni a szűk hely miatt. De nem ez volt a legérdekesebb, hanem az, hogy az önindító motort az alváz és a motorblokk közötti fészkéből csak egy bizonyos szögben megdöntve és elfordítva lehetett kiemelni. A gyárban könnyű volt összerakni, hiszen ott nem volt alváz. Először másfél órát kínlódtam, mire megtaláltam a helyes kiszedési irányt. Másodszorra már fél perc alatt ment...  :)

#2483 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 19. 13:39

Azért ez az önindító is egy-két évtizeddel ezelőtt olyan szerkezet volt, ami két motorgenerált is túlélt anélkül, hogy hozzá kellett volna nyúlni. Ma meg ezek is hullanak mint a legyek...
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#2484 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 05. 19. 14:01

Idézet: potyo - Dátum: 2009. máj. 19., kedd - 14:39

Azért ez az önindító is egy-két évtizeddel ezelőtt olyan szerkezet volt, ami két motorgenerált is túlélt anélkül, hogy hozzá kellett volna nyúlni. Ma meg ezek is hullanak mint a legyek...

Passz, sógorhoz éppenséggel beestem a Rönóval, abban is kétszer esett szét. Mert itt írátok, hogy annak végképp örökké kellene mennie. Nem egészen így van. AC pumpa is el szokott hasalni, ráadásul mai autóknak sem a motorjával van baja, tudnék csuda dolgokat mesélni.
Make love not Wor.

#2485 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 06. 10:06

Rég volt már hozzászólás ehhez a témához, hát felhozom.
Az alany a főnököm. Szerencsére magyarul nem tud... :D Reggel jövök be, a munkapadon egy félig összerakott gép, ő meg mondja, hogy fejezzem be. Belerámolom ami még hiányzik, összemadzagolom, ami még hátravan, aztán gép bekapcs, BIOS-ba belép, állítgat ezt-azt majd csodálkozik: a gép a BIOS-ban matatás alatt úgy belassul, hogy szinte karakterenként rajzolja ki a képernyőváltásokat. Másik főnök jön, nézi, mi a fene ez így... Frissítsünk BIOS-t. Megtörténik, még mindig dög lassú az egész. Procihőmérséklet ellenőrzése: 80 fok és emelkedik. Gyorsan kikapcsoltuk a gépet, nézzük, mi lehet az oka. Látom ám, hogy a főnököm rajta felejtette a porvédő fóliát a procihűtő alján...  :omg:  :D

#2486 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 29. 01:16

Éljen, az új, csak szakszervízben cserélhető izzójú autólámpa.
Pár nap múlva már izzókészletet sem kell az autóhoz hordani.
Szerintem jó minőségű, jól szervizelhető, javítható készülékekkel elárasztva a piacokat fergetegeset lehetne kaszálni.

#2487 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 29. 13:55

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2009. szept. 29., kedd - 1:16

Éljen, az új, csak szakszervízben cserélhető izzójú autólámpa.
Pár nap múlva már izzókészletet sem kell az autóhoz hordani.
Szerintem jó minőségű, jól szervizelhető, javítható készülékekkel elárasztva a piacokat fergetegeset lehetne kaszálni.

Már ha van rá igény.
A legtöbb ember úgysem akarja magának cserélni az izzót.
Aki meg akarja, az úgyis rájön otthon is, hogy hogyan kell, max. elsőre szenved vele egy kicsit (hiszen a szervizben is csak ember csinálja meg, tehát megoldható). Hogy nehéz hozzáférni, meg le kell bontani, hát ez van ... úgysem kell minden héten cserélni.

Meg nem erre megy a világ, hogy könnyen szervizelhető.
Ma egy olcsó tévét szerencsés esetben utánad dobnak 20e ft-ért.
Most ha a szerelő idejét, alkatrész költségét beleszámolod, már nem éri meg javíttatni egy olcsó tévét.
A még olcsóbb párezer ft-os háztartási kütyüknél meg fokozottan így van.

Drágább tévéket, mosógépeket, ilyesmiket azért javíttatni szoktak.
Csak van egy árhatár, ami alatt nem gazdaságos, jobban megéri újat venni.

Szerkesztette: Sparow2 2009. 09. 29. 14:02 -kor

#2488 Felhasználó inaktív   thomasfox 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 29. 19:14

Ez igy van  :rolleyes: olcsobb tv10-15 ropi,avagy 20.
De bele, a chip csere 30tól fölfele.

:down:

#2489 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 29. 20:53

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. ápr. 11., szombat - 21:12

Azért ne kapd fel a vizet ennyire.
Szerintem Macikák egy fiatal valaki (legalábbis ez jön le néhány írásából) ... ráadásul nem is önszántából került ilyen helyzetbe, csak segített egy-egy ismerősének, és híre ment, hogy ő olcsón/ingyen megjavítja, ha gáz van. És nem tud nemet mondani, ezért kihasználják.

Másrészt: ha valaki feketén dolgozik, az nem biztos, hogy azért van, mert ő egy rossz ember, lehet csak másképp nem tudna megélni. (Nem egy ismerősöm van, aki kénytelen így működni, mert különben egyszerűen nem volna elég a pénze)

Én úgy olvastam, hogy idősebb.  :)

Jó régire sikerült :Đ Akkor én most láma-e vagyok :think:  :Đ

Szerkesztette: JonesC 2009. 09. 29. 21:09 -kor

world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#2490 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 29. 21:17

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. szept. 29., kedd - 14:55

...

Nem akarja, mert be van etetve azzal, hogy szervízben kell/lehet/tudják cserélni. 30 éve mindenki ki birta cserélni, vagy a szomszédot áthívta kicserélni, vagy megállt az első benzinkúton, vett egy izzót és a benzinkutas kicserélte neki. Most meg gépész haver olajcserére viszi az astrat, olajszintet se néz benne, közben meg öt traktorban ellenőrzi és cseréli otthon az olajat rendszeresen. Egyszerűen őbenne is az van - akárhogy beszélek a fejével - hogy az autóhoz csak szervízben tudnak nyúlni...

Nem az a baj, hogy annál a néhány alkalomnál sokáig tart kicserélni, hanem az, hogy nem lehet az útszélén, parkolóban, benzinkúton megállva, mindenféle szerszám nélkül cserélni. Ha egyszer lehetett olyan lámpát készíteni, aminél csak a motorháztetőt kell felnyitni és az ember két kezével (sőt egyel is) ki tudta cserélni az izzót, akkor minden, ami ettől bonyolultabb, mesterségesen van azzá téve. Itt nem kényszeríti semmi a bonyolultabb megoldás felé, mint ahogy a szigorodó kibocsájtási szabványos a motortervezőket.

#2491 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 29. 21:40

Azért azt se felejtsük el, hogy ha nem lenne a fogyasztásra alapozott gazdaság, akkor nem lenne ifon se, meg űrturizmus, meg internet fillérekért. Szal a mérlegnek legalább két serpenyője van. És ez utóbbi tényt biztosan jól tudom, lévén magam is mérleg vagyok. :)

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#2492 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 29. 21:47

Na az ifonról is csak a parasztvakítás jut eszembe...

#2493 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 29. 21:50

Idézet: potyo - Dátum: 2009. szept. 29., kedd - 22:47

Ezt az állapotot már túlhaladta. De bármely más hightech tömegtermékkel be lehet helyettesíteni az előző állításomban  :)

Idézet

#2494 Felhasználó inaktív   pappas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 02. 20:26

Idézet: potyo - Dátum: 2009. szept. 29., kedd - 22:47

Inkább akkor egy Ericsson 198-as ... elég sokoldalú telefon...
ASUS ASUS P5Q PRO**Intel Core 2 Quad Q9550 (2833) Quad Core**HyperX DDR2 8GB Kit PC2-6400 (4x 2GB)**ASUS Nvidia GeForce ENGTX260 TOP HTDP 896MBDDR3**400 GB  Seagate**1Tb Samsung

#2495 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 02. 21:09

Idézet: potyo - Dátum: 2009. szept. 29., kedd - 21:17

Nem akarja, mert be van etetve azzal, hogy szervízben kell/lehet/tudják cserélni. 30 éve mindenki ki birta cserélni, vagy a szomszédot áthívta kicserélni, vagy megállt az első benzinkúton, vett egy izzót és a benzinkutas kicserélte neki. Most meg gépész haver olajcserére viszi az astrat, olajszintet se néz benne, közben meg öt traktorban ellenőrzi és cseréli otthon az olajat rendszeresen. Egyszerűen őbenne is az van - akárhogy beszélek a fejével - hogy az autóhoz csak szervízben tudnak nyúlni...

Nem az a baj, hogy annál a néhány alkalomnál sokáig tart kicserélni, hanem az, hogy nem lehet az útszélén, parkolóban, benzinkúton megállva, mindenféle szerszám nélkül cserélni. Ha egyszer lehetett olyan lámpát készíteni, aminél csak a motorháztetőt kell felnyitni és az ember két kezével (sőt egyel is) ki tudta cserélni az izzót, akkor minden, ami ettől bonyolultabb, mesterségesen van azzá téve. Itt nem kényszeríti semmi a bonyolultabb megoldás felé, mint ahogy a szigorodó kibocsájtási szabványos a motortervezőket.

Értem én, amit mondasz.
Ha elviszi olajcserére, az ő baja. (Nem lehet, hogy garanciális még az autó, azét viszi szervizbe?)

Akkor nem cseréled ki az út szélén, hanem majd ha hazaértél.
Három évben egyszer ég ki az izzód, akkor kibírod.
De ha megnézed egyszer, hogyan lehet cserélni, akkor lehet, hogy legközelebb már 10 perc alatt megy, és az út szélén is megcsinálod.
Hogy szerszám nélkül ... úgyis hordasz magaddal szerszámot ... régen egy egy egész szerszámosládányi cuccot hordtak sokan. Most megnézed mi kell az izzócseréhez, aztán berakod az izzókészlet mellé.

Meg valószínűleg nem a mi igényeinkhez lett kitalálva.
Gondolom nyugati országokban aprópénznek számít az izzócsere ára, és bizonyára sokan nem is törődnek vele annyit, hogy maguk cseréljék, alapból elviszik szerelőhöz, ha egyszerű kicserélni is.

Egy csomó mindent úgysem tudsz megjavítani az út szélén, vagy otthon, a bonyolult elektronika miatt.
Nem reális, hogy direkt rászálltak volna, hogy még az izzócserét is ezeken felül.
Ha az egyszerűség a lényeg, akkor visszatérhetünk a kétütemű motorokhoz. Délután megcsinál az ember egy nagygenerált az udvaron, ha van pár óra szabadideje :)

#2496 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 02. 21:22

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. szept. 29., kedd - 21:40

Azért azt se felejtsük el, hogy ha nem lenne a fogyasztásra alapozott gazdaság, akkor nem lenne ifon se, meg űrturizmus, meg internet fillérekért. Szal a mérlegnek legalább két serpenyője van. És ez utóbbi tényt biztosan jól tudom, lévén magam is mérleg vagyok. :)

Meg nem is véletlenül alakult ki.
Van kereslet az olcsóbb (de esetleg rosszabb minőségű) termékekre. Ezért gyártják.

A "javítás helyett vegyél újat" is ezért alakult ki.
Amíg mondjuk 6 havi béred ára volt egy tévé, addig kifizetted a szerelőt.
De ma, amikor egy olcsó tévére csak ránéz a szerelő, és az már az a tévé új árának a felébe kerül, akkor nem érdemes javíttatni. Arról nem is beszélve, amikor esetleg drágább javítás kellene.

#2497 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 02. 21:28

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. okt. 2., péntek - 22:22

Meg nem is véletlenül alakult ki.
Van kereslet az olcsóbb (de esetleg rosszabb minőségű) termékekre. Ezért gyártják.

A "javítás helyett vegyél újat" is ezért alakult ki.
Amíg mondjuk 6 havi béred ára volt egy tévé, addig kifizetted a szerelőt.
De ma, amikor egy olcsó tévére csak ránéz a szerelő, és az már az a tévé új árának a felébe kerül, akkor nem érdemes javíttatni. Arról nem is beszélve, amikor esetleg drágább javítás kellene.

Hát jah. De nekem, megmondom őszintén, hogy tetszetősebb, hogy egy havi béremnél nem kerül többe egy full-fullos tv. Mégjobb lenne, ha csak tört része lenne a fizumnak az ára.

Idézet

#2498 Felhasználó inaktív   pappas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 03. 06:04

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. okt. 2., péntek - 22:28

Hát jah. De nekem, megmondom őszintén, hogy tetszetősebb, hogy egy havi béremnél nem kerül többe egy full-fullos tv. Mégjobb lenne, ha csak tört része lenne a fizumnak az ára.

Hát hagyd el az országot és a kivánságod teljesül, én egy kétkezü melós vagyok külföldön de igy is a negyed fizumból vettem egy 107-es phillips fullos tv-t. és itt csak 7 % a forgalmi adó magyarul olcsobb minden elektronikai cucc, mert az alapár hasonló vagy olcsobb.

Szerkesztette: pappas 2009. 10. 03. 06:06 -kor

ASUS ASUS P5Q PRO**Intel Core 2 Quad Q9550 (2833) Quad Core**HyperX DDR2 8GB Kit PC2-6400 (4x 2GB)**ASUS Nvidia GeForce ENGTX260 TOP HTDP 896MBDDR3**400 GB  Seagate**1Tb Samsung

#2499 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 03. 06:45

Idézet

Gondolom nyugati országokban aprópénznek számít az izzócsere ára, és bizonyára sokan nem is törődnek vele annyit, hogy maguk cseréljék, alapból elviszik szerelőhöz, ha egyszerű kicserélni is.

Az emberi élőmunka a legdrágább...  minden értelmes helyen.

Viszont csak a kőkorszaki gazdaság működik barter-alapon.

Az "áááá, ezért a szarért miért fizessek" pedig csak Magyarországon, leginkább.

Viszont olyan jót lehet sírni, hogy milyen szar a gazdaság, mert "azok" tönkretették...

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#2500 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 03. 07:32

Idézet: Eleanor - Dátum: 2009. okt. 3., szombat - 6:45

Az emberi élőmunka a legdrágább...  minden értelmes helyen.

Igen, de ha a fizetésed többszöröse az itteninek, és egy izzócsere ára annyi volna a fizetésedhez, mintha itthon fizetnél valamiért 200 ft-ot, akkor Te is azt mondanád, hogy á, a rosseb se nézegeti, hogy milyen izzó kell bele, meg hogyan kell kicserélni, begurulok a szervizbe, aztán cseréljék ki.

Viszont csak a kőkorszaki gazdaság működik barter-alapon.

Az "áááá, ezért a szarért miért fizessek" pedig csak Magyarországon, leginkább.

Akinek kicsi a pénze, plusz még fizeti az autó részleteit, esetleg lakás részletet is, annak muszáj megfognia a pénzt.
Nekem nincs hitelrészletem, de egy izzócseréért én se adnék ki 5-6e ft-ot, mint fentebb írták. Hiszen pár perc alatt megvagyok vele. Mire elmennék a szervizbe, már rég kész is itthon.

Viszont olyan jót lehet sírni, hogy milyen szar a gazdaság, mert "azok" tönkretették...

???
Ebben a topikban nem láttam ilyen hozzászólást ...

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.