HWSW Informatikai Kerekasztal: Javaslatok, bírálatok modokról, modoknak - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (140 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Javaslatok, bírálatok modokról, modoknak Értékeld a témát: -----

#2241 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 22. 00:12

Idézet: fram - Dátum: 2004. dec. 21., kedd - 23:53

Lehet, h erre gondol: Miért nem avatkoznak be azelőtt a mod-ok egy problémás szituációban, mielőtt sima, mezei userek kikezdenék a "moderálandó" illetőt.

Sokkal egyszerűbb lenne a helyzet, ha nem elvonatkoztatva próbálná lefuttatni az eseményeket, hanem konkrétan megmondaná: >itt< és >itt< "ez" és "ez" történt, és "ezek" a dolgok nem tetszettek vagy "ezt" és "ezt" hiányolom.

Többet nem tudok mondani.  :)

Üdv farm

Igen. Egyrészt erre is gondolok. Itt fogalmaztam meg:

https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=2...dpost&p=2312481

"Azért volt a fórumon egy két OFF-lós emberke. Lassan...., lassan..., elérte a szintet, sőt szerintem picit alá is ment. Azért mert valaki nem "szimpatikus", attól még lehet lehet normálisan viselkedni. A moderátorok ezt észre sem vették. Ha valaki nem tetszik, OFF-foljuk szét."

https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=2...dpost&p=2312663

https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=2...dpost&p=2312526

Másrészt: Megvan a lehetősége annak, hogy akkor is jelezzünk Házigazdának, Moderátornak, ha az nincs jelen a fórumon. Moderátorok alpont bármely Házigazda, vagy az illetékes Moderátor PÜ gombja.

Ha a Házigazda, vagy Moderátor a fórumba megérkezik, vagy jelen van, de mással foglalkozik, csupán néha csinál egy frissítést, az üzenet számára láthatóvá válik, és  "Ha az értesítés megtörtént, akkor a  Házigazda, Moderátor belátása szerint döntést hoz,"

Üdv
        macska  ;)

Ui: Megtanultam. Mikor is???? :confused:  :think:  Igaz, akkor még nem ez volt a fórum felülete. Én igyekszem, amennyire tőlem telik. :respect:  :respect: Tegyük hozzá, hogy itt két "különálló" beszélgetés részről van szó. Összefoglaltam, de a lényeg ugyanaz...., szerintem. A Házigazda, Moderátor mérlegel, döntést hoz, és ennek megfelelően intézkedik, vagy nem.

Szerkesztette: Macska 2004. 12. 22. 00:36 -kor

P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#2242 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 22. 11:20

Idézet: Macska - Dátum: 2004. dec. 21., kedd - 15:50

... Megkérhetlek, fejtsd ki pontosan mire gondolsz??

FakeJack már megtette helyettem:

Idézet

Te Macska... hogy csinálod azt, hogy magyarul írsz, mégsem értjük az esetek nagy részében... 

:omg:  :D

#2243 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 22. 12:13

Idézet: Macska - Dátum: 2004. dec. 22., szerda - 11:53

Enézést kérek (!!) framtól, elírtam. :respect:  :respect:

Semmi gond :)

A jelzésről: értem én, értem:

- ha PÜ-t írsz valakinek, akkor célzottan jelzed 1 moderátornak, h gáz van és szerinted mi az. Így biztos lehetsz abban, h a kiválasztott mod (is) meg fogja nézni a megnezevett hozzászólást. Ha ismered ezt a moderátort, tudod, hogyan szokott a problémás hozzászólásokhoz állni, akkor tudod kb. mire számíthatsz.

- Ha csak jelzés gomb, belehull a nagy közösbe, nem tudod pontosan, ki fogja megnézni azt a bizonyos hozzászólást. Cserébe viszont biztos lehetsz abban, amint van mod/moderáció a fórumon, meg lesz pillantva a probléma. Ez sokkal gyorsabb intézkedést tesz lehetővé (persze csak ha szükséges), mintha célzottan, 1 moderátornak lenne címezve a jelzés, PÜ formájában. Cserébe viszont nem biztos, h megérti, mi is a problémád/mit jeleznél az adott hozzászólással kapcsolatban. Mint látható, jelen esetben is elég nehéz kihámozni, mi is a mondanivalód. És azt se felejtsük el, ha nem tudod ki nézte meg a jelzésed (és utána nem csinált semmit, holott szerinted kellett volna), nincs kin elverni a port :)
Ciciman is on borda

#2244 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 22. 12:47

Üdv fram

Nem "verem el" senkin a port, oda is írtam, hogy nem lényges. Csak épp a "bizalmam" rendült meg a Jelzés gombban kissé. Mert azért lehetett volna jelezni felém is valamit. Ha már nem csináltak semmit. Ha tud intézkedik, ha nem akkor elsüllyed a semmiben. Igaz, csupán egy topikcím átszerkesztésről lett volna szó. Vagy átszerkesztik, vagy nem, de akkor jeleznek felém valamit. Igazán nem lényeges, egyszer használtam, olyan mintha nem is használtam volna. Ennyi.

Ott egy topikcímre utaltam, meg is mutattam a topikot linkkel. Megadtam az új nevét. Ott elég egyértelmű volt a dolog.

Egyébként, visszatérve a fogalmazásomra. Igen, néha nehéz kihámozni. Kérlek benneteket, ha ilyen előfordul, kérdezzetek rá nyugodtan. Jelöljétek meg, "ezt megfogalmaznád másképp, nem értem."
Én is sokszor nem értem mi van leírva, bizonyos hozzászólásokban, ha fontos számomra, én rákérdezek. Abban a mondatban a "belefér" szerintem érthető volt, igaz, nem egyetemi szinten lett megfogalmazva. Egyébként késöbbi hozzászólásomban egyértelműbbé tettem az adott mondatot.

Én 3X, 4X is elolvasom a  számomra nem érthető hozzászólást, visszaolvasok korábbi hozzászólásokat, és így azért megértem jórészt, miről is van szó tulajdonképpen. Szánok rá egy kis időt, csupán utánna kérdezek, ha fontos számomra.

Üdv
       macska ;)

Ui: Vannak azért "rébuszokban" beszélő tagtársak is, meg " csak grimaszt" használó tagtársak is. Néha, én sem értem őket. Ekkor rákérdezek.

Szerkesztette: Macska 2004. 12. 22. 12:57 -kor

#2245 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 23. 00:07

Macska, tedd a szívedre a kezed és mondd meg őszintén:

Ha írsz PÜt egy modnak, javítsa ki a topikod címét, és ez nem történik meg [mondjuk 1 napon belül], viszont a mod aktívkodott a fórum más területein, akkor nem fogsz írni neki egy újabb PÜt "Nyah, mivammá, mé nem javítottad ki, de izibe" mondanivalóval, persze kultúrált formában?

Ha írsz neki újabb PÜt, akkor szeretsz "porolni" ;)

Még mielőtt újabb mentegetőzésbe fognál: nincs ezzel semmi gond, lehetőség van rá, miért ne élhetnél vele.

Érthetőség: szerintem nem kell minden lépését leírnod annak, milyen logika/események mentén jutottál el a Jelzés gombtól  - az épp a fórumon aktívan tevékenykedő házigazdák/moderátorok felkutatásán majd a megfelelő kiválasztásán át - a PÜig, illetve mi ennek a gondolatmenetnek a hibája (amikor nincs 1 aktív mod/hg se a fórumon).

Elég, ha annyit mondasz: Jelzés gomb nem jött be, maradok a PÜnél, mert szeretek visszajelzést (is) kapni, ha kell. [Ha nem történt semmi, tudod, kit kell kérdezned, miért nem történt intézkedés; ill. miért az az intézkedés történt]

Egyszóval: lazujjá  :smoker:

Szerkesztette: fram 2004. 12. 23. 00:10 -kor

Ciciman is on borda

#2246 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 23. 00:25

Idézet: fram - Dátum: 2004. dec. 23., csütörtök - 0:07

Macska, tedd a szívedre a kezed és mondd meg őszintén:

Ha írsz PÜt egy modnak, javítsa ki a topikod címét, és ez nem történik meg [mondjuk 1 napon belül], viszont a mod aktívkodott a fórum más területein, akkor nem fogsz írni neki egy újabb PÜt "Nyah, mivammá, mé nem javítottad ki, de izibe" mondanivalóval, persze kúltúrált formában?

Ha írsz neki újabb PÜt, akkor szeretsz "porolni" ;)

Még mielőtt újabb mentegetőzésbe fognál: nincs ezzel semmi gond, lehetőség van rá, miért ne élhetnél vele.

Érthetőség: szerintem nem kell minden lépését leírnod annak, milyen logika/események mentén jutottál el a Jelzés gombtól  - az épp a fórumon aktívan tevékenykedő házigazdák/moderátorok felkutatásán majd a megfelelő kiválasztásán át - a PÜig, illetve mi ennek a gondolatmenetnek a hibája (amikor nincs 1 aktív mod/hg se a fórumon).

Elég, ha annyit mondasz: Jelzés gomb nem jött be, maradok a PÜnél, mert szeretek visszajelzést (is) kapni, ha kell. [Ha nem történt semmi, tudod, kit kell kérdezned, miért nem történt intézkedés; ill. miért az az intézkedés történt]

Egyszóval: lazujjá  :smoker:

Üdv fram

Elmondom a frankót. Ez a topikcím átírás kb. minimum 3-6 hónappal ezelőtt volt, nem is emlékszem rá. Tehát, ha én azt mondom, hogy "nem lényeges" akkor nem az. Ha valami nem tetszene ez ügyben, hidd el léptem volna, de igazán "nem oszt, nem szoroz a dolog". (Egyébként, ha a Jelzés gombot használnám, akkor is a moderátor visszajelezhetne, mivel tudja gondolom, honnan jött a jelzés.) Küldtem PÜ-t, nem jött visszajelzés, de a "hatását" láttam. 1X használtam Jelzés gombot, se hatás, se visszajelzés. ;) Ha egy olyan moderátor van csak épp a fórumon, akinek nincs jogusultsága beavatkozni az általam kért helyen????? Akkor is idő telik el, vagy netán "elveszik". Inkább célzottan, annak, aki beavatkozhat. Időm van. ;)

Egyébként igazad van az okfejtéseddel kapcsolatban valamelyest, köszönöm, hogy te végiggondoltad, vetted a fáradságot. :respect:  Azonban, ha belépsz a táblázatba, akkor láthatóak a házigazdák, moderátorok, és a mellettük lévő PÜ gomb is. Ezt sajna valóban kifelejtettem a folyamatból anno, de azért rá lehet jönni a megoldásra. ;)

Üdv
      macska ;)  :up:

Szerkesztve.

Szerkesztette: Macska 2004. 12. 23. 00:58 -kor

#2247 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 23. 01:52

No, én is elmondom a frankót: az, h hogyan jártál a Jelzés gombbal, nem sok embert érdekel [megkockáztatom: senkit sem érdekel]. Ha tudnád napra-órára-percre pontosan, mikor nyomtad meg a JensonButtont, h vmelyik mod segítségét kérd, hiába írnád le, ugyanazt tudnád max. elérni, mintha semmit nem írnál. Hasonló a helyzet a házigazda-kiválasztással kapcsolatban.

Buttonról elég csak ennyi: Jó versenyző, "Csak épp a "bizalmam" rendült meg "Jenson"ban kissé. "
A jó kis, sajátbejáratú PrivateUzit meg jobban megszeretted, célkeresztben kikeresed a megfelelő mod-alanyt [becserkészed], küldesz neki egy célzottat, ha "csipkedi magát", akkor minden rendben. Ha nem mozdul, kap még egy egyet. Ha erre sem reagál, végeztél azzal a mod-dal, keresel egy másikat, aki remélhetőleg aktívabb lesz.

--------

Nem volt fáradtság részemről, igaz, előnyben vagyok a többiekhez képest, mert értem, mit akarsz mondani :D
Annyira értelek, h tudom azt is, h nem felejtetted el megemlíteni a moderátoros táblázat PÜ gombját, csak elfelejtetted, h már korábban is leírtad ;)

--------

PS1: elnézést Jensontól  :respect:
Ui2: nem illik célba venni egy mod-ot se  :shoot:
Ui3: Macska, remélem nem érezted bántónak ezt a hozzászólásom

Ui+: azért írtam így, mert túl komolyan veszed még mindig ezt az ügyet. Etelének pedig nincs mit bizonygatnod. Ő megelégedéssel használja a Jelzés gombot, nincs problémája vele, azaz jól működik a Jelzésgombos rendszer. [Nem csak Etelénél, másoknál is]. Visszavezetheted te egészen a dinoszauruszokig, akkor sem lesz érthetőbb/logikusabb/igazabb, h te miért nem azt használod, mert abban a pillanatban, mikor elérsz oda, h a Jelzésgomb az nem frankó (neked), akkor van a tájp mincsmancs error, mivel másoknál gond nélkül működik.

Akkor jársz jó úton a lazulás felé, ha egy jót derültél a hozzászólásomon. Ha mégsem és vmi megfogalmazódott benned, ne tartsd magadban, ha leírod, az is egyfajta lazulás :)

Nem kell ennyire véresen komolyan venni ezeket a dolgokat.

udv fram

Szerkesztette: fram 2004. 12. 23. 01:54 -kor

Ciciman is on borda

#2248 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 23. 02:24

Üdv fram

Elég ritkán használom a PÜ gombot is, Jelzés gombot 1X. A fórumnak vannak eszközei, mindenki használhatja azokat belátása szerint. Ha ezt megfelelően teszi, arra használja amire kell, semmi gond.

Ez a topik arra való, hogy ha valami nem tetszik, akkor azt elmondom. Nem "célzok" én  moderátorra, de ha itt megszólít, azaz a hozzászolásomat, nicknevemet megjelenítve szólal meg, akkor reagálok.

Fram, az előző hozzászólásom végén ott volt a  :up: is, és ezt én akkor teszem ki, amikor szeretnék vele kifejezni valamit. Általában nem szokott ott lenni. Tehát, semmi gond, szerintem korrektül megbeszéltük a dolgot.

Üdv
        macska ;)  :up:

Ui: Nem derültem a  hozzászólásodon, igyekeztem figyelmessen elolvasni. Köszönöm. :respect:  :up:
Szerkesztve.

Szerkesztette: Macska 2004. 12. 23. 02:35 -kor

#2249 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 23. 02:42

Csak ha belebonyolódsz - a mások számára - jelentéktelen részletekbe, nem tud kialakulni értelmes párbeszéd, mert nem értik (meg) a mondanivalód. [Pedig próbálják]

Félreértettél:

Idézet

Ui2: nem illik célba venni egy mod-ot se 

Mivel csak _én_ írtam olyat [az előző hozzászólásomban], h vki megcéloz egy mod-ot, ezért kizárólag részemről lenne illetlenség, ezzel az utóirattal kívántam jelezni, h természetesen nem gondolom komolyan.

Oks, szerintem is megbeszéltük.

Szerkesztette: fram 2004. 12. 23. 02:45 -kor

Ciciman is on borda

#2250 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 23. 11:56

Idézet: fram - Dátum: 2004. dec. 21., kedd - 23:53

Lehet, h erre gondol: Miért nem avatkoznak be azelőtt a mod-ok egy problémás szituációban, mielőtt sima, mezei userek kikezdenék a "moderálandó" illetőt. ...

Mivel ember nincs, aki az összes témát végig tudja olvasni. Van, ami kimarad, mivel egy nap 24 órából áll csak, ebből pedig van élet a Fórumon kívül is. ;)
A 'Jelzés' gombot pont ezért találták ki. :)

#2251 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 23. 12:29

Idézet: fram - Dátum: 2004. dec. 23., csütörtök - 1:52

...Etelének pedig nincs mit bizonygatnod. Ő megelégedéssel használja a Jelzés gombot, nincs problémája vele, azaz jól működik a Jelzésgombos rendszer. ...

Mijaza' Jelzés gomb? :think:  :nevet2:  :pokeas2:

#2252 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 23. 12:35

Idézet: Omega - Dátum: 2004. dec. 23., csütörtök - 11:56

Mivel ember nincs, aki az összes témát végig tudja olvasni. Van, ami kimarad, mivel egy nap 24 órából áll csak, ebből pedig van élet a Fórumon kívül is. ;)
A 'Jelzés' gombot pont ezért találták ki. :)

Ezért fejtettem ki részletesen, hogy nekem a Jelzés gomb nem vált be. Amikor egyszer használtam. ;)
Nem akarom húzni, vonni a dolgot, nem lényeges. ;)  :respect:  :respect:

#2253 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 23. 12:40

Idézet: Macska - Dátum: 2004. dec. 23., csütörtök - 12:35

Ezért fejtettem ki részletesen, hogy nekem a Jelzés gomb nem vált be. Amikor egyszer használtam. ;)
Nem akarom húzni, vonni a dolgot, nem lényeges. ;)  :respect:  :respect:

És ebből messzemenő következtetést vontál le? :)

#2254 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 23. 12:53

Idézet: Omega - Dátum: 2004. dec. 23., csütörtök - 12:40

És ebből messzemenő következtetést vontál le? :)

Igen. ;) Egyébként a program nem adott "hibát", azaz elment a jelzés. A PÜ nálam jobban bevált, volt "hatása", és nem a felém való bárminemű visszajelzés a lényeg. (!!)

Ha már beszélünk róla, általánosságban, lenne egy kérdésem. Előfordulhat az egy Jelzés esetén, hogy mivel a "közösbe" megy, hogy esetleg "elveszik" ???? Például olyan moderátor veszi a a jelzést, aki esetleg az adott helyen nem tud beavatkozni??? Például az én topikcím átírásom példájának okán???
Volt ilyenre esetleg példa már a gyakorlatban??? Nem a bántó szándék vezet, csupán megkérdezem. Előfordulhat ilyen, minden igyekezet ellenére, semmi gond. ;)

Üdv
        macska ;) 

Szerkesztette: Macska 2004. 12. 23. 12:55 -kor

#2255 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 23. 15:22

Idézet: Macska - Dátum: 2004. dec. 23., csütörtök - 12:53

...

Ha jobban esik, küldhetsz PÜ-t, azt is lehet. ;)
Egyetlen, a 'Jelzés' gombbal küldött e-mail sem veszik el. Ilyen nem fordulhat elő. :)

#2256 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 23. 15:33

Idézet: Omega - Dátum: 2004. dec. 23., csütörtök - 15:22

Egyetlen, a 'Jelzés' gombbal küldött e-mail sem veszik el. Ilyen nem fordulhat elő. :)

Mondjuk én eddig azt hiszem kétszer használtam a jelzés gombot, amiből csak az egyik esetben történt akció a moderatúra részéről, a másik visszajelzés nélkül "eltűnt".
Egyébként arra hívtam fel a figyelmet, hogy a fórum két szekciójában azonos néven, teljesen azonos témában két topik megy párhuzamosan, amiket érdemes lett volna összevonni.

#2257 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 23. 15:37

Idézet: Omega - Dátum: 2004. dec. 23., csütörtök - 15:22

Köszönöm a választ. ;)

#2258 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 23. 16:20

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2004. dec. 23., csütörtök - 15:33

Mondjuk én eddig azt hiszem kétszer használtam a jelzés gombot, amiből csak az egyik esetben történt akció a moderatúra részéről, a másik visszajelzés nélkül "eltűnt".
Egyébként arra hívtam fel a figyelmet, hogy a fórum két szekciójában azonos néven, teljesen azonos témában két topik megy párhuzamosan, amiket érdemes lett volna összevonni.

Előfordul olyan, hogy a jelzést megnézve nem találjuk moderálandónak az adott témát. Ekkor látszólag nem történik semmi. De mégis történik valami. :) Szóval csak bátran a 'Jelzés' gombbal, ha indokolt, akkor préseld! ;)

Macska, szívesen! :cool:

Renwick, nagyon köszönöm és hasonlóan én is szép Karácsonyt, jó pihenést kívánok! ;)

Szilveszterkor jó lazulást, végeztével sikeres, egészségben, erkölcs- és anyagi javadalmazásban gazdag 2005-öt! :smoker:

Szerk.: talán azért nem lesz olyan sok (tűz)oltani való! :)

Szerkesztette: Omega 2004. 12. 23. 16:22 -kor

#2259 Felhasználó inaktív   Jareth 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 23. 19:31

A 'Jelzés' gombot megnyomva a fórummotor küld egy emailt az indoklásoddal) az aktuális téma moderátorainak, de sajnos ilyenkor PÜ-t nem kapunk, pedig az még többet segítene!
Tyraan - Artum Inferniti

#2260 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 23. 19:39

Idézet: Jareth - Dátum: 2004. dec. 23., csütörtök - 19:31

A 'Jelzés' gombot megnyomva a fórummotor küld egy emailt az indoklásoddal) az aktuális téma moderátorainak, de sajnos ilyenkor PÜ-t nem kapunk, pedig az még többet segítene!

Üdv Jareth

Nem szeretném a szavaidat "kiforgatni", de akkor nem egyszerűbb egy PÜ-ben elintézni???? ;)

Bocs, ezt nem hagyhattam ki. :cool:

Üdv
        macska ;)

Téma megosztása:

• (140 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 111
  • 112
  • 113