HWSW Informatikai Kerekasztal: Javaslatok, bírálatok modokról, modoknak - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (140 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Javaslatok, bírálatok modokról, modoknak Értékeld a témát: -----

#2591 Felhasználó inaktív   Niceday 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 22. 13:17

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 7:41

Akkor nem flood, ha nem pár óra, hanem pár nap után nyitod a topicot. Ennyi idő alatt a kompetensek nem feltétlenül veszik észre, ez nem a Társalgó...

Ülj úgy órákat a monitorod előtt péntek délután, hogy bármikor kikapcsolhat és nehogy kétszer merd megkérdezni, hogy mi a baj... persze ez nálad nem fordulhat elő!
Pont az ilyenek miatt nem járok a szakmai részbe segítséget kérni. Erről már pár éve leszoktam, inkább csak segíteni megyek, ha tudok! Ha bajom van, azt megkérdezem a Sziget-en, vagy a Társalgó-ban és fikázás meg ilyen beszólások nélkül segítenek.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta."

/André Gide/

#2592 Felhasználó inaktív   Niceday 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 13:21

Idézet: Blue-MOD - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 13:09

Amennyiben bele kellene nyúlnom a Gef4TI topikba, ahogy kéred, akkor az utánnad követő post (ami egyben egy válasz is volt) elvesztené a "kiindulópontját", pedig tapasztalati tényként hasznos/érdemleges információval szolgálhat másoknak is.

Számomra egyértelműen ismételt témafelvetésről van szó továbbra is. A szemléletet, hogy mi miatt tekinthető ismételt témafelvetésnek, az én elkézelésemmel megegyezően irta le pár sorral feljebb Freeone és Carmaged.

A szemléletet, hogy mi miatt nem az - persze csak szerintem - leírtam itt is, meg máshol is! Ha nem hát nem...
Ne nyúlj bele, Isten mentsen!
Akkor most nyitok egy topikot - persze szóról szóra ugyanazt - az már nem lesz flood!?!?!? Érdekes...
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta."

/André Gide/

#2593 Felhasználó inaktív   Blue-MOD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 13:36

Idézet: Niceday - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 13:21

A szemléletet, hogy mi miatt nem az - persze csak szerintem - leírtam itt is, meg máshol is! Ha nem hát nem...
Ne nyúlj bele, Isten mentsen!
Akkor most nyitok egy topikot - persze szóról szóra ugyanazt - az már nem lesz flood!?!?!? Érdekes...

Az már "200%-os" flood lenne.

Viszont én is kérdezznék valamit: amikor a TI topikban leirtad a problémádat, miért azt a topikot választottad?
Ha a tények nem igazolják az elméletet, változtasd meg - a tényeket. - Albert Einstein

#2594 Felhasználó inaktív   Niceday 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 13:59

Idézet: Blue-MOD - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 13:36

Az már "200%-os" flood lenne.

Viszont én is kérdezznék valamit: amikor a TI topikban leirtad a problémádat, miért azt a topikot választottad?

- Miért lenne az? Te hivatkoztál Carmaged-re, aki ezt írta:

Idézet

Akkor nem flood, ha nem pár óra, hanem pár nap után nyitod a topicot.

- Le van írva a problémámban! ... mert GF4 Ti4200-es van.

És megragadnám az alkalmat arra, hogy megkérjelek, mint Házigazda írd le nekem légyszíves a flood definícióját.

/André Gide/

#2595 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 14:07

flood: ugyanolyan tartalommal gyorsan ismetelt hozzaszolasok, temak, "aradat" eppenseggel szo szerint. Az meg hogy valaki nem ismeri a netikettet, nem mentseg. Ha nem is ismered a torvenyt, a valo eletben sem mentesit a felelossegrevonas alol.

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#2596 Felhasználó inaktív   Niceday 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 14:25

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 14:07

flood: ugyanolyan tartalommal gyorsan ismetelt hozzaszolasok, temak, "aradat" eppenseggel szo szerint. Az meg hogy valaki nem ismeri a netikettet, nem mentseg. Ha nem is ismered a torvenyt, a valo eletben sem mentesit a felelossegrevonas alol.

Krinyo

Azt hiszem nem említettem azt, hogy bármiféle mentességet kérnék, bármi alól is!!!
A kulcsszó, tehát a gyorsan!?
Akkor egy szakmai fórumban a 2 és fél óra az gyors!?
Vagy Ti értelmezitek rosszul, vagy rossz a netikett ezen része! Szerintem előbbi!

Szerkesztette: Niceday 2005. 02. 22. 14:26 -kor

/André Gide/

#2597 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 15:18

Idézet: Niceday - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 14:25

Azt hiszem nem említettem azt, hogy bármiféle mentességet kérnék, bármi alól is!!!
A kulcsszó, tehát a gyorsan!?
Akkor egy szakmai fórumban a 2 és fél óra az gyors!?
Vagy Ti értelmezitek rosszul, vagy rossz a netikett ezen része! Szerintem előbbi!

Inkább te értelmezed rosszul...

Egyébként pénteken délután azt várod, hogy mindenki itt nyüzsögjön? Legalább hétfő délutánig várhattál volna vele. Az pedig, hogy nagyon sürgős a problémád, nem igaz (habár ez relatív): "Ez eddig a két nap alatt 3x fordult elő.". Másrészt ettől még nem fognak hamarabb visszajönni a munkából hazamentek és csak melóból fórumozók. Szóval nem tudom, mit vársz.

Ezen kívül (mert valaki felvetette): a Társalgót nem pejoratív értelemben használtam, csak arra akartam utalni, hogy a szakmai szekciókban nem történnek olyan gyorsan a dolgok, mert lazább, nagyobb közösség van, ami éppen ezért szigorúbb moderatúrát is igényel. Őszintén szólva el lehetne viselni, ha néhány másik szakmai szekcióban is hasonló lenne.

#2598 Felhasználó inaktív   Niceday 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 15:57

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 15:18

Inkább te értelmezed rosszul...

... hát amíg nem mondja meg valaki, hogy a 2 és fél óra miért gyors, addig ezt nem nagyon tudom elfogadni.

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 15:18

Egyébként pénteken délután azt várod, hogy mindenki itt nyüzsögjön? Legalább hétfő délutánig várhattál volna vele. Az pedig, hogy nagyon sürgős a problémád, nem igaz (habár ez relatív): "Ez eddig a két nap alatt 3x fordult elő.".

Nem hiszem, hogy ilyet is mondtam volna!
Azzal hogy nyitottam egy topicot, nagyjából a kétszeresére nőtt az esélyem, hogy segíteni tud valaki. Alapul véve azt, hogy nVidia vs. ATI! Nyílván egy fanatikus ATI-s nem fog benézni, egy nVidia-s topicba, miért tenné.
Azt meg engedd meg nekem, hogy én mit minősítek sürgősnek és mit nem! Már mondtam... ülj te úgy a moncsid előtt, hogy bármikor kikapcsolhat és nem tudod az okát! És igenis a péntektől még sürgősebb ... szerintem!

/André Gide/

#2599 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 16:13

Idézet: Niceday - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 15:57

... hát amíg nem mondja meg valaki, hogy a 2 és fél óra miért gyors, addig ezt nem nagyon tudom elfogadni.

Nem hiszem, hogy ilyet is mondtam volna!
Azzal hogy nyitottam egy topicot, nagyjából a kétszeresére nőtt az esélyem, hogy segíteni tud valaki. Alapul véve azt, hogy nVidia vs. ATI! Nyílván egy fanatikus ATI-s nem fog benézni, egy nVidia-s topicba, miért tenné.
Azt meg engedd meg nekem, hogy én mit minősítek sürgősnek és mit nem! Már mondtam... ülj te úgy a moncsid előtt, hogy bármikor kikapcsolhat és nem tudod az okát! És igenis a péntektől még sürgősebb ... szerintem!

A 2 és fél óra, hogy miért gyors: mert csak páran postoltak abba a topicba órák alatt. Biztos lettek volna többen is, ha tudnak segíteni. De attól, hogy újra megkérded, nem teremnek itt. A hétvége pedig hétvége marad akkor is, ha a pápa gondjairól van is szó.

Nem mondtad, de ha nem tudsz vele a következő munkanapig várni, akkor azért valamennyire csak sürgősnek tartod...

Ha hiszed, ha nem, én is ültem már üzembizonytalan gép előtt. Ha nincs életbevágóan sürgős munkád, akkor bizony túl lehet élni.

Lehet, hogy az a bajom, hogy egy olyan fokú türelmet mertem elvárni, amilyet én tanúsítottam, amikor valamilyen gondommal topicot nyitottam. Mindenféle mögégondolás nélkül tessék ezt értelmezni!

Szerkesztette: Carmaged 2005. 02. 22. 16:15 -kor

#2600 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 02. 22. 16:57

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. febr. 21., hétfő - 18:16

Miert, feltetlenul benne kellene lennie? Vannak iratlan szabalyok is...

Krinyo

Na nehogymá! :reklamacio:

Egyébként aláírás ügyben jöttem hozzászólni, mégpedig az érdekelne, hogy miért kell belekötni 4-5 soros, az avatar magasságát nem meghaladó aláírásokban, amikor bárki szíve szerint kikapcsolhatja azok megjelenését? :think:
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#2601 Felhasználó inaktív   Blue-MOD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 17:14

Idézet: Studi - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 16:57

Na nehogymá! :reklamacio:

Egyébként aláírás ügyben jöttem hozzászólni, mégpedig az érdekelne, hogy miért kell belekötni 4-5 soros, az avatar magasságát nem meghaladó aláírásokban, amikor bárki szíve szerint kikapcsolhatja azok megjelenését? :think:

Idézet

5. Lehetőséged van arra, hogy a hozzászólásaidat aláírással lásd el. Ez a szöveg minden hozzászólásod végén meg fog jelenni, kivéve ha az "Engedélyezed az aláírást ebben a hozzászólásban?" jelölőnégyzetet üresen hagyod. Kérjük figyelj arra, hogy ez a rész sem tartalmazhat olyan szöveges/képi elemeket, amelyet a fórum szabályzata tilt, illetve törekedj rá, hogy az aláírásod formai szempontból se zavarja a fórum többi olvasóját a témák áttekintésében. Az aláírás hossza 499 karakterben limitált, mely lehetővé teszi linkek beszúrását, azonban kérnénk, hogy az aláírás ne legyen több 3 sornál. Amennyiben az aláírásod nem felel meg a fenti kritériumoknak, a házigazdák fenntartják maguknak a jogot, hogy teljes egészében töröljék azt.

Ha a tények nem igazolják az elméletet, változtasd meg - a tényeket. - Albert Einstein

#2602 Felhasználó inaktív   Lulu64 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 17:23

Idézet: Blue-MOD - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 17:14

...

Idézet

Errare humanum est

Igaz a mondás...
„Érintőlegesen a kör is csak egy pont...”

#2603 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 22. 17:30

Idézet: [-Lulu-] - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 17:23

Igaz a mondás...

Hajjaj... de még mennyi.
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#2604 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 17:38

Igaz a mondás...

Idézet

...beismerni még emberibb.

#2605 Felhasználó inaktív   Blue-MOD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 17:39

Igaz a mondás...

:think: ... megvilágitanád ?

#2606 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 17:43

A szabályt ismerem, csak tök értelmetlen. Egyrészt a fent említett, avatar magasságát figyelembe vevő indoklás miatt, másrész a két egymásnak ellentmondó szám miatt, a most lent látható 500 karaktert, ami megfelel a limitnek, nálam, 1024x768-as felbontással 6 sorba van tördelve. Nem én tördeltem, nincs benne egy darab enter se, nálam így jelenik meg. Ha ez nálatok belefér a 3 sorba, akkor semmi problémám a szabállyal.

A smiley, és a felkiálltás Krinyonak szólt, aki íratlan szabályokat emlegetett. De ahol ilyenek vannak, ott általában bárkibe bármikor bele köthet a felsőbb hatalom, és ez nem biztos, hogy jó. :(
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#2607 Felhasználó inaktív   Blue-MOD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 17:48

Idézet: Studi - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 17:43

A szabályt ismerem, csak tök értelmetlen. Egyrészt a fent említett, avatar magasságát figyelembe vevő indoklás miatt, másrész a két egymásnak ellentmondó szám miatt, a most lent látható 500 karaktert, ami megfelel a limitnek, nálam, 1024x768-as felbontással 6 sorba van tördelve. Nem én tördeltem, nincs benne egy darab enter se, nálam így jelenik meg. Ha ez nálatok belefér a 3 sorba, akkor semmi problémám a szabállyal.

A smiley, és a felkiálltás Krinyonak szólt, aki íratlan szabályokat emlegetett. De ahol ilyenek vannak, ott általában bárkibe bármikor bele köthet a felsőbb hatalom, és ez nem biztos, hogy jó. :(

A 499 karakter, mint fizikai limit van megemlitve. A mondat szerkezete alapján a hangsúlyosabb rész a 3 sor.

#2608 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 17:49

Nem a konkrét esetre vonatkozik:
Egy adott  hardware probléma miatt valaki 2 témakörbe  is beteszi a problémáját, mert gondol a tápra, vagy a videokártyára is, .... ez flood ?????

Egyértelmű választ kérnék egy illetékestől. Igen vagy nem. THX.  ;)

Szerkesztette: Macska 2005. 02. 22. 17:51 -kor

P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#2609 Felhasználó inaktív   Lulu64 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 18:37

Idézet: Blue-MOD - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 17:48

A 499 karakter, mint fizikai limit...

Nem 499 a limit...
„Érintőlegesen a kör is csak egy pont...”