HWSW Informatikai Kerekasztal: Javaslatok, bírálatok modokról, modoknak - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (140 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Javaslatok, bírálatok modokról, modoknak Értékeld a témát: -----

#441 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 02. 27. 23:53

idézet:
Ezt írta Piftuka:
...Ahogyan te is, én is azt, azzal, akkor, annyiszor csinálunk a saját házunkban amit, akivel/amivel, amikor, ahányszor csak akarunk,...[/quote]

Kép

üdv

R.
Can you hear me, major Tom?

#442 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 28. 00:03

idézet:
Ezt írta Öregszem:

hír vs. hirdet
(Nem politika. Nyelvtan)
[/quote]

Valóban. Ez nyelvtan. Javítottam a helyesírási hibát (miután elszámoltam magamban tízig és majdnem megmondtam, hogy AZ mi, amit te csinálsz).

A fórum 18600 tagja közül 18000-nek vagy százszor rosszabb a helyesírása, mint nekem, valahogy mégis engem találsz meg.

Tudom, hogy nyelvtantanár, vagy irodalomtanár vagy/voltál, de légyszíves keress magadnak mást, akit kijavítgatsz!
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#443 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 28. 00:23

idézet:
Ezt írta Piftuka:

...

A fórum 18600 tagja közül 18000-nek vagy százszor rosszabb a helyesírása, mint nekem, valahogy mégis engem találsz meg.

Tudom, hogy nyelvtantanár, vagy irodalomtanár vagy/voltál, de légyszíves keress magadnak mást, akit kijavítgatsz!
[/quote]

Írj helyesen, és nem fog senki se kijavítani.
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#444 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 28. 00:33

idézet:
Ezt írta *Iguana*:

Írj helyesen, és nem fog senki se kijavítani.
[/quote]

Most akkor javítsalak ki, hogy az "és" elé nem kellett volna vesszőt írnod? Vagy majd kijavít Öregszem? Nem, téged nem javít ki.

Csak engem. Engem pedig ne javítson (más se), mert nincs rá szükség. Van itt a fórumon éppen elég botrányos helyesírású egyén. Ha valakinek ilyen "kijavítgatós" hangulata van, akkor rajtuk gyakorlatozzon!

#445 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 28. 00:43

idézet:
Ezt írta Piftuka:

... Engem pedig ne javítson (más se), mert nincs rá szükség...
[/quote]

Nem kötözködés, de engem is javított ki már kisbetu - és nem rágtam be rá. Ahogy most neked is, teljesen normálisan szólt.
Elkönyveltem, megjegyeztem hogy legközelebb ezt nem így írom, és kész.

Pedig az én helyesírásom sincsen a legrosszabbak között, merem remélni (viszont sok hibával gépelek, és utána javítgatok :) ).

Nem szégyen a jobbtól tanulni, szvsz. És nyelvtanban kisbetu "elég" jó. :)

RE: ugye, ugye, a korrekció... :)

[ 2004. február 28.: Etele szerkesztette a hozzászólást ]

#446 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 28. 00:48

idézet:
Ezt írta Piftuka:

Most akkor javítsalak ki, hogy az "és" elé nem kellett volna vesszőt írnod? Vagy majd kijavít Öregszem? Nem, téged nem javít ki.

Csak engem. Engem pedig ne javítson (más se), mert nincs rá szükség. Van itt a fórumon éppen elég botrányos helyesírású egyén. Ha valakinek ilyen "kijavítgatós" hangulata van, akkor rajtuk gyakorlatozzon!
[/quote]

Fórum- és embertársainkat tiszteljük meg azzal, hogy helyesen írunk.

Az előző postomba pedig kell az "és" elé vessző.

Jav: idézőjel

[ 2004. február 28.: *Iguana* szerkesztette a hozzászólást ]
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#447 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 02. 28. 09:17

idézet:
Ezt írta Piftuka:

...... Engem pedig ne javítson (más se), mert nincs rá szükség. ...
[/quote]

És még szerény is.......
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#448 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 28. 10:30

idézet:
Ezt írta Etele:

Nem kötözködés, de engem is javított ki már kisbetu - és nem rágtam be rá. Ahogy most neked is, teljesen normálisan szólt.
[/quote]

Hát ha neked ez a normális stílus, akkor gratulálok!
Számomra mondjuk, a "Piftuka, ne haragudj, de a hirdet szót rövid "i"-vel kell írni!" hozzászólás lett volna az.

idézet:
Ezt írta Etele:

Nem szégyen a jobbtól tanulni, szvsz. És nyelvtanban kisbetu "elég" jó. :)

[/quote]

Természetesen nem szégyen.
Tudod, ha látnám, hogy akkurátusan az összes fórumtag összes helyesírási hibájáért szól, akkor még nem is szólnék egy szót sem.
Így viszont...

#449 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 28. 11:56

idézet:
Ezt írta Piftuka:

[/quote]
Hát idefigyelj!
Nem szóltam rád, mert szimpatikus volt (na jó, nem mindig) amiket írtál. Azért javítottalak ki, mert a mondanivalódhoz nem illik egy ilyen banális hiba.
Mérnök vagyok, mint Te, csak veled ellentétben én adok magamra.
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#450 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 28. 11:57

idézet:
Ezt írta Piftuka:

Nem értem, miért kellene feltüntetni "kivételt". Evidens, hogy a saját oldalukon azt és akkor hirdetnek, amit és amikor csak akarnak.

Ahogyan te is, én is azt, azzal, akkor, annyiszor csinálunk a saját házunkban amit, akivel/amivel, amikor, ahányszor csak akarunk, ugyanakkor a haverunk/osztálytársunk/munkatársunk/ismerősünk stb. már csak bizonyos keretek között tehet meg bármit a mi házunkban!

[ 2004. február 27.: Piftuka szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Üdv Piftuka

Légyszíves ne "csúsztass" jó. Kiragadtál megint valamit. A véleményemet a dologról megírtam, nem értem miért nekem magyarázol. Ha nem tudsz valamit értelmezni, EGÉSZÉBEN, akkor ne szólíts meg a "csúsztatott" mondanivalóddal. Megkérlek figyelj oda légyszíves arra amit írtam EGÉSZÉBEN a felvetett témával kapcsolatban.(!!!)

Szabályok vannak. Vannak kivételek. Felvetni valamit, hogy miért kivétel ez vagy az , nem gond.Azért van, hogy megbeszéljük. Azért írtam oda, amit írtam, mert ha azt vesszük figyelembe csupán ami látható a főoldalon, akkor bizony a kérdés felvetése PG.PG: részéről némiképp jogos. Elmondtuk a véleményünket, már aki hozzászólt, ezzel pedig semmi gond.

Üdv
macska ;)

Ui: Szerintem egyértelmű véleményt nyilvánítottam a kérdésben. Jó lenne, ha odafigyelnél egy kicsit. ;) Nekem nem kell magyaráznod semmit. Lásd Macska hozzászólása 2004.02.27.18:09

[ 2004. február 28.: Macska szerkesztette a hozzászólást ]
P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#451 Felhasználó inaktív   Jareth 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 28. 12:19

Ezt a "helyesírás" témát lehet, hogy nem itt kellene megvitatni...
Tyraan - Artum Inferniti

#452 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 28. 12:46

Üdv Jareth

Mit tettél volna????? Nyitottál volna egy új topikot a Visszabeszélőben????? Akkor lett volna aztán haddelhadd. Szerintem itt elfér, a Visszabeszélőben jó helye van. Piftukának volt egy problémája, felvetette a Visszabeszélőben, nem nyitott új topikot neki.Igaz, nem moderátorral kapcsolatos problémát vetett fel, de szerintem jobb ez, mintha a tagokról szólna egy topik a Visszabeszélőben, ugyanezzel a Javaslatok... cimmel.Ennek aztán igazán nem látom értelmét. ;)Másrészt, a moderátorok ide betérnek és véleményt nyílvánítanak az adott kérdésben, ha szükségesnek látják. ;)

Engem személy szerint nem zavar. ;)

Baráti Üdvözlettel
macska ;)

#453 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 28. 12:56

idézet:
Ezt írta Öregszem:

Hát idefigyelj!
Nem szóltam rád, mert szimpatikus volt (na jó, nem mindig) amiket írtál. Azért javítottalak ki, mert a mondanivalódhoz nem illik egy ilyen banális hiba.
Mérnök vagyok, mint Te, csak veled ellentétben én adok magamra.
[/quote]

Volt módom átgondolni ezt az egészet és azt kell mondjam, hogy tökéletesen igazad van. Teljesen rosszul reagáltam le a helyzetet és indokolatlanul neked estem. Mentségem nincs rá, de tartozom Neked és a többi hozzászólónak egy bocsánatkéréssel:

Elnézést kérek minden érintettől ezért a kellemetlen "közjátékért"!

(egyébként nem mérnök vagyok)

#454 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 28. 12:56

idézet:
Ezt írta Piftuka:

[/quote]
Kell a vessző. Mondd, hogy én mondtam.
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#455 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 28. 13:05

Hosszú í.
Egy másik fórumot indulása óta piszkálok a slendrián helytelenírásuk (a házigazdáké) miatt. Ott már hónapok óta a főoldalon szerepel a "hírdetés" címke.
Neked azért szóltam, mert tényleg csak ez lógott ki a szövegedből, kár lenne benne hagyni.

"És" előtt vessző.
Felsorolásban a vesszőt helyettesíti az "és" kötőszó, de mellékmondatok összekötésekor a kötőszó elé vessző kerül.

[ 2004. február 28.: Öregszem szerkesztette a hozzászólást ]
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#456 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 28. 13:10

Bazz, erre mondaná yóó apám, hogy nem éheznek, nem tartanak fegyvert a fejükhöz és nem üldözi őket senki.

Érdemes volt tanulnotok.

Az okos ember ismertetőjele, hogy képtelen a baráti társalgásra, izomból érvel, a lényeg a sértett önérzet és annak nyalogatása.

Miért nem mentek focizni vagy sétálni?

#457 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 28. 13:11

idézet:
Ezt írta Macska:

Üdv Piftuka

Légyszíves ne "csúsztass" jó. Kiragadtál megint valamit. [...]Ui: Szerintem egyértelmű véleményt nyilvánítottam a kérdésben. Jó lenne, ha odafigyelnél egy kicsit. ;)
[/quote]

Csúsztatok? Hát kiragadtam valóban valamit (megfigyelheted, hogy nem szokásom teljes, hosszú hozzászólásokat beidézni); mégpedig a lényeget.

Ezt írtad: "...szerintem némi alapja volt (kivétel nincs felsorolva a főoldalon)..."

Javíts ki, ha tévedek, de ez azt jelenti, hogy szerinted illene a főoldalra -az üzemeltetők által- egy figyelemfelkeltő feliratban feltüntetni, hogy a BOLHAPIAC vállalkozásokra vonatkozó szabálya az oldal üzemeltetőjére nem vonatkozik.

Én erre írtam neked választ, amit te E.G.É.S.Z.É.B.E.N ( :))véve csúsztatásnak minősítesz.

Szóval szerintem NEM, nem volt alapja Kakukk felvetésének, mert annyira magától értetődő a dolog.

Szóval -idézve téged- jó lenne, ha odafigyelnél kicsit! Legalább arra, amit te magad írtál!

#458 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 28. 13:15

Üdv Öregszem

Akkor felsoroláskor nem kell vessző az "és" nél, kötőszóként viszont néha kell. Édesanyám annak idején mindig azt mondta: "mondjam ki", és úgy írjam le. Szóval, amikor kimondom, bizony néha kell az "és" elé a vessző.

A helyesírásom ettől függetlenül nem a legjobb a mai napig sem, de gyakorlom. ;)

Üdv
macska ;)

Ui: JPHT= Jó pap holtig tanul. ;)

#459 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 28. 13:19

idézet:
Ezt írta Piftuka:

Csúsztatok? Hát kiragadtam valóban valamit (megfigyelheted, hogy nem szokásom teljes, hosszú hozzászólásokat beidézni); mégpedig a lényeget.

Ezt írtad: "...szerintem némi alapja volt (kivétel nincs felsorolva a főoldalon)..."

Javíts ki, ha tévedek, de ez azt jelenti, hogy szerinted illene a főoldalra -az üzemeltetők által- egy figyelemfelkeltő feliratban feltüntetni, hogy a BOLHAPIAC vállalkozásokra vonatkozó szabálya az oldal üzemeltetőjére nem vonatkozik.

Én erre írtam neked választ, amit te E.G.É.S.Z.É.B.E.N ( :))véve csúsztatásnak minősítesz.

Szóval szerintem NEM, nem volt alapja Kakukk felvetésének, mert annyira magától értetődő a dolog.

Szóval -idézve téged- jó lenne, ha odafigyelnél kicsit! Legalább arra, amit te magad írtál!
[/quote]

Üdv Piftuka

Ezt Is írta a macska:

"Szabályok vannak. Vannak kivételek. Felvetni valamit, hogy miért kivétel ez vagy az , nem gond.Azért van, hogy megbeszéljük. Azért írtam oda, amit írtam, mert ha azt vesszük figyelembe csupán ami látható a főoldalon, akkor bizony a kérdés felvetése PG.PG: részéről némiképp jogos. Elmondtuk a véleményünket, már aki hozzászólt, ezzel pedig semmi gond."

A lényeg Piftuka ott van a 2004.02.27.18:09 hozzászólásomban a kérdéssel kapcslatban.

Amiről te beszélsz, az PG.PG:-nek szólt, nem elsősorban neked. A gond az, hogy a kérdésben megfogalmazott álláspontomat "csúsztattad" kissé.

A Bolha oldalán egyértelműen meg van fogalmazva egy szabály. Teljesen korrekt.A "szponzori" hírdetést is jogosnak tartom az üzemeltetők részéről. A kérdést ettől függetlenül fel lehet vetni, meg lehet beszélni. Én értettem miről van szó, de PG.PG: kérdés felvetését is értettem. Kérdezni sem szabad a megfelelő helyen PG.PG:-nek???

Üdv
macska ;)

Ui: Ezt kifejezetten neked írtam. Mint mondtam, nekem nem kell elmagyarázni az adott kérdést, a véleményem megfogalmaztam. ;)

Részemről befejezve ;)

#460 Felhasználó inaktív   k0SZ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 28. 13:59

2004. február, HWSW "szakmai" fórum...
Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem, iszom mégegyet.

Téma megosztása:

• (140 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.