idézet:
Ezt írta FakeJack:
Nézőpont kérdése.[/quote]
![]()
![]()
Javaslatok, bírálatok modokról, modoknak
Elküldve: 2004. 03. 06. 02:04
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2004. 03. 06. 06:30
idézet:
Ezt írta Macska:
Üdv T2K
Nem akarlak megbántani, de a kitűnő helyesírásod ellenére a te stílusodon is lehetne kissé javítani.
Bocsi, de a hozzászólásaidat figyelve ez jutott eszembe.![]()
Azon témakörökben, melyekben járatos vagy, nagyon magas szintű szakmai hozzáértésről teszel tanubizonyságot.El is olvasgatom őket néhanapján, de .... .![]()
Üdv
macska![]()
Ui: Nem lehet mindenki tökéletes, kinek ez problémája, kinek az.[/quote]
Glad to hear that...
Elküldve: 2004. 03. 06. 15:32
Idézet: T2k - Dátum: 2004. március 5, péntek - 18:35
Csak egy megjegyzés, mindennemű egyetértési, illetve egyet nem értési és főleg vitatkozási szándék nélkül, csak jelezve, h a dolog azért annyira nem egyértelmű.
Anno mikor általános iskolába jártam, zajlott a rendszerváltás, és tűnt el a kötelező orosz oktatás, de sajnos ez az én iskolámat később érte csak el, ágyhogy kénytelen voltam hatododiktól magántanárnál németül tanulni [akkor persze ezt nem akartam, nagyon nem, dehát a szülői szigor... (;]. Idővel azért megszerettem, kialakult jó társaság, meg elég jó 'anyag' is voltunk, többség német tagozatos lett, és felsőfokúja is hamar meglett [nekem nincs azóta se <
Szóval, nem mondom, h az oktatás színvonala nem csökkent, de az ilyen IQcsászár megnyilvánulásokba szerintem az emberanyag 'minőségének' csökkenése _is_ erősen belejátszik. [Természetesen akinek nem inge... Ezt nem úgy értem, h a mai ifjúságban ne lennének kiemelkedő képességű emberek.]
Sz@rból pedig, mint tudjuk, nem lehet várat építeni (;
Szerkesztette: szeder 2004. 04. 05. 16:37 -kor
Elküldve: 2004. 03. 06. 19:27
Egoban minden ki van potolva!
Elküldve: 2004. 03. 06. 20:44
A papír az papír. Ha nem társul mellé más, akkor csak sima papír mard.
Üdv
macska
Rögös a macskaköves út....
Elküldve: 2004. 03. 07. 20:41
idézet:
Ezt írta Jareth:
Nos, nem hinném, hogy ez a stílus itt megállja a helyét![/quote]
Úgy gondolom ez az élvezkedő, cikiző magatartás sem állja meg a helyét!
És nem véresen komolyan modtam... ezen fennakadni...
[Konfig] [Hűtéstechnika] [Képeim] [Bringa]
Elküldve: 2004. 03. 07. 20:43
Tehat kezdjuk ott, hogy olvasas, iras, helyesiras...
Krinyo
Elküldve: 2004. 03. 07. 20:57
idézet:
Ezt írta Krinyo:
Na igen, valahol az alapoknal el van cseszve az egesz oktatas...
Tehat kezdjuk ott, hogy olvasas, iras, helyesiras...
Krinyo[/quote]
koszones, fogmosas...
Elküldve: 2004. 03. 07. 21:05
idézet:
Ezt írta cyberde:
koszones, fogmosas...[/quote]
Fordítva![]()
hogy az Ő szájábúl tiszta beszéd gyüjjön ki
![]()
![]()
Elküldve: 2004. 03. 07. 21:23
idézet:
Ezt írta T2k:
T eePite: merre vagy te masodeves? VMi alt. isk. helyetti kisegitoben? Most komolyan: 1) ezt a cv-t szerintem mindenki legkesobb 8. alt. isk. utan ismeri 2) ELHIHETETLENUL OCSKA< SEMMILYEN helyesirasod van - HOGY LEHET, BAZZ, hogy ted FELSOBB OSZTALYBA ENGEDTEK ALT. ISK. NEGYEDIK UTAN??? Ha jol tudom, ez az egyik ALAPKOVETELMENY a felso osztalyokhoz: az alapveto helyesirasi szabalyok ismerete. Hogyan engedtek teged tovabb???
PS: Igazabol ne vedd a szivedre Pite: nem pont neked szol ez, hanem MINDEN ILYEN KISFICKONAK ITT A FORUMON: elkepeszto, milyen RETTENTO ALACSONYRA SULLYEDT A HAZAI OKTATASI SZINVONAL.
OFF
Amit itt latok az utobbi masfel evben az hihetetlen - elertem azt a pontot, hogy mar nem tervezem, hogy a gyerekeimet majd hazavigyem 5-8 oszt. ill kozepiskola erejeig, ugyanis semmi ertelmet nem latom igy.
Magyarul tolem SOKKAL jobban megtanulhat, minden masban pedig lathatoan retteneteset esett a szinvonal pl. a nyolcvanas evekhez kepest.
[ 2004. március 05.: T2k szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
-6osztályos gimibe mentem, 8. kimaradt, de a gimiben nem tanultuk latinul a nevét, pláne nem használtuk a rövidítését.Te igen?
-Tény, hogy nem írok túl helyesen. A helyesírásom se a legjobb, de nincs vele különösebb gáz, az írásom helyességével viszont van, rengeteget hibázok benne, amit közbe észreveszek, azt kijavítom, a többit lustaság miatt nem. Gépen való "helyes" írást pedig hol kellet volna tanulnom? Gépírásom nem volt, de szerintem erre magadtól is rájöttél, se gimibe, se fősulin nme okatanak ilyet. Sem swüzemeltetőin. Bár az is igaz, hogy pl tömörítést sem tanították soha!
-színvonal: fölöttem 3, alattam 5 évvel kísérem figyelememmel, tesók, ismerősök, stb. Felettünk 3mal tudtam olvasni, írni, számolni. Nálunk sokan nem tudnak tisztán, szépen olvasni. Ált 1.ben 2en voltunk az osztályban, akik folyamatosan tudtak már olvasni, de a tanítónő nem engedte, azt mondta, nekünk is szaggatottan kell olvasni! Fősulin is sokan nem tudnak szépen olvasni! És ez tök komoly.
Alattunk? Nyelvet tanulnak ált 1.ben, magyar helyesírás logikája idegen sokaktól, pl 1be írnak szavakat a kicsik, ékezettel gondok vannak, kiejtés szerint írnak, még 3. osztályban is. Számolás röcög, olvasás pocsék! Hugom volt az évfolyaménak legjobb tanuója ált suliban, (jövőre érettségizik) és nem igazán tudott em ő, sem más ismeretlen szöveget hangsúlyozva, rendesen, szépen elolvasni. Siralmas. Az emeltszintes törikönyvükben 30%-kaltöbb anyag van! Minekünk "kis betű, nagy betű, középbetű" stílusú tanárunk volt, a képaláírásokat is tudnunk kellett-és végig hajtottunk, mint az állat. A mostani anyagot félig otthon 1/3ban otthon dolgozzák fel, órán nem is térnek ki rá! (Bnőm is oda jár, ahova én, és annál a töritanárnál.)
Most ha látnád, hogy ahogy kreditesek lettünk ifón, mennyi tantárgyat katpunk plusszba, azért, hogy legyen pontunk! Siralmas- az informatikán kívűl mindenről tanulunk. Kell más is, a számtech mellett! Nem tudnak páran 2.osok resetelni, elsőbe gépet bekapcsolni sem mind tudott, netezni sem mind, szerelést, hwkről mennyi fogalmuk van mondjam?
A hálózat és a net miatt jöttem (a jobb fizetés mellett) fősulira. Linux szabadon választható 60 embernek... a 400ból. Másodikosok még nem vehetik fel... 1 félév persze.
Java, és Web alapú alkalmazások dettó. Mikor 1 órára nem jött java-ból elég ember össze, megszüntették azt a csoportot. Volt olyan tantárgyunk, hogy sztech alapjai. 1kis elmélet, 1 kis dos, 1 kis word.
Aki az én szemináriumomba volt tanár, ... pl: sorolta a dos parancsokat, és közöltem párnál, hogy ez nem fog itt menni. Mondta maradjak már csöndben. Kipróbáltuk őket, és megkérdezte, honnan tudtam!(7es dosból ugye kimaradt pár dolog...)
1 gép ki lett nyitva, én vállaltam a "kiselőadást" belőle, mikor megkérdeztem, hogy az északi- és a délihíd feladatait is ismertessem, nézett rám értetlenül. Mint később a processzor chachenél... Ahogy nekünk tanította a wordöt, nálunk sima (humán) középsuliba; elrántották volna! A vonalzón húzogatta be soronként a szövegeket, a shift enter meg a sima nem rendes használata, nem tudott semmit a menüből, mindent csak az eszköztárról mondott, és mikor megkértem, mondja menüből is, mert az eszköztár nem mindig okés, de menüben mindig ott van, kiderült foglama sincs róla. Műszaki informatika tanár.
4. félév, félévente 12-15 tantárgy, minden félévben 1-2, most 3! számtecchel kapcsolatos tantárgy - és ezekben a prog is benne van!
És akkor az itteniek hozzáértéséről nem esett szó, itt mekkora spílerek a rendszergarázdák. Legjobb az etres jelszavaink elvesztése volt, és 500Ftos csekk ellenében mondták meg az eredeti jelszavunkat, és az ő hibájukból vesztek el a módosított jelszavaink. Ugye minimum lenne a tükrözés, vagy 1 nyomi cdre kiírni...
Meg ahogy a koliba megcsinálták a netet, a hozzáértők... dc++ot le kell tiltani, nem a bsa, hanem a szávszélességet eszi jelszóval, megtették, megcsinálták, azóta sokkal instabilabb, és lasabb a net. 3 hete egy 88MBás file 8200 valahényszor csatlakozott újra.FTPről 70mega 4000 valahányszor, stb.Netezni gyk lehtetelen volt.Ez ment 1 hétig. Jó, ez negatív rekord volt- leszámítva, hogy a 7 napból 2őt rendre nem műxik, és a fejenkénti 15kból MAX 3-4et látunk...
Illetve az etr es gázok, stb, stb.
Az olyan tantárgyakról nem is kell mesélnem, amit olyan előadó tartt, aki nem tud magyarul. Oprendszerek az, és 2 csoportban írtunk zht. Az elsőből vki kicsempészte a lapot, mert sokan voltak, kijött, és 1et lenyúlt. Több mint 100an nem tudtuk megcsinálni!!! És include nagyon okos emberek is! Aztán megírtuk, mellettem ülővel kidolgoztuk, 100%ig 1ezett, neki 12, nekem 6 pont. Meg sok baromság. Szeirntem full humor az egész.4×! annyi embert vettek fel infóra az évfolyamomon, mint amire kapacitás van. És nagyon csúnyán igyekeznek szórni. Tudod mért vagyok még mindig prog2őn? Nem vehettem fel az elején a prog1et, mert írtunk 1 felmérőt, hogy kinek kell a sztech alapjai tantárgy, és ki veheti fel a prog1et. A számrendszereket leszámítva full pontos volt(2 ilyen volt), de így pont 1 pont hiányzott ahhoz, hogy mehessek progra. Persze, hogy a számrendszeres feladatoknak semmi köze nem volt a prog 1hez, de ah nincs rá terem+tanár, vmit ki kell találni nem?
Prog 2ből megbuktam. Az szóljon rám 1 szót is, akinek a 12 gyakorlat alatt gyártott [b]1 futó program elég lett volna ahhoz, hogy átmenjen. "Fut már? Nem? Akkor dolgozanak még rajta!"6 tanár van, 3nál 0 esélyed van, 3nál rajtad múlik! Prog 1ből 4es lettem volna, rólam puskázás miatt törölték az 2ből a 2. gyakzht, és a 2 gyak+1 elm zhból 1gyak+1elm zh eredménye is elég volt a2eshez. 1értelmű volt, a srác a 2esért küzdött, én nekem meg mentek a cuccaim, előző gyakzh full pontos volt, házikat adtam be. De ez senkit nem érdekelt. Hogy minek vagyok még itt? Aki mutat jobb helyet, átmegyek. Rengeteget írhatnék már-már vicces dolgokról, ami nem jó semmire, csak jól kiírom magamból.
Színvonal? Utóbbi pár évben csesznek a diákokra. Mikor gimibe, és itt is ezt hallja az ember a tanároktól , hogy el van cseszve itt az egész, és hogy csesznek a tanulókra, mit mondjak?
És akkor tessék kritizálni, ha megmondjátok MELYIK tantárgyból MIKOR kellett volna az önéletrajz latin kifejezéséről hallanom. Ugyanis középsuliban 10.ben csináltunk egy fél oldalas önéltrajzot a megadott ~5-6 pont alapján, és ennyi.
Sorry megint, ennyit nem nézek most át, mert közbe prog házit kell írnom éjfélig!
sorry a great offért...
[ 2004. március 07.: MC Pite szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 03. 07. 21:27
Krinyo
Elküldve: 2004. 03. 07. 21:37
idézet:
Ezt írta MC Pite:
.........És akkor tessék kritizálni, ha megmondjátok MELYIK tantárgyból MIKOR kellett volna az önéletrajz latin kifejezéséről hallanom. .....[/quote]
Tudod, igazándiból a sajnálat szól belőlem, amikor azt mondom, ott, ahol az evésről, a lábmosásról és az olvasás szépségeiről....... és az egészben az a szörnyű, hogy ezek után az az érzésem, addig az orrodat sem törlöd meg, míg valaki nem mondja.
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2004. 03. 07. 21:38
idézet:
Ezt írta MC Pite:
...[/quote]
![]()
![]()
Ha tagolnád a mondanivalód, akkor tuti, hogy elolvasnám, de így...Csak egy idehányt betűkazal, ami mögött sajnos nagyon nehéz meglátni az értéket...
![]()
.:: Fr33 YouR MinD ::.
.:: [Konfigok] ::: [Hunclickers] ::.
.:: Join the HWSW World Community-Team© ::: A HWSW UD-Team honlapja ::.
Elküldve: 2004. 03. 07. 21:48
lamexpert:Nem értelek, megmondom ecsém...
Hogy a collstokba jön ez ahhoz, hogy nem ismertem a CV rövidítést?
Az hogy csapongok, részben az én hibám. Nem szeretem, de van 1 betegségem. Az a hormon, ami a koncentráció irányításáért felelős, az elhanyagoltó mennyiségben van nálam jelen. Hiperaktív vagyok. Sajnos ezzel nagyon soxor szívok, mert pl nem érdekel egy xy vers, ha 3×4 soros is, 2 napig kell tanulnom. Adatok, oldalszámok, telefonszámok, kódok? Kérdezz, és több évre visszamenőleg emléxek rá. Tudom, ez úgy lenne hasznos, ha teljesen a kezemben tartanám. Az 1×i olvasásra mennyi marad meg a fejemben kategóriában szinte világrekorder vagyok - soxor csak vizsgákra is 1×, azt is nagynehezen olvasom el. Elkalandozok. Most innentől lehet összefüggésbe hozni, hogy hogy írok. Nem tehetek róla, hogy 1×re csomó mondat kavarog a fejemben, és fényévekkel le vannak maradva az újjaim, és sajna amibe nem vagyok jó, hogy ebből rendeset írjak le, ezért soxor nehezen érhető amit írok, ha valamit gondolok, arra min 2 mondat/kifejezés is az eszmbe jut, és ezt beszédben sajnos soxor vegyítem is, ha nem figyelek. Írásban is már szinte nem is tudom miről szólt a mondat elej, mert más 100 éve másutt tartok. Hogy ennek mi köze a műveltséghez és az észhez, azt meg páran szerintem keverik...
Sorry a megint offért...
Elküldve: 2004. 03. 07. 21:51
idézet:
Ezt írta MC Pite:
Gépen való "helyes" írást pedig hol kellet volna tanulnom? Gépírásom nem volt, de szerintem erre magadtól is rájöttél, se gimibe, se fősulin nme okatanak ilyet.[/quote]
Miért, van bármilyen különbség is a "gépes" és a "nemgépes" írás helyessége között?Nofene!
Mellékesen: én sosem tanultam - mármint "hivatalosan" - gépelni, ez néhány év intenzív chat eredménye![]()
Ja, mégvalami: én MINDIG átnézem az irományomat mielőtt elküldöm, függetlenül attól, hogy fórumra vagy chat-re "pötyögök"Nem kell utólag az egészet "egy szuszra" átolvasni, akár mondatonként is lehet... Nem olyan megerőltető
![]()
![]()
Elküldve: 2004. 03. 07. 21:51
idézet:
Ezt írta MC Pite:
...[/quote]
Nem keverik, csak itt a fórumon az írásaidból ez jön le... Mert így arctalanul, csak az alapján lehet valakit megítélni, ahogy az a gondolatait közli másokkal... Ezért kell vigyázni a fogalmazásra, érthetőségre... Inkább olvasd át amit írtál és javítsd ki... Hidd el, megéri...
PS: Én se tanultam gépírást, de azért a helyesírásomra ügyelek, amennyire tudok és tőlem tellik...
[ 2004. március 07.: Fym szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 03. 07. 21:53
idézet:
Ezt írta Krinyo:
Meg jo, hogy figyelsz arra amit irunk. Hogy nez ki ez az idehanyt rengeteg betu? Rakjal mar bele nehany enter-entert...
Krinyo[/quote]
OFF
CSak szolok, hogy ez: "A The Inquirer informatikai bulvárlap információi szerint nem csak a teljesítmény, hanem a multimédiás képességek terén is újat mutathat a konkurenciának az NVIDIA következő generációs grafikus processzora, az NV40. Az "NV4x generáció" kiváló minőségű videolejátszást nyújt majd, HDTV-kompatibilis lesz és PVR (személyi videorögzítő) funkciókat is támogat." valami REMISZTO ELIRAS LEHET, SURGOSEN JAVITANDO!
FYI: A 'masik' oldalon (ti. ATI) az NV40-hez kepest ket generacioval KORABBAN debutalt a HDTV-kimenet, konkretan a 8500-asom is TUDTA EZT A FUNKCIOT.
Hasonlokeppen ugyanilyen regen letezik a PVR-funkcio - a progit ugy hivjak, hogy ATI Multimedia Center es BARMELY TV-tunerrel vagy AIW-kartyaval megy 100 eve.
Amugy az ATIn kivul az S3 is tudja ezt egy jo ideje mar, sot, talan a SiS cuccai is (nem tuti).
Magyaran hajmereszto azt allitani, hogy ok mutatnak fel vmi ujat...Pontosan az ELLENKEZOJE tortenik MAJD: mindossze vmi nagyon regi adossagot potolnak, a tobbiekhez - kulonosen az ATIhoz - kepest JOCSKAN lemaradva.
PS: Jo lenne, ha a 'fordito' neha ertelmezne is a szoveget, nem csak repteben atforditana vmi epuletes marhasagot, amit vmely oldal avagy PR-reszleg felbofogott magabol. Ha meg nem ert hozza, tessek vkivel lektoraltatni kozles elott.
PS2: AMugy ezt a konkurencia-szoveget nem is talalom az eredetiben...
[ 2004. március 08.: T2k szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 03. 07. 21:59
idézet:
Ezt írta MC Pite:
.....lamexpert:Nem értelek, megmondom ecsém...![]()
..... Hogy ennek mi köze a műveltséghez és az észhez, azt meg páran szerintem keverik...[/quote]
Igen, bátyám én is úgy látom. Keverik.
Elküldve: 2004. 03. 07. 22:03
idézet:
Ezt írta NeoPampalini:
Miért, van bármilyen különbség is a "gépes" és a "nemgépes" írás helyessége között?Nofene!
Mellékesen: én sosem tanultam - mármint "hivatalosan" - gépelni, ez néhány év intenzív chat eredménye![]()
Ja, mégvalami: én MINDIG átnézem az irományomat mielőtt elküldöm, függetlenül attól, hogy fórumra vagy chat-re "pötyögök"Nem kell utólag az egészet "egy szuszra" átolvasni, akár mondatonként is lehet... Nem olyan megerőltető
![]()
[/quote]
Te szoktál a "." és a "," után szóközt ütni írás közben?
Igaz lusta vagyok ebben, elismerem. Limited time... Mindig sietek, mintha kergetnének, ezért leszoktam a korrigálásról...
Ezért szóltatok le, hogy a , & . után hagyhatnék szóközöket pl...
Elküldve: 2004. 03. 07. 22:04
idézet:
Ezt írta MC Pite:
Te szoktál a . és a , után szóközt ütni írás közben?
Igaz lusta vagyok ebben, elismerem. Limited time... Mindig sietek, mintha kergetnének, ezért leszokltam a korrigálásról...[/quote]
Ne szokjál le, vagy szokjál vissza... Lásd fenti hozzászólásom...

Súgó
A téma zárva.