HWSW Informatikai Kerekasztal: Javaslatok, bírálatok modokról, modoknak - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (140 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Javaslatok, bírálatok modokról, modoknak Értékeld a témát: -----

#681 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 06. 17:00

Kösz, semmi probléma  :respect:

#682 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 06. 23:12

Idézet: Piftuka - Dátum: 2004. április 6, kedd - 13:36

De én tudom, miért nem szabad a modoknak a hozzászólásba szerkeszteni. Ez a hülye törvény a szerzői jogokkal kapcsolatban...  :rolleyes: Ugye?

Aligha. Az Artisjus -- állásfoglalásnak nem minősülő levelében -- nekem azt mondta, hogy egy tipikus fórumhozzászólás nem minősül szerzői jogvédelem alá eső írásnak. Persze ha valaki egy fórumban publikál egy verset, az más.

#683 Felhasználó inaktív   ratonyi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 06. 23:48

Idézet: bean - Dátum: 2004. április 6, kedd - 23:16

Aligha. Az Artisjus -- állásfoglalásnak nem minősülő levelében -- nekem azt mondta, hogy egy tipikus fórumhozzászólás nem minősül szerzői jogvédelem alá eső írásnak. Persze ha valaki egy fórumban publikál egy verset, az más.

Pontosan így van. Nem szerzői, hanem személyiségi jogok játsszák itt a szerepet, meg az MTE ajánlás. Törvény - szerencsére - nincs, az egyetlen, ami fogódzót nyújthat, az ez a szakmai szabályozás.

#684 Felhasználó inaktív   joe39 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 04. 07. 06:25

Idézet: ratonyi - Dátum: 2004. április 7, szerda - 0:52

Pontosan így van. Nem szerzői, hanem személyiségi jogok játsszák itt a szerepet, meg az MTE ajánlás. Törvény - szerencsére - nincs, az egyetlen, ami fogódzót nyújthat, az ez a szakmai szabályozás.

az MTE ajánlás a moderátoroknak szól.
a felhasználó saját hozzászólásairól nem rendelkezik.
épp a bolhapiac az, ami megkövetelné a cím, és az első hozzászólás szerkeszthetőségét időkorlát nélkül, hiszen a kereslet/kínálat megváltozik egy idő után a sikeres üzletek létrejöttekor.
így viszont feladok egy hirdetést egy eladó procinak, bár kettő van belőle, így mégegyet.
feladok egy hirdetést egy vásárlandó videókártyának, és mégegyet, mert ram is kell.
ha az ilyen topicokat a tulaj zárhatná is, akkor sem a moderátorok nem lennének terhelve, sem a tárhely.

egyéb topicokban meg hagyjuk meg a személyiségi jogomat ;) arra, hogy a tévedésemet, helyesírási hibámat kijavíthassam. 

#685 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 07. 09:22

Idézet

a felhasználó saját hozzászólásairól nem rendelkezik.
épp a bolhapiac az, ami megkövetelné a cím, és az első hozzászólás szerkeszthetőségét időkorlát nélkül, hiszen a kereslet/kínálat megváltozik egy idő után a sikeres üzletek létrejöttekor.

Igy van, errol nem is beszelt senki. Ezt mi szabalyozzuk, mert igy latjuk jonak. Eleg az atszerkesztett, "zarhato" temakbol es a kiszerkesztett hozzaszolasokbol. A bolha ez ugyben nem oszt, nem szoroz.

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#686 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 07. 09:28

Idézet: Krinyo - Dátum: 2004. április 7, szerda - 10:26

Igy van, errol nem is beszelt senki. Ezt mi szabalyozzuk, mert igy latjuk jonak. Eleg az atszerkesztett, "zarhato" temakbol es a kiszerkesztett hozzaszolasokbol. A bolha ez ugyben nem oszt, nem szoroz.

Krinyo

Miért, nem lehet úgy megcsinálni, hogy csak ott lehessen korlátlanul szerkeszteni?

#687 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 07. 10:05

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. április 7, szerda - 10:32

Miért, nem lehet úgy megcsinálni, hogy csak ott lehessen korlátlanul szerkeszteni?

Nem.
Tovabbra sem ertem miert nem tudja valaki folytonosan beirni egy mar megnyitott temaba ha uj eladnivaloja van...

Krinyo

#688 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 07. 16:37

Idézet: ratonyi - Dátum: 2004. április 7, szerda - 0:53

Értem. De azt még mindig nem, hogy miért kell komolyan vennetek ezt az egészet, hiszen ha jól értem, nem több, mint egy ajánlás.

Akkor miért nem úgy moderáltok, mint eddig? Szóval nem csak a technikai szerkesztés a megengedett, hanem a teljes szerkesztés.
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#689 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 07. 16:48

Idézet

...De azt még mindig nem, hogy miért kell komolyan vennetek ezt az egészet...

:nevet2:

Krinyo

#690 Felhasználó inaktív   joe39 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 07. 17:12

Idézet: Krinyo - Dátum: 2004. április 7, szerda - 11:10

Nem.
Tovabbra sem ertem miert nem tudja valaki folytonosan beirni egy mar megnyitott temaba ha uj eladnivaloja van...

Krinyo

mert a változás nem fog látszani, eddig meg a cím módosításával megtehette.
ne legyél szűklátókörű légyszíves.  :cool:
te ritkábban látogattad azt a szekciót, vagy legalábbis nem volt sok jele.
de az úgy jól működött.

bizonyos, általatok kreált szabály nektek kényelmes lehet, de a fórumközösségnek hátráltató.
ez megint a látogatottságot fogja csökkenteni.

#691 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 07. 17:27

Idézet

mert a változás nem fog látszani, eddig meg a cím módosításával megtehette.

Ha valaki megszokta hogy frissul a keszlet (bolha mi? haha...), akkor ezutan is be fog nezni a temaba. Cimtol fuggetlenul.

Idézet

te ritkábban látogattad azt a szekciót, vagy legalábbis nem volt sok jele.

Eleg sokszor latogatom, mint minden mast...

Idézet

bizonyos, általatok kreált szabály nektek kényelmes lehet, de a fórumközösségnek hátráltató.

Sejtheto volt, hogy lesznek valtozasok, melyek nem mindenkinek tetszenek...

Krinyo

#692 Felhasználó inaktív   joe39 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 07. 17:40

Idézet: Krinyo - Dátum: 2004. április 7, szerda - 18:32

Krinyo

valahogy úgy néz ki, hogy csak az van.
és nem az új fórummotor a gond.

#693 Felhasználó inaktív   ratonyi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 07. 20:20

Idézet: Piftuka - Dátum: 2004. április 7, szerda - 16:42

Értem. De azt még mindig nem, hogy miért kell komolyan vennetek ezt az egészet, hiszen ha jól értem, nem több, mint egy ajánlás.

De az MTE ajánlás alapjait a személyiségi jogok képzik. Nincs leírva sem az alkotmányban, sem törvényben, hogy fórum hozzászólásokat miként lehet moderálni, mint ahogy precedensértékű ítélet sincs a háttérben, ezért nem tudunk másra hivatkozni, mint a személyiségi jogokra és az MTE szakmai ajánlásra.

Anno erről egyébként nagyon komoly vita folyt, voltak a hozzászólások szerkeszthetőségének támogatói és ellenzői is. Ennél a verziónál maradtunk, az új fórummotor számos olyan opciót tartalmaz, amivel ezt (nem mellesleg a Ti személyiségi jogaitok védelmében bevezetett) újdonságot ellensúlyozni lehet. Ilyen például a kedvencek: ha valakit érdekel az adott topik (áru), beteszi a kedvenceibe és rögtön látja, hogy ha a topiknyitónak új hozzászólása van.

Ezellen nem nagyon érdemes tiltakozni, mert a moderátori közösség is elfogadta, ez lett a végső döntés, nem fog megváltozni, csak ha az alkotmány - legalábbis remélem.

#694 Felhasználó inaktív   joe39 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 07. 21:25

Idézet: ratonyi - Dátum: 2004. április 7, szerda - 21:25

De az MTE ajánlás alapjait a személyiségi jogok képzik. Nincs leírva sem az alkotmányban, sem törvényben, hogy fórum hozzászólásokat miként lehet moderálni, mint ahogy precedensértékű ítélet sincs a háttérben, ezért nem tudunk másra hivatkozni, mint a személyiségi jogokra és az MTE szakmai ajánlásra.

a személyiségi jog védelme egy kissé elburjánzott kis hazánkban.... nem folytatom, nem poltopic.
itt csak annyiról szó, hogy egy mod, ne másítson meg egy hozzászólást (inkább törölni fogja, mert utálja már a képemet) ;)
attól még a felhasználó jogai sérülnek, ha a saját gondolatait/írását visszavonná, megmásítaná.

Idézet

Anno erről egyébként nagyon komoly vita folyt, voltak a hozzászólások szerkeszthetőségének támogatói és ellenzői is. Ennél a verziónál maradtunk, az új fórummotor számos olyan opciót tartalmaz, amivel ezt (nem mellesleg a Ti személyiségi jogaitok védelmében bevezetett) újdonságot ellensúlyozni lehet. Ilyen például a kedvencek: ha valakit érdekel az adott topik (áru), beteszi a kedvenceibe és rögtön látja, hogy ha a topiknyitónak új hozzászólása van.

a támogatókat nyolc napon túl ápolják??  ;) 
mert ilyen házigazdai nyilatkozatot még nem láttam.

Idézet

Ez ellen nem nagyon érdemes tiltakozni, mert a moderátori közösség is elfogadta, ez lett a végső döntés, nem fog megváltozni, csak ha az alkotmány - legalábbis remélem.

oké, hogy egy fórum nem demokrácia, de ez, így ebben a formában...  :eek:

#695 Felhasználó inaktív   ratonyi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 07. 21:34

Idézet: joe39 - Dátum: 2004. április 7, szerda - 21:30

attól még a felhasználó jogai sérülnek, ha a saját gondolatait/írását visszavonná, megmásítaná.

Idézek a fórumszabályzatból, ez lesz április 9. után:

A hozzászólásodat csak adott ideig tudod szerkeszteni

Tehát adott ideig szerkesztheti. Mondjuk egy elég hm... inkorrekt dolog egy folyó vitában a korábbi álláspontot megváltoztatni. Remélem, inkább technikai, illetve helyesírási módosításokkal élnek majd a fórumozók.

Egyébkétn ha megnézel néhány nagyobb fórumot, _sehol_ nem tudod utólag szerkeszteni a hozzászólásod, tehát nem valamivel szemben megyünk, épp ellenkezőleg, végre jó irányba fordul a fórum.

#696 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 08. 02:11

Eddig nem volt szerkesztési limit? Egyébként logikusnak tűnik, mert ha valakinek válaszolnak, de időközben átszerkeszteszi az eredeti hozzászólását, az csak zavart okozhat.
"Légy szerény mint én..."

#697 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 08. 09:41

Idézet: Krinyo - Dátum: 2004. április 7, szerda - 18:32

Ha valaki megszokta hogy frissul a keszlet (bolha mi? haha...), akkor ezutan is be fog nezni a temaba. Cimtol fuggetlenul.

Eleg sokszor latogatom, mint minden mast...

Krinyo

Itt nem csak erről van szó. Az is rendszeresen előfordul, hogy valaki eladásra meghirdet egy-két cuccot, erre az egyikről valamiért szép hosszú flame alakul ki, ennek hatására esetleg módosítja az ajánlati árat (netán szétszedi az eredeitleg egyben kínált konfigot. Ha sok hozzászólás van, akkor esetleg több oldalt is át kell olvasni ahhoz, hogy megtudd, az eladni kívánt cuccokból mi van még meg, és mennyiért. Ez sem az eladónak, sem a potenciális vevőnek nem jó. Korántsem (csak) arról van szó, hogy valaki húszféle árut hirdet, arról is, hogy akár egy eladandó cucc ármódosítását is jó a nyitó hozzászólásban jelezni.

És itt pont azok számára hátrányos, akik nem készletet hirdetnek eladásra, hanem egy-egy terméket, mert jön a vevő, mondjuk 80-ért nem venné meg a PDA-mat, 70-ért már igen, de nyilván a nyitó hozzászólást olvassa, aztán megy tovább, azt nem fogja észrevenni, hogy húsz hozzászólással lejjebb csökkentettem az árat. (valós példa :))
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#698 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 08. 09:52

Idézet: joe39 - Dátum: 2004. április 7, szerda - 18:45

valahogy úgy néz ki, hogy csak az van.
és nem az új fórummotor a gond.

:) forumozik itt parezer ember, erdekes, van akinek semmi gondot nem okoznak ezek a valtozasok... talan mert nem lovagol hulyesegeken, csak forumozik?

Krinyo

#699 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 08. 09:54

Idézet: zoli62 - Dátum: 2004. április 8, csütörtök - 3:16

Eddig nem volt szerkesztési limit? Egyébként logikusnak tűnik, mert ha valakinek válaszolnak, de időközben átszerkeszteszi az eredeti hozzászólását, az csak zavart okozhat.

Ugy latszik van olyan is, aki erti, felfogja mire megy ki a jatek... :respect:

Ismetlem magamat: elegem (elegunk) van a "Zarhato" feliratu temakbol es a kiszerkesztett hozzaszolasokbol.

Krinyo

#700 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 08. 09:59

Idézet: joe39 - Dátum: 2004. április 7, szerda - 22:30

Khm. És a többiek? Az ő jogaikkal mi van :confused:
Elköltöztem :-)

Téma megosztása:

• (140 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »