Javaslatok, bírálatok modokról, modoknak
Elküldve: 2003. 03. 19. 08:26
valaki más hivta fel rám a figyelmet? tehát nem elég hogy ökör, nem rest lepontozni végtelen lámaságában, nem képes irni egy privátot, hogy mért vagy hogy képzelem, de még szalad is a modhoz hogy "papi bántanak"? Ez a pofátlanság netovábbja, de ha rájövök mellik volt...
Mellesleg a moderálásról: szakmai moderálás szerintem éppúgy fontos része egy fórumnak, mint a stílusbeli. Mellesleg ha minden embert kivágnak mert ezt vagy azt ugymond "elfogadthatatlan" hangnemben irt, akkor marad a bégető lámák gyülekezete, pár emberrel aki meg amugy normális, csak nem áll le vitatkozni/anyázni, hanem hagyja hogy a hülyeség ömöljön a 16 éves gimnáziumszökevényekből, mint tehénbül a trágya. Akkor az jó lesz?
Még valami: topikbezárás. aminap olvastam a pikáns/pimasz ökörséget. Gondolom a bezárásában az is közre játszhatott hogy valamelyik nagyértelmű benyögte, ho két usernek ugyanaz az IPje. Namost az ilyen ökrök kedvéért szeretném megemlíteni, hogy néhányezren iskolákból nyomják a netet, ahol a cimforditás miatt az egész retek iskolának egy nyomorult IPje van. Mielőtt vki ugatni kezdene hogy de ez most nem igy van, megjegyezném hogy mindkét "vádlottat" ismerem, és bizonyíthatóan nem egy személy.
Elküldve: 2003. 03. 19. 08:38
idézet:
Ezt írta 2-More:
Nocsak nocsak. Olvasom a választ, és csak álmélkodom:
valaki más hivta fel rám a figyelmet? tehát nem elég hogy ökör, nem rest lepontozni végtelen lámaságában, nem képes irni egy privátot, hogy mért vagy hogy képzelem, de még szalad is a modhoz hogy "papi bántanak"? Ez a pofátlanság netovábbja, de ha rájövök mellik volt...[/quote]
Nem fogsz rájönni, ezt borítékolom neked, mellesleg eléggé tévúton jársz; Szó sincs arról, hogy egy olyan személy keresett volna meg, aki érintett volt és/vagy érintettnek vélte magát az adott konkrét ügyben...
A szakmai hozzánemértés -vagy ahogy te mondanád a lámaság- bírálata, korrigálása nem a moderátor feladata, de nem is a te feladatod, már amennyiben a jelenlegi formában kívánod tudatni az erről kialakult véleményedet a fórum közösségével.
üdv
R.
Elküldve: 2003. 03. 19. 10:24
Ja és még valami: attól hogy egyeseket letiltanak/kivágnak, még nem evidens hogy a szinvonal emelkedni fog. Legalábbis technikai értelemben. Mert gondolom nem a szép versmondás okán indult a fórum, hanem valami technikai felsötétítés miatt. Nemmondom hogy nem voltam néha(mindig) orbitális nagy gyökér, de engedtessék meg hogy a fentebb emlitetteken kicsit megugorjon a vércukrom. Az nem emlitett példák közé sorolandó gondolom t2k, de asszem ő sem azért gyalázott le valakit, mert az kérdezett, hanem mert setét volt az illető mint az éj.
Elküldve: 2003. 03. 20. 09:23
A HIX forumban volt egy arc,aki rendre minden hozzaszolasomat kitorolte,mert/mint megirta/ a temafelvetesem es stilusom szerinte zavarta a topik polgarait,akik a reggeli kavejuk,es ujsagjuk melle-szerinte-
nem az en izgato/nem szalonkepes irasaimat szeretnek.
Rajottem,hogy ennek az arcnak nem csak a temafelvetesem,es a stilusom,hanem az egyenisegem volt az ami nem tetszett,ezert egyszeruen kimoderalt a huberbirtokarol.
Erdekes modon az itteni modokkal semmi konfliktusom nem volt.Es egyet azert ne feledjunk!Ma a Forum olvasoinak a szama 12157 fo.Ebbol alkalomszeruen ir kb.500 fo.Notorius hozzaszolo kb.50 fo.Tovabba a HWSW forumnak van 10-15 foszereploje.Mi,akik rendszeresen irunk a Forumba, nem biztos,hogy reprezentaljuk a 12157 fo velemenyet!
Elküldve: 2003. 03. 21. 22:37
Én viszont őszinte leszek és megmondom, hogy nem tetszik Renwick "működése" pl. a vidkártyák és ... topicban.
Ha valaki nyit egy topicot valamiről, akkor RW elég sokszor azonnal zárja és küldi tovább egy hasonló topicba, ami vagy hasonló, vagy nem hasonló.
Meg lehetne nézni, hogy a továbbküldött hányszor teszi fel a kérdését újra a másik topicban. Szvsz elenyésző számban. A baj csak az, hogy RW ebből azt a következtetést vonja le, hogy lám-lám helyes volt az átirányítás, mert a delikvens választ kapott a kérdésére. Én viszont azt a következtetést vonom le, hogy az illető vagy el sem olvassa az 5-25 oldalas topicokat és ezért nem kérdez újra, vagypedig elolvas pár oldalt és az ott megtalálható anyázások miatt elmenekül. Így vagy úgy, de azt a következtetést vonja le, hogy nem érdemes a HWSW-vel bajlódni.
Mi, akik a terminal-ról jöttünk egyszer már átéltük azt, hogy megfulladt a rendszer. Ezért azt mondom, hogy kell a moderátor, de a moderátor ne legyen a "nagy testvér", ne döntse el azt, hogy mi életképes és mi nem, hanem csak a nagy anyázásokat szedje ki !
Elküldve: 2003. 03. 21. 23:41
idézet:
Ezt írta steven7:
Halihó!
Én viszont őszinte leszek és megmondom, hogy nem tetszik Renwick "működése" pl. a vidkártyák és ... topicban.
Ha valaki nyit egy topicot valamiről, akkor RW elég sokszor azonnal zárja és küldi tovább egy hasonló topicba, ami vagy hasonló, vagy nem hasonló.[/quote]
Nézd, ezzel kapcsolatban azt tudom neked mondani, hogy napi átlag két-három topikot zárok az általam felügyelt témakörökben. Ehhez képest azért lényegesen több topik jön létre egy nap. Pontos számot nem tudok neked mondani, de átlagban valahol másfél-két tucat közé tenném a számukat. Ilyen napi arányban bizony gyakran előfordul az ismételt témafelvetés.
Eddigi tapasztalataim szerint elsősorban "kezdő" fórumozók nyilvánvalóan nagy(obb) tudásvágytól hajtva nyitnak azonnal topikot valamilyen problémának, kérdésnek. Ennek a jelenségnek, illetve az ennek ellenében tapasztalható, egyes "tapasztaltabb" fórumozók körében megjelent -és egyre erősődő, már-már hisztérikus mértékű tiltakozásnak a firtatását szerintem most hagyjuk.
Azt minden esetre senki ne higgye, hogy mindenáron a monstre topikok tovább hízlalása mellett vagyok. A jelenlegi formában semmiképpen nem.
idézet:
Ezt írta steven7:
Meg lehetne nézni, hogy a továbbküldött hányszor teszi fel a kérdését újra a másik topicban. Szvsz elenyésző számban. [/quote]
Ez általában így szokott lenni, én is tapasztaltam.
idézet:
Ezt írta steven7:
A baj csak az, hogy RW ebből azt a következtetést vonja le, hogy lám-lám helyes volt az átirányítás, mert a delikvens választ kapott a kérdésére.[/quote]
Hogy én mindebből milyen következtetést vonok le, azt legjobban én tudom, hidd el.
idézet:
Ezt írta steven7:
Én viszont azt a következtetést vonom le, hogy az illető vagy el sem olvassa az 5-25 oldalas topicokat és ezért nem kérdez újra, vagypedig elolvas pár oldalt és az ott megtalálható anyázások miatt elmenekül. Így vagy úgy, de azt a következtetést vonja le, hogy nem érdemes a HWSW-vel bajlódni.[/quote]
Lehetséges, hogy ez elriaszt pár (leendő) fórumozót, de úgy gondolom, hogy még mindig ez a jobbik eset, mint pl. az a cirkusz, amit a tegnap bezért két Tbred 1700+ topikban tapasztaltam az alaplapok/processzorok témakör alatt. Ezek (illetve az ehhez hasonló) topikok többnyire eleve halálra vannak ítélve, és jobb még azelőtt zárni őket, mielőtt valaki úgy elküldi a topiknyitót melegebb égtájakra, hogy vissza sem talál...
idézet:
Ezt írta steven7:
Mi, akik a terminal-ról jöttünk egyszer már átéltük azt, hogy megfulladt a rendszer. ![/quote]
A terminal szvsz nem a moderálás, mint inkább a kötelező regisztráció bevezetése miatt fulladt meg...
idézet:
Ezt írta steven7:
Ezért azt mondom, hogy kell a moderátor, de a moderátor ne legyen a "nagy testvér", ne döntse el azt, hogy mi életképes és mi nem, hanem csak a nagy anyázásokat szedje ki ![/quote]
Elsősorban valóban az utolsó feladat a fő feladat, de vannak esetek, amikor fel kell hívni a topiknyitó figyelmét arra, hogy esetleg hamarabb kap/talál választ a kérdésére máshol, megvan a válasz a kérdésére máshol. Ilyenkor természetesen az új topik feleslegessé válik, a bezárás pedig egy biztos módja annak, hogy el is süllyedjen.
Még a végén annyit, hogy nem érzek egyáltalán kényszert arra, hogy ezeket a dolgokat megmagyarázzam, én egyszerűen így látom ezt az egészet (jónak), ezt a topikot viszont pont azért hoztam létre, hogy megbeszéljük az ilyen kérdéseket. Úgyhogy köszi, hogy leírtad a véleményedet, csak annyit tudok mondani, hogy mindig igyekszem gondosan mérlegelni, mielőtt bármilyen módon beleavatkozom házigazdaként a fórum életébe.
Bocs, ha hosszú voltam.
üdv
R.
[ 2003. március 22.: Renwick szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 03. 21. 23:47
idézet:
Ezt írta steven7:
Halihó!
Ha valaki nyit egy topicot valamiről, akkor RW elég sokszor azonnal zárja és küldi tovább egy hasonló topicba, ami vagy hasonló, vagy nem hasonló.
Meg lehetne nézni, hogy a továbbküldött hányszor teszi fel a kérdését újra a másik topicban. Szvsz elenyésző számban. A baj csak az, hogy RW ebből azt a következtetést vonja le, hogy lám-lám helyes volt az átirányítás, mert a delikvens választ kapott a kérdésére. Én viszont azt a következtetést vonom le, hogy az illető vagy el sem olvassa az 5-25 oldalas topicokat és ezért nem kérdez újra, vagypedig elolvas pár oldalt és az ott megtalálható anyázások miatt elmenekül. Így vagy úgy, de azt a következtetést vonja le, hogy nem érdemes a HWSW-vel bajlódni.
Mi, akik a terminal-ról jöttünk egyszer már átéltük azt, hogy megfulladt a rendszer. Ezért azt mondom, hogy kell a moderátor, de a moderátor ne legyen a "nagy testvér", ne döntse el azt, hogy mi életképes és mi nem, hanem csak a nagy anyázásokat szedje ki ![/quote]
Hát ezzel nem feltétlenül értek egyet, SOK ESETBEN igenis jogos a topicbezárás, ill. átirányítás.
Pl.: Minden héten nyílik egy topic hogy WinXp/2000 alatt csak 60 Hz a képfrissítés ha jáccom, mitől van ez???
Hát nekem már a második ilyen topictól "kinyílik" a bicska a zsebemben, többek között azért,mert ezt a kérdést a "nagy" topicok (9700-9500-Nv tudomisén) minden második oldalán is felteszi valaki.
De ugyanígy említhetném hogy hetente legalább egyszer nyílik téma a Ti4200röl 9500/9700-rol, és olyan dolgokat kérdeznek meg amiröl az egész nagy téma szól.
Szvsz ha a mod ezeket "reflexből" zárja meg lehet érteni...
Ebben nincs semmi "nagy Testvéres" kontroll.
Úgy gondolom a modok nem "uralkodnak" a közösség felett, hanem azért vannak olyan pozícióban amilyenben vannak, mert a közösség elfogadja őket "felsőbb kontrollnak" (egy ideig) és ALKALMASNAK tartja a feladat elvégzésére (már akiket).
Eddig úgy érzem az új modok (Mivel főleg alaplap, proci télmákban mozgok ezért) főleg Renwick, ellátják azt a feladatot, (pontosan azt, és pontosan úgy!) amire hivatottak, ill. amivel őket a közösség (hallgatólagosan) megbízta.
Elküldve: 2003. 03. 22. 13:36
Köszönöm a reflekciókat, nyilván nem várom azt, hogy mindenki egyetértsen velem. Csak a véleményemet mondtam el, ennyi az egész
Elküldve: 2003. 03. 22. 22:15
idézet:
Ezt írta steven7:
Köszönöm a reflekciókat..
[/quote]
Azt hiszem, a "válasz" szót könnyebb lett volna helyesen leírni...
Köszönöm. Ennyi!
Elküldve: 2003. 03. 25. 10:16
Ja videokártya-fórum: Renwick, na egyszer te ott próbálj feltenni egy kérdést. Az biztos hogy kisseb polgárháborút indit egy régi kérdés felelevenítése az Ati-Nvidia tábor közt. Ha meg főleg peched van, belebotlasz t2kba, akinek minden tiszteletem a tudása előtt, de volt ember akit kereszrtben nyelt el 1 rosszkor feltett kérdésért. Szal ugyszólván is kockázatos. Vagy az alaplap-procin, ha megkérdezi valaki hogy mint vegyen, Intelt vagy AMDt, vagy za oprendszereknél Win/linux, de sorolhatnám a vinyóknál a Seagate/Maxtort, mert mindenhol véres egy ellentétk vannak, és simán lavinát indit el egy-egy kérdés.
Elküldve: 2003. 03. 25. 13:42
idézet:
Ezt írta 2-More:
(...) Gondolom a bezárásában az is közre játszhatott hogy valamelyik nagyértelmű benyögte, ho két usernek ugyanaz az IPje. Namost az ilyen ökrök kedvéért szeretném megemlíteni, hogy néhányezren iskolákból nyomják a netet, ahol a cimforditás miatt az egész retek iskolának egy nyomorult IPje van. [/quote]
Hát, ebből nem derül ki számomra, de az a "nagyértelmű" csak mod/admin lehetett :confused: Legalábbis én hiába clickelek a "naplózva" szócskára, egy kedves felirat emlékeztet arra, hogy nekem nincsenek ilyesfajta jogosultságaim![]()
Amúgy én meg vagyok elégedve a moderátorokkal, ez biztos azért van, mert nem sűrűn látogatok anyázós topic-okat![]()
Elküldve: 2003. 03. 25. 14:17
idézet:
Ezt írta 2-More:
próbálj feltenni egy kérdést...
ugyszólván is kockázatos...za oprendszereknél Win/linux, de sorolhatnám[/quote]
Konkrétan miről beszélsz? Olyan fórum sincs, hogy oprendszerek.
Köszönöm. Ennyi!
Elküldve: 2003. 03. 25. 14:54
Elküldve: 2003. 03. 26. 08:20
de hogy legyen mégegy ahol lehetne háborúz inditani, hálistennek ez egy elég szük tábor, az a Palm-pocketPC móka.
Elküldve: 2003. 03. 26. 09:19
idézet:
Ezt írta 2-More:
jaaa hogy nem lenne? akkor bizonyára a másvilágnál a szemem káprázott amikor azt a 600 különféle oprencernevet láttam.
de hogy legyen mégegy ahol lehetne háborúz inditani, hálistennek ez egy elég szük tábor, az a Palm-pocketPC móka.[/quote]
A MásVilágban csak Winfront, az utolsó lázadó emlegeti a Windows-t...a tüzes Linux/BSD/AmigaOS/C64 Basic operációs-rendszer-csatákatmeg szerintem elbírja a rendszer...
Elküldve: 2003. 03. 26. 09:40
idézet:
Ezt írta 2-More:
jaaa hogy nem lenne? akkor bizonyára a másvilágnál a szemem káprázott amikor azt a 600 különféle oprencernevet láttam.
de hogy legyen mégegy ahol lehetne háborúz inditani, hálistennek ez egy elég szük tábor, az a Palm-pocketPC móka.[/quote]
Láttad az oprendszerek nevét. És? Háborút is láttál?
Vagy csak zavar, hogy a windows mellett bármi másról is szabad beszélni?
"ahol lehetne háborúz inditani"
Vagy éppen most akarsz újabb háborút?
Köszönöm. Ennyi!
Elküldve: 2003. 03. 26. 09:53
idézet:
Ezt írta 2-More:
Nade ez mért baj hogy nem választ irt? legalább választékos és nem fogják bannolni a stílusa miatt.
[/quote]
Ezt tegnap ki is felejtettem.
Ezt írta steven7: Köszönöm a reflekciókat,
Erre írtam én: a "válasz" szót könnyebb lett volna helyesen leírni...
Mert így ez nem választékosság, hanem a nem létező tudás fitoqtatása, azt ne modjam, felvágás.
Köszönöm. Ennyi!
Elküldve: 2003. 03. 31. 10:28
Egyébként pedig neem, nem kivánok háborút, csak megjegyeztem hogy egy ostoba kérdéssel simán el lehet egyet indítni, pont, ennyi. Plusz az hogy én milyen oprendszert tudok elképzelni a windowson kivül, ahhoz meg aztán abszolute senkinek semmi köze.
Elküldve: 2003. 04. 02. 07:12
idézet:
Ezt írta Renwick:
A modok közül nagyon sokan eléggé elfoglalt emberek, tudom, hogy ez nem feltétlenül mentség, de sokan szerintem ezért nem válaszolnak (azonnal), illetve általában sokkal több privát megkeresésük van az átlagnál, amire nehéz egyszerre (mind) reagálni. Azt tudom javasolni, hogy ha egy adott témának több házigazdája is van, akkor lehet mindenkinek ugyanazt a privátot küldeni, valakitől biztosan fog válasz érkezni.
Ezen felül még egy moderátor is elmehet olykor szabadságra, lehet napokig/hetekig távol a számítógéptől/nettől, Uram bocsá' lehet, hogy elkerüli valami a figyelmét, szóval nem merő rosszindulatból nem válaszolnak egyesek, ebben biztos vagyok...
üdv
R.[/quote]
Khm...Ne haragudj Renwick, rosszul fogalmaztam. Mem azt akartam mondani, hogy a mod ott üljön 24 órában a gépnél és privizzen. Azt kérdeztem, hogy amikor FONTOS kérdés megy priviben és látom, hogy amúgy a mod épp "müködik", na akkor.
Elküldve: 2003. 04. 09. 07:15

Súgó
A téma zárva.