Na, senki nem tud új szerzeményekről beszámolni? Scaurus? Csend vala? Többiek?
Én ajándékba kaptam a "80 nap alatt a Föld körül" című játékot, aminek nagyon örültem.
Mellette kedvező áron (a helyi Tesco kipörgette a nagy számú, ünnepek előtt berendelt és bent ragadt társasjáték készleteket) beszerzésre kerültek a két ünnep között a PIATNIK féle "Bohnanza", a "Maffia", a "Sivatag Fiai" és a "Sárkány Parádé" című társasjátékok.
A különféle webboltok és játékboltok áraihoz képest 30-50%-os kedvezménnyel tudtuk megvenni a fenti címeket a nővéremmel közösen, szóval nagyon megérte.
Szilveszterkor, baráti társasággal a SOLO nevű kártyajátékot játszottuk intenzíven. Ezt még tavaly karácsonyra kaptam.
Gyors, pörgős, vidám kártyajáték; hasonlít a "zsírozásra", de a különféle "szívató kártyák" több színt visznek a játékmenetbe. Nem utolsó sorban a taktikai érzékre, gondolkodásra is szükség van. Mivel kártyajáték, kis helyet foglal; ideális "nyaraló" társasjáték.
A másik, amivel játszottunk a BOHNANZA. Nem volt egyszerű elsőre a szabályait megérteni, de aztán elég gyorsan belerázódtunk.
Ötletes kártyajáték, humoros rajzokkal, s az egész a babkereskedelemre és termelésre épül; minél több tallért kell szerezni a babok eladásával.
A BOHNANZA nagyon le tudja kötni az embert, s az utolsó pillanatokig nem lehet sejteni, hogy a játékot ki fogja megnyerni.
Létezik kiegészítő lemez is a játékhoz, de azt még nem láttam helyi boltban. Állítólag még változatosabbá teszi a játékmenetet, s bővíti a bevethető babföldek számát eggyel.
Mindenesetre ezt a játékot a SOLO-hoz hasonlóan mindenkinek ajánlom.
A többi játék kipróbálása még várat magára, de bízom benne, hogy hamarosan, baráti körben sort kerítünk azokra is!

Majd beszámolok a tapasztalatokról.
Jobban belegondolva, a felsorolt címek mind a PIATNIK gondozásában kerültek forgalomba, de ez most pusztán véletlen.
Egyébként láttam több jó QUEENS GAMES féle játékot is (Aqua Romana, Metro, A Bagdadi Tolvaj, Chicago Express), s a HASBRO féle HOTEL ára is barátinak számít ötezeregynéhányszáz forintért, de hát nem lehet mindent egyszerre megvenni, még ha akciós áron vannak a játékok, akkor sem.
Arra azért rájöttem, hogy társasjátékot karácsony után érdemes venni.