HWSW Informatikai Kerekasztal: Társasjátékok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (23 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Társasjátékok táblás játékok, kártyajátékok Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#281 Felhasználó inaktív   Gery80 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 01. 12. 10:43

Most találtam, ismeri valaki?

Az Őseink nyomában társasjátékban 3-6 játékos vagy csapat méri össze tudását és teszi próbára ügyességét egy előre meghatározott titkos katonai küldetés végrehajtása érdekében. A küzdelem a történelmi Nagy Magyarország 72 vármegyéjén folyik.

A játék nem csupán szórakoztató, hanem a nemzeti öntudat erősítését is szolgálja. A játékosok a felhőtlen kikapcsolódás mellett megismerik Magyarország történelmét, földrajzát és híres embereit. Átérezhetik a régi idő hagyományait és kultúráját. Ebben a játékban mindenki egyenlő eséllyel indul. Ha szeret rajzolni, beszélni, mutogatni, érdekli a magyar történelem, természettudomány és művészet világa, akkor számíthat arra, hogy egy mulatságos, ismereteit bővítő játékban lesz része és unatkozni nem fog.
Rosszul nézel ki... iszol te rendesen? :D

#282 Felhasználó inaktív   Never79 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 12. 14:43

Idézet: Piftuka - Dátum: 2010. jan. 11., hétfő - 18:41

Mesélj kérlek ezekről a "kártyavédőkről"!

Vannak a különféle gyűjtögetős kártyajátékok a legismertebb talán a Magic The Gathering, de rengeteg fajtája van az ilyen sítlusú játéknak. Általában gyártótól függetlenűl a kártyák mérete megegyező, gondolom épp azért, hogy ezekbe a védőkbe beleférjenek. Műanyagból készülnek és rá lehet húzni a kártyákra. EZEN a linken találsz pár fajtát meg egy kis leírást is hozzájuk.

#283 Felhasználó inaktív   Csend vala 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 01. 12. 16:16

Idézet: Gery80 - Dátum: 2010. jan. 12., kedd - 10:43

Most találtam, ismeri valaki?

Én nem.

De ahogy látom, egy activity-rizikó-honfoglaló kombót rakott össze a szerző, s aztán magyaros mázt vitt fel a hibridre. (erre utal egy fórum hozzászólója is, ki birtokolja a játékot)

Szerzőt, kiadót konkrétan megjelölve  nem találtam, de a "magyarokboltján" a gyanúm.
(Még a kiegészítő játékszabályon sem nevesítik magukat, csak ennyi van a végén: "Jó játékot kívánnak a szerzők.")

"a nemzeti öntudat erősítését is szolgálja"
Szvsz ezen van a hangsúly, amikor a szerző(k), kiadó és a forgalmazók szándékát vizslatjuk. Na meg persze a megcélzott potenciális vevőkét.

#284 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 13. 09:39

Idézet: scaurus - Dátum: 2010. jan. 11., hétfő - 19:18

Sok minden történt az elmúlt az 5 évben.
Homlokom kissé ráncos lett, hajamban egyre több, a szakállamban meg már sok a fehér szál, a gyomromban meg a fekélygyanú... :rolleyes:

Szóval most nem része a társasozás az életemnek, majd ha nagypapa leszek eljátszom az unokákkal. ;)

Elárulod, hogy hány éves vagy?

A ránc egyébként előbb-utóbb mindenkinek az arcán megjelenik óhatatlanul. Mondjuk én még szerencsére (KOPP! KOPP! KOPP!) nem őszülök, szakállt, bajuszt nem viselek. Neked viszont, ha van "gyanú", akkor ne várj, hanem tükröztesd meg!

Egyébként pedig, ha elhagyod magadat testileg, lelkileg, akkor nem lesz nagyapa, aki az unokákkal játszik.
Manapság igen sok gondja van a legtöbb hozzánk hasonló átlagembernek, de nem szabad feladni, s apátiába, netán depresszióba süllyedni! Kell időt, lehetőséget hagyni a kikapcsolódásra, feltöltődésre.  ;) (Amelynek természetesen csak egy fajtája a sokból a társasjáték.)

Idézet

Hogy ON is legyek:

Ha a gugliban rákeresel a kártyavédő+fólia kapcsolatra, akkor elindulásnak jó lesz.
(Nem akarom az általam ismert boltokat linkelni, nehogy reklámgyanúba essek...)
Meg érdemes társasjátékos fórumokon is nézelődni ezügyben.

Ezen a fórumon, ebben a témában nyugodtan belinkelheted azokat a honlapokat. Biztosan más is örömmel veszi, aki olvassa ezt a témát.

Egyébként rákerestem "guglival", s valóban találtam ilyen termékeket. Nem is olyan vészes az ára egy-egy csomagnak, mert 700-800 forintért lehet kapni 100 db-os kártyavédőt is.

A kérdés az, hogy melyik gyártó, melyik termékét érdemes megvásárolni. Mert van, ahol celofánról írnak (azt azért vékonynak találom a kártyák hatékony védelmére), van ahol bővebb információt, képet nem találtam az adott termékről...

Mondjuk azt is jó lenne tudni, hogy itt nálunk melyik üzletben érdemes ilyesmit keresnem, mert 1-2 db kártyavédőt webboltból rendelni, 1.500 forintos szállítási költség mellett nem túl jó üzlet.  :think:

Van városunkban egy Sárkánytűz szaküzlet, majd ott megkérdezem, hátha kapható.  ;)
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#285 Felhasználó inaktív   Gery80 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 13. 11:07

Idézet: Piftuka - Dátum: 2010. jan. 13., szerda - 9:39

ne várj, hanem tükröztesd meg!

OFF
Volt már benne részed?
Könnyű más xxszával a csalánt...
Nekem szerencsére nem volt, de fateromnak és nővéremnek igen, és hát nem egy mosolygörcs.

#286 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2010. 01. 15. 11:44

Idézet: Gery80 - Dátum: 2010. jan. 13., szerda - 11:07

OFF
Volt már benne részed?
Könnyű más xxszával a csalánt...

OFF: Sajnos pár hónapja muszáj volt elvégeztetnem ezt a vizsgálatot. Általában 3-5 perc alatt megvan, ha minden rendben megy. Valaki közben semmi különösebb kellemetlenséget nem érez.
Nekem több, mint 20 percig tartott, mert folyamatosan ökölődtem a két torokérzéstelenítő ellenére is. Nos... Szerinted milyen "élmény" volt? Szóval ennyit a bizonyos "csalánverésről"!

Ettől függetlenül a tudomány mai állása szerint a nyelőcső és gyomor belső vizsgálatára vagy a tükrözés van, vagy a kamera kapszula lenyelése, de az maszek alapon megy csak és kétszázezer forintba kerül.  :rolleyes:

Szóval azt mondom, ha valakinél ott a fekély gyanúja, akkor vizsgáltassa ki mielőbb, a saját egészsége érdekében. Az egészség ugyanis mindennél fontosabb. /OFF

Vidámra fordítva a szót...

Tegnap sikerült vásárolnom kártyavédőket. 500 forint volt egy 100 db-os csomag.
Nem túl vastag, teljesen átlátszó nylon-ból készült, de olyan játékhoz, mint a Bohnanza, vagy táblás játékok szerencsekártyáit, játékkártyáit védeni ideális. (Az olyan "pörgős" játékhoz, mint a SOLO nem alkalmas, mert nehéz keverni, s gyorsan felvenni tokba rakott a lapokat.)

Kicsit nagyobb méretű (62 mm X 92 mm), mint a Bohnanza kártyái, de ez nem komoly probléma szerintem. Ráadásul a tetejét le is lehet forrasztani fóliahegesztővel, s akkor még ki sem tudnak esni a lapok.

Egyébként létezik más méretű kártyavédő is? Csak a gyűjtögetős kártyajátékokhoz készítenek ilyesmit, vagy direkt a Piatnik féle kártyákhoz is?

#287 Felhasználó inaktív   Gery80 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 15. 12:19

Idézet: Piftuka - Dátum: 2010. jan. 15., péntek - 11:44

Szerinted milyen "élmény" volt? Szóval ennyit a bizonyos "csalánverésről"!

Nem tudhattam. Sorry. Mondjuk nem is kérdeztem.

#288 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 01. 17. 11:28

Idézet: Piftuka - Dátum: 2010. jan. 13., szerda - 10:39

Elárulod, hogy hány éves vagy?
...

:offtopic:
Már közelebb a 40-hez, mint a 30-hoz.  ;)
A gyomortükrözését megúsztam.
Nem hagytam el maga, csak, ahogy változik a világ kereke, változok benne én is.
A társasjátékok továbbra is érdekelnek, ránézek a hírekre, de pillanatnyilag a játékra sajnálom az időt.

Hogy ON is legyek:

Jön az Ystari új játéka:
http://www.ystari.com/wpe/?p=404

Ami akkor is hír, ha egyébkén a magam részéről nem kedvelem az Ystari játékait.
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#289 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2010. 01. 18. 21:10

Idézet: Csend vala - Dátum: 2010. jan. 11., hétfő - 20:28

Ez nem feltétlenül meglepő. Ha a Scaurus linkelte fórumon otthon lennél, akkor viszont az lenne fura, ha még nevükkel nem találkoztál volna. S még mily tömegű játék lehet ilyen!
[..]

Elárulod, hogy mivel bántottalak meg? Az egész válaszodról süt a szarkazmus és a sértettség. Csak azt tudnám, miért!?  :think:

#290 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2010. 01. 18. 22:19

Végre sikerült kipróbálnunk négyesben a "80 nap alatt a Föld körül" című társasjátékot, amit ajándékba kaptam.

Kép

Nagyon nagy sikert aratott körünkben.  :) A tábla, a kártyák kivitelezése, dizájnja kivételesen szép és hangulatos. Persze a kártyák alapvetően kis méretűek, nem beszélve a bónuszkorongokról és a pénzérmékről, tehát ezekre nagyon kell vigyázni, ettől eltekintve a kidolgozás csillagos ötöst érdemel.

A játékszabály sem a szokványos felépítésű, hanem részleteiben magyarázza el tökéletesen érthetően a szabályokat. Érdemes az első játékot úgy kezdeni, hogy mindent előkészít az ember, majd halad végig a játékszabályon, azt hangosan felolvasva. Egyébként könnyű megérteni a játékszabályt.

A játék meglehetősen változatos, s akár az utolsó körig nem derül ki, hogy ki a győztes. A siker kisebb mértékben a szerencsén, és több féle kombinációs lehetőség megfelelő alkalmazásán múlik.

Ajánlom ezt a játékot nyugodt szívvel minden társasjáték kedvelőnek.  ;)

#291 Felhasználó inaktív   Csend vala 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 01. 19. 17:54

Piftuka!

Hát ezt nehéz lesz tőlem megtudnod. Visszaolvastam. Nem sütött.
Kérdezd magad, miért gondoltál te megbántottnak és megsértettnek, mivel e kép a te fejedben alakult ki.

De ugorgyunk! - ahogy azt Pósalaky bácsi mondaná.

Szavaiddal válaszadásra ingereltél, vitára ösztönöztek véleményem szerint meg nem alapozott s ezért enyhén bosszantó ítéleteid. Vitába is szálltam velük mégpedig egyrészt tapasztalatok alapján, másrészt a régi szólás alapján, miszerint a puding próbája az evés.

Jeleztem, hogy veled ellentétben nem csak ismerem e játékokat, hanem tapasztalatom van róluk nagyobb játékos körben is. E körben vannak felnőttek, gyerekek, gamer-ek és non-gamerek, tagjai társasjátékos klubok látogatói, családtagok, ismerősök és munkatársak.

De nem csak környezetemben mérhető a Dixit sikere, hanem a BGG-n is elég jól értékelik, és begyűjtött egy marék díjat is különböző államokban. Ezektől persze nem kell hasra esni, de figyelembe venni érdemes, mikor megítéljük.

Vitattam, és vitatom a játék teljes ismerete nélkül megfogalmazott ítéleteid: "rétegjáték", activity-s játék, "felnőttjáték". A vélemény persze a tied, megfogalmazhatod, de én tapasztalataimra alapozva adok hangot az utóbbi kettő ítéletet érintő ellenvéleményemnek. A fentebb említett kör tagjai - kik nagyobbrészt felnőttek és kisebbrészt gyerekek - közt igen kevés keresné a lehetőséget egy Activity partira, viszont gyakran került eléjük a Dixit. (Írhattam volna azt is, hogy az Activity-vel a világból kikergethető játékos is élvezte a Dixit-et.)
Ha ki akarod próbálni, egy klubban adott lehet a lehetőség.

A rétegjáték fogalmat pedig nem sikerült értelmeznem, pedig elég hosszan gondolkodtam rajta. Erről ironizáltam hozzászólásom végén. Mint írtam hosszan gondolkoztam rajta, de nem sikerült olyan "réteget" kitalálnom, melyre ráragaszthatnám a "Dixit-kedvelő" vagy a "Macher-kedvelő" címkét.
Szerintem nem is kéne így közelíteni egy társasjátékhoz.

----- más -----

In 80 Tagen um die Welt:
Én sokkal jobban kedvelem a szerző - Michael Rieneck - két másik játékát, amiket szerzőtársával - Stefan Stadler - alkotott:
- Cuba
- Die Säulen der Erde
Persze ez nem meglepő, mert ezek a kevésbé családi vonulatba tartoznak. :) Így egyelőre gyerekemmel inkább az előzőt raknám az asztalra, de eljön ezeknek is az ideje otthon.
Kép - Kép

Szerkesztette: Csend vala 2010. 01. 19. 17:56 -kor

#292 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 01. 30. 16:34

Idézet: scaurus - Dátum: 2007. febr. 18., vasárnap - 15:07

Mondjuk Novoplast játékot az eBay-en nem láttam, de pl ezt a két játékot:
James Clavell's Shogun (1983)
James Clavell's Noble House (1981)
9.50$+postaköltségért (24.50$), sacc/kb mindösszesen 7.000,-Ft-ért sikerült megvennem.
Ráadásul ezek abban az értelemben nem is használtak, hogy senki nem játszott még velük: a korongok, jelzők NINCSENEK kitörve/kipattintva a perforált kartonlapokból!!!

[szerk.: stilisztika]

Na, épp a beszerzés után majdnem 3 évvel eljutottam odáig, hogy alaposan szemügyre vegyem a James Clavell's Shogun-t, s jött a fekete leves.
Van rengeteg korong, jelző, amik valóban nincsenek kipattintva, tehát látszólag minden OK.
A tételes ellenőrzés után viszont kiderült, hogy nagyon hiányos: az egy dolog, hogy a 2db 10 oldalú dobókocka hiányzik, ez még pótolható, csak kár, hogy vannak olyan jelzők, amikből 3x annyi van, mint kéne, s vannak olyanok, amikből egy darab sincs.
Ezt megszívtam. :(

A Noble House-t ezek után még nem mertem tételesen átbogarászni... :smoker:

#293 Felhasználó inaktív   Csend vala 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 01. 30. 22:25

Kellemetlen.
A pénztártól való távozás után három évvel a reklamáció nehezen kivitelezhető.
A másikkal most már minek várni?

#294 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 01. 31. 09:57

Idézet: Csend vala - Dátum: 2010. jan. 30., szombat - 23:25

...
A pénztártól való távozás után három évvel a reklamáció nehezen kivitelezhető.
...

Egyébként se.
A játék volt 4,5$, postaköltség meg kb 20$.
Az USA-Mo. közötti oda-vissza küldés többszöröse lett volna a játék árának.

Még azt se feltételezem, hogy szándékosan csapott be, lehet ő se tudta, csak ő sem ellenőrizte, mert kibontva, ránézésre rendben lévőnek tűnik, mert számtalan teljes ív van benne, töméntelen jelzővel koronggal.
Amikor megkaptam én is csak beletúrtam, nekem is "okésnak" tűnt, csak az egyesével átszámolás után derült ki, hogy van amiből több, van amiből kevesebb.

Szerkesztette: scaurus 2010. 01. 31. 10:01 -kor

#295 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 02. 28. 10:24

George R. R. Martin  A jég és tűz dala sorozatának rajongóit érdekelheti egy újabb, Westeros világában játszódó, még megjelenés előtt álló játék:

http://www.fantasyfl...te.asp?eidm=105

Viszont az "A BattleLore Game" szlogen ne tévesszen meg senkit, úgy tűnik, hogy nem a BattleLore játékrendszeren alapul, csak márkanévként került feltüntetésre:
http://www.fantasyfl...s.asp?eidn=1121

#296 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2010. 02. 28. 11:58

Idézet: Csend vala - Dátum: 2010. jan. 19., kedd - 17:54

Piftuka!

Hát ezt nehéz lesz tőlem megtudnod. Visszaolvastam. Nem sütött.
Kérdezd magad, miért gondoltál te megbántottnak és megsértettnek, mivel e kép a te fejedben alakult ki.

Elnézést a kései reagálásért!

Mégegyszer mondom: sütött a sértettség azon a hozzászólásodon, és ezen is.:

Idézet

Szavaiddal válaszadásra ingereltél, vitára ösztönöztek véleményem szerint meg nem alapozott s ezért enyhén bosszantó ítéleteid.[..]

"Ítélet"..."bosszantó"..."vitára ösztönzött"...

Ugyan már! Csak egy véleményt írtam, amelyen szemmel láthatóan (sőt, bevallottan) felhúztad magadat. Csak tudnám, miért!

Most én "csatolok vissza" az általad nekem címzett gondolatokhoz: kérdezd magadat, hogy vajon miért van így!?

Az a fogalom, hogy "rétegjáték" - bármilyen furcsa is számodra - létezik. (S messze nem csak a társasjátékok, hanem a világ összes játéka esetében.)

Vannak olyan rétegek, akik csak a "hard core" szerepjátékos társasjátékokkal hajlandóak játszani. Vannak, akik a kártyajátékon kívül más társasjátékra rá sem néznek. Ők is egy bizonyos "rétegnek" nevezhető emberek csoportját alkotják.

Igen, kijelenthető, hogy a 8-10-24 órás játékidővel rendelkező szerepjátékok "rétegjátékok", ahogyan az ún. magaskultúrát bemutató, feldolgozó témájú játékok is, és még sorolhatnám.

S igen.. biztos vagyok benne, hogy a "Die Macher" egy olyan témájú játék, amely egy igen szűk réteget köt le. Azokat, akik egyrészt kedvelik a társasjátékokat, s fogékonyak a politikára.

Egy kizárólag "könnyed", családi játékot kedvelő családapát, s annak 8-10 éves gyerekét győzködheted, hogy megtalálja a szórakozást benne, ha egyszer nem érdekli a téma.

A "Dixit" esetében pedig az "Activity" egy összehasonlítási alap lett volna... az olyan játékokra gondolok, amelyek esetében a tábla, esetleg külnféle tárgyak és kiegészítők megléte vagy nem szükséges, vagy elhanyagolható, mert a lényeg, maga a játék a játékosok fejében fogan... a fantáziára, a beszélgetésre, testbeszédre, a közös társaságban eltöltött idő alatti kommunikációra épít.

Idézet

De ugorgyunk! - ahogy azt Pósalaky bácsi mondaná.[..]

Én is azt gondolom, hogy jelentősen túlragoztuk a témát.

Szóval, ha kérhetem térjünk rá a lényegesebb dolgokra: magukra a társasjátékokra!

#297 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2010. 02. 28. 12:07

Hadd kérdezzek egy olyan dolgot, ami nagyon rég óta foglakoztat minket a társasjáték kedvelő cimboráimmal:

Az "Ezüst-tó kincse" című játékban a városokba történő megérkezés alkalmával, ti hogyan alkalmazzátok az "útiköltségtérítésre" vonatkozó szabályokat?

A szabálykönyv szerint a városon áthaladásért az útvonalon feltüntetett pénzösszeg jár, ha pedig valaki éppen a "megjelölt város mezőjére lép", akkor a feltüntetett összeg kétszeresét kapja.

Igen ám, de mi számít a "megjelölt város mezőjének"? A fehér zászló, rajta a város nevével?  Csak mert Santa Fé esetében ez nem keresztezi a játékmezőt, hanem azon kívül helyezkedik el.

Az adott város zászlajának a töve számít? Vagy a pénzjelző mező mögötti üres mező?

Fentiek ugyebár nem egyértelműek a szabálykönyv alapján. Ti hogyan alkalmaztátok ezt a szabályt?

(Egyébként mi annyit módosítottunk az eredeti szabályon, hogy városban áthaladásért nem adjuk meg a megfelelő mezőn feltüntetett összeget, csak akkor, ha valaki pont az összeget jelző mezőre lép rá.)

#298 Felhasználó inaktív   Csend vala 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 03. 03. 23:26

Helló Piftuka!

Idézet

Mégegyszer mondom: sütött
Oké, rendben, neked sütött.
Írom újból, mert tudomásul vettem már korábbi hozzászólásomban is, hogy te láthatod így:

Idézet

e kép a te fejedben alakult ki

Idézet

sütött a sértettség azon a hozzászólásodon, és ezen is.:
"Szavaiddal válaszadásra ingereltél, vitára ösztönöztek véleményem szerint meg nem alapozott s ezért enyhén bosszantó ítéleteid."
Neked ebben is süt a sértettség, de hogy mitől, hidd el, nekem továbbra sem sikerül megértenem. Számomra bosszantó a tájékozatlanul megfogalmazott vélemény, de ez nálam nem sértettséget okoz; meglehet nálad sértettség kell a vitához és az érveléshez.
Megírtam azt is, miért bosszantott, nagyon nem szaporítanám a szót: véleményt formáltál általad nem ismert játékokról, s ennek kapcsán a játékosokról.

Köszönöm előző hozzászólásodat, az abban írtak alapján legalább már kezdem érteni rétegfogalmadat. Korábban - tévesen - azt hittem, hogy a társadalmat alkotó, abban beazonosítható rétegekre gondolsz, s ezekhez igyekszel kötni bizonyos társasjátékokat illetve azok kedvelését, de most már látom, hogy fordítva van: bizonyos típusba tartozó játékokat kedvelő személyeket sorolsz te rétegekbe. Egyébként korábban pont ilyesmin ironizáltam:

Idézet

"A Die Macher kedvelők rétegének játéka a Die Macher."
Ezek szerint akkor közel jártam az általad gondoltakhoz.

Idézet

"S igen.. biztos vagyok benne, hogy a "Die Macher" egy olyan témájú játék, amely egy igen szűk réteget köt le. Azokat, akik egyrészt kedvelik a társasjátékokat, s fogékonyak a politikára."
Hát igen. Egy határozott biztos vélemény egy játékról, melyet - az eddig írtak alapján - nem ismersz, melynek játékoskörét nem ismered, illetve azt a réteget sem ismered, ki kipróbálta a játékot (e próbát követően született véleményétől függetlenül). Hidd el, nem kell sértettnek lenni ahhoz, hogy bosszantson az így született vélemény, és vitába szálljak vele, ha úgy érzem, hogy van rá alapom.

Lássuk akkor a játékos, a politika és a Die Macher trió kapcsolatát:
Én apolitikus alkat vagyok, életem társa az, falubelim is az, aki anno a játékra megtanított, szintén az, de mind pusztán ellenkezésből: kedveljük e játékot. Vagy csak a szabályt kívánjuk így erősíteni. :)
De van párttag ismerősöm, kinek nagyon tetszett a játék, mint ahogy van politikus lelkületű kinek nem. S mit tagadjam vannak jónéhányan, kik nem szeretik, s a pártpolitikát még kevésbé. Nem sikerülne e vonal mentén csoportosítani s megismerni társasjátékos ismerőseimet.

Sajnos következő mondatod sem érv az előbbiek ellen, vagy az általad megfogalmazott tézis mellett, ettől független dologról van szó. Az említett apuka például lehetne évtizedek óta egy sikeres párt vezetője is, akkor sem biztos, hogy tetszene neki ez a nehéz játék.

És én persze soha nem erőltetném rá csak könnyed játékokat kedvelő családapákra s gyerekeikre a Die Machert. (Ők más réteg tagjai. ;o)

Remélem fentieket azért tanulságosnak tartod, s érthetővé teszi számodra, miért kezdtem vitába légbőlkapott véleményalkotásodat olvasva.

#299 Felhasználó inaktív   SATAN 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 04. 10:29

Kaptam egy online oldalt ahol a Catan telepeseihez nagyon hasonló játék van. Xplrers a neve. Kicsit ki van bővítve. Most én arra kattantam rá. Lehet botok ellen is játszani meg normál emberi ellenfelek ellen is.
Én nagyon rákatantam mostanság:
Asobrian
ASUS P5K, C2D E4300 1800@2700MHz, 2X1GB/800 Kingmax ram,Gainward GTX 460 1GB,1db 200GB Maxtor+1db 400GB WD Sata+1db 500GB Sata WD+1db 500GB Sata Samsung,1500GB Sata Samsung, 500W Chieftech táp, Benq FP222Wa TFT , Logitech mouseman Dual Optical mouse, Delux slim billentyuzet

#300 Felhasználó inaktív   Csend vala 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 03. 06. 23:33

A napokban sikerült három új játékkal megismerkednem:

Stefan Feld: Macao
- Összetett, hosszú, mély, de véleményem szerint száraz játék azoknak, kiknek gyomra a vasszöget is megemészti. Ha élvezted az In the Year of the Dragon-t, akkor talán ez is jöhet. (9-10 ezer közt)
Kép

Andreas Steding: Hansa Teutonica
- Andreas nagy dobása. Kellően összetett és konfrontatív módon megy a küzdelem azért, hogy a megszerzett kereskedelmi utak segítségével közvetlen nyerőpontokat szerezzünk vagy képességeinket fejlesszük a játék hátralévő idejére. Sok út a táblán és sok út a győzelem felé, összetett pontozás, de elég könnyed szabályok és játékmenet megfelelő játékidővel és végig tartó feszültséggel. Nálam nyert. (8-9 ezer közt)
Kép

Rüdiger Dorn: Titania
- Nagy geek játékok alkotójától (Goa, Genoa, Louis, Arkadia) egy sokkal családiasabb hangulatú játék rövid játékidővel, nagyobb szerencsefaktorral. Ehhez képest talán túl sok minden figyelendő az amúgy szép bár kissé sötét táblán. (8-9 ezer közt)
Kép

Téma megosztása:

• (23 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.