HWSW Informatikai Kerekasztal: Társasjátékok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (23 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Társasjátékok táblás játékok, kártyajátékok Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#161 Felhasználó inaktív   paalandi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 09. 19:09

Sziasztok! Most találtam meg a fórumotokat. Nagy társasjáték rajongó voltam, vagyok. A kedvendeim közé tartozott az Ezüst - tó kincse c. társas. Sajnos pár évvel ezelőtt kölcsönadtam valakinek, akinek a gyerekei szétcincálták a halászati, vadászati és bányászati engedélyeket. Enélkül nem lehet játszani vele. A pénz egy részét sikerült megmentenem, de a többi elúszott.
Ha esetleg valakinek megvan közületek ez a játék, és lenne ideje rá,  hogy beszkennelje az engedélyeket, azt nagyon megköszönném.  De ha valahol interneten le lehet tölteni nekem az is jó!
Várom a válaszotokat!

#162 Felhasználó inaktív   zorrobomber 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 16. 10:56

Hali!
Nem tudtok vmi jó pesti boltot ahol van társasjáték kínálat? Egyébként én Star Wars Monopoly-t és Ezüst tó kincsét keresek...

#163 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 16. 18:05

Idézet: zorrobomber - Dátum: 2007. okt. 16., kedd - 11:56

Hali!
Nem tudtok vmi jó pesti boltot ahol van társasjáték kínálat? Egyébként én Star Wars Monopoly-t és Ezüst tó kincsét keresek...

Attól tartok jó boltokban sincsenek már ezek.

Star Wars Monopolyból is van többféle:
http://www.boardgame...r+wars+monopoly
de én ezeket itthon esélytelennek látom, viszont az e-bay-en hirdetnek egy csomót.

Az Ezüst-tó kincsét sem hiszem, hogy boltban megkapod, de a vatera.hu lapon most is hirdetnek egyet (ez nem a reklám helye, ha keresed megtalálod), de ne tévesszen meg a 6.000,-Ft-os kikiáltási ár, mert a minimál ára 20.000,-Ft...

Plusz érdemes társasjátékos fórumokat olvasgatni, társasjáték boltokat on- és off-line böngészni, illetve egyedi beszerzés végett megkeresni, hátha...
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#164 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 10. 16. 22:55

Most láttam a boardgeek.com-on:

300: The Board Game

Kép

#165 Felhasználó inaktív   zorrobomber 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 17. 09:10

Idézet: scaurus - Dátum: 2007. okt. 16., kedd - 18:05

Attól tartok jó boltokban sincsenek már ezek.

Star Wars Monopolyból is van többféle:
http://www.boardgame...r+wars+monopoly
de én ezeket itthon esélytelennek látom, viszont az e-bay-en hirdetnek egy csomót.

Az Ezüst-tó kincsét sem hiszem, hogy boltban megkapod, de a vatera.hu lapon most is hirdetnek egyet (ez nem a reklám helye, ha keresed megtalálod), de ne tévesszen meg a 6.000,-Ft-os kikiáltási ár, mert a minimál ára 20.000,-Ft...

Plusz érdemes társasjátékos fórumokat olvasgatni, társasjáték boltokat on- és off-line böngészni, illetve egyedi beszerzés végett megkeresni, hátha...

Bezony láttam a vaterás ezüst tó kincsét és nem is tévesztett meg a 6rugós ár :) durva

#166 Felhasználó inaktív   Csend vala 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 17. 09:30

Vatera:
Miért van olyan lehetőség, hogy lehet a minimál ár alatti heves licitversenyt kibontakoztatni?
Minek licitálni alatta? Játszani a megfelelő testrészeinkkel is lehet, ha komoly a szándék, a minimálárat kell úgyis beállítani.

Nem ismerem e játékot. Nem irreális ez a 20-as ár?
Nekem van egy pár játékom, de nem létezik olyan társas, melyért én ennyit adnék.

Ér ennyit a nosztalgiafaktor?

Szerkesztette: Csend vala 2007. 10. 17. 09:33 -kor

#167 Felhasználó inaktív   paalandi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 17. 11:45

Idézet: Csend vala - Dátum: 2007. okt. 17., szerda - 9:30

Vatera:
Miért van olyan lehetőség, hogy lehet a minimál ár alatti heves licitversenyt kibontakoztatni?
Minek licitálni alatta? Játszani a megfelelő testrészeinkkel is lehet, ha komoly a szándék, a minimálárat kell úgyis beállítani.

Nem ismerem e játékot. Nem irreális ez a 20-as ár?
Nekem van egy pár játékom, de nem létezik olyan társas, melyért én ennyit adnék.

Ér ennyit a nosztalgiafaktor?

Szerintem mindenki maga dönti el, hogy mennyit ér meg neki egy régi társasjáték. Az Ezüst-tó kincsét én már láttam 35.000,- Ft-ért is elkelni. Ezek szerint ennyit megért valakinek. A játék egyébként nagyon jó nekem is megvan kisebb hiányosságokkal. Én is megvenném újra, ha normális áron hozzá lehetne jutni. Úgy gondolom egy kicsit felverték ezeknek a régi társasoknak az árát.
Na mindegy, ha lesz olcsóbban akkor én is megveszem!

#168 Felhasználó inaktív   zorrobomber 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 17. 13:20

Ennyit nem ér. 35.000ft-ot egy játék sem ér. Max a nosztalgia. Az is csak egyeseknek. Az ezüst tó kincse meg semmi extra. Dobókockás lépkedős papirpénzzel meg aranyrögökkel. Persze 3000-et már megérne nekemis a retro feeling. Meg az aranyrög ;)

#169 Felhasználó inaktív   Csend vala 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 17. 15:25

Idézet: paalandi - Dátum: 2007. okt. 17., szerda - 11:45

Szerintem mindenki maga dönti el, hogy mennyit ér meg neki egy régi társasjáték.

Egyetértek. Nem is vitattam ezt.
Szubjektív véleményt közöltem az ár számomra irreális voltáról, s mások véleménye is érdekelt erről.
Meg is kaptam a választ: ketten is jeleztétek, hogy ezt már ti is soknak látjátok. Köszönöm.

Közben más forrásból is érdeklődtem a játék hajdani játszójától. A véleménye szinte teljesen fedi zorrobomber véleményét.

Szerkesztette: Csend vala 2007. 10. 17. 15:28 -kor

#170 Felhasználó inaktív   Csend vala 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 17. 20:03

Idézet: paalandi - Dátum: 2007. okt. 17., szerda - 11:45

Én is megvenném újra, ha normális áron hozzá lehetne jutni. Úgy gondolom egy kicsit felverték ezeknek a régi társasoknak az árát.
Na mindegy, ha lesz olcsóbban akkor én is megveszem!

Nem válaszoltatok az első kérdésemre.
Miért jó a vaterán licitálni minimálár alatti összeggel?
- egy tudatlan érdeklődő -

#171 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 17. 20:09

Sziasztok!

Nemrég texas holdemeztem neten, és volt egy kör amikor vesztettem, de nem tudom hogy miért. Hátha ti tudjátok :)

Szóval kb ez volt a szitu (szinek most nem fontosak):

Ellenfél kártyái: 8,10

5,5,9,9,3

Az én kártyáim: 2,2

És ő nyert, pedig nekem 3 párom volt! Miért? A szabályokat nem nagyon ismerem, talán van olyan szabály hogy maximum 2 kombinációt engedélyez? Mert akkor neki magasabbak a kézben levő lapjai mint nekem, ezért nyerhetett ő. De ez elég hülye szabály szerintem ha tényleg....
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#172 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 17. 20:23

Idézet: Valdy - Dátum: 2007. okt. 17., szerda - 21:09

Sziasztok!

Nemrég texas holdemeztem neten, és volt egy kör amikor vesztettem, de nem tudom hogy miért. Hátha ti tudjátok :)

Szóval kb ez volt a szitu (szinek most nem fontosak):

Ellenfél kártyái: 8,10

5,5,9,9,3

Az én kártyáim: 2,2

És ő nyert, pedig nekem 3 párom volt! Miért? A szabályokat nem nagyon ismerem, talán van olyan szabály hogy maximum 2 kombinációt engedélyez? Mert akkor neki magasabbak a kézben levő lapjai mint nekem, ezért nyerhetett ő. De ez elég hülye szabály szerintem ha tényleg....

A poker ot lapos jatek, nem lehet harom parod.

Szoval ebben az esetben neked ket parod volt (raadasul az asztalon levo, mivel az volt az erosebb), ugyanaz mint neki, es nala volt a maradek nagyobb, ezert nyert.
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#173 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 17. 20:24

Es akkor hamar beneztem:

Nem tudjatok, hogy miert nem lehet Catan telepeseihez lovagok es varosok kiegeszitot kapni sehol? Regebben (ket-harom honapja) lattam tobb helyen is, most viszont ket nap alatt nem tudtam egyetlen darabot talalni :(
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#174 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 17. 21:39

Idézet: kroozo - Dátum: 2007. okt. 17., szerda - 21:23

A poker ot lapos jatek, nem lehet harom parod.

Szoval ebben az esetben neked ket parod volt (raadasul az asztalon levo, mivel az volt az erosebb), ugyanaz mint neki, es nala volt a maradek nagyobb, ezert nyert.

Ja, értem, akkor így már világos, köszi  :)
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#175 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 10. 17. 22:25

Kedves Valdi!

Van külön poker téma:
https://forum.hwsw.h...howtopic=127437]

Üdv: scaurus

#176 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 10. 17. 22:43

Idézet: kroozo - Dátum: 2007. okt. 17., szerda - 21:24

Es akkor hamar beneztem:

Nem tudjatok, hogy miert nem lehet Catan telepeseihez lovagok es varosok kiegeszitot kapni sehol? Regebben (ket-harom honapja) lattam tobb helyen is, most viszont ket nap alatt nem tudtam egyetlen darabot talalni :(

A Compaya (web)shopban például van.
Ja, van személyes átvétel is Érden, illetve Pesten

Ez itt a reklám helye, NEM, NEM, NEM vagyok ebben a cégben sem érdekelt, csak már többször rendeltem tőlük és eddig korrektek voltak, utoljára annyira, hogy itt van már a cucc, pedig még nem is fizettem.

Szerkesztette: scaurus 2007. 10. 17. 22:49 -kor

#177 Felhasználó inaktív   Csend vala 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 18. 08:05

Idézet: kroozo - Dátum: 2007. okt. 17., szerda - 20:24

Tavaly karácsony előtt tele voltak az áruházak ócsó akciós példányokkal.
Aztán gyorsan eltűntek onnan - így van ez, ha bizományban árusítanak.

Szerintem kisebb boltokban most is találsz, persze ott a karácsonyi árnál jóval drágábban.

Vagy pedig netes boltokban érdeklődsz, mint pl a Scaurus által jelzett. Előbbi lapon - úgy emlékszem - az látszik, hogy nincs készleten magyar kiadás, de ha érdeklődsz "hamar" válaszolnak, hogy beszerezhető-e, és milyen határidővel.

"hamar" - az említett cég tagjai tegnap épp elutaztak Essenbe, a játékvásárra, így a hamar most leghamarabb szerintem a jövő hetet jelenti.

#178 Felhasználó inaktív   Csend vala 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 18. 08:33

Idézet: Csend vala - Dátum: 2007. okt. 17., szerda - 20:03

Nem válaszoltatok az első kérdésemre.
Miért jó a vaterán licitálni minimálár alatti összeggel?
- egy tudatlan érdeklődő -

Feleslegesen nem agyaltam volna, de válasz híján ezt tettem. Erősítsetek meg, vagy cáfoljatok!

Először is: nem ismerem pontosan a vatera működését. Ugye a vaterán lebonyolódott üzletekből a vatera részesedik az eladó által kapott összegből. Így tűnik ésszerűnek, ugye ez egy üzleti vállalkozás.
Ha egy üzlet nem jön össze, mert nincs érvényes ajánlat, akkor természetesen a vatera sem kap semmit.

Az az érzésem, hogy az általam kérdezett dolog a vatera kijátszására jött létre. De ha mégsem, akkor is alkalmas lehet rá.

Pl:
El akarok adni vmit, ami szerintem max 10 rugót ér, ezért beírok 5 rugó kikiáltási és 20 rugó minimálárat.
Licitálgatnak, és elérik a 12000 ft-ot, de egy fillérrel se többet. Érvényes üzlet nem jön létre, a vatera nem kap semmit. Egy problémát kell csak megoldanom: meg kell találnom a 12 ezret kínáló emberkét, s mi ketten jól járunk, a vatera viszont nem. Ez olyan, mint a bkv-n való bliccelés. Használom a járművet, de nem fizetek érte.

A vatera ugyanis tiltja "kapcsolatteremtési" informácók megosztását, a személyeknél ilyen infó nem látszik, nyilván a leírt trükkök megakadályozása céljából.
Gyanítom, hogy az ezüst tavas játéknál is ilyen infót törölt a vatera a hozzászólások közül. És így más értelmet nyer az árvereztető felszólítása is: "Kérem csak az licitáljon aki át is veszi!"

Már csak az a kérdés számomra, hogy találják meg egymást a partnerek?

#179 Felhasználó inaktív   zorrobomber 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 18. 12:47

OFF: ha a multkor megnyertem egy vaterás licitet, odamentem az emberhez, a zsebébe csusztattam egy bélást, odaadta nekem a cuccost, abból a vatera hogyan részesül?  :think:

#180 Felhasználó inaktív   Csend vala 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 18. 13:05

Idézet: zorrobomber - Dátum: 2007. okt. 18., csütörtök - 12:47

OFF: ha a multkor megnyertem egy vaterás licitet, odamentem az emberhez, a zsebébe csusztattam egy bélást, odaadta nekem a cuccost, abból a vatera hogyan részesül?  :think:

Feltételezem, hogy költői a kérdés.
Ha beírja valamelyikőtök, hogy üzlet létrejött, akkor a vatera gondolkozik, hogy mit tegyen.
Ha semmit nem írtok be, akkor vatera feltételezi, hogy üzlet létrejött, számlát kiküld, oszt ha nem fizet az eladó, akkor ismét gondolkozik, mit tegyen.
Ha valamelyikőtök beírja, hogy másik okán üzlet nem jött létre, akkor mondjuk letiltják az account-ot.

Nyilván azon alapszik a működés, hogy nem egyszeri üzletre létrehozott accountok vannak az oldalon.
---
Az általam leírt esetben a vatera számára az látszik, hogy nem jött létre üzlet, és nem is kellett létrejönnie üzletnek. Pedig létrejön, méghozzá a vatera által nyújtott eszköz segítségével.
---
De kezdem úgy érezni, Scaurus mindjárt ránk pirít, hogy csevegjünk társasjátékokról.

Szerkesztette: Csend vala 2007. 10. 18. 13:08 -kor

Téma megosztása:

• (23 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.