HWSW Informatikai Kerekasztal: De miről? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (22 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

De miről? Gondolatébresztő Értékeld a témát: -----

Szavazás: Miről indítsak szavazást? (122 felhasználó adott le szavazatot)

Miről indítsak szavazást?

Vendégek nem láthatják a szavazást.
Voks

#261 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 17. 21:43

Idézet: Rive - Dátum: 2004. dec. 17., péntek - 21:31

Az 'öregeknek' van jobb dolga is, mint valami értelmet kihámozni a rengeteg fehérzajból.
Ha túl sok a zaj, akkor én (is) inkább csendben maradok.

Nem tudom, hogy ez miképpen hat a szakmai szinvonalra.

Kimondom helyetted :) : rontja.

#262 Felhasználó inaktív   Examinator 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 21:55

Az, hogy egy bizonyos probléma( gondolat, ötlet, mondat) felvetése, megfogalmazása mennyire ésszerű és szabatos, leginkább a szavazást elindító egyén szellemi kapacitásán múlik. Úgy gondoljátok, hogy ez utóbbi( a szellemi kapacitás) minden esetben arányos a postok számával? :)

Core2 Duo E6600@3600; Asus P5W64 WS Pro; Team Xtreem 2x1GB 667@800MHz 3-3-3-8; MSI 7900GTO; Creative X-Fi; WD Raptor 150GB; WD 5000YS; NEC 4551A; Plextor PlexWriter Premium; FSP-460-60PFN; Antec P180; DELL 2405FPW 24"; Ilyama AS4314UTB 17"; Klipsch Promedia 5.1; diNovo Media Desktop Laser; Hauppauge WinTV USB2.

#263 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 22:03

Idézet

...Ennyire lehetne felnőttnek tekinteni a fórumozókat...

Lehetne éppen, de semmi alapot nem adnak rá... :rolleyes:

Idézet

...A többséget nem zavarja a mostani gyakorlat...

Nem gondoltam volna, hogy valaha a kisebbséghez fogok tartozni... :rolleyes:

Idézet

... Ettől nem változik meg a fórum szakmai súlya...

Ehhh. Az a baj, hogy tényleg nem. Mostmár nem. :rolleyes:
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#264 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 22:06

Idézet: Rive - Dátum: 2004. dec. 17., péntek - 11:23

...Anno Integert se azért csípte itt majd' mindenki, mert olyan hűde pártatlan volt :) Viszont önmagát adta, és volt mit adnia :)

Hiányzik is, ne félj.
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#265 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 17. 22:10

Idézet: Carmaged - Dátum: 2004. dec. 17., péntek - 21:43

Kimondom helyetted :) : rontja.

Ezt
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#266 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 23:22

Szerintem ugy lenne a legjobb ha 2500hsz felett lehetne csak szavazást indítani...  :rolleyes:
Mire a 2500at eléri egy átlag fórumozó addigra ugyis benő a feje lágya és nem indítgat összevissza minden szart...

Szerkesztette: almighty 2004. 12. 17. 23:25 -kor

macbook air 2014

#267 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 18. 00:03

Idézet: almighty - Dátum: 2004. dec. 17., péntek - 23:22

Szerintem ugy lenne a legjobb ha 2500hsz felett lehetne csak szavazást indítani...  :rolleyes:
Mire a 2500at eléri egy átlag fórumozó addigra ugyis benő a feje lágya és nem indítgat összevissza minden szart...

biztos vagy te ebben?  :think:
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#268 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 18. 02:47

Idézet: fotel - Dátum: 2004. dec. 17., péntek - 20:33

Ok.

Egyszer akartam szavazást indítani, már nem is emlékszem milyen témában, és akkor az illetékes házigazda azt mondta hogy szerinte semmi szükség rá. Ezt kéne elkerülni.

Örülök, hogy elismered, hogy a személyes sértettség beszél belőled. Ennek fényében érthető, amiket írtál.

Idézet

Ne kelljen már mindig valakit megkeresni egy szavazással. Ennyire lehetne felnőttnek tekinteni a fórumozókat és nem valami áldemokratikus rendszert visszahozni. Persze ez csak az én véleményem. A többséget nem zavarja a mostani gyakorlat, csak az igazi öregeket ha jól látom, mert mintha félnének valamitől.
De mitől? Ettől nem változik meg a fórum szakmai súlya.

Te vagy a többség? Ezt nem tudtam. :rolleyes:

Idézet

És igen, rád céloztam, mert te akarsz szigorítani a kereteken (kardoskodsz) és ezt te el is ismered - akkor meg mi a gond? Min sértődsz meg? Hogy ez explicit le van írva?

Ha csak én akarnék szigorítani, akkor nem lenne miről beszélnünk, betudhatnánk az én hülyeségemnek. Sajnos nem vagyok egyedül.

Másrészt, a buzgómócsing kifejezés az én olvasatomban pejoratív. Szerinted nem? Sértődésről szó sincsen, egészen egyszerűen nem értem, miért nézel le azért, mert nem értek egyet veled. Valószínűleg az én vitakultúrámmal van a baj. :rolleyes:

Hogy kardoskodnék? Nem hiszem. A te szótáradban ez a szó valószínűleg mást jelent, mint az enyémben.

#269 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 18. 08:09

Idézet: Rive - Dátum: 2004. dec. 17., péntek - 21:31

Az 'öregeknek' van jobb dolga is, mint valami értelmet kihámozni a rengeteg fehérzajból.
Ha túl sok a zaj, akkor én (is) inkább csendben maradok.

Nem tudom, hogy ez miképpen hat a szakmai szinvonalra.

Hol van itt a fehér zaj Rive? Az a néhány szavazás a szakmai topikokban? Amik ráadásul értelmesek is? Ha fentebb ezen a lapon megnézed, néhány topikból kigyűjtötem a szavazások számát. Elenyésző. Ha pedig a Szigeten, különösen pedig a társalgóban kicsit több szavazás van, az nem hiszem, hogy a "szakmai" színvonal rovására menne.
Te nem játszottál gyerekkorodban az újonnan kapott játékokkal napestig? Szerintem igen, mint ahogy az is valószínű, hogy pár nap után alábbhagyott a lelkesedés. Itt is így van, így lesz.
Ez itt a fehér zaj, ez a topik, amiben a semmit fújjuk föl. Én nem is szaporítom tovább, elmondtam a véleményem.

Szerk: ha pedig a sok, általad esetleg semmitmondó topikot hívod fehér zajnak, azon néhány, esetleg nem túl építő jellegű szavazás már nem dob sokat.

Szerkesztette: Thrawn 2004. 12. 18. 08:11 -kor

S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#270 Felhasználó inaktív   Tano Cariddi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 18. 10:58

Idézet

olvasni is alig tudo ujoncok

Idézet

Mire a 2500at eléri egy átlag fórumozó addigra ugyis benő a feje lágya

stb. stb.

Ti komolyan azt gondoljatok, hogy ez itt a zsenikepzo? Jon az ember hulyen, aztan kiokositjatok, megtanitjatok minden jora? Szerintem az uzemeltetonek akkreditaltatni kene az itteni kepzest, aztan 10000 hozzaszolas folott meg lehetne hwsw-diplomat osztani.

#271 Felhasználó inaktív   Tano Cariddi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 18. 11:08

Idézet: Thrawn - Dátum: 2004. dec. 17., péntek - 13:48

Nincs egy ici-picit az ügy felfújva? Nem csak azok hangoskodnak, akik amúgy is hangoskodnának, ha valaki számukra érdektelen topikot nyit? :think:

Dehogy, egyaltalan nem. Szerintem a szavazasinditas mellett a topicnyitasi jogot is meg lehetne vonni a joneptol (kiveve mondjuk a Bolhat), majd a moderatorok nyitnak, ha megkerik oket, es ugy itelik meg, hogy szukseg van ra. Rogton nem lenne annyi folosleges, ertelmetlen topic, helyesirasi hibaktol hemzsego cimek, nyito hozzaszolasok. Egyebkent a hozzaszolasi jogot is teljesen folosleges osztogatni funek-fanak, szerintem teljesen jo lenne, ha csak azok irhatnanak, akiknek mar van legalabbb szaz hozzaszolasuk.

#272 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 18. 12:04

Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2004. dec. 18., szombat - 0:03

biztos vagy te ebben?  :think:

nem. de ki tudja. lehet hogy igazam lesz... :Đ
macbook air 2014

#273 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 18. 12:20

Idézet

Ha csak én akarnék szigorítani, akkor nem lenne miről beszélnünk, betudhatnánk az én hülyeségemnek. Sajnos nem vagyok egyedül.

Idézet

Szerk: ha pedig a sok, általad esetleg semmitmondó topikot hívod fehér zajnak, azon néhány, esetleg nem túl építő jellegű szavazás már nem dob sokat.

Idézet

Ti komolyan azt gondoljatok, hogy ez itt a zsenikepzo? Jon az ember hulyen, aztan kiokositjatok, megtanitjatok minden jora? ... Szerintem a szavazasinditas mellett a topicnyitasi jogot is meg lehetne vonni a joneptol ... a hozzaszolasi jogot is teljesen folosleges osztogatni funek-fanak, szerintem teljesen jo lenne, ha csak azok irhatnanak, akiknek mar van legalabbb szaz hozzaszolasuk.

Egy szavazásnak is van a formai/tartalmi követelménye, mint egy levélnek vagy önéletrajznak.
Ha a fórumozók nem képesek egyből a követelményeknek megfelelő szavazásokat indítani, akkor segíteni kell nekik ebben [és nem (ki)tiltani/szigorítani].

Egy szavazás más, mint egy topiknyitás/hozzászólás. Ha nem csupán nyelvtani hiba miatt kell(ene) szerkesztenie a moderátornak a szavazást, az már érdemben befolyásolná a szavazás egészét (pl új választásu lehetőség, más megfogalmazás). Mire a moderátorhoz eljut egy ilyen javítási kérelem, valamint ő eljut a topikhoz, addigra már X-en szavaztak. Ha módosul a szavazás - ha tetszik, ha nem - az már egy új szavazás, de az az X már nem szavazhat újból. És ebben a pillanatban válik értelmetlenné az egész. Ha elindul a szavazás, a nyelvtani hibákon kívül mást nem (lenne) helyes módosítani.

Ha eleve értelmetlen a szavazás, evidens, h nincs értelme.
Ha hibás, mert nincs alaposan átgondolva, akkor
- utólag módosítjuk, de így, mint szavazás értelmét veszti, mert egy szavazás nem úgy működik, h utólag/közben belejavítgatunk
- ha nem nyúl sekni hozzá, akkor így [hibásan] fog futni, amíg a topik él [szerintem: ugyanarról a témáról új szavazás= flood, ha a régi nincs zárva]

Én nem afelől közelítettem meg ezt a szavazásos kérdést, h kinek legyen/ne legyen joga, hanem mi kell(ene) ahhoz, h értelme legyen a szavazásnak és legyen értelme szavazni is.
Nem olvastam el a topik hozzászólásait, Drummaster felhívására röviden beírtam ide a véleményem/javaslatom, amit most is fönt tartok.

Kell egy részleg, ahol érlelődhetnek a szavazási elgondolások [moderátoroké, mezei fórumozóké egyaránt], amint kiforrott, mehet a szavazás és nincs utólagos módosítás. Ezt a szavazást indíthatja mezei fórumozó is, moderátor is, ez csupán megállapodás kérdése.
Ciciman is on borda

#274 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 18. 13:14

Egy indiszkrét kérdés: lesz valamikor valami foganatja a szavazás végeredményének vagy fölöslegesen tépjük az egérgombot meg a billentyűzetet?

#275 Felhasználó inaktív   Niceday 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 18. 13:17

Idézet: Carmaged - Dátum: 2004. dec. 18., szombat - 13:14

Egy indiszkrét kérdés: lesz valamikor valami foganatja a szavazás végeredményének vagy fölöslegesen tépjük az egérgombot meg a billentyűzetet?

Idézet

... Tehát 2005. január 16-án zárom a szavazást és bár a Fórumszabályzat szerint az eredmény nem kötelező érvényű sem a fórumozók, sem a fórum üzemeltetői számára, mégis azt mondom, hogy ez esetben a szavazás végeredményének tükrében értékeljük a helyzetet s ha kell, intézkedéseket teszünk. ...

;)
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta."

/André Gide/

#276 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 18. 13:19

Ezt én is láttam, de ez akármit is jelenthet. :respect:

#277 Felhasználó inaktív   Niceday 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 18. 13:23

Idézet: Carmaged - Dátum: 2004. dec. 18., szombat - 13:19

Ez igaz.  ;) Bocsi!  ;)
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta."

/André Gide/

#278 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 18. 13:27

Idézet: Carmaged - Dátum: 2004. dec. 18., szombat - 13:19

Tévedés. Az akármit jelent.

:)
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#279 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 18. 13:34

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. dec. 18., szombat - 13:27

Tévedés. Az akármit jelent.

:)

Itt mit is jelent az akármi? :respect: :)

Van egy sanda előérzetem. :(

#280 Felhasználó inaktív   fotel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 18. 16:01

Idézet: Etele - Dátum: 2004. dec. 18., szombat - 3:47

Örülök, hogy elismered, hogy a személyes sértettség beszél belőled. Ennek fényében érthető, amiket írtál.

Te vagy a többség? Ezt nem tudtam. :rolleyes:

Másrészt, a buzgómócsing kifejezés az én olvasatomban pejoratív. Szerinted nem? Sértődésről szó sincsen, egészen egyszerűen nem értem, miért nézel le azért, mert nem értek egyet veled. Valószínűleg az én vitakultúrámmal van a baj. :rolleyes:

Hogy kardoskodnék? Nem hiszem. A te szótáradban ez a szó valószínűleg mást jelent, mint az enyémben.

Azt hiszem értetlen vagy kicsit. Ezért tartalak buzgómócsingnak. A szótárunk különbözhet. Nekem van benne olyan is hogy "valódi élet" nem csak a fórum. Na én itt OFF.

Téma megosztása:

• (22 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.