SEGITSETEK PLZ nem bootol a rendszer
Elküldve: 2004. 12. 15. 23:33
Ugyanez a probléma nálam is egy abit nf7 sata verzióval. Pillanatra felpörögnek a ventilátorok aztán kikapcsol. Amiket itt írtatok azt végig csináltuk. Kivettük alaplapot munkapadra, másik biztosan működő táppal is megnéztük de semmi. Esetleg más ötlet?
Nem lehet hogy valami egyszerű dolgot néztünk el mindketten?
Elküldve: 2004. 12. 16. 19:33
Tehát bekapcsolom és 2 sec után leáll a ventilátor a speaker meg szirénázik. Ezután ki kell húzni a tápból a powert és csak utánna lehet újra próbálkozni.
Segítség!!!!!!
Elküldve: 2004. 12. 16. 23:29
Idézet: hapi - Dátum: 2004. dec. 16., csütörtök - 19:33
Tehát bekapcsolom és 2 sec után leáll a ventilátor a speaker meg szirénázik. Ezután ki kell húzni a tápból a powert és csak utánna lehet újra próbálkozni.
Segítség!!!!!!
Procihuto ventije hova van dugva?
Hutes fent van normalisan?
Nincs zarlat sehol?
Jo a tobbi alkatresz is? CPU VGA stb
Elküldve: 2004. 12. 16. 23:45
Idézet: Johnny Mnemonic - Dátum: 2004. dec. 16., csütörtök - 22:32
700!!! :Đ
GraTULa
:ontopik:
valaki megtalálta már a pontos okát itt a 4-5 emberkéből? Siker? Fejlemények? pletyik?
Csatlakozz a magyar csapathoz!!
"...nehogy már a fika egye meg az óvodást..." Andro, részlet
Gondolkodtál ma már?
Elküldve: 2004. 12. 17. 07:41
Tegnap este én is beléptem a klubba
Éppen a memtest futott amikor a gép nagy szirénázások közepette lekapcsolt, na mondom biztos a proci túlmelegedés elleni védelem lesz (mobil barton 2500+ 1,7 v 2300 Mhz Zalman 6000cu+12 cm-es coolink 12 v-on, abit nf7 v 2.0) gép oldala leszed borda csekkol épphogy langyos... Újraindítom a gépet biosba be-- fél perc után sziréna kikapcs... Nafene mi lehet? Hűtő le proci megvizsgál alaposan -semmi különös - nincs égési nyom, nincs lesarkazva, lábak egyenesek. Procit újrapsztázom, hűtő vissza - ventik felpörögnek gép szirénázik és rögtön leáll. Hűtő le-fel vagy négyszer hiba ua. Régi proci vissza gép indul!!!! Bioscsere -hátha -de nem.... A procit még tegnap este kipróbáltam egy epoxban a hiba ugyanaz ventik felpörögnek szirénázik leáll. Úgy néz ki a proci megdöglött... - csak tudnám mi okozhatta mivel extrém terhelést a memtest alatt nem kapott és a fentebb említett beállításon egy hétig hibamentesen üzemelt. Ha van ötletetek szívesen venném ha megosztanátok velem. Ha nem sikerül feltámasztanom a procit megy vissza garba...
Elküldve: 2004. 12. 17. 09:10
Ha nálam ilyen probléma lép fel, legelső lépésben teljesen szétkapom a gépet majd:
1. Alaplapot+processzort+hűtőt asztalon összerakom, hangszórót rákötöm, tápot rácsatlakoztatni, majd bekapcsolom. Ha sípol a memória miatt, eddig jók vagyunk, ha nem, lehet kezdeni a cserélgetést hogy mely alkatrész(ek) hibásak. (szerencsére csak 3 lehetséges bűnös van).
2. Memóriát bele az alaplapba (előtte kikapcsolni
3. Videokártyát berakjuk (előtte ismét kikapcsolni), monitort rákötni, bekapcs. Ha van kép, akkor jók vagyunk.
És így tovább.....
Érdemes ezzel a módszerrel csinálni a javítást, kicsit időigényesebb, de elég nagy eséllyel megfogod a rakoncátlankodó alkatrészeket.
A házból mindeképpen vedd ki az alaplapot és rakd valami 3-4 cm vastag szigetelő felületre (alaplap doboz pl) mivel rengeteg esetben letestelt az alaplap és az okozta a problámát.
Remélem sikerül életre lehelni a gépeket.
Tarkumi
Elküldve: 2004. 12. 17. 09:23
Idézet: Shane 54 - Dátum: 2004. dec. 16., csütörtök - 22:45
:ontopik:
valaki megtalálta már a pontos okát itt a 4-5 emberkéből? Siker? Fejlemények? pletyik?
Szerintem nekem megvan a megoldás. Két teljesen új rendszer és egyik sem indult el, viszont kisebb procival megy.Tehát kisebb procival indít biosz frissítés utánna be a nagyobb proci és kész.
Ez a terv már csak a kisebb procira várok. Ha ez a probléma akkor az Abit bekaphatja!
Elküldve: 2004. 12. 17. 13:42
Ez az első hozzászólásom, így egy nagyon rövid bemutatkozás.
10 éve egy cégnél hardverrel foglalkozom, és mellékállásban is.
Van egy problémám, ebbe a topicba remélem beleillik, nem akartam újat nyitni.
Adott ABIT ST6 alaplap + 1 GHZ Cerka + 256 SD.
Végülis az alaplap a lényeg. Egyátalán nem indul el csak szirénázik, mint egy mentőautó.
Már találkoztam több ilyen ABITtal, azoknak kidobás lett a vége, mivel nem voltak garisak.
Az alaplapon minden rendben lévőnek tűnik, a kondik egyebek nem púposak.
Egy hete még elindult, azóta polcon volt, nem használták.
Köszi előre is.
Karika
Elküldve: 2004. 12. 17. 15:12
Elküldve: 2004. 12. 17. 15:55
szinte biztos, hogy alaplap a kaki, csak lehet tud rá valaki megoldást a kidobáson kívül.
karika
Elküldve: 2004. 12. 17. 19:38
Idézet: karika76 - Dátum: 2004. dec. 17., péntek - 17:51
Alaplapokat (is) javít, bár az utóbbi pár hétben nagyon el volt havazva.
Elküldve: 2004. 12. 17. 20:27
még nehéz rátalálni a dolgokra így első nap.
Elküldve: 2004. 12. 18. 11:33
Vettem használtan egy Abit SA7-es alaplapot, benne 512Mb Infineon 333-mas ram, egy 1.7Ghz-s Celeron , Geforce 4 MX 440-el.
Az a baj hogy föltettem windows XP-t sp2-vel és egyfolytában fagy, ha semmit nem csinálok csak az asztalon vagyok akkor is az egész megáll és csak resettel indul újra!
Tud valaki segíteni?
Elküldve: 2004. 12. 18. 13:43
Segítsetek
Köszi
Elküldve: 2004. 12. 18. 18:14
Hozzáértő segítségét kérném. Egy igen régi gépem van, de jelenleg nincs keretem teljesen újra beruházni, csak gyorsabb procit, meg több memóriát akarok rakni bele. Az alaplap típusa: Gigabyte GA-6BXE ( http://tw.giga-byte....cts_GA-6BXE.htm ). Akkoriban a legjobbak közé tartozott.
Az a kérdésem, hogy milyen a legjobb proci, amit belerakhatok és hol találok még ilyet? Ja, Slot 1 Socket-ról már van egy átalakítóm, nemtom milyenre, de most egy 700 MHz-es PIII Celeron van benne.
Előre is kösz! Kérlek e-mailben válaszolj! medium84@freemail.hu
-medium....
Elküldve: 2004. 12. 18. 18:20
Max. 800-at tippelek...
Nemrég raktam egy slot1-es acorpba 466-os helyett 800-as cerkát (8*100), sajnos nem volt nagyobb szorzó.
Ha a 100fsb-t tudja és van 8-nál nagyobb szorzó akkor mehet nagyobb is, mindjárt megnézem a leírását.

Súgó
A téma zárva.