HWSW Informatikai Kerekasztal: SEGITSETEK PLZ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

SEGITSETEK PLZ nem bootol a rendszer Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 18. 18:39

Nini, mégegy Médium! :Đ
Rhino666

#42 Felhasználó inaktív   mucka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 18. 19:50

Idézet: Rocker Legény - Dátum: 2004. dec. 18., szombat - 12:33

Üdv Következő a problémám.
Vettem használtan egy Abit SA7-es alaplapot, benne 512Mb Infineon 333-mas ram, egy 1.7Ghz-s Celeron , Geforce 4 MX 440-el.
Az a baj hogy föltettem windows XP-t sp2-vel és egyfolytában fagy, ha semmit nem csinálok csak az asztalon vagyok akkor is az egész megáll és csak resettel indul újra!

Tud valaki segíteni?

Hali,

Sp2 nélküli xp-vel próbáltad már telepíteni? Amúgy jönnek a szokásos kérdések: ramteszt, megfelelő terhelhetőségű táp, nincs-e húzva a cpu, alaplapi driverek frissítése, VGA driver csere, stb.

Kicsit több info kellene :)

üdv:
mucka
...WITH A BIT OF LUCK THE NETWORK
WILL PICK ME UP...

#43 Felhasználó inaktív   Rocker Legény 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2004. 12. 19. 19:23

Nah azót a következőket csináltam. Bios reset, új driverek mindenhez, windows xp sp1 telepítés.
Még mindíg fagy, de teljesen változó van hogy 30 perc után fagy le van hogy rögtön újraindítás után.Játék közben pl nem fagyott!

Én ezt nem értem :confused:  :confused:

#44 Felhasználó inaktív   Rocker Legény 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2004. 12. 19. 23:59

Megfigyeletem hogy csak Win alatt fagy játék közben nem fagy le ha órákig játszom akkor sem!!!! :think:

#45 Felhasználó inaktív   BadDude 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 24. 20:40

Sziasztok.

Konfig:

Aopen H700B ház, 400W Silent táp,
Asus P4S800 alaplap,  BIOS 1009
Intel 3.20E GHz Prescott 800MHz FBS / 1MB L2 processzor
2x512 DDR-400 Kingmax Superram
Zalman CNPS7000B-Cu hűtő
ASUS V9999LE vga kártya

A gép teljesen random módon hajlandó csak bebootolni, legtöbbször elakad a bootban, olyan, mintha suspendben maradna, a ventillátorok felpörögnek, cd, winchester elindul, nem is állnak le, de a monitor nem kapcsol be. Ha nyomok neki resetet, elsőre semmit nem csinál, 2.-3.-ra kikapcsol. Néha beesik a BIOS-ba is, és ott azt mondja, hogy a CPU nem jó sebességre van állítva (de), és amikor Save settings and exit, akkor nem újraindul, hanem kikapcsol. Ugyanezt csinálja, ha a Windows akarja újraindítani. De persze van amikor minden gond nélkül újra indul. Ma reggel elsőre símán elindult, majd az alaplapi hangkártya 4 hangszóróra való átállítása miatt történő restart után kb 1 óráig nem bírtam elindítani. Aztán egyszer csak elindult. És ha elindul, símán megy egész nap, lehet terhelni, bírja, nem fagy, nem mekeg, semmi.

Néztem a hőmérsékletet BIOS-ban, az ASUS-hoz adott PCProbe-bal is, 35 idle, 40-45 terheltés alatt, feszültségekre se síkított. Mind a ház, mind az alaplap 'Prescott-ready'. Állítólag.

Én elakadtam. Ha bárkinek bármi ötlete van, pls ossza meg velem. Köszönöm.

#46 Felhasználó inaktív   Ati_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 25. 22:18

Sziasztok!
Egyik haverom most vett új gépet. ;)
Vagy 3 hétig ment teljesen hiba nélkül.
Most elhívott, hogy nem bootol be a windows. Bekapcsoljuk a gépet és
az jön be mikor ki kell választani, hogy "Csökkentett mód, normál indítás, stb..."
Hogyha kiválasztjuk az egyiket, akkor ujraindul a gép, kezdi előröl. :( 
Na gondoltuk telepítsük újra az XP-t. Bejön a telepítő, először kipróbáltuk a "jelenlegi
rendszer javításá"-t.: Azt írja ki, hogy nem található merevlemezes meghajtó. :(
Konfig: Alaplap: ASUS A7N8X-E Deluxe, Proci: AMD Sempron 2800+,Táp: Codegen 350W
Winyó:Samsung 120GB SATA.
Segítsetek légyszi. Üdv: Ati_ :respect:

#47 Felhasználó inaktív   aapu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 26. 20:47

Idézet: aapu - Dátum: 2004. dec. 11., szombat - 13:02

Nagyon köszi!
És a többieknek is. :respect:
Megpróbálkozom egy nagyobb táppal hátha bejön :think: .
Az  url-eket köszi :D , a némertekné is megpróbálkozom infót szerezni ;) .
De addig is nyitott vagyok minden ötletre :oops:  .
aapu

Buék mindenkinek!! :kocc:
Én már győztem!
(a saját hülyeségem felett)
A hiba alapja a 4 pólusú (12V) tápcsati elfelejtése volt, a többi az idegeskedés miatti kapkodás (határidő).
Ehez jött még a kereskedő pontatlansága mert a dokumentáción 300w-os tápot ír pedig a házban gyárilag 420w-os van építve. Persze ez csak a tápcserénél derült ki.
Szóval az én gépeim elindúltak és üzemelnek :hello:
Magamból kiindúlva azt tanácsolom a többieknek is, hogy azt a hibaforrást is ellenőrizzék ami önmagunkban rejlik.  :rolleyes:
Aki az elején a tápcsatlakozókra gondolt érezte a probléma okát, és akik a gyenge tápellátást okolták szintén jó nyomon jártak!
Mégegyszer köszönöm mindenkinek.
:beer:

#48 Felhasználó inaktív   aapu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 26. 20:59

Idézet: Ati_ - Dátum: 2004. dec. 25., szombat - 21:18

Sziasztok!
Egyik haverom most vett új gépet. ;)
Vagy 3 hétig ment teljesen hiba nélkül.
Most elhívott, hogy nem bootol be a windows. Bekapcsoljuk a gépet és
az jön be mikor ki kell választani, hogy "Csökkentett mód, normál indítás, stb..."
Hogyha kiválasztjuk az egyiket, akkor ujraindul a gép, kezdi előröl. :( 
Na gondoltuk telepítsük újra az XP-t. Bejön a telepítő, először kipróbáltuk a "jelenlegi
rendszer javításá"-t.: Azt írja ki, hogy nem található merevlemezes meghajtó. :(
Konfig: Alaplap: ASUS A7N8X-E Deluxe, Proci: AMD Sempron 2800+,Táp: Codegen 350W
Segítsetek légyszi. Üdv: Ati_ :respect:

Helló.
Volt nekem is hasonló problémám. Kiderült , hogy feszül a kábel és a gép finom rászkódása lelazítja az ide kábelt. Hátha ez a baj ellenőrizd le.
Buék :kocc:
aapu

#49 Felhasználó inaktív   aapu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 26. 21:06

Idézet: BadDude - Dátum: 2004. dec. 24., péntek - 19:40

Sziasztok.

Konfig:

Aopen H700B ház, 400W Silent táp,
Asus P4S800 alaplap,  BIOS 1009
Intel 3.20E GHz Prescott 800MHz FBS / 1MB L2 processzor
2x512 DDR-400 Kingmax Superram
Zalman CNPS7000B-Cu hűtő
ASUS V9999LE vga kártya

A gép teljesen random módon hajlandó csak bebootolni, legtöbbször elakad a bootban, olyan, mintha suspendben maradna, a ventillátorok felpörögnek, cd, winchester elindul, nem is állnak le, de a monitor nem kapcsol be. Ha nyomok neki resetet, elsőre semmit nem csinál, 2.-3.-ra kikapcsol. Néha beesik a BIOS-ba is, és ott azt mondja, hogy a CPU nem jó sebességre van állítva (de), és amikor Save settings and exit, akkor nem újraindul, hanem kikapcsol. Ugyanezt csinálja, ha a Windows akarja újraindítani. De persze van amikor minden gond nélkül újra indul. Ma reggel elsőre símán elindult, majd az alaplapi hangkártya 4 hangszóróra való átállítása miatt történő restart után kb 1 óráig nem bírtam elindítani. Aztán egyszer csak elindult. És ha elindul, símán megy egész nap, lehet terhelni, bírja, nem fagy, nem mekeg, semmi.

Néztem a hőmérsékletet BIOS-ban, az ASUS-hoz adott PCProbe-bal is, 35 idle, 40-45 terheltés alatt, feszültségekre se síkított. Mind a ház, mind az alaplap 'Prescott-ready'. Állítólag.

Én elakadtam. Ha bárkinek bármi ötlete van, pls ossza meg velem. Köszönöm.

Helló.
Én kontakthibára gyanakokodnék. Ellenőrizd le a csatlakozókat és kábeleket beleértve a monitor vezérlőkábelt is.
Buék!
:kocc:
aapu

#50 Felhasználó inaktív   Ati_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 26. 21:17

Idézet: aapu - Dátum: 2004. dec. 26., vasárnap - 20:59

Helló.
Volt nekem is hasonló problémám. Kiderült , hogy feszül a kábel és a gép finom rászkódása lelazítja az ide kábelt. Hátha ez a baj ellenőrizd le.
Buék :kocc:
aapu

Helló!
Nem lehet IDE kábelhiba. :( , mert SATÁs winyó. :D
Azért kössz a választ. :respect: , neked is BÚÉK! ;)
Más vélemény? :confused:
Üdv:Ati_

#51 Felhasználó inaktív   seby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 26. 22:12

Idézet: Ati_ - Dátum: 2004. dec. 25., szombat - 22:18

Az alaplaphoz kapott floppy-t használtátok, mikor kellett (telepítés indulásakor F6)? Anélkül nem fogja látni a SATA vezérlőn lévő vinyót...
WoW - Arathor PvE - Reckless Mortals
    Gladia - LvL 80 Nightelf Druid

#52 Felhasználó inaktív   karika76 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 26. 22:48

Idézet: seby - Dátum: 2004. dec. 26., vasárnap - 22:12

Az alaplaphoz kapott floppy-t használtátok, mikor kellett (telepítés indulásakor F6)? Anélkül nem fogja látni a SATA vezérlőn lévő vinyót...

Ha az xp sp1-es akkor elég sok sata vezérlőt felismer, ha meg sp2, akkor pláne. De azért vannak kivételek. Ha sp nélküli az xp telepítő akkor mindenképpen kell egy floppy.
karika76

#53 Felhasználó inaktív   Ati_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 27. 08:12

Sziasztok!
Kipróbáltuk úgy is, akkor már felismerte a winyót. ;)
De utána sem bírtuk feltelepíteni az XP-t. :( Már nem emlékszem mit írt ki majd megkérdezem.
A válaszokat köszönöm: Ati_ :respect:  :respect:

#54 Felhasználó inaktív   BadDude 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 27. 11:35

Idézet: aapu - Dátum: 2004. dec. 26., vasárnap - 22:06

Helló.
Én kontakthibára gyanakokodnék. Ellenőrizd le a csatlakozókat és kábeleket beleértve a monitor vezérlőkábelt is.
Buék!
:kocc:
aapu

Szia.

Fejlemények:

Kiszedtem az egész motyót a házból, és telefonkönyvön összedugdostam, gond nélkül rebootol, kikapcsol, bekapcsol. Amire nem gondoltam, bár most pont spec tenni nem tdok ellene, hogy az alaplapot tartó csavarok fele alatt nincs alátét (erről megoszlanak a fórumokon a vélemények, hogy kellenek-e, vagy tilosak-e), és a hátsó IO panel (egér/billentyűzet) takaró lemeze vagy mi a rák, az nincs meg, azaz berakva sincs. Az előzőn, ami persze nem kompatilbilis ezzel az alaplappal, ott vannak ilyen leszorító fém fülecskék, amik földelik/összekötik/nem tudom micsinálják a csatlakozókat. Én vmi kóbor áramra, feszültségre gyanakszom, ami miatt azt hiszi a gép, hogy suspendbe kell csak mennie. Persze csak tipp, nem tudom tudok vele csinálni.  most.

A kábelezések jók, mert a memória/processzor/alaplap kivételével minden ment az előző konfigban.

Karácsonyi lidércnyomás.

Téma megosztása:

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó