HWSW Informatikai Kerekasztal: MPEG-4 AVC (H.264) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (42 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MPEG-4 AVC (H.264) MPEG-4 Part 10 Értékeld a témát: -----

#141 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 28. 18:39

No Tommy legyen egy jo napod, felizmoztam a linkeden talalhato ffdshow-t. Most o a felelos a h264/x264 kepert es az vorbis filmhangokert.

Es mivel itt ugy laccik en vagyok itt a szeanszmester ;) ujabb 2 neznivalo:

1. Enough, trailer, Ateme
2. Enough, trailer, x264

x264 Tommy beallitasaival ment, mig az Ateme-t probaltam kozeliteni ehhez. a videok bitrate-e 1Mbps, bontas 720x576 (16:9). Sajnos az avi ezt ignoralja, igy az avi nezesekor a resize&aspect szekcioban legyetek szivesek 16:9-et allitani.

kedves topiklakok szeanszra fel, irjatok le a velemenyeteket :)

Szerkesztette: SFIJ 2005. 01. 28. 18:40 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#142 Felhasználó inaktív   happy_harry 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 20:51

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. jan. 28., péntek - 18:39

kedves topiklakok szeanszra fel, irjatok le a velemenyeteket :)

Elég jók lettek, ahhoz képest persze, hogy nagy felbontás+trailer... Ha ennyire benne vagy a csomizásban, akkor szeretnék egy xvides verziót is a trailerből, hehe. na peace
firefox+foobar+mplayerc

#143 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 16:31

Idézet: happy_harry - Dátum: 2005. jan. 28., péntek - 20:51

Elég jók lettek, ahhoz képest persze, hogy nagy felbontás+trailer... Ha ennyire benne vagy a csomizásban, akkor szeretnék egy xvides verziót is a trailerből, hehe. na peace

:D

3. Enough, trailer, XviD
AS@L5
quant matrix: hvs-best
adaptive quant
GMC
2 BVOPS
BVOP quant ratio: 1.5
BVOP quant offset: 1.0
PAR: 16:9
traget bitrate: 1Mbps
Motion search prec:ultra high
VHQ: wide search
VHQ for B-frames
chroma moition
frame drop ratio: 0
Gop size (I-frame interval): 300
Trellis quant.
quant restrictions: codec deafault

#144 Felhasználó inaktív   happy_harry 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 16:59

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. jan. 29., szombat - 16:31

hümm-hümm
XVID-et szeretem. :D
húzzanak vissza az ateme-sek programozni... szvsz a gyors scene-eket az xvid-es kodolás viszi a jobban, vagyis inkább ő rejti el a legjobban az artifaktokat amik ebben az esetben keletkeznének... lassú jelenetekben ateme nagyon rulez, de mégis xvid tetszik jobban az egészet tekintve, vagy csak nagyon hozzászoktam az xvides "stílushoz".
szvsz :up:
firefox+foobar+mplayerc

#145 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 17:53

Idézet: happy_harry - Dátum: 2005. jan. 29., szombat - 16:59

hümm-hümm
XVID-et szeretem. :D
húzzanak vissza az ateme-sek programozni... szvsz a gyors scene-eket az xvid-es kodolás viszi a jobban, vagyis inkább ő rejti el a legjobban az artifaktokat amik ebben az esetben keletkeznének... lassú jelenetekben ateme nagyon rulez, de mégis xvid tetszik jobban az egészet tekintve, vagy csak nagyon hozzászoktam az xvides "stílushoz".
szvsz :up:

oo 1024x576-ra huztad ki, ugye? :D XviD szegeny probalkozott, de alig tudott olyan frame-t produkalni ami ne lenne durvan kockas, sajnos meg a keyframek (I) is :(

#146 Felhasználó inaktív   happy_harry 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 18:02

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. jan. 29., szombat - 17:53

oo 1024x576-ra huztad ki, ugye? :D XviD szegeny probalkozott, de alig tudott olyan frame-t produkalni ami ne lenne durvan kockas, sajnos meg a keyframek (I) is :(

szerintem ha nem nézegeted frémenként, akkor jó, és persze sose nézed a dolgokat frame-enként
firefox+foobar+mplayerc

#147 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 18:27

Idézet: happy_harry - Dátum: 2005. jan. 29., szombat - 18:02

szerintem ha nem nézegeted frémenként, akkor jó, és persze sose nézed a dolgokat frame-enként

ha folyamataban nezed akkor egy kovalygo zajkent latod. mexoktuk az xvidet szerintem. az ateme maskep kamatyolja ossze ez igaz, de bezony az all kozelleb az eredeti mpeg2-hoz, megpedig sokkal. xvid lehet hogy elsore jobban 'nezheto', de szerintem rengeteg detail-t veszit es ez jol lathato.

Szerkesztette: SFIJ 2005. 01. 29. 18:28 -kor

#148 Felhasználó inaktív   happy_harry 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 18:46

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. jan. 29., szombat - 18:27

ha folyamataban nezed akkor egy kovalygo zajkent latod. mexoktuk az xvidet szerintem. az ateme maskep kamatyolja ossze ez igaz, de bezony az all kozelleb az eredeti mpeg2-hoz, megpedig sokkal. xvid lehet hogy elsore jobban 'nezheto', de szerintem rengeteg detail-t veszit es ez jol lathato.

ja  :up:
firefox+foobar+mplayerc

#149 Felhasználó inaktív   Moby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 22:32

No megnéztem az anyagokat. Azt azért el kell mondani, hogy ekkora tesztelgetési hajlam köré oldalakat húznak fel, szal egy kis elismerés mindenképp megilleti SFIJ-t :) Marha jó ez az összevetés, egyértelművé válik hogy mitől olyan jók az anyagok amiket SFIJ csinál ND-al: ordít mind a 3-róll az alacsony bitráta, de az ateme kodek cucca mögött folyamatosan ott látom az eredeti anyagot. /frame EZ alig tettenérhető xvidel-el összevetve (viszont azon azért jól látszik a színkezelés különbsége), mozgásban ez egyértelműen az ateme pályája (nem arról van szó, hogy most aztán ez mindenekfelett, magas bitrátán szvsz mpeg2 még mindig elkalapálja, ugyanúgy minden mást "gazdaságos" kiszerelésben). Itt a x264 a kakukktojás: jó ez, csak még nem eléggé: olyan szélsőségeket produkál hogy borzalom. Biztos az is benne van, hogy xvid már szemre betanult, könnyeb is elhinni, ugyan nagyobbat "hazudik" de legalább következetesen teszi, az iszonyatos artifactjeit kényelmesebb nem észrevenni pár framenél, mint amikor az x264 15-20-ra dob egy hátast, viszont lehet hogy előbb lesz belőle használható dolog ha kipofozzák, mint az ateme köré működő nero (ha ilyen ütemben haladnak visszafelé).

happy_harry: artifacts, ateme vs. xvid : több problémás szelet is van az anyagban, de pl. szemre fusd át azt a pár framet, ahol J-Lo felugrik az ágyból (hagy nem mondjak tartományt) attól garantáltan minden megfekszik, da amit ott fogsz látni az xvid-től, azt nagyon sűrűn (nem)látod. Kiügyeskedi ugyan de ezek a parajelenségek azért ottvannak, viszont az x264 röptetve olyan látványosat bukfencezik, hogy hirtelen azthittem vmi történt a monitorral :)

#150 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 01. 13:07

Az okosak aszondjak, hogy a moonlight mp4 splitter es a h.264/aac tamogatassal rendelkezo ffdshow-val a nerodigital mpeg4-ei lejatszhatoak nero showtime nelkul is :D

#151 Felhasználó inaktív   Moby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 01. 14:27

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. febr. 1., kedd - 13:07

Az okosak aszondjak, hogy a moonlight mp4 splitter es a h.264/aac tamogatassal rendelkezo ffdshow-val a nerodigital mpeg4-ei lejatszhatoak nero showtime nelkul is :D

Na ezt icaka megcsekkolom :) Amellett hogy el lehetne felejteni az okádék showtimeot, meg a nero kodekcsomagolását, van ennek egy másik jó tulajdonsága: ha ezt az ffdshow tudja, akkor ha jól hiszem az ffmpeg kell hogy tudja, namost ha a jómunkásemberek megoldják a bontást is, onnatól multiplatfrom mehet a ND anyag vetítés (mplayer, xbmc, ésatöbbi) :)

#152 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 01. 21:11

Idézet: Moby - Dátum: 2005. febr. 1., kedd - 14:27

Na ezt icaka megcsekkolom :) Amellett hogy el lehetne felejteni az okádék showtimeot, meg a nero kodekcsomagolását, van ennek egy másik jó tulajdonsága: ha ezt az ffdshow tudja, akkor ha jól hiszem az ffmpeg kell hogy tudja, namost ha a jómunkásemberek megoldják a bontást is, onnatól multiplatfrom mehet a ND anyag vetítés (mplayer, xbmc, ésatöbbi) :)

aprosagok:
-nd nenokonform modon irja a chapter tageket: private stream, anciliary data
- nero digital maszek private vobsubot muxol, a szabvanyos ttxt subok helyett
- nd maszek modo taggeli az audio csatornakat.

igy:
- mplayer le tudja jatszani azokat a filmeket amiikben 1 hangcsati van, de tobb hangcsatis filmekkel baj van. mplayer az ffmpeg/libavcocdec cuccost hasznalja, lenyegeben azt, amit az ffdshow.

#153 Felhasználó inaktív   Moby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 01. 22:47

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. febr. 1., kedd - 21:11

aprosagok:
-nd nenokonform modon irja a chapter tageket: private stream, anciliary data
- nero digital maszek private vobsubot muxol, a szabvanyos ttxt subok helyett
- nd maszek modo taggeli az audio csatornakat.

igy:
- mplayer le tudja jatszani azokat a filmeket amiikben 1 hangcsati van, de tobb hangcsatis filmekkel baj van. mplayer az ffmpeg/libavcocdec cuccost hasznalja, lenyegeben azt, amit az ffdshow.

Persze, ezzel tisztában vagyok, nem úgy értettem, hogy innentől 100% comp, viszont tudok már olyan gyártani (majd, ha...) amihez nem feltétlenül kell showtime, talán még pc sem, ami kezdésnek nem rossz. Értem én, hogy te arra gondolsz, hogy mindennek nem sok értelme van, de itt a "mostról" van szó, és most még ott tart az egész dolog, hogy a chapterekkel és minden mással kint vagyok a vízből, ha egyszer a showtime teljesen egyéni módon dönt arról, hogy hajlandó-e épp működni (nemtudom miért csinálja, nem jöttem rá), nyilván később lesz ez még jobb is (remélhetőleg mindkét oldalról), node nem annyira régi dolog ez és nincs ezzel ledegradálva 3 évvel ezelőtti állapotokhoz, csak keresik az emberek a pillanatnyilag hasznosítható alternativ lehetőségeket minthogy ebbe a megoldásba sem totál véletlen futott bele valaki, namost momentán ha ez megy, az sem haszontalan (én azt gondolom, hogy te is használsz azért időnként szimpla 1/1 streames anyagokat :) ).

#154 Felhasználó inaktív   lkadar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 02. 08:25

:offtopic:
SFIJ!

1920x1200

Udv.: lkadar.

#155 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 02. 21:19

Idézet: Moby - Dátum: 2005. febr. 1., kedd - 22:47

Persze, ezzel tisztában vagyok, nem úgy értettem, hogy innentől 100% comp, viszont tudok már olyan gyártani (majd, ha...) amihez nem feltétlenül kell showtime, talán még pc sem, ami kezdésnek nem rossz. Értem én, hogy te arra gondolsz, hogy mindennek nem sok értelme van, de itt a "mostról" van szó, és most még ott tart az egész dolog, hogy a chapterekkel és minden mással kint vagyok a vízből, ha egyszer a showtime teljesen egyéni módon dönt arról, hogy hajlandó-e épp működni (nemtudom miért csinálja, nem jöttem rá), nyilván később lesz ez még jobb is (remélhetőleg mindkét oldalról), node nem annyira régi dolog ez és nincs ezzel ledegradálva 3 évvel ezelőtti állapotokhoz, csak keresik az emberek a pillanatnyilag hasznosítható alternativ lehetőségeket minthogy ebbe a megoldásba sem totál véletlen futott bele valaki, namost momentán ha ez megy, az sem haszontalan (én azt gondolom, hogy te is használsz azért időnként szimpla 1/1 streames anyagokat :) ).

oke nezd mp4iptools-sal szet lehet szedni az ND mp4-et utana a vobsubokra egykis ocrezes (subrip), ripnel meg ugyis van valami martalek chapterlisted, szal elvileg finom. Aprosag: mp4iptols nem tud osszemuxolni olyan m4v-t amiben vannak B-kockak :(

Ha nem lennek olyan lusta mint amennyire, kicsit ertenek a directshow-hoz meg a vfw-hez akkor 2-3 nap alatt osszekalapalhatnek egy rendes atmuxolo szoftot vagy esetelg olyat is ami meg tudja hajtani az ateme kodekjet is :D

Szerkesztette: SFIJ 2005. 02. 02. 21:21 -kor

#156 Felhasználó inaktív   TEST11 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 10:27

Létszi ennek nézzetek utána.!
2-3Mega és mintha lejátszaná a nero féle AVS-t.    ;)
Ráadásul tomoriteni is tud VirtualDab-bal. Talán még jobb minőségben is.
Ahol találtam. :)

ffdshow 20050201
Posted by svartling on 11 February, 2005 - 18:51 :: Video
New version of the only codec you need: ffdshow.
Download here: http://www.aziendeas...sp?dir=/ffdshow
de van ujjabb itt LINK avagy a program amiröl irogatok....

#157 Felhasználó inaktív   TEST11 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 13:27

Találtam mégvalamit....
h264 vfw codec -ek tömkelege  :)

#158 Felhasználó inaktív   Tommy Carrot 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 23. 17:19

Az ffdshow csak akkor tudja lejátszani a nero féle videókat, ha van fent a gépen MP4-splitter is, alapból csak az AVI formátumú h.264 videókat fogja.

A legfrissebb x264 (ez a legjobb h.264 vfw kodek, a belinkelt kínai oldalon ebből egy elég régi változat van fent) buildeket pedig >itt< találhatod.  :) (az ffdshow-ba beépített h.264 tömörítő is ugyanerre a kodekre alapul, de nem használja ki az összes fícsört, és általában néhány héttel le is van maradva a frissítése).

Szerkesztette: Tommy Carrot 2005. 02. 23. 17:21 -kor

#159 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 19:21

Idézet: Tommy Carrot - Dátum: 2005. febr. 23., szerda - 17:19

Az ffdshow csak akkor tudja lejátszani a nero féle videókat, ha van fent a gépen MP4-splitter is, alapból csak az AVI formátumú h.264 videókat fogja.

A legfrissebb x264 (ez a legjobb h.264 vfw kodek, a belinkelt kínai oldalon ebből egy elég régi változat van fent) buildeket pedig >itt< találhatod.  :) (az ffdshow-ba beépített h.264 tömörítő is ugyanerre a kodekre alapul, de nem használja ki az összes fícsört, és általában néhány héttel le is van maradva a frissítése).

van meg a kriminalt oldalon a sex264 ez egy x264 mutans, ottvan meg a moonlight kodekje - ennek vannak bizonyos gondjai a b-kepekkel, mainconcept - nemtommilyen, van meg a 3ivx -nek is valamilyen kezdemenye, bar a 3ivx-bol egyedul az mp4 splitter erdekes playback szempontjabol. minden esetre JohnV mintha igergette volna, hogy a jovoben a nero digital nem fog annyira ragaszkodni a showtime-hoz.

Egyebkent meg mindig az ateme kodekje a legjobb (szubjektive) de az a fos, amival az ahead korulfollya az nagyon-nagyon felejtos...

Szerkesztette: SFIJ 2005. 02. 23. 19:23 -kor

#160 Felhasználó inaktív   TEST11 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 09:13

Filename: NVE-3.1.0.0.exe
Release Date: February 22nd, 2005
Running until: March 31st, 2005
Filesize: ca. 34,91MB